Успех на мъниците, сигурна съм, че с такива мама и тате са си паднали на дупетата
8 бебета търсят помощ новородени в кашон
Публикувано: 10 May 2011 - 10:42 PM
Публикувано: 14 May 2011 - 06:40 PM
Страшно много благодаря на дарителите ни, които направиха това възможно - чудесни сте
Първата стъпка към бъдещето на малките е направена. Реваксинацията е след 3 седмици, та сега ще отдъхнем малко. Много се бях панирала с това боцкане, направо 1 седмица го сънувах вече...
Публикувано: 16 May 2011 - 09:08 PM
И ние така... прибирам се вечер и първо отварям темичката за 8- те сладки бебона... да ми се напълни душата я с прекрасни снимчици, я с историйките им.
Още ли никой не е заплют?
Отгледани с толкова много любов и неусетили жестокия свят, те ще станат най - веселите и щастливи кученца.
Публикувано: 22 May 2011 - 11:43 AM
Бебоците са добре и хич не са бебоци вече, ами направо кучовци. Вече лаем, скачаме, дърпаме въженце и махаме с опашка
Малчо и Джени Джоунс (мъж ми я кръсти така - женски вариант на Индиана Джоунс), т.е. двете чернички са най-активни и неудържими. Напират да са навсякъде първи и още си разсипват папото навсякъде докато хапват. Трудно им отклоняваме вниманието и като си наумят нещо ...
Худини е най-кротък и сякаш умислен. той надблюдава и действа винаги спрямо обстановката. Ако сакараме на някой друг, че нещо не се пипа той не ходи там, а и дърпа другите за опашката и те да не ходят. Страшно е чувствителен. Ако се случи на него да се скараме отива под едно столче в ъгъра и ляга с гръб обиден. После му трябват поне 10 минути гушкане и успокояване да се отпусне пак да играе. Ако чистим акита и локви и не му обърнем специално внимание си остава там и хвърля само белтъци към нас с една кахърна и обидена физиономия. Ще го изям направо
Мадам е мацка от класа и глезла абсолютна. Когато е с Ходини вижда, че поощряваме неговото послушание и се опитва да го копира
Дон Кихот е по различен от другите 2 кравички. Обича да играе с братчетата и сестричките си. Обича да се гушка, но като чуе че става купон иска да отиде. Около очичките козинката му почва да расте по дълга, та се чудя какъв модел ще стане. И той е на въжето с удоволствие. Рядко джафка, но влезе ли в серия...
Сава (Сивушко) е страшно доверчив и самоуверен. Той на моменти си е самодостатъчен. Харесва си нещо за игра, скътава се някъде и хич не го търси. Папа с настървение, но свърши ли папото лесно ми се отклонява вниманието от другите купички и заминава да си търси играчка. Отпуска се в нас, независимо от позата и заспива гушнат, дори и другите още да играят. Тои е по набит и с по стегната кожа. Муцунката му започва да става черна
Доротея и Шави са на един акъл - глезли и фръцли. Доротея много приказва и изразява всяка емоция много силно. Дали е Джафкане, дали мрънка, че играем с друг, дали че иска играчката на груг или наградка. Тя хич не гледа къде ходи и какво има около нея. Разлива купата, минава през водата или направо сяда в нея... вечно е мокра и омазана до ушите - което си е постижение при все, че сме им взели поилка и ги следим докато се хранят по двойки. Тя е с най-дълга козинка, като мече
Направила съм много снимки - ще ги пусна като ги свалим от фотото.
