Каракачанското куче
Публикувано: 22 May 2008 - 10:36 AM
че ми се повдига само като си помисля за тез гадости !!!
Първо дисплазията се унаследява и няма нищо общо с храненето,
второ фалшивата бременност и хиперплазията при кучките също се
унаследява и двете са хормонални проблеми и също не вярвам да се
влияят от храненето. Верно е че някога овчарите поради немотията си
са хранели семействата и кучетата си с качамак, но сега е друго време
и според мен тази традиционна някога храна е отживелица и няма място
в съвременният ни и модерен свят в който хората се стремят да създадат и
притежават най-добрите образци от всичко с цената на определени средства...
Това че кучетата ти не са слаби и дръгливи, не значи че са правилно и пълноценно
хранени и ето тук е момента да ти кажа защо тези ваши така наречени работни кучета
не могат да се избръснат и остават на фъндъци и косъма им изглежда по груб от колкото е
в същност. Ами защото храната им е постна и бедна на витамини и минерали. От там животните
не могат да си набавят така необходимите им микро и макро елементи и изглеждат ПЪРШИВЦИ !!!!!
Публикувано: 22 May 2008 - 10:48 AM

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 22 May 2008 - 10:52 AM
Естествено, че и аз бих си колнал първото
и екологично чистичко теленце, но ние тука
бистрим дали традиционните качамак и млеко
са по добрата храна за нашите кучета или не ?
Публикувано: 22 May 2008 - 10:52 AM
[/quote] :o :o :oНасеее , хайде да отговориш, ако имаш малко ДОСТОЙНСТВО. ;D ;D

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!
Публикувано: 22 May 2008 - 10:54 AM

Публикувано: 22 May 2008 - 10:54 AM
Цитат
хранени и ето тук е момента да ти кажа защо тези ваши така наречени работни кучета
не могат да се избръснат и остават на фъндъци и косъма им изглежда по груб от колкото е
в същност. Ами защото храната им е постна и бедна на витамини и минерали. От там животните
не могат да си набавят така необходимите им микро и макро елементи и изглеждат ПЪРШИВЦИ !!!!!
1. Кучетата са добре нахранени.
2. Здрави са. От там работоспособни.
3. Има хора и хора. Не от всеки става стокар, при някои е особенна мъка.
4. Коя храна е постна и бедна на витамини? :blink: Напротив. Добавят си всичко и то в най-чистия му вид, а не в консервиран такъв.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 22 May 2008 - 10:59 AM
Цитат
Абе ти яж какво си щеш, ама храни кучетата си както и с каквото трябва !!! B) B) B) B) B)
Публикувано: 22 May 2008 - 11:02 AM
Цитат
Цитат
1. Кучетата са добре нахранени.
2. Здрави са. От там работоспособни.
3. Има хора и хора. Не от всеки става стокар, при някои е особенна мъка.
4. Коя храна е постна и бедна на витамини? :blink: Напротив. Добавят си всичко и то в най-чистия му вид, а не в консервиран такъв.
Я да вземеш да ми обясниш Кристинке от къде аджеба тез чобански песове си набавят витамини ?
От това че от време на време пасат росна тревица ли или от това че от време на време си хапват от
току що произведените фекалии на овчиците, айде стига с тез вашите глупости че ставате смешни ама...
Публикувано: 22 May 2008 - 11:02 AM
Цитат
Анна, по случайност чичо ми е гастроентеролог в голяма болница ... надул ми е главата по семейни сбирки за благоприятния ефект на изварата, суроватката (прочетох какво е цвик), меда с лимон и на хималайските билки и на кво ли още не..., но цироза не се лекува ... единственото, което може да се направи е да се забави ефекта и.
Както и да е, това не е здравен форум ;)
Публикувано: 22 May 2008 - 11:18 AM
Цитат
От това че от време на време пасат росна тревица ли или от това че от време на време си хапват от
току що произведените фекалии на овчиците, айде стига с тез вашите глупости че ставате смешни ама...
Искрено се забавлявам с твоите писания, торменторе.
Не си толкова глупав за колкото се представяш - айде отговори си сам тука, в темата. Разбий го на съставки и ако имаш толкоз познания ги опиши научному нещата. :blink:

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 22 May 2008 - 11:25 AM
Цитат
Цитат
Анна, по случайност чичо ми е гастроентеролог в голяма болница ... надул ми е главата по семейни сбирки за благоприятния ефект на изварата, суроватката (прочетох какво е цвик), меда с лимон и на хималайските билки и на кво ли още не..., но цироза не се лекува ... единственото, което може да се направи е да се забави ефекта и.
не го отричам,айде и аз да ти кажа нещо,ако познаваш ястието Чумлек,Чума-лек,т.е. хората са смятали,че той лекува чумата,медицински това е невъзможно,но тогава хората са вярвали,затова Данди се изразява така,така мисля :blink:

Публикувано: 22 May 2008 - 11:29 AM
Цитат
Да... друго време е.
Няма място за истински овчарски кучета в апартаментите.
Абсолютно съм съгласен с тебе Торменторе. Затова си има и нова порода.
Само, че тя е в друга тема.
Публикувано: 22 May 2008 - 11:30 AM
Цитат
че ми се повдига само като си помисля за тез гадости !!!
Първо дисплазията се унаследява и няма нищо общо с храненето,
второ фалшивата бременност и хиперплазията при кучките също се
унаследява и двете са хормонални проблеми и също не вярвам да се
влияят от храненето. Верно е че някога овчарите поради немотията си
са хранели семействата и кучетата си с качамак, но сега е друго време
Това че кучетата ти не са слаби и дръгливи, не значи че са правилно и пълноценно
Публикувано: 22 May 2008 - 11:31 AM
Цитат
Цитат
Цитат
не го отричам,айде и аз да ти кажа нещо,ако познаваш ястието Чумлек,Чума-лек,т.е. хората са смятали,че той лекува чумата,медицински това е невъзможно,но тогава хората са вярвали,затова Данди се изразява така,така мисля :blink:
ОК ОК ОК ОК ОК
Не сме в форума на "Бъдете здрави" все пак. ;) Признавам си най-чистосърдечно, че много от старите обичаи са ми неясни и неизвестни ...
Публикувано: 22 May 2008 - 11:35 AM