Dog.bg Форуми : Бездомните кучетата се увеличават

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бездомните кучетата се увеличават Тази сутрин BTV Оцени темата: ***** 1 Гласове

#201 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 February 2011 - 09:35 AM

Да се създават приюти където да се изтеглят кучетата, да се забрани със закон и да се затворят ферми и зоо-магазини където се търгува с породоподобни: който иска куче да си осинови от приют или да си купи от развъдник. И да се почне със сериозни проверки за регистрация та да може с парите от данъка да се създаде най-накрая шибаната информационна база та да се закупят четящи устройства най-накрая за общините за да може да се проследява чие е животното та да се потърси отговорността на стопанина ако се наложи. Контрол и глоби солени да влязат в силата, пет-класа нека да са кастрирани, аз съм само За. Но не е нормално изобщо да се повтаря като мантра това "Кастрирай-върни" за да изскача човек с увреждане на булеварда в движение за да се спаси от глутниците.

Приюти, а не разкандардисване за създаването им.

В Англия защо пускат навсякъде с кучета че и в градски транспорт и то безплатно? Защото хората им не са наплашени от глутници - никой няма да позволи в покрайнините на Лондон хората да ходят на работа с брадва за да се отбраняват от 15 едри кучета, охранени и нагли.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#202 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 09:45 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 15 February 2011 - 08:40 AM, написа:

Да се създават приюти където да се изтеглят кучетата, да се забрани със закон и да се затворят ферми и зоо-магазини където се търгува с породоподобни: който иска куче да си осинови от приют или да си купи от развъдник. И да се почне със сериозни проверки за регистрация та да може с парите от данъка да се създаде най-накрая шибаната информационна база та да се закупят четящи устройства най-накрая за общините за да може да се проследява чие е животното та да се потърси отговорността на стопанина ако се наложи. Контрол и глоби солени да влязат в силата, пет-класа нека да са кастрирани, аз съм само За. Но не е нормално изобщо да се повтаря като мантра това "Кастрирай-върни" за да изскача човек с увреждане на булеварда в движение за да се спаси от глутниците.

Приюти, а не разкандардисване за създаването им.

В Англия защо пускат навсякъде с кучета че и в градски транспорт и то безплатно? Защото хората им не са наплашени от глутници - никой няма да позволи в покрайнините на Лондон хората да ходят на работа с брадва за да се отбраняват от 15 едри кучета, охранени и нагли.

Благодаря. Тук наистина има много ценни предложения. Поне на теория. Моля, ако някой пише да използва модела на обобщение, направен от Фурия, а не да го коментира, че пак ще се върнете към спора. Молбата ми е малко нахална, но ви обещавам, това, което се даде като предложения да се систематизира, да се анализира и да се използва от когото трябва и когато трябва. Естествено, ако някой няма претенции за авторски права ;) Естествено, това е само молба.

#203 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 09:51 AM

Дам, докато това стане трябва така наречените "подхранващи" или "защитници" трябва да престанат да се застъпват за агресивните глутници. Мястото на глутниците, които застрашават човек(Пример-случая със сляпата жена) е в приюти или евтаназия. Ако толкова им е мъчно може да си ги вземат у дома. Даже женицата го обясни, ама вместо разбиране получава гениални съвети за "внедряване" в глутницата и др. :ab_041:

#204 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 10:20 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 15 February 2011 - 08:56 AM, написа:

Дам, докато това стане трябва така наречените "подхранващи" или "защитници" трябва да престанат да се застъпват за агресивните глутници. Мястото на глутниците, които застрашават човек(Пример-случая със сляпата жена) е в приюти или евтаназия. Ако толкова им е мъчно може да си ги вземат у дома. Даже женицата го обясни, ама вместо разбиране получава гениални съвети за "внедряване" в глутницата и др. Качена снимка

ОК! Благодаря!

#205 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 February 2011 - 10:32 AM

valnata

Това което ще напиша предполагам никак няма да ти хареса, обаче смятам че фермерите, борсите и размножаващите квартални, плодящи "веднъж за здраве" или "за да си оставя едно за себе си" трябва да бъдат глобяване до дупка и то с големи глоби. Парите от това да отиват за приюти - на АРС да ги дадат, няма да са им излишни.
Защото докато се плоди псевдо-породо-нещо си там, то просто няма шанс някой да си осинови животно от улицата - нали на животинския и по зоо-магазините се продават с кашони.
Гледам ги горките синеоки в подфорума на хъскита - вече и на бебета търсят дом и добри ръце. Не се ли спре това безумие, наречено "махленските скачки" - никои приюти няма да помогнат, ще се наложи като в САЩ и Русия да се разбиваме на породни команди и да организираме породни приюти - ей ги в Москва са направили център за рехабилитация само на ротвайлери, 50 места имат - не могат да смогнат. Амстаф команда пропищя от валеж на 30-40 кучета на месец. САО команда - до 130 кучета миналата година, което ще рече по куче на два-три дена.
И нищожен процент от тях е с тату в ухото от развъдник. Всичко останало е резултат на нечий съмнителен кеф.
Аз не искам да стигнем до там. Така че не си ли развъдник към киноложка организация - плащай тройно за своя "кеф". Парите нека отиват за приюти.
User's Signature

#206 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 10:40 AM

Към предложеното от Furia бих добавила и още нещо: категорична, недвусмислена, абсолютна и тотална забрана на разхвърлянето на храна (изсипвана от тенджери и кофи) НАВСЯКЪДЕ на публични места - градинки, паркинги, околоблокови пространства, до кофи за боклук и каквото още се сетите. Да се налагат строги глоби на лели, стрини, баби, каки и всякакъв вид, пол и възраст животнолюбители, които създават глутници и агресивни екземпляри с идеалната цел да спасителстват.
Ако е възможно - участниците (отделни лица или НПО-та) в дискусии и предложения - с Общината или с комисии (и всякакви други), ковящи закони - да настояват подобен текст да бъде юридически оформен и/или да е част от Наредбата на Столична община (ако има желаещи - и на други общини) или допълнение към Закон (ЗВМД например). Докато не се разкъса веригата, създаваща условия за относително сит, но винаги застрашен живот на бездомните (факти, които ги превръщат в агресивни оцеляващи), системата "кастрирай и върни" няма да заработи!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#207 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 February 2011 - 10:46 AM

Съгласна съм ,но как да стане?Как да бъдат тези неща,като във фермичките играят толкова много пари?Нали отнякъде трябва да бъдат отделени средства и да се засили контролът.Как ще стане това,като знаеш ,че и полицаите са корумпирани?Притеснява ме че няма за всички да е еднакво,който има връзки и кинти ще си продължава да въди.А и как да задължиш бай Пешо на село да си кастрира или пък опази кучката на синджир в разградения двор от поредната бременност?Или ще плати висока глоба за създаденото поколение?С какво ще я плати с мизерната си пенсия и как аджеба ще се разбере и от кой че има някъде си създадено кучило?
И още такива свързани въпроси ме вълнуват,ама ще ги запазя за после.Въобще много ми е странна цялата работа има желание за промяна,но се чудя как да стане и как общината пък си събира годишната такса,а колко такси пък от свободно пуснати кучета домашни може да се събере и от непочистване след домашния пес също ама кой да го направи,кой.....
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 February 2011 - 10:49 AM

Аз имам въпроси.
1. Какъв план предлагате за създавене на приюти (с какъв капацитет и бюджет)?
2. Кой ще ги стопанисва?
3. При запълнен капацитет на приютите кой и къде ще кастрира?
4. При забрана за хранене как ще се преборят контролиращите органи с характерното за човека явление "емпатия"? Или считате, че те все пак трябва да се хранят, но по друг начин?
5. Какъв срок мислите, че е реалистичен за изграждане на необходимите приюти, спиране притока на нови кучета на улицата и изтегляне на наличните в приютите?
Целта на въпросите ми да се отговори на неща, на които не съм намерила отговор, а не съм чула подобен от никого.

#209 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 February 2011 - 10:50 AM

Показване на мнениетоdanny, в 15 February 2011 - 07:45 AM, написа:

Към предложеното от Furia бих добавила и още нещо: категорична, недвусмислена, абсолютна и тотална забрана на разхвърлянето на храна (изсипвана от тенджери и кофи) НАВСЯКЪДЕ на публични места - градинки, паркинги, околоблокови пространства, до кофи за боклук и каквото още се сетите. Да се налагат строги глоби на лели, стрини, баби, каки и всякакъв вид, пол и възраст животнолюбители, които създават глутници и агресивни екземпляри с идеалната цел да спасителстват.
!

нали се сещащ ,че това няма да стане,с кой закон аджеба ще спреш милостта на хората да спасят някое умиращо кученце или котенце.Това смятам е глупаво и безсмислено,а и ненужно.Ако се направят горните неща,които Фурия е казала няма да е необходимо да се хранят,защото няма да има кого.Но не вярвам някое от тях да се случи скоро за съжаление...
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2011 - 10:52 AM

Аз имам въпроси.
1. Какъв план предлагате за създавене на приюти (с какъв капацитет и бюджет, респ. какъв технологичен срок за изграждането)?
2. Кой ще ги стопанисва?
При тези два въпроса е съществено да има отговор за безбройните малки общини в страната, не само за големите градове.
3. При запълнен капацитет на приютите кой и къде ще кастрира? Т.е, влизат ли в сметките кастрационни програми, тъй като изтеглянето в приюти не може да случи за една нощ, още по-малко спирането на притока? Освен приютите трябва ли да има кастрационни центрове?
4. При забрана за хранене как ще се преборят контролиращите органи с характерното за човека явление "емпатия"? Или считате, че те все пак трябва да се хранят, но по друг начин?
5. Какъв срок мислите, че е реалистичен за изграждане на необходимите приюти, спиране притока на нови кучета на улицата и изтегляне на наличните в приютите?
Целта на въпросите ми е да се отговори на неща, на които не съм намерила отговор, а и не съм чула такъв от никого, нито пък ми е известен прецедент, който да служи за пътеводна звезда. Респ. за себе си вписвам предложенията в графа "химера" относно възможността цялата налична + новогенерирана през планирания срок популация да бъде обхваната от приюти. Ако тезата се защити рационално, бих могла да се съглася.

#211 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 10:58 AM

Най-после в темата се написаха и смислени неща. Зададоха се адекватин въпроси, направиха се конструктивни предложения. Все от някъде трябва да се започне. Аз също смятам, че всяка една община или кметство може да отдели за определен период от време човешки ресурс за проверка за налична регистрация и платен данък на домашни и дворни кучета. Само ако се разходят 2-ма инспектори из Южния парк или Борисовата градина, ще глобят поне 30 собственика за непочистване, липса на регистрация, разхождане без повод и т.н. Ще се разчуе. След известно време - пак такава "акция". Ето ти малко средства в бюджета. Ето ти наченки на регистър.
По селата ще е по-трудно, защото там всички се познават и кметовете няма да рискуват да се изпокарат със съселяните си, защото нали пак идват избори...
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#212 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 11:12 AM

При такова положение в което сме - естествено че трябва да се поиска помощ от държавата. Начина за цялостното решение трябва да е на държавно ниво. Еко-то твърди че са 10 хиляди? Поне двойно са повече, значи трябва да се предвиди място поне за 20 хиляди, а не кметицата все да обещава приют за хиляда кучета, защото това няма да реши проблема изобщо - все едно е да се гребе прилива с чаена лъжичка. Успоредно с това - натискане на контролните органи за проследяване на чипиране и регистрация на кучета. Около мен най-активните подхранващи дори и да имат куче не са го регистрирали.
А глоби за непочистените акита?
- Добър ден, здравейте, видях вашето куче как се изходи, не сте почистил/а, хайде сега дайте 200 лв глоба, благодаря, довиждане.

Който има емпатия към кучета - ами ето да отиде като доброволец в приют, там да чисти и да храни.

Че иначе много е лесно да си "добър" и "милостив" като му хвърлиш огризките от масата и то пред входа. Нека купуват суха храна и дават точно толкова дажба, колкото кучето да изяде, но не и пред входа, на обществени места или по средата на пътеката в парка. Да ги глобяват, нямам нищо против - аз боклука си го хвърлям в кофата, не го изсипвам на тротоара.

Нета е пълен с обяви за продажби на породоподобни - това не е ли за глоба подобно размножаване? Ако да - кой ги глобява тези махленски размноженци, фермери и зоо-магазини?
И тези пари да отидат за приюти. Наркомана с питбула дето нахапа чау от нашия подфорум глобен ли е поне веднъж и такива като него?

И не забрани на породи, не затягане на каиша на домашни чисти и възпитани кучета - а гонене до дупка на тези, които не си спазват задълженията.
User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 11:12 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 15 February 2011 - 09:37 AM, написа:

valnata

Това което ще напиша предполагам никак няма да ти хареса, обаче смятам че фермерите, борсите и размножаващите квартални, плодящи "веднъж за здраве" или "за да си оставя едно за себе си" трябва да бъдат глобяване до дупка и то с големи глоби. Парите от това да отиват за приюти - на АРС да ги дадат, няма да са им излишни.
Защото докато се плоди псевдо-породо-нещо си там, то просто няма шанс някой да си осинови животно от улицата - нали на животинския и по зоо-магазините се продават с кашони.
Гледам ги горките синеоки в подфорума на хъскита - вече и на бебета търсят дом и добри ръце. Не се ли спре това безумие, наречено "махленските скачки" - никои приюти няма да помогнат, ще се наложи като в САЩ и Русия да се разбиваме на породни команди и да организираме породни приюти - ей ги в Москва са направили център за рехабилитация само на ротвайлери, 50 места имат - не могат да смогнат. Амстаф команда пропищя от валеж на 30-40 кучета на месец. САО команда - до 130 кучета миналата година, което ще рече по куче на два-три дена.
И нищожен процент от тях е с тату в ухото от развъдник. Всичко останало е резултат на нечий съмнителен кеф.
Аз не искам да стигнем до там. Така че не си ли развъдник към киноложка организация - плащай тройно за своя "кеф". Парите нека отиват за приюти.

И кой ще го контролира това???

Ми аз знам развъдници към киноложки организации, които произвеждат по 100-на кученца годишно??? Просто собствениците от това се издържат.

А не е ли по-лесно като за начало да се забрани продажбата на кучета в зоомагазини, борси и тържища???
Да се създаде този прословут регистър на кучета. Да започнат проверки, но не обявени във медиите и показни, а системни. Да се налагат глоби на собствениците на нерегистрирани кучета. Да се проверяват от време на време собственици на некастрирани женски и ако се хванат, че женските са бременни или наскоро родили, а собственика не е регистриран развъдчик и не си е платил таксите за развъждане, да му се налагат глоби. Нали знаете, че 5 случая на глобени да се обяват по медиите и хората ще започнат да имат едно на ум. Ама за тази цел глобите едва ли трябва да са 20 лв.
Големият процент бездомни кучета се появяват от домашните. Ако има контрол върху домашните и същевременно с това се работи по програмите с бездомните, може и да се случат нещата.

Също така институциите трябва да работят съвместно. Като идат да проверят кучетата на строежа да има представител и на общината и на РВМС - и тогава няма как да кажат кучетата са бездомни или домашни - ако са бездомни се прибират, ако са домашни се налагат санкции. А сега само се прехвърля топката. А точно тези кучета по гаражи, паркинги, строежи и други обекти са една от основните причини за увеличаване популацията на бездомни кучета. Защото например в един строеж има 4-5 кучета. Когато строежа бъде завършен, тези кучета остават на улицата и така.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#214 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2011 - 11:24 AM

И така, при наличие на контрол, който да спре новия приток, наличната популация ще се стопи за 4 години и без приюти.
База от 20 000 само за столицата - считам, че са необходими поне 10 години за създаването й, познавайки инвестиционния процес. През това време неминуемо ще спрат кастрационните програми.

#215 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 11:25 AM

ShiBumi_GirL,
Нещата, които Furia е казала е добре да са допълнени с подобна забрана, ЗА ДА станат. Иначе се затваря един порочен кръг. Градовете (особено големите градове) не са място, където да обитават животни по улиците - и всякакво нерационално, нетипично, природоНЕсъобразно поведение на по-разумния вид (приемаме за такъв човека, но аз леееко се съмнявам) води... - ами до това, на което всички сме свидетели и потърпевши.
Емпатията не е лошо нещо, да речем... Особено добре се използва от просешката мафия - затова, ако не се лъжа, върху просията има някои забрани (в по-развитите страни - по-сериозни забрани).
Контролиращите органи ще трябва да имат правото да налагат СОЛЕНИ глоби. И родната ни емпатия ще се стопи поне наполовина. Което все е нещо.
По никакъв начин не трябва да се хранят животни, които обитават там, където изобщо не им е мястото. За да не се създава изкуствена хранителна верига.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#216 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 11:25 AM

Ето тук могат вече да се намесят НПО - създават се работни групи, отива се на среща в съответната община, разработва се план за действие съвместно с представители на местната власт. Проверки по паркове и градинки и междублокови пространства, информиране, глоби.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#217 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 11:32 AM

Показване на мнениетоmil_, в 15 February 2011 - 09:57 AM, написа:

Аз имам въпроси.
1. Какъв план предлагате за създавене на приюти (с какъв капацитет и бюджет, респ. какъв технологичен срок за изграждането)?
2. Кой ще ги стопанисва?
При тези два въпроса е съществено да има отговор за безбройните малки общини в страната, не само за големите градове.
3. При запълнен капацитет на приютите кой и къде ще кастрира? Т.е, влизат ли в сметките кастрационни програми, тъй като изтеглянето в приюти не може да случи за една нощ, още по-малко спирането на притока? Освен приютите трябва ли да има кастрационни центрове?
Целта на въпросите ми е да се отговори на неща, на които не съм намерила отговор, а и не съм чула такъв от никого, нито пък ми е известен прецедент, който да служи за пътеводна звезда. Респ. за себе си вписвам предложенията в графа "химера" относно възможността цялата налична + новогенерирана през планирания срок популация да бъде обхваната от приюти. Ако тезата се защити рационално, бих могла да се съглася.