Искам тука да благодаря на grima за страхотния подарък - 1 пакет папо за малките. Малките и ние страшно се зарадвахме. Понеже сега минаваме на Джуниър и от grima получихме първата си опаковка седнах вчера да смята порциите и колко трябва да папаме (понеже минаваме тези дни и на 4 хранения). Много страшно обаче изглеждаха сметките. Пише по 200 гр. на кученце на ден. Това за нас означава 1,6 кг. на ден или 48 кг. на месец. Не знам дали ще издържим на тези темпове на Роял Канин. Не ми се ще да правя компромис с качеството при малките, но ако някой се сеща друга марка със сходно (или по добро
Сега в почивните дни ще довършим интернет-страничката на малките (дано остане време) и обявата. Ще ги пусна тук и много ще се радвам да ги пуснете навсякъде, където се сетите - дали в интернет, дали обявата в хартиен вид ... За чужбина също няма проблем. С мъжът ми говорим английски и немски и сме решили, че ако намерим добри осиновители там ще направим всичко възможно да изпратим децата. В приют обаче не съм много за идеята. Те растът в дом, свикнали са с вниманието и любовта и вече се учат на правила и прочие. Струва ми се крачка назад, пък дори и в чужбина.
Та така, това е от нас за сега. Другата седмица ще се мерим и правим следващо вътрешно обезпаразитяване и подругата сме на 2-ра ваксинка. ПОздрави на всички фенове от малките пупи
Публикувано: 22 May 2011 - 11:57 AM
Пожелавам това да се случи в най-скоро време и на тях
Публикувано: 22 May 2011 - 12:26 PM
Та така се ориентирахме към сухата храна, а и за да не ограничаваме бъдещите осиновители. На натурална лесно свикват кучовците
Публикувано: 22 May 2011 - 01:07 PM
Това мнение е редактирано от alexinia: 22 May 2011 - 01:08 PM
Публикувано: 24 May 2011 - 11:00 AM
Най-накрая направихме обявата. Ще я прикача в PDF формат. Всеки, който иска да ни помогне може да я свали и разлепи където пожелае. Извън София също - ако попаднем на добри хора за малките ще ги возим до новите им домове
От тук също може да се свали.
Пускам и общата снимка с малките, ако някой иска да помогне с интернет-обяви. Просто нямаме много време и ще сме страшно благодарни на всяка обява, която пуснете, където ви се струва обещаващо. Текста също може да се промени, няма проблем от наша страна
Прикачени файлове
-
obiava 2.pdf (2.82MB)
Брой сваляния: 135
Публикувано: 30 May 2011 - 01:36 PM
Вчера бяхме на мерки и теглилки и взехме хапченца за вътрешното обезпаразитяване (до сега бяхме на пастичка). Много сме порастнали от 3,170 (Шави) до 3,860 (Дон Кихот), като средно децата са по 3,600 кг. Похвалиха ни, че сме хубави и растем добре
Вече се учим на ред и дисциплина. Храним ги в купички по двама. Всички се подреждат и чакат. Слагам купичките и извиквам 2-ма, останалите чакат. Е, от време на време някой се пробва да се промъква (особено Джени), но още се учим. За наградка също чакаме да ни кажат именцето
Другата седмица сме на втора ваксинка. Ще помоля, ако някой може да помогне малко за ваксинките да не се колебае. С храната и другите неща що годе се оправяме. От един Зоомагазин (БЕЗ продажба на животни) много ни помагат. Предложиха ни италианска храна висок клас, на която са представители (Natural Trainer) с много голяма отстъпка в предвид количествата, които ни трябват. За талаш и другите неща също ни поръчват директно от склад. Така, че криво-ляво сме го закърпили положението
За ваксинките обаче ще ни трябва помощ
Иначе за награда след боцкането децата ще получат нова къща - по голяма кошарка. Като я направим ще пусна снимчици. Ще се разширят малко, че почна да ни отеснява и 2-рото креватче. Да не говорим, че и на него му хванаха цаката как да излизат, та имахме на няколко пъти няколко посрещача в повече като се прибираме
Публикувано: 02 June 2011 - 12:13 PM
още веднъж ще помоля за малко помощ при ваксинките
Моля, който може дори и някоя трохичка да отдели, да не се колебае. Децата и ние сме благодарни на всяка помощ
Публикувано: 02 June 2011 - 06:56 PM
Публикувано: 02 June 2011 - 11:01 PM
Прибира се Той с бодра стъпка и ми показва гордо (между храната и другите аксесоари на малките) силиконова тоалетна за котки. От зоомагазина му газали, че попива мнооого пишо, та взел веднага.. Понеже прибираме към 8 кученца х 5 излизания х > 4 локвички = > 160
Та идва ред на малките да излизат от креватчето и преди въобще да успея да измъцам Той хваща Мадам (като най-редовна редовна пикла) и е слага в WC-то. Малката изпадна в ужас, какво е това и хукна да бяга, разсипвайки половината тоалетна. Докато обясня "Чакай сега милУ, запознай я с това, да види какво е..." и Той я взима и айде пак на силикона. Мадам съвсем се шашна и хукна с ужас към мен да се гушне, та чак се срастна. Положение трагично, та чак комично
Тогава взе Шави (неговата любимка) и реши, че с нея шанса е най-голям - тя кат негов "човек" ще го разбере. Запозна я, обяснява и нещо там и айде в силиконката. В интерес на истината малката не се уплаши, тръгна смело да я яде
Тука голямия въпрос - на опаковката пише Dog - friendly - туй ще рече ли, че е безопасно за малките?
Естествено прибрах тоалетната, а Той си мрънка от един час под носа"Голям провал..., а така се надявах..., голям..." Направо жал ми стана
За утре рече, че е предвидил някакви дървени ролца (пак WC), да не се притесняваме, че на малките ще им стане нещо, а и те познавайки талаша, не би трябвало да се стреснат...
Та така сега имаме 3,8 литра много-абсорбираща силиконка, ако на някой му трябва, да казва. Ако не в събота мислим да я занесем в ДХ за някое закъсало котенце и стопанин
Та такива ми ти приключения при нас. Ако някой се сеща за метод как да научим малките да ходят на WC - да казва. Че иначе, един като тръгне да върши работа 3-ма му се накачулват да го закачат и един се навира под дупата да изследва какво ще излезе от там
Публикувано: 02 June 2011 - 11:23 PM
vesi792007, в 02 June 2011 - 10:01 PM, написа:
vesi792007,тези дървени ролца като се намокрят (с напишкано) се разпадат на мнооого ситни парченца.Аз ги ползвах за котешки бебета (понеже се препоръчват) и хич не бях доволна.Ужасно се пързаляха и после трудно се почистваше,защото то като се надроби трябва да изхвърлиш всичко!А и тях ги хапваха дребните,но били безвредни.
Не става ли на памперси да ги учите?Знам,че е доста скъпо...Аз бях купила от санитарен магазин за хора - като чаршаф са,като по-голямата част е найлон и са доста по-евтини...

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 03 June 2011 - 10:59 AM
За пелените: малките бяха до преди месец само на пелени, още откакто ги намерихме. Проблема като проходиха и им се появиха зъбки е, че я намират за доста забавна. Винаги се намират 2-3-ма, които да я хванат гордо да я разнасят из стаята (разсипвайки съдържанието и навсякъде). Просто не можем да я оставим и да очакваме да пишат на нея и да не я подхванат за играчка
А и на една (90/60, по малки не стават за нас) могат максимум 2-3-ма да ходят и се изчерпва. Това прави към 20 пелени на ден х 0,80 ст. е 16 лв. на ден за пелени. При нас количествата изходен материал (и от 2-та вида) са просто големи.
Уфф, май ще си останем с моповете и гъбите
Публикувано: 03 June 2011 - 03:45 PM
Иначе и аз още не мога да изчистя къщата от прах и още излиза талаш от някъде, но ми беше много удобен. Нямах омазани в акита и подгизнали в пишо бебета.
Само с това мога да помогна, за съжаление....

Вход

Горе
Цитиране +