Dog.bg Форуми : Ружа и "цветните" бебета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ружа и "цветните" бебета кучешка история

#81 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 January 2012 - 12:53 PM

Нези е добре,раната от кастрацията зараства отлично.Всеки ден след работа ходя да я нагледам и храня и да се учим да ходи на повод.Купих и зелена каишка(поради липса на евтина черна :md_064: )
Засега не сме напреднали много.Докато не ми свърши салама всичко е ОК,после- нъцки.Тръгва да се връща към любимото си място пред един хранителен магазин,където се закотвя и не ще да помръдне.Имах уговорка с една приятелка с куче да ги разхождаме заедно,но то пък в момента е болно.Тъй като тази събота е работна и пак ще ходя по тъмно,актуални снимки ще има чак утре.
User's Signature

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 January 2012 - 02:12 PM

Момиче, освен дълбок поклон...за повече думите не са достатъчни! :rc_036:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#83 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2012 - 10:28 PM

Днешни снимки на Нези.С ходенето на повод не сме напреднали особено.Докато има салам-ходи,после спира и се закотвя :dh_188: .
И двойната доза не помага- наяжда се и пак се закотвя.Вече захитря и не ми дава да и слагам каишката.Днес я виждах 2 пъти,че ни беше ден за обезпаразитяване,ама покрай тия уроци взе да ме недолюбва :dh_188:
Мама Ружа отдавна не е идвала :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2012 - 11:00 PM

Голяма хубавица е станала Нези, момиче с характер ;)!
Чери, как не се отказваш, че и уроци ходене на повод преподаваш :rc_036:!

Иначе, дано Ружа ти се вяства чат-пат, да не се притесняваш!

При нас един Гошо, от 3 месеца не го бяхме виждали, вече си мислехме най-лошото! А, той, днес се появи, дебеееел, изкъпан, козина - лъс, ейййй такива очи направих! И радост, скачане, прегръдки, почерпки, сигурно някой го прибира и се грижи за него! Така си минават годините и освен да се моля, нищо да не им се случи на миличките, нищо друго не остава! Отначалото осиновяваха хората по някоя гадинка, имаме няколко кучета взети от поляната, сега много отдавна - нищо! Та стискам палци и за мама Ружа да се намери така някое местенце, ако не дом, то поне заслонче и да подхвърлят храна, да не я гонят и ругаят хората! :wub:

#85 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2012 - 10:49 AM

Нези е добре,макар че вчера беше заспала на снега и ми изкара акъла(уплаших се да не е отровена).Раната от кастрацията малко се е поддула, и съм леко притеснена,но имаме доктор наблизо и ходим на консултации,засега няма опасност ,стига да не се увеличава още отока.Мама Ружа тази сутрин беше дошла на свиждане и даже носеше половин кроасан,но не го даде на Нези,сама си го изяде :md_064: Тя май е станала "клошарско" куче,затова не стои на едно място,прикрепя се към някой и обикаля с него кофите.Прекалено е социална и има необходимост да общува с хора,милата.
Двете с Нези играят като малки кутрета,много са сладки :wub: Засъжаление поради технически причини нямам снимки,дано скоро оправя проблема.
И Джера се появи,след като почти я бях отписала,За съжаление тя хич не изглежда добре,отслабнала е ужасно и тръска глава постоянно,очите също са възпалени.
Имах останали съвсем малко гранули,даже не можах да я нахраня,така че след обяд пак ще отида с повечко храна,дано да дойде,имам очен крем,ще я намажа.
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2012 - 09:25 AM

При Нези всичко е наред,подутината от кастрацията спадна,така че вече нямаше причина да отлагам и дебелушка вече си има ваксинки и международен паспорт.Вчера за първи път ходихме на разходка до кучешката поляна :dog: Малко не и се ходеше до там,ама после много и хареса да си играе с другите кучовци.От непознати хора не се притеснява,но от непознати кучета леекинко се страхува :dry:
Надявам се скоро да успея да направя и снимчици да я видите каква е скица :wb_052:

Джера също е добре.Ходя всяка вечер,викам я ,идва на минутата,яде със светлинна скорост и бяга да се крие :dh_188: Имам съмнения че може да се е разгонвала докато беше изчезнала и сега да е бременна, :dh_188: Ще трябва да изумувам кастрация,ама при тия студове не смея :dh_188: Но ми е на дневен ред и предстои при първа възможност,температурна и финансова....засега давам по 6 хапчета против разгонване през 15 дена,за всеки случай.

Ружа се появява само сутрин.Не изглежда слаба.Тя е много социална и постоянно търси контакт с човеците,без да е нахална.Успява да разбере кой няма да се сърди,ходи,гушка го и застива така.
Милата кратунка,чат-пат се намира някое дете или клошар да я погали.
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2012 - 09:29 AM

чери, шапка ти свалям, не мога и да си представя колко усилия изисква да продължиш да ги обгрижваш, храниш, социализираш, лекуваш... Качена снимка

Съжалявам, че освен с насочване на положителна енергия, с друго не мога да помогна...

User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#88 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2012 - 10:54 PM

Вече мога да правя снимки и на тъмно :af_089:
Ето я тиквунка Нези :ab_041: ...
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка
Днес хич не искаше да се разхождаме :dh_188: ,може би защото нямахме компания...при тоя студ и вятър,който има дом си стои на топло :dh_188:

Джера не можах да я снимам качествено,защото се плаши от светкавицата.Но пък я нахраних качествено :md_064:
Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2012 - 08:04 PM

Тази вечер беше ред на Ружа за разходки.Малко е тъпичко да разхождаш куче дето по цял ден си е навън,особено в тоя студ,ама какво да се прави- градим доверие.Джера е едро и силно куче и ако се уплаши и хукне има да се ветрея зад нея като гащи на простор :ab_041: Тази вечер за малко да ми се случи,че я стреснах със светкавицата :smile:

Нези оттърва разходката,намаза само ядене :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2012 - 09:24 PM

Чери, много са ти сладки всички кучинки!
Много ми е мило да те чета, как ги обгрижваш, щастливи са да имат теб, поне един добър приятел!
Много животни и човеци, не могат да се похвалят със същото!

:rc_036:

#91 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2012 - 11:06 AM

Получих прекрасни снимки на Джера,която имаше удоволствието да се запознае на живо с 3 добри софийски феи :wub:
Гледайки ги си мисля ,че или аз съм ужасен фотограф,или Джера е претърпяла пълна промяна.
Преди беше суха арматура с голяма глава,сега е едно красиво едро и внушително куче :wub:
преди
Прикачена снимка

сегаПрикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

...и още красива Джера :wub: Благодарение на прекрасните снимки на Петя може да видите колко хубава всъщност е Джера.
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   petic Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 February 2012 - 12:21 PM

И как само гледа Чери...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#93 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 February 2012 - 11:47 PM

Баба Марта бързала,мартенички вързала :db_046: ...за здраве...да са ми живи и здрави!
И двете мразят светкавицата на апарата,имам право само на един опит и обикновено не ми се получава.
При нас пак е снежно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2012 - 10:59 PM

Поздрави от Нези.Тя е куче за което нямам забележки- мила ,социална,спокойна и красива.
Сега малко дупето е проскубано,че сменява козината :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2012 - 09:05 AM

Вчера вечер Нези не ме посрещна и малко се притесних.
Обаче като я повиках бързо-бързо дотича отнякъде и даже ми носеше армаган- мръсен памперс :zz_020: Едвам я убедих да го остави.
За награда получи лакомства и похапна сладко-сладко :zz_220:
Прикачена снимка

Почерпихме и Чочко,той не е от този район,ама обикаляше горкия много гладен и опитваше да изяде една дръжка от кожена чанта
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2012 - 10:08 AM

Мама Ружа не съм я виждала от цяла вечност.Много ме е яд че не намазва от вкусотиите от дарението.Оставям и по нещичко по стълбите,дето спи Нези,знам че минава оттам ,но дали достига до нея :dh_188: Вчера сутрин ми се обади "ятак" да каже че е била там и е изглеждала добре и весела.Вечерта Нези ме посрещна блаженно легнала на полянката и заобиколена от филии хляб.Или си има още един хранител,или си ги е изровила от коша :db_046: Ама гранулките и се услаждат повече :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2012 - 09:56 AM

Със затоплянето на времето прогресивно се увеличават и тревогите ми за Нези :dh_188: Децата излязоха да играят по полянките,съответно кучетата пречат.Страх ме е,много ме е страх да не и се случи нещо :dh_188: Не е безопасен района...,никак не е безопасен.
Иначе кратунка-незунка е добре,весела и дружелюбна.
Ето я как си играе с едно квартално приятелче.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 08:15 PM

В събота кастрирах Джера.Операцията беше изключително тежка,оказа се че Джера е отпочнала да образува пиометра...За капак загуби и много кръв,докторите видимо се бяха ошашкали.После трудно излезе от упойка.На следващият ден все още ми изглеждаше замаяна и неадекватна,не пожела да яде....Вчера хапна малко,бях и купила салам да я изкуша.И тъкмо да се поуспокоя и днес както си ядеше изведнъж квикна,все едно някой я прободе и зарови муцуна в раната.След малко пак проскимтя и пак взе да ближе...Приклекна със задницата,прилепи опашката под корема и се навря под стълбите.Не знам какво да правя,ще се побъркам.
Раната не изглежда зле,малко е издуто и твърдо,но то при всички се получава,няма кървене,поне не видимо..
На някой случвало ли му се е,успокойте ме или пък напротив- кажете ако е опасно да взимам мерки....И стиснете по едно палче,голям карък съм в кастрациите :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 10:40 PM

чери, нашата Грима беше така след кастрацията - подобно на това, което описваш - внезапно квикване, опашката под корема дръпната, приклекнала като че ли и после се поуспокои, а след известно време пак така... Мисля, че може да я попридърпват вътрешните конци...
Но може и да говоря глупости от медицинска гледна точка де. Незнам.
Незнам и дали мога да те успокоя или пък е по-добре да се ходи пак на лекар с нея...

Стискам много силно палци скоро всичко да е наред!!!
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 02:23 PM

Ох, Чери, не знам дали е за успокоение или за притеснение!
Как може да си карък с кастрациите, че то да не ги правиш ти? Няма такова нещо! По-скоро почвам да си мисля, че докторът, който прави кастрациите малко си оставя ръцете! Не ти е първият проблемен случай, все нещо им става! Дали не е разумно да даваш превантивно антибиотици след всяка кастрация (почес), дано някой от докторите се включат с мнение тук!
Милата Джера!
Пращам малко трошици, хубаво е така да има малко налични, да реагираш при нужда!Качена снимка Пожелавам на Джера бързо възстановяване!

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни