Dog.bg Форуми : Бездомните кучетата се увеличават

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бездомните кучетата се увеличават Тази сутрин BTV Оцени темата: ***** 1 Гласове

#181 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 February 2011 - 05:26 PM

valnata
Не бързай да ме одобряваш, защото продължавам да твърдя че кучета пет-класа, с недоказан произход, от зоо-магазини и такива с родословие без да имат перспектива да подобрят породата - трябва да се продават кастрирани.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#182 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 05:29 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 February 2011 - 04:31 PM, написа:

valnataНе бързай да ме одобряваш, защото продължавам да твърдя че кучета пет-класа, с недоказан произход, от зоо-магазини и дори с лодословие без да имат перспектива да подобрят породата трябва да се продават кастрирани.

Добре де. :ab_041: Нека развъдчиците ги кастрират и така да ги продават.. нали са си техни, пък за останалите ако се приеме закон искат или не ще кастрират. Сега друго одобрих. :wb_052:

#183 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 06:05 PM

Аз пък вече цяла тема се чудя, как пък ей тъй не ви хрумна, че това е проблем на държавата и че трябва да се реши от нея или общините й и как не спряхте да обвинявате хората, които РЕАЛНО правят нещо, пък макар и по вашите стандарти нищожно. И как ей така не стана ясно, че никое от НПО-тата не е длъжно на никого и прави всичко на добра воля.
В Берлин ако случайно вземе да ти мине през ума да си пуснеш кучето или котката навън (няма да казвам, че няма и да ти мине във 99% от случаите) те чакат страшни глоби и последствия, така че действително да се замислиш дали изобщо искаш да си вземаш домашен любимец, а не да го направиш по прищявка с мисълта, че ако не ти хареса ей я де е улицата.

По принцип съм на принципа "Не хранете трола" ама на не издържах този път.

#184 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 08:19 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 February 2011 - 03:53 PM, написа:

Така че време е да признаете че експеримента "Кастрирай-върни" в условията на големия град се е провалил с гръм и трясък и от години вече последствията на този експеримент отнасят абсолютно невинни хора и кучета: достатъчно е да видиш как уплашеното ни общество настоява за намордници и метър и половина повод за ДОМАШНИТЕ кучета.
Честно казано дори не очаквах по-различна реакция от глутницо-защитниците, достатъчно ми бе да прочета предложенията тук: придружител, внедряване, да се е обадила в полиция.

Говорим за явление, когато се ронят сълзи над синантропните парии, правят се словесни еквилибристики за манталитета и изоставените деца, а същевремено абсолютно никой от същата тази групичка не желае да проумее: в името на неоправдан експеримент ВЕЧЕ страдат и деца, и старци, и хората с увреждания, а и самите кучкари..

Фуриа,"Кастрирай-върни" работи за хората,които участват в този проект.Примери много.
"Кастрирай-върни"не е лоша програма,но е побългарена, както по български маниер падат
под ножа повечето цивилизовани средства, които отдавна са измислени, за да се живее
с по-малко проблеми.
Само не ми е ясно къде е това уплашено общество което настоява за намордници за
ДОМАШНИТЕ кучета..Обществото е уплашено от бездомните които са на глудници и от
домашните които се разхождат свободно.Ако имаше /цивилизовани условия/ заградени
пространства за кучета/цивилизовано средство в големите градове/едва ли ще има
свободно тичащи домашни около децата.Типично по български срещу регистрация,чип и
такса на куче ще получиш намордник,нищо друго.Ми,то май нищо не работи....!
Още един експеримент,които ще се провали! :wb_052:

#185 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 09:04 PM

Според мене "кастрирай и върни" има смисъл само ако се намери начин за кратък период да бъдат кастрирани ВСИЧКИ (или количество близко до всички) кучета на улицата. 99%. Почти 100. В този случай, дори някой да си пусне на улицата домашния готов на подвизи ухажор, той ще бъде силно разочарован, защото мацките там ще са некоооперативни.
Ако официално се поддържа 20% некастрирана популация, тия 20% плюс новите попълнения от дворчетата вече става неконтролируемо. Отделно от това така се поддържа мъгла и неяснота относно това, кой е виновен за нарастването. :ud_009:
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#186 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 February 2011 - 09:46 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 February 2011 - 03:53 PM, написа:

Честно казано дори не очаквах по-различна реакция от глутницо-защитниците, достатъчно ми бе да прочета предложенията тук: придружител, внедряване, да се е обадила в полиция.

Фурия, с това всяка наша комуникация приключва. Никога няма да надскочиш нивото на Ани Цолова.
Да наречеш човек, който е написал толкова цифри "глутницо-защитник", без да обориш цифрите, и да ми слагаш в устата простотии, надминава обичайната ти войнстваща арогантност. Това, че не можеш да смелиш няколко прости факта, не ти дава правото да ги изопачаваш.
На останалите ще повторя какво е кастрирай и върни - начин неизбежно наличните кучета на улицата да са обработени до момента, в който бъде ограничен притокът на нови. До този момент всеки проблем в общността трябва да бъде решаван индивидуално. Теоретичната основа, базирана на научни доклади и емпирични данни: тук
И ще ги попитам: каква е алтернативата, като приемам отговори само подкрепени с цифри.

#187 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 February 2011 - 10:06 PM

Цитат

Фурия, с това всяка наша комуникация приключва.

Ние никога не сме имали комуникация с теб, за мое щастие.
Така че надявам се наистина да си удържиш на думата.
User's Signature

#188 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 10:17 PM

Непременно.
А комуникация сме имали, някога адекватна, друг път неприятна. Къса памет ли, какво ли. Аз не държа да събеседвам само с хора, които са ми приятни, а с такива, с които има смисъл, т.е, получава се размяна на мисли и аргументи.

#189 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 10:22 PM

Показване на мнениетоmil_, в 14 February 2011 - 09:22 PM, написа:

Непременно.
А комуникация сме имали, някога адекватна, друг път неприятна. Аз не държа да събеседвам само с хора, които са ми приятни, а с такива, с които има смисъл.

никога не сме имали комуникация, айде няма нужда. Поддържам комуникация с хората които са ми супер-неприятни, но сме в един кюп.

Така че правя разлика.
User's Signature

#190 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 10:37 PM

Обичаш да отричаш факти. Все едно, и без това е маловажно.
След тези лирични отклонения искам отново да помоля опонентите на "кастрирай и върни" да посочат алтернативите. Къде слагаме 10 хиляди кучета и какво правим догодина с още 10 хиляди?

#191 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 10:39 PM

Показване на мнениетоJL, в 14 February 2011 - 08:09 PM, написа:

Според мене "кастрирай и върни" има смисъл само ако се намери начин за кратък период да бъдат кастрирани ВСИЧКИ (или количество близко до всички) кучета на улицата. 99%. Почти 100.

Точно!Ако се правеше само в един град, но до края, после следващия и така щеше да е много по-ефективна, а те днес в София малко утре в Русе.Тази програма придоби медийна популярност и за това хората си мислеха, че действа, но тя никога не е започвала!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 10:41 PM

Показване на мнениетоnedelina5, в 14 February 2011 - 09:44 PM, написа:

Тази програма придоби медийна популярност и за това хората си мислеха, че действа, но тя никога не е започвала!

Това е абсолютно вярно.

#193 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 10:47 PM

Показване на мнениетоmil_, в 14 February 2011 - 09:41 PM, написа:

Обичаш да отричаш факти. Все едно, и без това е маловажно.
След тези лирични отклонения искам отново да помоля опонентите на "кастрирай и върни" да посочат алтернативите. Къде слагаме 10 хиляди кучета и какво правим догодина с още 10 хиляди?

Айде се успокой: видях се с теб има-няма три пъти преди четири или пет години. Ти това ли го наричаш "комуникация"?.

- Престанете да лъжете хората че Евтанизирането в западните държави не съществува.
- Престанете да мътите мозъка на хората че само с "Кастрирай и върни" на запад се решава проблема в западните държави - защото това не е вярно.
- Престанете да лъжете че евтаназията е зло: и САЩ и АНГЛИЯ са решили този проблем в името на хората.

Спрете този ваш фалшив експеримент "Кастрирай-върни", наиграхте се достатъчно.
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 10:52 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 February 2011 - 09:52 PM, написа:

- Престанете да лъжете хората че Евтанизирането в западните държави не съществува.
- Престанете да мътите мозъка на хората че само с "Кастрирай и върни" на запад се решава проблема в западните държави - защото това не е вярно.
- Престанете да лъжете че евтаназията е зло: и САЩ и АНГЛИЯ са решили този проблем в името на хората.

Дори да напсуваш някого еднократно е комуникация. Да му отговаряш на постовете - също. Мир да е, отказвам се от приза "комуникирал с Фурия С".
Никога, ама никога не съм твърдяла подобни неграмотни неща като цитираните горе.
- Кастрирай и върни изобщо не съществува на запад, защото няма нужда. Там няма свръхпопулация.
- Поради същата причина там чрез умъртвяване на някакъв брой може да се поддържа равновесие. Не защото са ликвидирали свръхпопулация чрез умъртвяване, а защото никога не са имали свръхпопулация в нашите пропорции.
- Страшното на умъртвяване от желаните мащаби не е смъртта на няколко хиляди кучета. Страшното е в безкрайността на упражнението в комбинация с нулев ефект.
- Никой никъде не е успял да ликвидира свръхпопулация от нашите пропорции чрез умъртвяване, а примерите са много, вкл. у нас 20-годишна практика. У нас и в момента действа хвани и убий, макар и неофициално. Хората не страдат от вчера, те продължават да си страдат от 20 години, макар популацията да е наполовина. САЩ нищо не са решили и поддържат поносими условия за хората чрез разточителство и с помощта на ранна кастрация - там в магазините тримесечни животни се продават кастрирани. На Англия не й се е налагало да решава.
Това са моите твърдения.

#195 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 February 2011 - 10:53 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 February 2011 - 01:53 PM, написа:

Не, целта на цялата дискусия бе да опровергае пропагандата, че "Кастрирай-върни" е бил много безобиден за абсолютно невинни хора начин.
Не си представям някой в Лондон или Берлин да търпи с години подобно положение, в което и ти самата признаваш че вече никой не може заради глутниците да излиза спокойно на улицата. Така че време е да признаете че експеримента "Кастрирай-върни" в условията на големия град се е провалил с гръм и трясък и от години вече последствията на този експеримент отнасят абсолютно невинни хора и кучета: достатъчно е да видиш как уплашеното ни общество настоява за намордници и метър и половина повод за ДОМАШНИТЕ кучета.

Говорим за явление, когато се ронят сълзи над синантропните парии, правят се словесни еквилибристики за манталитета и изоставените деца, а същевремено абсолютно никой от същата тази групичка не желае да проумее: в името на неоправдан експеримент ВЕЧЕ страдат и деца, и старци, и хората с увреждания, а и самите кучкари. И нее изхода да помогнете на конкретна тази жена. Защото такива хора са толкова много, че не сте в състояние да им помогнете на всичките и да ги патрулирате навсякъде, защитавайки ги от глутниците.

Методът за кастрация и връщане по места в условията на свръхпопулация работи перфектно и няма практическа алтернатива .Връщането на местата трябва да бъде само за кучета без агресивно поведение.Не трябва да се допуска и повече животни на едно място .За това e редно да се погрижат хората, които са поели ангажимент да проследяват живота на върнатите кучета.Казвала съм го и друг път - без непрекъснат контрол от доброволци на място- няма как да стане.Пък го и пише в закона, освен другото.
Не става с обичане, става с мислене . Аз знам нрава на кучетата в района ми ,за които отговарям. Когато има проблем се скъсвам да махна "причината" от улицата Вече глутници нямаме при нас, но когато имаше веднага изтегляхме "щефчето". Бачкане е много, верно ,но ако не се прави като хората- ще четем ей това по-горе .

п.п.Говорим за свръхпопулация.В Западна Европа не са имали шансът за видят тва явление : Свръхнаселеност е състояние, при което даден организъм е количествено надвишил възможностите на местообитанието .
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#196 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 10:54 PM

Furia_S, най-после го обясни точно и ясно!:smile:

#197 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 11:36 PM

Хм-цифри,факти и алтернативи!!
В случая е важно да се разбере не толкова „кога” ще има ефект от"Кастрираи и върни",колкото
„защо” все още няма ефект от програмата.По този въпрос, естествено, ще се чуе дежурното
обяснение-домашните кучета подържат уличната популация.ДА,има и такива,които изхвърлят кучета,
но и уж-кастрираните и не-кастрираните също ударно подържат уличната популация.
ФАКТИ И ЦИФРИ ИМА ЛИ ОТКЪДЕ СЕ ПОДЪРЖА ПОПУЛАЦИЯТА!
Изглежда тъпо, но именно прехвалените на думи предимства на програмата/побългарена/я правят
толкова неосъществима на практика.ЛИПСВАТ ТОЧНИ ЦИФРИ КОЛКО ТОЧНО СА КАСТРИРАНИ-
не само "отчетност"на книга.
На практика,но не в БГ е категорично доказано, че характерните-прозрачност и ефективност
водят до драстично ограничаване на злоупотребите. Срещу тази перспектива обаче в БГ се изправя
група заинтересовани и съучастници от неяснотата и сладостта на безконтролното харчене.
Това е причината, поради която не се случва и самият ефект от "Кастрираи и върни" и...още
много други неща.
Откъде цифри,като и тези,които се занимават с това не знаят точни цифри или така им изнася
за да няма яснота!!!За съжаление в случая-полезното е вредно! :dh_188: :dh_188:

#198 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2011 - 01:07 AM

За първи път ще се съглася с теб, като изключим частта за кастрираните некастрирани ударници - тях ги има, но са малко.
Остава да дадеш предложение как да се преодолеят изброените пречки.
По мое мнение те са неотстраними, поне в обозримо бъдеще, трябва да се надскочи ефекта им. Как?
Определено кастрирай и върни не е за мързеливи манипулируеми коне с капаци като нас, тъй като саботажът на метода среща одобрение докато заинтересованите изобретяват всякакви начини за саботаж.
Отделно от това казаното от теб ще важи за всеки възможен подход, бил той кастрирай и върни или хвани и прати на Марс.

#199 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 08:09 AM

agalina

Цитат

Аз знам нрава на кучетата в района ми ,за които отговарям. Когато има проблем се скъсвам да махна "причината" от улицата Вече глутници нямаме при нас, но когато имаше веднага изтегляхме "щефчето". Бачкане е много, верно ,но ако не се прави като хората- ще четем ей това по-горе .

А кой ще го прави "като хората"? Подхранващата на наглата глутница от репортажа да не би? Аз? Имам си собствена глутница на главата, мерси, абсурд е да обхвана всчките незрящи с кучета водачи в София. Еко-то? Видяло се е колко "правят", от години се вижда и в този случай също.
Този случай не единичен - хората се обаждат на Еко-то "Глутницата пречи" и изневеделица изскачат милозливите подхранващи "Ма те не пречат, те само лаят" и Еко-то отбива номера, измивайки си ръцете.
Питам се в случая - и за какво изобщо беше цялото това бъхтене със създаване на училище на кучета-водачи? За какво съм я взела бълха на 2.5 месеца та я направих куче с денонощни бдения, възпитание и тренировки та се разделихме после с нея (на подхранващата щяли да са в стрес и депресия децата, ти да видиш.) Та после де факто нормално пълноценно и спокойно такива като Невена да не могат да отидат сами един хляб да купят. Да си е взела придружител, да се внедрява кучето в глутниците - просто им се чудя на хората на тази грозна подмяна на приоритети. Да вземат да си вържат очите и да излязат с кучето на разходка по маршрута по който пътува тя за работа да ги видя дали ще са толкова отворени.

Ама по програмата не се работи като хората, ама били само 10 хляди бездомни, ама потрайте още и изчакайте, ще се заработи все някога. А до тогава не се оплаквайте, не вдигайте шум и минавайте на пръсти покрай глутниците, иначе сте безсърдечни и нищо не разбирате.

-Sasho-
Стига с това "побългаряване" бре човек. Абсолютно същото е и в Букурещ, и в Москва и в Петербуг. Само че при руснаците е още по-зле: вече са разбити на породни команди по спасяване на изхвърлени-изгубени, създават цели породни приюти като в САЩ.

Няма милионен град където да е решен проблема с "кастрирай-върни". Метода е приложим в по-малки населени места - ей в Сингапур някъде с 50 хиляди души население бяха го прилагали. Но в милионен град това е абсурд, защото винаги ще се намеси човешкия фактор. Къде с похарчването на парите, къде с непрекъснато подхранване, къде с гадния натиск да не се пипа свещената крава "глутница" както са го направили с Невена. И винаги разковничето ще е в човешкия фактор и подмяна на приоритетите. Няма как да се избегне.
User's Signature

#200 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 09:24 AM

Доста страници стана тази дискусия. Едно и също - работи/неработи, българско/световно, лични нападки и т.н. Никакви конкретни практически предложения. Да се избият ли кучетата? Да се смени ли ръководството на Екоравновесие? Да се удължи ри програмата? Да се създадат ли мобилни амбулатории за кастрация (или за евтаназия - за по-бързо). Какво правим, че не разбрах от толкова много приказки? Моля някой да обобщи - ако може. За много хора е важно!

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни