Dog.bg Форуми : Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (335 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Каракачанското куче

#781 Потребителят е офлайн   stefan yordanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2008 - 08:04 PM

До колкото знам човекът, който му го е продал, пише тук с ник Karagez. За подробности се обърнете към него.

Иначе официалното представяне е, че е наследник на костенска, Тунина кръв..  ;D
Което е Лъжа.

пс. Местни кучкари - "фенове" на овчарските породи са ми разказвали, че навремето в Североизточна България нямало едри овчарски кучета. И края на 80-те, началото на 90-те години, когато каракачанското куче доста се е популяризирало из страната, особено Разложкият дамазлък, който по тези времена вече набирал скорост по ръст, тегло и др. в сравнение с останалата популация, са посещавали този регион. Връщайки се тук с най-хубавите, най-едрите кучета.

Ако има такъв човек /Karagez/ да го чуем. И няма да е лошо да се представи с името си.
Кои местни кучкари са ти дали тази "достоверна" информация? Кажи няколко.

#782 Потребителят е офлайн   Klarans Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 08:09 PM

Какво лошо има кучетата да са едри :-

#783 Потребителят е офлайн   stefan yordanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 08:11 PM

Цитат

Какво лошо има кучетата да са идри :-

Няма лошо ! Е има за тези на които им са дребни.  ;D

#784 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 08:18 PM

Цитат

Цитат

Какво лошо има кучетата да са идри :-

Няма лошо ! Е има за тези на които им са дребни.  ;D

Е не е много-добре да минават и 80-така, ама има и такива, не е като да ги няма
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#785 Потребителят е офлайн   Karagez Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 08:39 PM

Г-н Йорданов,казвам се Петьо от Граф Игнатиево.Кучето Шаро го купих на 3.03.1999г. от с.Скутаре Пловдивско,след няколко месеца го продадох на Марко.Купих го,защото вървеше със стадо и беше голям пазач.Показаха ми грамота от изложба в Пазарджик,на която пишеше кавказка овчарка,което много ме учуди.Човека ми разказа,че е получено от каракачанска кучка-Кера от с.Строево и баща-куче на Тунев.Тази теза я поддържах няколко години,докато не разбрах истината-Шаро е син на кавказеца Макс и на овчарска кучка с не доказан произход.Признавам и аз бях подведен.Съжалявам,ако засягам някой с това,което написах,съжалявам,че подведох и моят приятел Стефан от Силистра.Трудно е да се докаже,защото човека от с.Скутаре отдавна не живее в България.

#786 Потребителят е офлайн   ТИТО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 08:46 PM

БЯх написал нещо но го изтриха-здраве да е..

Стефане казвам се Росен и съм Дуловчанин.А шефа на родът Дуло накрая завършва винаги приказките си с "казах"..
ТА и аз на теб "казах ".
Факти искаше ето ги.Понякога се размисли дали да поискаш факти -че много болят бе.... ;)

ЛАйка,не обвинявам никого без факти/по рождение нямам нищо общо с БРФК ,нали знаеш?/..................
п.с да не изтриеш сега и това-недей

Не хули за да не те трият!Пиши за каракачанките,това е темата.Хората помолиха да отвориме темата,но ти май искаш пак да се заключи!?

#787 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 10:34 PM

Цитат

Цитат

Цитат

И понеже стана въпрос за Шаро на Марко Френкeв, който ми е съгражданин, тук пускам една статия, към която може би всички ще проявят интерес.
За нашият край /лудогорие/ не е тайна, че хората обичат да експериментират. За последните 7 години бях свидетел на какви ли не кръстоски - санбернар х ротвайлер, НОК х ротвайлер, санбернар х бернска овчарка и най-актуалната кавказка овчарка х каракачанско куче с недоказан произход. За повечето хора, които сме свидетели на тези експерименти, не е тайна, че и самият Шаро на М.Френкeв е плод на любовта между кавказка овчарка и куче с неясен произход и порода. Това се вижда и в потомците му, естествено, за тези които сме ги виждали.  :blink:

пс. Сега експериментите продължават. Исперихският регион /Водно Стопанство Исперих/ води класацията в умишленото кръстосване на кавказки овчарки с овчарски кучета с неясен произход. Кучета, купувани от Разградският регион и произвеждани тук са представяни на изложби, организирани от БРФК, в ринг порода бок. Там са титуловани и оценявани от съдии.

пс2. Доста хора почувстваха бремето на безразборната "селекция". Много са нахапаните.. Новите собственици на експерименталната дейност на местните развъдчици се виждат в чудо с немотивираната агресия, която проявяват питомците им..

Г-н Йорданов,
Вие как взехте решението да допуснете мъжкар с подобно поведение в селекционната си програма?

"Не веднъж се е случвало кучетата да разкъсват заблудени кози и овце."
"Платил съм вече.."
"Шаро го пази от всички ДОРИ и от собствените му деца."
"По време на състезанията обаче винаги Марко е ухапан."
"Ръката, с която той държи нашийника е с многобройни белези от дълбоките рани, които Шаро е направил."

Тази статия Посочва какво НЕ Е каракачанското куче.

пс. И за уточнение - Арда на Бъчварова е дъщеря на Искър, с любимият "североизточен рефрен" относно произхода.. Както пише в статията:
"за да продължат елитния род"  :->)

Г-н Йорданов,казвам се Петьо от Граф Игнатиево.Кучето Шаро го купих на 3.03.1999г. от с.Скутаре Пловдивско,след няколко месеца го продадох на Марко.Купих го,защото вървеше със стадо и беше голям пазач.Показаха ми грамота от изложба в Пазарджик,на която пишеше кавказка овчарка,което много ме учуди.Човека ми разказа,че е получено от каракачанска кучка-Кера от с.Строево и баща-куче на Тунев.Тази теза я поддържах няколко години,докато не разбрах истината-Шаро е син на кавказеца Макс и на овчарска кучка с не доказан произход.Признавам и аз бях подведен.Съжалявам,ако засягам някой с това,което написах,съжалявам,че подведох и моят приятел Стефан от Силистра.Трудно е да се докаже,защото човека от с.Скутаре отдавна не живее в България.

Г-н Йорданов,
това, за мен са достатъчно силни аргументи по повод факта, че Вие и колегите Ви от Североизточна България,==================. Изглежда Ви е дадено правото да го правите.
...

пс. Коментарът по горното ще си запазя след като г-н Попов ми отговори на въпросите.

пс2. Малко за разведряване на атмосферата: http://vbox7.com/play:743d96ae  ;D
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#788 Потребителят е офлайн   stefan yordanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 11:05 PM

Цитат

Здравей , Петьо! Ако си ти ! Аз съм приятеля на Петьо графа , и информацията , която имам за Шаро е от него! Кажи ми как стана продажбата на Марко Френкев! С подробности , ако си Петьо графа , знаеш за какво става въпрос! Относно истината. От кого разбра и от къде си сигурен?

#789 Потребителят е офлайн   stefan yordanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2008 - 11:12 PM

Цитат

БЯх написал нещо но го изтриха-здраве да е..

Стефане казвам се Росен и съм Дуловчанин.А шефа на родът Дуло накрая завършва винаги приказките си с "казах"..
ТА и аз на теб "казах ".
Факти искаше ето ги.Понякога се размисли дали да поискаш факти -че много болят бе.... ;)

ЛАйка,не обвинявам никого без факти/по рождение нямам нищо общо с БРФК ,нали знаеш?/..................
п.с да не изтриеш сега и това-недей

Не хули за да не те трият!Пиши за каракачанките,това е темата.Хората помолиха да отвориме темата,но ти май искаш пак да се заключи!?

Много си далеч от рода Дуло Росене! И май бъркаш индианските филми , които си гледал със
историята . Иначе си джафкай , не ми пречиш !  Фактите искат потвърждение от поне два източника. Всеки може да напише каквото му скимне.

#790 Потребителят е офлайн   ТИТО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2008 - 09:15 AM

Не си интересен на аудиторията Стефчо с такива отговори.Или си пишеш защото няма какво да кажеш????

Искаше факти ето ги .Ама два три -25 източника,колкото и ще да са кучето е кавказец.

#791 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 21 February 2008 - 12:49 PM

Ето това вече е жалко. Нали знаеш от историята как и кога сме паднали от Османската империя? Вместо да се обединят нашите предци са направили Царства и Господства , .....и били превзети. Аналогичен е случаят и с нашето куче. Ще се разделя колкото на някои му скимне , докато не се заличи. Е сега вече някои може да спи спокоино. Надявам се ти да разбереш това коети ти пиша. И че не плод на заяждане , а констатация на деиствителноста и историята.

#792 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 12:51 PM

Цитат

Ето това вече е жалко. Нали знаеш от историята как и кога сме паднали от Османската империя? Вместо да се обединят нашите предци са направили Царства и Господства , .....и били превзети. Аналогичен е случаят и с нашето куче. Ще се разделя колкото на някои му скимне , докато не се заличи. Е сега вече някои може да спи спокоино. Надявам се ти да разбереш това коети ти пиша. И че не плод на заяждане , а констатация на деиствителноста и историята.
Много жалко наистина,аз отидох там с още един приятел ама една птичка пролет не прави,но ще видим времето ще покаже.

#793 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 12:57 PM

Защо сьбитието нямаше повече гласност, защо не бе оповестено по от давна. Нали всичко е за кучето? Или маи всичко е до интересите на някои си. Трябваше хората които са на челните редици да са там. :huh: Или сьбирането беше проформа . ЖАЛКО.

#794 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 12:58 PM

Цитат

Защо сьбитието нямаше повече гласност, защо не бе оповестено по от давна. Нали всичко е за кучето? Или маи всичко е до интересите на някои си. Трябваше хората които са на челните редици да са там. :huh: Или сьбирането беше проформа . ЖАЛКО.
  Трябваше ма не дойдоха :angry:питай Веско

#795 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 01:06 PM

Ми явно така е по лесно. Винаги е трудно да изградиш нешо , защото влагаш в него много. А е лесно да оплюеш или развалиш. Радвам се че понавам хора от различни клубове , не само на БОК , а МАКК и БКК БОК , които няма да са доволни. И за едно сьм сигорен , че времето ше изликува интереса и глупоста от породата.

#796 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 February 2008 - 01:11 PM

на щрауса му е по лесно да си зарови главата и после да налучква какво се е случило около него. жалко но факт
User's Signature

господ да ни пази от приятели, от враговете се пазим сами.0888183312-anna
www. newagrotec.com www.balkanav.com www.karakachan.org

#797 Потребителят е офлайн   s.diamandiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 01:16 PM

Цитат

на щрауса му е по лесно да си зарови главата и после да налучква какво се е случило около него. жалко но факт
Щрауса , немисли , прави го инстинктивно от страх. А това си е направо бягане от отговорност. Но кучетата пак ще се гледат , дори и на някои да не му изнася.

#798 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 February 2008 - 01:25 PM

цялата помия е от това , че куцо ,къораво, сакато, новобогато, чуло, неразбрало, е с представата -аааа ,,каракачанка,, знам де- 1метър и 100 кила. е как да няма алхимици за такива лаици
User's Signature

#799 Потребителят е офлайн   annna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 February 2008 - 01:30 PM

после сръдни че има мелези - ми недеите така, бе другарю- парътъ праи борбътъ ;D, трябва да се земе тая пара B)
User's Signature

#800 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 01:33 PM

Цитат

после сръдни че има мелези - ми недеите така, бе другарю- парътъ праи борбътъ ;D, трябва да се земе тая пара B)

въпроса е кой допусна да има мелези и с каква цел? аз като чета във Форума излиза,че никой не е кръстосвал,може би те са си дошли сами,от Марс например.
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

• (335 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена