dog.bg, в 20 October 2010 - 05:15 PM, написа:
По добре осиновете някое бебе от приют, разходете се до Богров, може да видите и в форума ни Без дом - има страхотни бебочета, може някое да ви легне на сърцето.
Но ако искате куче от породата самоед - разпитайте, изчакайте, избирайте както с сърце, така и с разум - ще живете с това куче дълги години и то ще бъде част от семайството ви, за добро или за лошо. И ще имате общо бъдеще, нека мечтата за него бъде красива и истинска, един ден, живот и здраве, да порасне, да му намерите добра женска, да имате малки с родословия, които да отидат и да радват други хора, истински фенове на породата - така породата ни ще я има, само така. Това малко ли е ? Ако ви се вижда малко, ще ви кажа - много е ! Трудно е ! Много е по лесно да кажеш майната му на порода и да си въдиш и да продаваш, без да кастрираш, пък каквото ще да става ... само казвате - малките да живеят на улицата ... и награждавате това, което вие сам не бихте направили ...
Днес отделих много време да прочета мнения и теми от този форум.
Както виждате, отдавна съм регистриран във форума. Обичам много животните и навремето си взех котка. Полуангорка, която и до днес радва вече бившата ми приятелка.
След като се разделихме, си взех от улицата един сив красавец, който макар и с извънредно лош нрав ми е легнал на сърцето.
Но отдавна аз искам да имам куче. Самоедите винаги са ми били слабост, както и няколко други породи, но те са далеч по-агресивни и реших да се спра на по-дружелюбно куче поради много причини.
Принципно, мога да се напъна и за породисто куче, особено ако има вариант за разсрочено плащане. Обаче не ми се чака. Сега имам възможността и големия апартамент, за да имам куче-приятел и искам да я оползотворя.
Четох доста мнения на dog.bg относно развъждането и не мога да не се съглася. Така е, да, породата трябва да се пази.
Аз, обаче бих взел и недотам чистокръвно животно и това няма да промени отношението ми към него. Боби(моята котка) ми излезе по-скъпа от породиста, защото се наложи да го лекувам от много болести. Животинките са си животинки - всички са прекрасни!
Просто искам животното сега!
Ако има породисти за продан, отворен съм за всякакви предложения. Можете да сте сигурни, че в моите ръце ще е на сигурно място. Парите са фактор, но само донякъде. Все пак, искам да го осъществя скоро, а не някъде напред във времето. Доколкото четох, дори в момента има чакащи за кученце.
Кога конкретно мога аз да имам моето?