Спорт
Публикувано: 08 August 2010 - 12:15 PM
При нас баткото на Ахак и Ник се грижи през ваканцията за спортната им форма!

Публикувано: 08 August 2010 - 01:42 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 08 August 2010 - 02:49 PM
Meto, в 08 August 2010 - 11:47 AM, написа:
Ами въжето е за две кучета и е с амортисьор между кучетата и момчето. А за шеста скорост - обикновено им се говори, защото наистина става весело

Публикувано: 08 August 2010 - 03:34 PM
Flawless, в 08 August 2010 - 01:15 PM, написа:
Докато се стигне до теглене на шейна трябва занимания с кучето и най-вече ТЪРПЕНИЕ! Първото което трябва е да се довериш на самото куче! Остави го то да те води и постепенно вмъкни командите ляво, дясно, тръгни и най-вече спри. След време ще усетиш, че сте тандем - то много ще те слуша и най-вече ще е гордо, че то те води, естествено под контрола на твоите команди. След като тренирате системно и видиш, че кучето ти е усвоило командите, помисли за хамут за да развиеш теглителната му сила - тогава опитай с колело за да усвои командите даже и когато се развие някаква скорост. Чак тогава можеш да мислиш за вкарване във впряг на шейна.
Естествено аз ти говоря когато е за първоначална подготовка на едно куче. Когато има вече и обучени кучета - положението е по-друго и според мен по-лесно. Те се учат взаимно и се справят много успешно!
Успех със заниманията и подходи с много търпение, не се отказвай- ще видиш,че е забавно не само на тях, но и на теб!
Публикувано: 08 August 2010 - 04:06 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 08 August 2010 - 05:39 PM
Знам,че въпросите са ми глупави,но ако някой благоволи да отговори,няма да се разсърдя.

Публикувано: 08 August 2010 - 05:51 PM
Ние си направихме въже.
1,50 алпийско въже, което е вързано за две карабини.
И две въжета за коли, които май се разтягат също по метър-метър и 50.
Тях от едната страна с карабина, от другата или директно към карабината на алпийското или с халки и пак за алпийското.
Но тези въжета не издържат дълго и се късат лесно, та сега ще търся някакво по-здраво ластично.
Публикувано: 09 August 2010 - 09:31 PM
Meto, в 08 August 2010 - 11:47 AM, написа:
Може да си поръчате ето този колан с амортисьорно въже Линк, коланът е готин, регулируем, има и допълнителни приспособления за бисквитки, телефон и др., но не съм доволна от карабинките - счупиха се много бързо, и се налага да ги сменя. Аз лично предпочитам да ползвам по-обикновен повод с два накрайника (няма ластик, но се чувствам много по-стабилно с него и по-добре конткролирам кучетата): Повод за кръста и за да ви теглят едновременно две кучета, накрая на повода да закачите този Повод за две кучета
LG9, в 08 August 2010 - 03:44 PM, написа:
Знам,че въпросите са ми глупави,но ако някой благоволи да отговори,няма да се разсърдя.

Според мен е хубаво командите за ляво, дясно, тръгни и стой да бъдат общоприетите команди в този спорт (защото звученето на думите за посоки ляво и дясно е различаемо, и кучетата ги научават много бързо, освен това думите са по-кратки от българските), но разбира се всеки сам решава - важното е кучето да ги разбира, и вие да ги давате правилно

Haw /Ха/ - ляво;
Gee /Джи/ - дясно;
Whoa /Уоo/ - стой;
Hike /Хайк/ - тръгни
като използвате всяка възможност - дори при обикновени разходки когато се налага смяна на посоката, завиване, спиране или тръгване - да ги подавате, за да привикне кучето.
За да го научите да тегли велосипеда различно от начина, по който сте го тренирали досега бягайки отстрани е хубаво да имате помощник - който да изтичва на 20-30 метра напред и да вика кучето, и когато тегли, вие да го хвалите, а когато стигне помощника ви да получава награда - и после пак помощника изтичва напред, като постепенно увеличавате разстоянията. След няколко тренировки вече няма да имате нужда от помощ. Другият начин е просто да го впрегнете до вече научено да тегли куче.

Публикувано: 09 August 2010 - 10:10 PM
Ето стари снимки от времето когато Ахак беше на 1.5г. - това бяха тренировките му и естествено познайте кой се уморяваше пръв!

Публикувано: 09 August 2010 - 11:30 PM
hrisi14, в 09 August 2010 - 08:15 PM, написа:
Ето стари снимки от времето когато Ахак беше на 1.5г. - това бяха тренировките му и естествено познайте кой се уморяваше пръв!

Да, да - при нас е същото особено имайки предвид факта, че съм доста мързелива и не съм обичала особено бягането, направо ви завиждам за спортния хъс. Ние сме повече по ходенето

За съжаление нямам по-хубава снимка от тази

Публикувано: 09 August 2010 - 11:34 PM

Публикувано: 02 September 2010 - 06:50 PM

Публикувано: 02 September 2010 - 09:46 PM

JulyVell Siberians