Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#301 Потребителят е офлайн   Ellly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 November 2009 - 09:29 PM

Хехех при нас има едно малко кученце дето стопаните му така го свикнаха като е на разходка и една наградка, втора наградка и сега така си вечетят- на поляната и чакат кучето да направи нещо хубаво, че да му дават награди да се навечеря хем ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   Mimeto2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 01:07 PM

Бих искала да попитам за здравословна храна "УРИНАРИ". Било добре да се дава веднъж седмично профилактично за пречистване на пикочните пътища от песъчинки, а червата от шлаки. Предотвратявала образуването на камъни в бъбреците. Моля, ако някой е информиран да сподели.
В Гугъл намерих това: http://www.sambs.bg/...v...cts&vpid=65

#303 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 23 November 2009 - 08:32 PM

Хубаво е първо да започнете с това на каква възраст е кучето и има ли проблеми за да решите да давате тази храна ?
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#304 Потребителят е офлайн   Mimeto2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 08:10 AM

Кученцето ми е на 6.5 мес. Няма проблеми със здравето. Храната ми е препоръчана от собственичка на оперирано от камък в бъбрека йорки, като профилактика срещу появата на песъчинки, изчистване на шлаки и др. Храня основно с Роял Канин плюс някой зеленчук или плод.

#305 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 November 2009 - 11:20 PM

Цитат(ivilina @ Nov 29 2009, 09:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
храна ,храна и пак храна ab_041.gif

Нещо не разбрах поста ви.. dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2009 - 12:20 AM

Цитат(Mimeto2 @ Nov 23 2009, 11:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Било добре да се дава веднъж седмично профилактично за пречистване на пикочните пътища от песъчинки, а червата от шлаки.
Пълни глупости!

User's Signature

Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 30 November 2009 - 12:23 PM

Цитат(Mimeto2 @ Nov 24 2009, 06:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Кученцето ми е на 6.5 мес. Няма проблеми със здравето. Храната ми е препоръчана от собственичка на оперирано от камък в бъбрека йорки, като профилактика срещу появата на песъчинки, изчистване на шлаки и др. Храня основно с Роял Канин плюс някой зеленчук или плод.

Ще отговоря така комшииката е болна от цироза на черния дроб това означава ли 4е аз трябва да пия карзил и да натоварвам здравия си черен дроб с химия още повече по време на интензивния си растеж .
Хранете животинчето си с храна за възраста му и не се под давайте на квартални всезнайковци това може да ви донесе само проблеми ..

User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#308 Потребителят е офлайн   Mimeto2 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 November 2009 - 01:03 PM

Благодаря! ae_085.gif

#309 Потребителят е офлайн   PRINCESS_Kaq Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 25 January 2010 - 12:12 PM

Цитат(YORK ANASTASIA @ Apr 15 2006, 05:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
;)

Здравейте искам да кажа че моето йорки се хранеше преди с Роял Канин,а сега с Елкануба,но имам проблем от както я взех тя не иска да яде гранулите,а само човешка храна и за това вече с нея имаме режим-слагам и гозбата,която сам готвила и я смесвам с гранули-(повече наблягам на месо или зеленчуци,които са позволени за породата) и тя изяжда всичко...много е капризна яде само това,което тя иска незнам ...надявам се като порасне да прояде кучешката храна. Незнам дали моята е teacup или mini йорки,защото е на 7 месеца и тежи 1кг и 150 гр-много е малка и ако можете да ми помогнете да разбера от най-дребните ли е или е от минитата .БЛАГОДАРЯ.

#310 Потребителят е офлайн   RuRu Икона

Публикувано: 18 March 2010 - 02:54 PM

Здравейте
От няколко седмици си имам мъжко йорки - подарък. От развърника са казали да му се слага малко захар във водата, защото до като били малки и припадали. Забрави ли са да кажат до кога трябва да му слагам захар, та ако някой знае, моля да ми каже до кога?

#311 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 08:17 PM

Pitajte v razvadnika ot kadeto e ... tova vece otdavna ne se prilaga v nasite razvadnici ima pasta kojato se dobavja kam hranata !
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#312 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 07:21 PM

Цитат(PRINCESS_Kaq @ Jan 25 2010, 11:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
;)

Здравейте искам да кажа че моето йорки се хранеше преди с Роял Канин,а сега с Елкануба,но имам проблем от както я взех тя не иска да яде гранулите,а само човешка храна и за това вече с нея имаме режим-слагам и гозбата,която сам готвила и я смесвам с гранули-(повече наблягам на месо или зеленчуци,които са позволени за породата) и тя изяжда всичко...много е капризна яде само това,което тя иска незнам ...надявам се като порасне да прояде кучешката храна. Незнам дали моята е teacup или mini йорки,защото е на 7 месеца и тежи 1кг и 150 гр-много е малка и ако можете да ми помогнете да разбера от най-дребните ли е или е от минитата .БЛАГОДАРЯ.

Мисля, че сте си докарали голяма беля.
Аз имам същото йорки ab_041.gif : 7 месеца, 1180 грама, капризна колкото си ще! И ние минахме от Роял Канин на Еукануба. Но ето по какво се различаваме - моята, колкото и да не иска да си яде гранулите и да се прави на интересна, НИКОГА не съм я хранила с човешка храна. Опита ли веднъж, след това няма връщане. Гранулите са перфектно балансирани, със всички добавки и ако ги давате само като "гарнитура" към човешката храна, рано или късно ще почне да й липсва я калции, я нещо друго... А и сигурно готвите със подправки, лук, картофи, които са вредни за кучовците?
Зная колко ви е трудно да я гледате как подминава купичката, а от 2 дни нищо не е хапвала!
Ако можете да я върнете към гранулите, или поне с пастети да ги смесвате ще е най-добре.
Прочетете цялата тема,има много полезна информация wb_052.gif
Стискам плаци, Алекс

#313 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 09:25 PM

Опитайте по следният начин -сварете пилешко дробче и парченца от пилешко каре на скара. Намачкайте дроба с вилица и нарежете много на ситно каренцето , смесете с гранули така че да полепне дроба по гранулите , мисля че ще омете до дъно купата ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#314 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2010 - 09:30 AM

Позната ни каза , че храната на еукануба е най-безвкусната , без сол и т.н. Тъкмо и ние щяхме да минаваме , но тя ни посъветва да не я купуваме!Иначе да не си мислите , че ще тръгнат да ядат сухите гранули след като могат да си правят фасоните ab_041.gif И Бети е така , не иска да яде гранулите и ще правим пилешко!
User's Signature

Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2010 - 10:19 AM

Цитат(oddbo kolev @ Mar 19 2010, 05:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(PRINCESS_Kaq @ Jan 25 2010, 11:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
;)

Мисля, че сте си докарали голяма беля.
Аз имам същото йорки ab_041.gif : 7 месеца, 1180 грама, капризна колкото си ще! И ние минахме от Роял Канин на Еукануба. Но ето по какво се различаваме - моята, колкото и да не иска да си яде гранулите и да се прави на интересна, НИКОГА не съм я хранила с човешка храна. Опита ли веднъж, след това няма връщане. Гранулите са перфектно балансирани, със всички добавки и ако ги давате само като "гарнитура" към човешката храна, рано или късно ще почне да й липсва я калции, я нещо друго... А и сигурно готвите със подправки, лук, картофи, които са вредни за кучовците?
Зная колко ви е трудно да я гледате как подминава купичката, а от 2 дни нищо не е хапвала!
Ако можете да я върнете към гранулите, или поне с пастети да ги смесвате ще е най-добре.
Прочетете цялата тема,има много полезна информация wb_052.gif
Стискам плаци, Алекс

Лукът и картофите не са вредни за кучета. Варивата обаче да. Но иначе Алекс е права, че не трябва да се дава на кучето от това, което сме сготвили за нас. Аз един път в месеца готвя пилешко със зеленчуци за кучетата, но никога не им давам само това, а го смесвам с гранулираната храна. От години храня основно с Eukanuba и съм много доволна от резултата.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#316 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2010 - 10:21 AM

Цитат(dani_to_ @ Mar 20 2010, 07:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Позната ни каза , че храната на еукануба е най-безвкусната , без сол и т.н. Тъкмо и ние щяхме да минаваме , но тя ни посъветва да не я купуваме!Иначе да не си мислите , че ще тръгнат да ядат сухите гранули след като могат да си правят фасоните ab_041.gif И Бети е така , не иска да яде гранулите и ще правим пилешко!

А Вашата позната опитва ли я или кучето й й споделило за това какъв вкус има? ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#317 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2010 - 12:22 PM

Az hranja i s gotvena i s granulirana hrana ... spored kuceto !!!
A majkite i bebeta osnovno s gotvena hrana ae_085.gif

Glupavo e da se dava edin put v meseca gotveno samo razstrojvate ritama na zivotnoto !

Luk kartofi morkovi cuski i t.n slagam redovno v gotvenoto (kupuvam gotovite zamrazeni miksove)

Granula mi jadat osnovn izlozbenite zaradi mustacite ....
User's Signature

#318 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2010 - 09:42 PM

Аз съм опитвала и на РК и на Еукануба гранулите - и двете ми се сториха ужасни! Ама то не е идеята на мен да ми харесва ab_041.gif
Някъде бях чела за картофите и лука, но щом казвате, че не са вредни - още по-добре! ae_085.gif
Днес малката беше с мен в едно мароканско ресторантче и тайно близна от лютия сос, защото там масите бяха много ниски и успя да го стигне. Аз помислих, че ще се побърка, но тя се облизва известно време и след това пак отиде да го търси - направо ме изуми! af_089.gif
Та, ако продължава да се мръщи на гранулите - минаваме на пикантна храна ab_041.gif
Алекс

#319 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 01:44 AM

Цитат(oddbo kolev @ Mar 20 2010, 07:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм опитвала и на РК и на Еукануба гранулите - и двете ми се сториха ужасни! Ама то не е идеята на мен да ми харесва ab_041.gif
Някъде бях чела за картофите и лука, но щом казвате, че не са вредни - още по-добре! ae_085.gif
Днес малката беше с мен в едно мароканско ресторантче и тайно близна от лютия сос, защото там масите бяха много ниски и успя да го стигне. Аз помислих, че ще се побърка, но тя се облизва известно време и след това пак отиде да го търси - направо ме изуми! af_089.gif
Та, ако продължава да се мръщи на гранулите - минаваме на пикантна храна ab_041.gif
Алекс

Aбе Алекс като чета какво пишеш, си мисля, че при мен не е била Йоли 17 дни, а друго куче. Аз сигурно съм зла вещица магьосница. Това сладурче при мен си ядеше, пишкаше и акаше където трябва, нито една беля не е направила и сама си отиваше да си ляга на място като дойде време за сън. И хич не съм й обяснявала или приучвала за каквото и да е. Аз съм 42 години. Цял живот кучета от големи породи съм гледала. Никога куче не съм ударила и всяко се е подчинявало само на команда или жест. Винаги кучетата са усещали моето настроение и това което искам от тях и се получавали безгранична любов. Повечето не са имали специално обучение. Йоли е едно прекрасно и умно създание и не мога да проумея, защо ти върти такива номера. За мен тя е много послушна, контактна, приспособима и много умна. Виждала съм доста кучета на нейната възрастта и считам, че тя ги е изпреварила в интелигентността си. Нямам нито житейско, нито научно обяснение, защо тя така се държи при вас. wa_048.gif

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#320 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2010 - 06:48 PM

Bravo na Yoli namerila e mekoto na zivota sladuranata malka ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18