:ba_025:
Ако позволиш, ще прибавя още един-два въпроса, които са съществени не само за София - как да се справим с кучкарите, които категорично отказват да си регистрират кучетата с мотива, че нямали осигурени екстри срещу това (което не е далеч от истината)? Като знам как ще отговорят "отговорните" инстанции, че нямали ресурс да покрият всички райони и че не били пъдари, не знам на комшийско-махленската клюка ли ще се разчита?! Тези хора нито чистят след кучетата си, нито мислят за смисъла на заплождането. Част от новите кучила произхождат точно от тези собственици. Вторият момент касае киноложките организации. Как и къде виждате тяхната контролна функция? Казвам го не защото не знам къде трябва да бъде, а защото при подписката, свързана със забрана на определени породи, интерес проявиха 13 клуба (поне така си спомням) и нито една официална киноложка организация. Много хубаво е да казваме "Купете си куче от развъдник", но как да предизвикаме централните структури да си заемат полагаемото място и да станат реален регулатор и то най-вече в образователна посока? Какво правим с "ловните кучила", особено онези на село, които не ги виждаме и които по мое мнение много сериозно си подхранват бездомната популация не само около София? Ловците имат малко повечко права от останалите кучкари, май?

vano - писали сме едновременно. Просто не посмях да задам така въпроса. :rc_036: , а за строежните кучета .... направо не ми се говори.... то някакъв кошмар.

Цитат

И кой ще го контролира това???

Ми аз знам развъдници към киноложки организации, които произвеждат по 100-на кученца годишно??? Просто собствениците от това се издържат.

User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#218 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 11:37 AM

DDG,
Аха-аха... Но засега няма текст в Наредба или Закон, който да забранява на когото и да било да разхвърля плик кокали по тревата "за кученцата", а до блока да изсипе кутия с полутечно съдържание - "за котенцата".
За хвърляне на хартийка или фас, за плюене са предвидени глоби. За манджа - не! (Само за протокола - не пуша /не плюя и не ръся хартийки/ и следователно не създавам фасове, никога не съм създавала - просто посочих пример). Не че някой ги събира тези глоби, но има законово основание, ако се стегне, да го направи. В нашия случай - забрави! Емпатия било, човещина и н'ам си още к'во! Криворазбрана и кривопроявена сантименталност, която ни излиза през носа!

DESSYD,
до голяма степен И този факт на привличане на кучета от "вси посоки" визирам, когато говоря за вредата от храненето на принципа "разсипи и разпилей". Дори да се съберат всички в приюти, дори да се избият всички, онези дето "пак ще се появят на тяхно място" (цитирам редица мнения) ще се появят именно защото има какво да ядат. Те имат хранителен източник, без да имат сериозен естествен враг, който да регулира популацията.
User's Signature

#219 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2011 - 11:39 AM

Не става въпрос как ще го наречеш или заклеймиш.
Възможно ли е да отстраниш фактора е въпросът?
Т.е, като има глоби за фасове и хартийки ... и?
Още един въпрос в тази връзка: докато се изградят 20-те хил. места в приюти, глутници гладни кучета по-безопасни и приемливи ли са от глутници нахранени? Гладът също е причина да се събират на глутници. Колко време нужно, за да умрат от глад, като се вземе предвид, че ще намират храна из отпадъците и чрез набези върху минувачи?

#220 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 February 2011 - 11:47 AM

danny, в наредбата на нашата община имаше текст за глоба при разхвърляне на храна. И? Освен, че скочиха една камара "будни" граждани, явлението не спря, даже май отмениха текста, не съм сигурна. Да допълня - НЯМАШЕ искане или намеса от НПО да се отменя. Стана само заради реакците на "будните" граждани. Аз, например, съм обявена за световна гад, защото се карам с кретенката, която храни котките точно пред входа ни. Какво правим сега? Искам да попитам и как ще спреш ловните ентусиасти да си правят експерименталното развъждане след като зад тях стои една мастита организация като БЛРС и има-няма 150 000 пушки?
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни