Здравейте всички!От няколко дни чета редовно форума и открих полезни съвети.Искам да споделя какво ми се случи преди седмица.Прибирам се от университета и какво да видя-брат ми довел едно мъжко хъски,което е много сладко.Казва се Jake :) на 1 год. и 8 месеца е.Предишните собственици не са имали много време за него,което е много жалко.Човекът,който го е купил след 1 година не е имал жъзможност да се грижи за него и го е подарил на някакъв тип,които го е вързал на двора и му е давал храна на 3 дни веднъж-ПРОСТО УЖАСНО :( Ние решихме да се погрижим по-добре за него :).Имаме обаче проблем-нямаме много опит с кучета,но се отнасяме с много любов към него,въпреки това и аз и брат ми опитахме неговите иначе здрави зъбки,но това разбира се не ни е отказало.Незнам,но мисля че е нормално да реагира остро към нас,все пак за 1 година и 8 месеца е сменил трима собственици.Кученцето доиде при нас много заслабнало.Бяхме се притеснили.Последния собственик на прекрасното вълче го е гледал 5 месеца на двора,вързано под една пейка и го е разкарвал само по 5 мин. на няколко дни.Козинката му беше в окаяно състояние.Вече една седмица,чета и се интересувам за породата,но аз имах общи представи за хъскитата.От както го взехме се опитваме да му наложим режим.Разходки 2-3 пъти дневно,като всяка разходка трае не по-малко от 1 час.Когато дойде на първия ден изяде света.Направо не вярвах :D,но душичката не е виновен.Бил е държан гладен дълго време.Сега го гледаме в апартамент,разхождаме го редовно и му даваме любов,но искам да попитам няколко въпроса,понеже пак отбелязвам не съм много вещо лице в отглеждането на кучета.
1.Как да го отучим да посяга да ни хапе?
2.На разходките се дърпа ужасно много.Купихме му удушвач-помага,но не спира да тегли :) Успокоява се само когато се измори,а той се изморява много бавно :)
3.Как да го изкъпем?Не ни дава да го вкараме в банята.Гледа я само от разтояние и не иска да се доближи до нея:)
За сега е немислимо да го пуснем без повод-знам,че иска свобода,но как да го пуснем като той посяга на нас.Купих му Роял канин и нутра-Обожава ги,но също му проготвяме и домашна храничка.Момчето яде всичко :) Много е див и прави бели,но това е нормално за калпазанина.За 5 дни направи доста поразии макар и да е голям:
1.Ухапа мен
2.Ухапа брат ми,на майка ми не е посегнал,защотото тя е по-пасивна,но се грижи също за него и то с любов.
3.На косъм беше да изяде 1 опаковка аналгин :D
4.Ака 2 пъти в апартамента
5.Изпишка се на килими също 2 пъти
6.Изяде ни вечерята,която майка беше сготвила,въпреки,че беше ял преди това
Изобщо е много непослушен,но това не ми пречи.Ние си го обичаме,все пак това зверче е много изстрадало
Когато го изведа на разходка става друго куче.В апартамента е по-спокоен,но навън подивява.Дори не се обръща на името си.
Ако някой ми каже какъв е начина да превъзпитам този буен нрав,ще бъда много благодарен

.Като за начало да го отуча да ни посяга на мен и на семйството ми,защото това ни плаши до някъде.И как да го усмиря при разходките.Все пак това не е кученце на 2 месеца.Не дава да му избършем лапичките след разходка,ръмжи ни

Изцапа целия апартамент за точно 7 дни,но ние не искаме повече това момче да сменя собствениците си и да се стресира.
Когато е вкъщи дава да го галим на всякъде и да го пипаме навсякъде,но излезе ли навън е просто друг.Дори не го интересува кой го разхожда.Опитваме се да го превъзпитаме,но за сега е много бавно и с много малък напредък.Когато се храним,нормално ли е кучето само да ме гледа в устата и в ръцете и си проси храна.Дори да е ял преди 10 мин пак иска от моята храна.Много ми е неудобно да се храня пред него
П.П.Имам още много неща да споделя за нашия палавник,но няма да ми стигне времето.Приемам всякакви съвети.Благодаря предварително.