Dog.bg Форуми : Осинових хъски :)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Осинових хъски :)

#1 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 December 2010 - 10:52 AM

Здравейте всички!От няколко дни чета редовно форума и открих полезни съвети.Искам да споделя какво ми се случи преди седмица.Прибирам се от университета и какво да видя-брат ми довел едно мъжко хъски,което е много сладко.Казва се Jake :) на 1 год. и 8 месеца е.Предишните собственици не са имали много време за него,което е много жалко.Човекът,който го е купил след 1 година не е имал жъзможност да се грижи за него и го е подарил на някакъв тип,които го е вързал на двора и му е давал храна на 3 дни веднъж-ПРОСТО УЖАСНО :( Ние решихме да се погрижим по-добре за него :).Имаме обаче проблем-нямаме много опит с кучета,но се отнасяме с много любов към него,въпреки това и аз и брат ми опитахме неговите иначе здрави зъбки,но това разбира се не ни е отказало.Незнам,но мисля че е нормално да реагира остро към нас,все пак за 1 година и 8 месеца е сменил трима собственици.Кученцето доиде при нас много заслабнало.Бяхме се притеснили.Последния собственик на прекрасното вълче го е гледал 5 месеца на двора,вързано под една пейка и го е разкарвал само по 5 мин. на няколко дни.Козинката му беше в окаяно състояние.Вече една седмица,чета и се интересувам за породата,но аз имах общи представи за хъскитата.От както го взехме се опитваме да му наложим режим.Разходки 2-3 пъти дневно,като всяка разходка трае не по-малко от 1 час.Когато дойде на първия ден изяде света.Направо не вярвах :D,но душичката не е виновен.Бил е държан гладен дълго време.Сега го гледаме в апартамент,разхождаме го редовно и му даваме любов,но искам да попитам няколко въпроса,понеже пак отбелязвам не съм много вещо лице в отглеждането на кучета.
1.Как да го отучим да посяга да ни хапе?
2.На разходките се дърпа ужасно много.Купихме му удушвач-помага,но не спира да тегли :) Успокоява се само когато се измори,а той се изморява много бавно :)
3.Как да го изкъпем?Не ни дава да го вкараме в банята.Гледа я само от разтояние и не иска да се доближи до нея:)
За сега е немислимо да го пуснем без повод-знам,че иска свобода,но как да го пуснем като той посяга на нас.Купих му Роял канин и нутра-Обожава ги,но също му проготвяме и домашна храничка.Момчето яде всичко :) Много е див и прави бели,но това е нормално за калпазанина.За 5 дни направи доста поразии макар и да е голям:
1.Ухапа мен
2.Ухапа брат ми,на майка ми не е посегнал,защотото тя е по-пасивна,но се грижи също за него и то с любов.
3.На косъм беше да изяде 1 опаковка аналгин :D
4.Ака 2 пъти в апартамента
5.Изпишка се на килими също 2 пъти
6.Изяде ни вечерята,която майка беше сготвила,въпреки,че беше ял преди това :zz_227:
Изобщо е много непослушен,но това не ми пречи.Ние си го обичаме,все пак това зверче е много изстрадало :mad:
Когато го изведа на разходка става друго куче.В апартамента е по-спокоен,но навън подивява.Дори не се обръща на името си.
Ако някой ми каже какъв е начина да превъзпитам този буен нрав,ще бъда много благодарен :zz_223: .Като за начало да го отуча да ни посяга на мен и на семйството ми,защото това ни плаши до някъде.И как да го усмиря при разходките.Все пак това не е кученце на 2 месеца.Не дава да му избършем лапичките след разходка,ръмжи ни :zz_219: Изцапа целия апартамент за точно 7 дни,но ние не искаме повече това момче да сменя собствениците си и да се стресира.
Когато е вкъщи дава да го галим на всякъде и да го пипаме навсякъде,но излезе ли навън е просто друг.Дори не го интересува кой го разхожда.Опитваме се да го превъзпитаме,но за сега е много бавно и с много малък напредък.Когато се храним,нормално ли е кучето само да ме гледа в устата и в ръцете и си проси храна.Дори да е ял преди 10 мин пак иска от моята храна.Много ми е неудобно да се храня пред него
:ab_041:
П.П.Имам още много неща да споделя за нашия палавник,но няма да ми стигне времето.Приемам всякакви съвети.Благодаря предварително.

#2 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2010 - 11:20 AM

Трудна задача имаш пред себе си, но е похвално, че имаш желание да направиш добро на животното.

Хващай се и започвай да четеш раздела за Възпитание и обучение, най-вече закованите теми, вкл. тази за малтретирани животни. Всички отговори ще намериш там.

На първо време два съвета:

1. Отнасяй се търпеливо към Джейк, не очаквай веднага да започне да ти има доверие и да те слуша, само защото сега е под твоя покрив. Когато свикне с теб, изградите си доверие и те приеме за свой човек, тогава ще започне и да слуша (евентуално). Което е забранено - кабели, лекарства, ядене, килим за пишкане - най-добре не му давай възможност да го достигне изобщо или го наблюдавай постоянно. Ако направи нещо забранено - прекъсваш го, коригираш го, разсейваш го, може да му викнеш, ако провинението е по-сериозно, но не и да наказваш със злоба. И това е процес, в който трябва да взима участие цялото домакинство. Домашни хигиенни навици ще изгради, само редовни разходки му трябват. (Има цяла тема за това в гореспоменатия раздел)

2. Не го прехранвай, без значение колко е гладувал, захранвай го по малко и редовно. На системно гладували кучета им отнема месеци докато свикнат, че ядене вече има и няма нужда да изяждат всичко.

Та тъй ... Четене и търпение му е майката, късмет!

П.П. Има и няколко големи НЕ-та при възпитанието на куче, едно от тях гласи "Да не се дава храна на кучето от човешката маса". Първо се хранят хората, след това кучето. Няма значение колко проси. Знам, че е трудно, постоянно от жал или чувство за вина хората допускат грешки във възпитанието. Възпитавай с хладна глава, без да се ядосваш.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2010 - 01:05 PM

Поздравления за доброто дело! Качена снимка
Момчето вероятно е изгубило доверие в хората, дано успеете бързо да му го върнете х)). Както те е посъветвала ironic_ - въоръжете се с търпение, животното е изстрадало доста, може да ви отнеме и година, за да го превърнете в щастливо, възпитано куче х)).
Ето тук скоро написах няколко съвета към новопостъпил на длъжността "кучкар". Може би ще са ти от полза.
Успех!

#4 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 24 December 2010 - 01:32 PM

Те са отвратни по характер тия хъскита , и само бой ги оправя според мен .

#5 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2010 - 01:38 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 24 December 2010 - 10:37 AM, написа:

Те са отвратни тия хъскита , и само бой ги оправя според мен .

Е няма по-малоумен коментар,като не разбираш - защо се обаждаш.Освен това не мисля,че някой е поискал мнението ти.До кога ще се мотаеш насам натам из форума и ще пишеш глупости?
Моля мод. да ме извини за острия тон,но не се сдържах
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#6 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2010 - 03:43 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 24 December 2010 - 12:43 PM, написа:

Показване на мнениетоemilvr, в 24 December 2010 - 10:37 AM, написа:

Те са отвратни тия хъскита , и само бой ги оправя според мен .

Е няма по-малоумен коментар,като не разбираш - защо се обаждаш.Освен това не мисля,че някой е поискал мнението ти.До кога ще се мотаеш насам натам из форума и ще пишеш глупости?
Моля мод. да ме извини за острия тон,но не се сдържах

Вярно е тъпо изказване това.Хъскито е интелигентна порода и бързо привиква към нови собственици .Въпреки че момента с осиновено хъски е много деликатен имайте търпение резуллтата ше е положителен вярвайте ми.Преди няколко месеца един мой приятел осинови хъски от приют.Беше малтретирано и стресирано.Посягаше да хапе при определени ситуации но момчето не се отказа .В момента има най прекрасното по характер хъски.Спокоен е и даже децата му го мачкат като плюшена играчка и не пипа никой.Преди като му посегнеш да го погалиш се "озъбваше и ръмжеше" но сега му прави кеф на до мачкат и глезят.Така че коментари от сорта на горния са безпочвени а писателеля малоумен .(и мен да ме прощава мода).Те заради такива като него има чудесни кучета по улицата.Малтретират ги милите и после някй бере ядове докато го вкара в правия път но не със бой както се изцепия тоя.Куче с бой не се възпитава .Не може кучето да е верен приятелна човека и в същото време да я де бой - не се връзва на фона на приятелството .
ПОжелавам ти успех в превъзпитаването на кучето.Всичко ше се оправи не след дълго.Иска настояване и по чести разгходки с него .Така ше си изградитте взаимно доверие.

#7 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2010 - 03:53 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 24 December 2010 - 12:37 PM, написа:

Те са отвратни по характер тия хъскита , и само бой ги оправя според мен .

Абсолютно НЕвярно, да биеш хъски и то, с поведение като споменатото горе е сигурен начин да си стовориш целия АД на главата!

Искам да ви поздравя за доблестта и смелостта да си имате работа с такова велико, но и много твърдоглаво същество! Няма да е лесно, но запомнете две неща: Никога не го бийте и не го наранявайте- психически или физически и не го пускайте, докато не получите доверието му, защото в момента, в който го пуснете може да му кажете ЧАО! А, да и още нещо, Веднага спрете да го съжалявате за миналото му! Колкото и тежко да е било! Като го съжалявате му пречите да се въстанови! Забравете миналото му и живейте с него сега, това е жизнено важно!
Те не са глупави кучета, знаят, че се грижите за тях, но трябва време преди да го оценят!
Относно въпросите:
Да стои известно време с душача и повода в къщи и всеки път като се опита да ви захапе дръпнете рязко и отпускате веднага, като междувременно му казвате със строг тон НЕ! Кучето трябва да научи, че не му е позволено да хапе и че вие определяте какво може и какво-не!
Трябва да се грижите за него като за бебе, в симсъл да му покажете къде може да ходи до тоалетна и къде- не, да махнете всички препарати и лекарства от него, осигурете му кокал за дъвчене от пресована кожа, има ги в зоо магазините! Давйте му от ръка понякога, за да не стане агресивен към храна, бъркайте му в купичката, ако ръмжи също го коригирайте! научете го да идва, да сяда и други важни команди! Това също са начини на установяване на връзка между вас и затвърждаване на доверие!
Не бих ви препоръчала да го къпете веднага, освен ако не е крайно наложително, защото дори и да не го осъзнавате , това е акт на доминантност от ваша страна и може да има кофти последствия, още някой ухапан и тн . . .
Давайте му да яде начесто помалко! Както казаха по-горе дори и да е много гладен не го тъпчете, защото може да повърне, да му се преобърне стомаха и въобще не е хубаво! Затова по няколко пъти на ден го хранете с по-малки порции и постепено ще се нормализират нещата! И никога не го хранете пред да излезете , колкото и гладен да е! Тичайте с него и го изтощавайте, за да е кротък и спокоен в къщи! Като спортувате заедно и правите повече неща съвместно изграждате доверие! Тези неща трябва да носят радост на всички ви!
НЕ се страхувайте от ръмженето му, защото така ще се научи за всичко да ви ръмжи и да ви държи настрана! И ще си имате големи неприятности!
За да създадете приятно усещане за банята, не го бутайте насила вътре, може да му оставите лакомство вътре, нека подуши шампоаните и балсамите и принадлежностите, които ще използвате! Ако имате възможност да го изкъпете извън ваната, ако имате такава,го направете! Не се опитвайте да го вкарате насила!Постепено ще влиза по- охотно! Можете да му сложите повода и каишката за да го държите да не бяга, но не да го дърпате!
Ако е стресиран или уплашен и въобще всякога когато не е напълно спокоен, не го галете и успокоявайте, защото така засилвате притеснението и уплахата! А не е това целта!
Да излиза първо стопанина и после кучето!
Не се сещам за друго! Дано съм била полезна! Бих се радвала ако ни държите в течение на нещата, да кажете как се развиват взаимоотношенията ви и тн! Успех! Ако имате други въпроси не се притеснявайте да питате!
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 24 December 2010 - 05:08 PM

Похвално за оптимизма ви! Мога само да добавя да изчетете форума за хъскито, защото като порода е малко по свободолюбиво, своенравно и хитро, което не го прави глупаво!!! Те са кучета които трудно се мотивират от храна и от лакомства ( поне при моето е така) трябва да намерите баланса какво мотивира вашето да ви слуша. В момента то не е кучето което всъщност е ако ме разбирате, до някаква степен е в защитна позиция и не вярва на нищо и не се доверява. За него в момента не съществувате като собственик или водач на глутницата, то е единак който според миналото си е подложен на Сървайвър оцеляване. Затова изяжда всичко и ви се зъби.
В никакъв случай не го пускайте от повода, аз на моето куче и сега не му се доверявам да го пускам от повода, освен ако не е добре заградено. След време ще усетите промяната. И винаги бъдете положително настроени, но и строги - вие сте шефа и водача!
Много полезно ще ви е да гледате "Dog Whisperer with Cesar Millan " по National Geographic http://www.cesarsway.com/ уникално предаване за проблемни кучета и как биват рехабилитирани или по скоро проблемни хора които не знаят как да се справят с кучетата си и пораждат проблеми в поведението им.
Упсех! Информирайте ни как върви процеса на рехабилитация на вашето хъски. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2010 - 07:17 PM

Оо, не не , сега видях че е подфорум за хъскита , мислех че е някаква обща тема ...

Хубави са хъскитата , мн са красиви , физически мн здрави ,
просто породата най близко до прародителя , с волен дух , смели .
( позамазахме грешката )
Работно куче , има страхотни екземпляри ! ,( едричко за апартамент , може би )

Кафявите са страхотни , направо светят .

Поздрав , ноо в паниката не намирам песен с хъски . :dh_188:

http://www.youtube.c...feature=related

#10 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 December 2010 - 07:26 PM

хахахахах емил'е ако пекинеза ти знаеше какви ги правиш щеше да те изнасили! :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#11 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2010 - 07:56 PM

Лошо Мето , лошо.
И два пекинеза не струват колкото 1 хъски . :md_064: :md_064:
Използвам темата да вметна , че осиновявам блондинка, (височка , и да е от София ) .

Честита Коледа :af_089: :ab_041:

#12 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 December 2010 - 10:14 PM

Едно хъсе не струва колкото един пеки, а и пеки'то не струва колкото едно хъсе! :)
Въпросът е много относителен :)

Иначе и аз си търся нещо за празниците притенции нямам стига да мяса на нещо :) и да може да се привдижи до мен :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#13 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 06:33 PM

За сега има лек напредък с нашия Джейк :) за което съм щаслив.Възприема думата "НЕ" : :ab_041:(пак е нещо).Задачата няма да бъде лека,но не мисля да го върна там от където го взехме.Четох доста за малтретираните кучета и подхождам с много внимание и любов.Когато излезнем от нас и остане само майка ми,калпазанина вие за нас :ab_041: (малко ми става мъчно),но не мога 24/7 да съм до него.Въпреки всичко той се приспособява,макар и бавничко.Не съм помислил да го удрям,дори и през ум не ми е минало,т.к. предишните собственици(жените) са го били с пръчка.Незнам само как да го усмиря на разходите.ДЪРПА МЕ МНОГО ЗДРАВО и дори се радва от факта :eg_033: .Душача му действа добре,но все още ме болят ръцете.Толкова силно се дърпа,че имам чувстовото,че ще се обеси на него.Когато сме на разходка не го интересува водача му,просто да има някой да дърпа по улицата :af_089: .Иначе е сладур.Понякога се крие под леглото-нямам представа защо-може би се страхува.В последните 3 дни избягва да се крие.Може би е напредък!?Не ми се иска да му взимам стог нашийник,защото и от този малко ме е страх да не го нараня( достатъчно са го мъчили).И ми се ще да го изкъпя,но още не дава.Кажете какво да правя с дърпането или е нормално?Благодаря на всички за съветите.Мога да кажа като цяло,че форума е страхотен и има много полезна информация.Любимото лакомоство на Джейк е Роял канин-научих тази храна именно от тук.С нея го научих да сяда за 3 дни.Но без храна е малко трудно-не чува какво му се говори.И също да ви питам,някога ще се научи ли да ме слуша момчето-буен е и е палав(даже прилича на мен като малък)за това не му се сърдя на белите. :ab_041: Ето снимка на палавника,нямам идея дали е породист или не,но и не ме интересува,не държа на родословно дърво-Той е животинка и бере душа.Това е важното.
ПОЗДРАВИ!!!

#14 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2010 - 07:40 PM

Показване на мнениетоJake, в 25 December 2010 - 05:38 PM, написа:

За сега има лек напредък с нашия Джейк :) за което съм щаслив.Възприема думата "НЕ" : :ab_041:(пак е нещо).Задачата няма да бъде лека,но не мисля да го върна там от където го взехме.Четох доста за малтретираните кучета и подхождам с много внимание и любов.Когато излезнем от нас и остане само майка ми,калпазанина вие за нас :ab_041: (малко ми става мъчно),но не мога 24/7 да съм до него.Въпреки всичко той се приспособява,макар и бавничко.Не съм помислил да го удрям,дори и през ум не ми е минало,т.к. предишните собственици(жените) са го били с пръчка.Незнам само как да го усмиря на разходите.ДЪРПА МЕ МНОГО ЗДРАВО и дори се радва от факта :eg_033: .Душача му действа добре,но все още ме болят ръцете.Толкова силно се дърпа,че имам чувстовото,че ще се обеси на него.Когато сме на разходка не го интересува водача му,просто да има някой да дърпа по улицата :af_089: .Иначе е сладур.Понякога се крие под леглото-нямам представа защо-може би се страхува.В последните 3 дни избягва да се крие.Може би е напредък!?Не ми се иска да му взимам стог нашийник,защото и от този малко ме е страх да не го нараня( достатъчно са го мъчили).И ми се ще да го изкъпя,но още не дава.Кажете какво да правя с дърпането или е нормално?Благодаря на всички за съветите.Мога да кажа като цяло,че форума е страхотен и има много полезна информация.Любимото лакомоство на Джейк е Роял канин-научих тази храна именно от тук.С нея го научих да сяда за 3 дни.Но без храна е малко трудно-не чува какво му се говори.И също да ви питам,някога ще се научи ли да ме слуша момчето-буен е и е палав(даже прилича на мен като малък)за това не му се сърдя на белите. :ab_041: Ето снимка на палавника,нямам идея дали е породист или не,но и не ме интересува,не държа на родословно дърво-Той е животинка и бере душа.Това е важното.
ПОЗДРАВИ!!!

Ще спре да дърпа с времето, но и вие трябва да сте упорити! Това, което ми хрумва е, че след като толкова много обча гранулите и слуша като има храна, като излезете на разходка му показвате храната, за да му привлечете вниманието и тръгвате, като ръката ви е спусната надолу, така че да може да помирише храната, но без да я вземе и като върви до вас и му задавате команда До Мен или Редом или нещо такова, минавате едно прилично растояние спирате, хвалите и награждавате, и отново! (Погледнете как се учи команда Редом, за повече яснота) и така ще разбере, че не трябва да се дърпа или по-скоро, че като ходи до вас е добре и получава храна!
Още веднъж повтарям: СПРЕТЕ ДА СЪЖАЛЯВАТЕ КУЧЕТО ЗА МИНАЛОТО МУ, ЗАЩОТО ТАКА МУ ПРЕЧИТЕ ДА ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД И ДА СВИКНЕ С ВАС И ДА СЕ ПРИОБЩИ КЪМ ГЛУТНИЦАТА! Просто спрете да мислите за тежкото му минало, вместо това мислете за светлото му бъдеще с вас! Съвсем сериозно е това!
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 08:04 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 25 December 2010 - 06:45 PM, написа:

Показване на мнениетоJake, в 25 December 2010 - 05:38 PM, написа:

ПОЗДРАВИ!!!

Ще спре да дърпа с времето, но и вие трябва да сте упорити! Това, което ми хрумва е, че след като толкова много обча гранулите и слуша като има храна, като излезете на разходка му показвате храната, за да му привлечете вниманието и тръгвате, като ръката ви е спусната надолу, така че да може да помирише храната, но без да я вземе и като върви до вас и му задавате команда До Мен или Редом или нещо такова, минавате едно прилично растояние спирате, хвалите и награждавате, и отново! (Погледнете как се учи команда Редом, за повече яснота) и така ще разбере, че не трябва да се дърпа или по-скоро, че като ходи до вас е добре и получава храна!
Още веднъж повтарям: СПРЕТЕ ДА СЪЖАЛЯВАТЕ КУЧЕТО ЗА МИНАЛОТО МУ, ЗАЩОТО ТАКА МУ ПРЕЧИТЕ ДА ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД И ДА СВИКНЕ С ВАС И ДА СЕ ПРИОБЩИ КЪМ ГЛУТНИЦАТА! Просто спрете да мислите за тежкото му минало, вместо това мислете за светлото му бъдеще с вас! Съвсем сериозно е това!

Благодаря за съвета Flawless.Ще опитам още сега.Не го съжалявам за миналото му.Просто знам какво е преживял и се опитвам да не му напомням по нищо за миналото му.Но виждам,че от 8 дни насам има подобрение в поведението му.Има ни повече доверие,търси вниманието ни.Само е много див все още на разходите,но ние не го лишаваме от дългите разходки.Добре се запознах,че хъскитата имат нужда от много дълги разходки и ние се опитваме да ги осигурим.След разходка като се приберем е изпезил език,но май е от жестокото дърпане :ab_041:.До сега винаги го рахождаме не по-малко от час.През последните 2-3 дни забелязвам,че редовно търси вниманието ни,ляга в краката ни,сам показва къде обича да го галят и такива неща.Когато сме в коридора и трябва да му слжим повода-то са едни подскоци,една радост,едно виене-надявам се след време да не е така :smile: .Когато е вкъщи(в апартамента)е много сокоен.След разходака хапва и ляга да си почива и понякога спи.Но когато излезем на разходака просто превърта-все едно не е той.Надявам се да се промени и това с времето :ab_041:

#16 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2010 - 08:06 PM

Няма да спре да дърпа , напротив ще затвърди и ще му стане навик .

При дърпане го дръпваш рязко назад , като удар по вратът му .
Вратът му е най дздравото място така че няма да му падне главата :ab_041:
При всяко повличане , го дръпваш рязко , ще видиш че след твоя реакция , не влачи 4-5 мин .

Така за 2-3 разходки и ще припка до тебе като агънце .
( научих го от филма на Сизър Милън и го приложих на пекинеза ... )

Аз съм емилвр- говорещият с пекинези . :ae_085:

#17 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 08:15 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 25 December 2010 - 07:11 PM, написа:

При всяко повличане , го дръпваш рязко , ще видиш че след твоя реакция , не влачи 4-5 мин .

Благодаря за съвета.Ще опитам,но много се беси на удушвача-дори и той не го спира.Абе направо си е панта.изтърван той относно възпитание.Затова попитах тук дали ще може да го превъзпитам хайванчето :smile:

#18 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 08:52 PM

Благодаря за съвета.Ще опитам,но много се беси на удушвача-дори и той не го спира.Абе направо си е панта.изтърван той относно възпитание.Затова попитах тук дали ще може да го превъзпитам хайванчето :smile: Прикачена снимка-eoto go i palavnika :)

#19 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 11:37 PM

Показване на мнениетоJake, в 25 December 2010 - 07:57 PM, написа:

Благодаря за съвета.Ще опитам,но много се беси на удушвача-дори и той не го спира.Абе направо си е панта.изтърван той относно възпитание.Затова попитах тук дали ще може да го превъзпитам хайванчето :smile: Прикачен файл IMGP1664.JPG-eoto go i palavnika :)

супер е

#20 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 11:37 PM

Показване на мнениетоJake, в 25 December 2010 - 07:57 PM, написа:

Благодаря за съвета.Ще опитам,но много се беси на удушвача-дори и той не го спира.Абе направо си е панта.изтърван той относно възпитание.Затова попитах тук дали ще може да го превъзпитам хайванчето :smile: Прикачен файл IMGP1664.JPG-eoto go i palavnika :)

Аком кучето е това на снимката е хубаво.С рословие или без си е душица търсеща милувка .Не го изоставай и търпение; :ae_085:

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни