Като видях тази снимка на
elia123 и се зачудих къде съм виждал кучето и, но почти веднага се сетих. Не мога да не споделя една история, която след всички разговори относно цени, магазини, прекупвачи и т.н. би била особено актуална. Да не говорим колко се надъхах след постовете на
elia123 , в които тя се изказва срещу мрънкащите за по ниски цени, в спора за магазини прекупвачи и т.н. Та така... Към края на октомври реших да подаря за РД на приятелката ми английски булдог, за който тя отдавна си мечтаеше. Започнах да звъня на де що телефон намерих... По това време развъдниците които намерих нямаха бебета или точно се бяха родили, та дори не се стигна до конкретен разговор и продължих с останалите обяви. С какви ли не хора говорих, много от тях разказваха за техни бебета, други признаваха че внасят кучета, но така и не намерих някой, с който да си направя среща и да видя бебето. Най накрая намерих жена от пловдив, която каза че са и се родили бебета преди два месеца и се съгласи след третото обаждане да прати снимки на бебетата и на майката ( прилагам ги по долу - "майката" явно е нейна, за бебетата четете надолу) започнах да пробвам да се уговорим за среща в Пловдив където да ги видя. Тя все увърташе нещо или не ми вдигаше, но накрая си направихме среща, която тя в последния момент отложи с час и аз, след като имах време в Пловдив, реших да разгледам зоомагазините там. Супер късмет се оказа, че в първия имаше две сладки бебета булдог, които собственика каза че е внесъл съвсем наскоро. Попита ме дали аз не съм прекупвача който помолил да ги донесе в магазина, казах му че не съм и му споделих за срещата която имам. Той просто ми каза да внимавам и ми даде цена 1200лв. На срещата жената беше довела мъжа си, детето (за достоверност предполагам) и двете бебета, които ми се сториха същите. 10 мин ми разказва какви ли не реалистични истории за раждането, къде ги гледали, как мъжа и вече искал да ги продават и какво ли още не, наистина почти повярвах и не бях сигурен дали са същите. След като цената от 1400 ми се стори висока, предвид другата която получих им казах, че отивам в един магазин и ако размислят за цената да ми звъннат. Те казаха, че не падат под 1400, но след 10 мин ми звъннаха по телефона и казаха, че намалят на 1200. Отказах им, върнах се в магазина точно навреме за да ги видя отдалече как връщат бебетата. Напсувах всички наум, но това беше последния шанс да се сдобия с бебе навреме и купих едното от бебетата от магазина. Продавача наужким или не се ядоса, че продавали неговите кучета, но така и не разбрах чии са бебетата. Предположих че са негови, защото очевидно се занимаваше с внос. Взех си бебето и се опитах да забравя тази тъпа история. Но ето, че най сетне имам повод отново да се срещна макар и виртуално с тази жена, която поради града в който живее и снимката която публикува несъмнено би следвало да е
elia123 . Нямам какво да и кажа, затова не и се и обадих повече, по важното е че успях да споделя с някой, какво точно се случи. Всеки си прави изводите, аз моя съм го направил вече.