Каракачанското куче
Публикувано: 18 February 2008 - 08:04 PM
Иначе официалното представяне е, че е наследник на костенска, Тунина кръв.. ;D
Което е Лъжа.
пс. Местни кучкари - "фенове" на овчарските породи са ми разказвали, че навремето в Североизточна България нямало едри овчарски кучета. И края на 80-те, началото на 90-те години, когато каракачанското куче доста се е популяризирало из страната, особено Разложкият дамазлък, който по тези времена вече набирал скорост по ръст, тегло и др. в сравнение с останалата популация, са посещавали този регион. Връщайки се тук с най-хубавите, най-едрите кучета.
Ако има такъв човек /Karagez/ да го чуем. И няма да е лошо да се представи с името си.
Кои местни кучкари са ти дали тази "достоверна" информация? Кажи няколко.
Публикувано: 18 February 2008 - 08:18 PM
Цитат
Цитат
Няма лошо ! Е има за тези на които им са дребни. ;D
Е не е много-добре да минават и 80-така, ама има и такива, не е като да ги няма

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 18 February 2008 - 08:39 PM
Публикувано: 18 February 2008 - 08:46 PM
Стефане казвам се Росен и съм Дуловчанин.А шефа на родът Дуло накрая завършва винаги приказките си с "казах"..
ТА и аз на теб "казах ".
Факти искаше ето ги.Понякога се размисли дали да поискаш факти -че много болят бе.... ;)
ЛАйка,не обвинявам никого без факти/по рождение нямам нищо общо с БРФК ,нали знаеш?/..................
п.с да не изтриеш сега и това-недей
Не хули за да не те трият!Пиши за каракачанките,това е темата.Хората помолиха да отвориме темата,но ти май искаш пак да се заключи!?
Публикувано: 18 February 2008 - 10:34 PM
Цитат
Цитат
Цитат
За нашият край /лудогорие/ не е тайна, че хората обичат да експериментират. За последните 7 години бях свидетел на какви ли не кръстоски - санбернар х ротвайлер, НОК х ротвайлер, санбернар х бернска овчарка и най-актуалната кавказка овчарка х каракачанско куче с недоказан произход. За повечето хора, които сме свидетели на тези експерименти, не е тайна, че и самият Шаро на М.Френкeв е плод на любовта между кавказка овчарка и куче с неясен произход и порода. Това се вижда и в потомците му, естествено, за тези които сме ги виждали. :blink:
пс. Сега експериментите продължават. Исперихският регион /Водно Стопанство Исперих/ води класацията в умишленото кръстосване на кавказки овчарки с овчарски кучета с неясен произход. Кучета, купувани от Разградският регион и произвеждани тук са представяни на изложби, организирани от БРФК, в ринг порода бок. Там са титуловани и оценявани от съдии.
пс2. Доста хора почувстваха бремето на безразборната "селекция". Много са нахапаните.. Новите собственици на експерименталната дейност на местните развъдчици се виждат в чудо с немотивираната агресия, която проявяват питомците им..
Г-н Йорданов,
Вие как взехте решението да допуснете мъжкар с подобно поведение в селекционната си програма?
"Не веднъж се е случвало кучетата да разкъсват заблудени кози и овце."
"Платил съм вече.."
"Шаро го пази от всички ДОРИ и от собствените му деца."
"По време на състезанията обаче винаги Марко е ухапан."
"Ръката, с която той държи нашийника е с многобройни белези от дълбоките рани, които Шаро е направил."
Тази статия Посочва какво НЕ Е каракачанското куче.
пс. И за уточнение - Арда на Бъчварова е дъщеря на Искър, с любимият "североизточен рефрен" относно произхода.. Както пише в статията:
"за да продължат елитния род" :->)
Г-н Йорданов,казвам се Петьо от Граф Игнатиево.Кучето Шаро го купих на 3.03.1999г. от с.Скутаре Пловдивско,след няколко месеца го продадох на Марко.Купих го,защото вървеше със стадо и беше голям пазач.Показаха ми грамота от изложба в Пазарджик,на която пишеше кавказка овчарка,което много ме учуди.Човека ми разказа,че е получено от каракачанска кучка-Кера от с.Строево и баща-куче на Тунев.Тази теза я поддържах няколко години,докато не разбрах истината-Шаро е син на кавказеца Макс и на овчарска кучка с не доказан произход.Признавам и аз бях подведен.Съжалявам,ако засягам някой с това,което написах,съжалявам,че подведох и моят приятел Стефан от Силистра.Трудно е да се докаже,защото човека от с.Скутаре отдавна не живее в България.
Г-н Йорданов,
това, за мен са достатъчно силни аргументи по повод факта, че Вие и колегите Ви от Североизточна България,==================. Изглежда Ви е дадено правото да го правите.
...
пс. Коментарът по горното ще си запазя след като г-н Попов ми отговори на въпросите.
пс2. Малко за разведряване на атмосферата: http://vbox7.com/play:743d96ae ;D

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 18 February 2008 - 11:05 PM
Цитат
Здравей , Петьо! Ако си ти ! Аз съм приятеля на Петьо графа , и информацията , която имам за Шаро е от него! Кажи ми как стана продажбата на Марко Френкев! С подробности , ако си Петьо графа , знаеш за какво става въпрос! Относно истината. От кого разбра и от къде си сигурен?
Публикувано: 18 February 2008 - 11:12 PM
Цитат
Стефане казвам се Росен и съм Дуловчанин.А шефа на родът Дуло накрая завършва винаги приказките си с "казах"..
ТА и аз на теб "казах ".
Факти искаше ето ги.Понякога се размисли дали да поискаш факти -че много болят бе.... ;)
ЛАйка,не обвинявам никого без факти/по рождение нямам нищо общо с БРФК ,нали знаеш?/..................
п.с да не изтриеш сега и това-недей
Не хули за да не те трият!Пиши за каракачанките,това е темата.Хората помолиха да отвориме темата,но ти май искаш пак да се заключи!?
Много си далеч от рода Дуло Росене! И май бъркаш индианските филми , които си гледал със
историята . Иначе си джафкай , не ми пречиш ! Фактите искат потвърждение от поне два източника. Всеки може да напише каквото му скимне.
Публикувано: 21 February 2008 - 12:49 PM
Публикувано: 21 February 2008 - 12:51 PM
Цитат
Публикувано: 21 February 2008 - 12:58 PM
Цитат
Публикувано: 21 February 2008 - 01:06 PM
Публикувано: 21 February 2008 - 01:16 PM
Цитат
Публикувано: 21 February 2008 - 01:25 PM

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org
Публикувано: 21 February 2008 - 01:30 PM

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org
Публикувано: 21 February 2008 - 01:33 PM
Цитат
въпроса е кой допусна да има мелези и с каква цел? аз като чета във Форума излиза,че никой не е кръстосвал,може би те са си дошли сами,от Марс например.

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "