Здравейте,
Аз вече веднъж съм писала в този форум, но не съм се представяла. Казвам се Мария и имам бебе йоркширски териер на 3 месеца - днес ги навършва. Той пък се казва Хари, съкратено от Харалампи (за да не се чудите - името на гръцки означава радостна светлина, Хари пък на индийски означава светлина, слънце и дори бог :) )
И такаааа.... Ние се храним с Royale Canine Junior. Той е бил захранен така, ветеринарят ни я препоръчва и е много лесно да се дозира. Той я харесва мнооого и си изяжда порцийките доста лакомо (още повече, че има брат на почти 7 години и доста по-едър, който се явява конкуренция и в паничката не се оставя и зрънце за всеки случай).
Истината обаче е, че никога не съм се чувствала удобно с кучешката храна. Отгледала съм 2 колита (едното - изключителен представител за породата си, рядко съм виждала такъв) с готвена храна, а пък като бяха бебета им готвех и по 4 пъти на ден. Братът на Хари също яде "човешка храна" и е в много добра форма. Но при него ми е много лесно да я дозирам. Освен това чета все повече и повече за суровоядството - мнозина смятат, че е много по-полезно за кучетата. Дори чета отзиви на хора, които са минали на сурова храна и кучетата им (включително йоркита) се чувстват отлично, дъхът им не мирише, козината им е в отлично състояние и т.н.
Питам специалистите: какво мислите за суровата храна - месо, зеленчуци, плодове - смятате ли, че е по-полезна. Ако да, как се дозира, балансира, какви хранителни добавки трябва да се приемат от кученцето?
Много би ми било полезно да разбера Вашето мнение. Благодаря Ви предварително!

Липсваше ми това, че скоро никой не беше писал някоя идиотщина. Може би е изключително трудно да прочетеш първо дадена тема, а после да пишеш в нея и накрая резултата е дивотии. Я му хвърляй на палето по една телешка пържола, пък каквото му писано.

Да неудобството с кучешката храна е многооооооо голямо, тя не замръзва, когато е студено, тя не се разваля когато е много топло и да му се невиди като е висок клас неможеш да си купиш няколко вида витамини и добавки и да трябва да мислиш по колко на ден и колко пъти в седмицата да даваш. Ужас. Кой ли може да изтърпи такова неудобство?!
Идиотщините ги пишете само Вие!
В което много хора се убедиха. Надявам се,най-накрая да го разберете и да спрете да пишете.
До сега никъде не съм видяла да дадете нормален и смислен съвет на някого. Пишете само,за да се подигравате с хората или
да перефразирате въпросите им!!! Това не е необходимо на никого. Не се чувствайте длъжна да отговаряте на всеки.
Едва ли някой задава въпроса си на Вас. Напротив,най-малко очаква да чуе Вашият отговор. Не знам на какво се дължи злобата Ви
към хората-към всички ли е,или само към собствениците на йорки,което не е закупено от Вас?!... Но не ме и интересува...
Само знам,че злобата е пагубна.За първи път срещам стопанин на йоркшир изпълнен с толкова много злоба.
Престанете да я изливате върху хората-просто не отговаряйте след,като въпросът не е зададен конкретно към Вас!
Приемете го както искате -но смятам,че това не е само мое мнение.
Тук хората влизат,за да прекарат приятни минути,да прочетат нещо полезно за любимите си кучета,да споделят проблема си и да
получат компетентен съвет.Но от човек,на който му е приятно да им го даде,а не изпитва досада от това. ( защото между редовете на всеки
ваш отговор прозира досада). Просто престанете да пишете недообмислените си и некомпетентни глупости,както тук,така и на други места из форума.