Декоративно зайче
Публикувано: 07 February 2008 - 02:48 PM
Храни бебетата само един път на ден и то само като е на спокойствие,когато никой не я притеснява тя лега при тях и ги топли.
Да ти кажа нещо,да не се притесняваш ако пищи(скимти,квичи) понеже й е първо раждане може да я боли и да издава звуци.Ние така разбрахме,че наща ражда,от другата стая я чухме,хем си бяхме пуснали телевизия.Сега важното да е на спокойствие и да се ходи при нея само когато е време за ядене. ;) Успех,пиши моляте като дойде моменът :blink:
Публикувано: 07 February 2008 - 06:37 PM
Поздрави от Пловдив ;D :P :wub:
Публикувано: 08 February 2008 - 08:24 PM
Доста от отдавна не бях влизала...и виждам, че доста неща са се случили междувременно и доста нови хора са се присединили. Добре дошли на всички нови и от мен ;) и нека и аз се присединя към въодушевлението си от всички страхотни зайковци!!! :->) :->) :->) Нямаше и 1, който да не ми хареса....а за "3-стайният апартамент" на снимките - думи нямам! :palec: НЕВЕРОЯТНА ИДЕЯ!!!!
Zaiche, стискам ти палци и аз за Пухи!!!! И аз лично се вълнувам какво ще стане, тъй като и моя сладурчо се казва Пух и мисля след ок.4 месеца да го пусна на доведената му сестричка...и аз да стана баба ;D а той - "ТАТИ ПУХ"!!! :drugarche: Ако някой от вас случайно е от Русе или познава някого с женско зайченценце.... - :sos: :sos: :sos: двамата с Пухи мн ви молим - пишете ни!
Имам и 1 въпросче - някой от гордите собственици на "лъвска глава" (или др порода) да се е правил на фризьор? :ph34r: Много се чудих лятото дали да не го пострижа малкия, че косъма ни е по-дълъг от ушичките... B) ама се отказах, защото все пак това му е чара! :->) Напоследък обаче козинката му е все в очичките и от около месец ходим с прическа ;D Кукуригу ;D Ама пак сме си сладки ;D
Но се чудя ако го подстрижа - след ок.клк време пак ще му стана така буйна гривката....
Чао от мен ... и се грижете за зайчетата си, че иначе ... :angry:
;D ;) ;D ;) ;D шегувам се, разбира се! :P
Публикувано: 09 February 2008 - 03:21 AM
Публикувано: 09 February 2008 - 11:14 AM
Първо това не е вярно,че в зоомагазините им докарват само мъжки.Моята женска я взехме от зоомагазин,май някъде при Графа беше(не помня) беше съвсем бебе и не ни казаха какъв пол е защото когато са много малки и неможе да се разпознаят,а в последствие разбрахме че е женска.А от АНИМО ми е мъжкият заек,аз специално търсех порода ''Лъвкса глава'',влизам в магазина и го видях него,питам каква порода е,ее ами мини зайче ми викат.Аз ги помолих да го изкарат,видях че е тази порода и им казах,а те ами незнам какво е. ;D Така го взехме(любов от пръв поглед).
То дали е болно си личи като го видиш,те просто като са много накуп и става мазило.Трябва да гледаш дали наистина е мини зайче,защото много лъжат по зоомагазините,вчера бях в един и като видях едно бебе си личеше,то ушите му бяха колкото на моите сега,които са големи вече.Самите зайчета не миришат,ами когато пишкат в клетката/аквариума там миришше като не се смени и изчисти.
А ако си алергичен незнам,няма как да разберем.И аз съм кихала някой път от моите,но не съм алергична.За да го приучиш зайчето да пишка някъде,трябва да си го взел от малко и да му обръщаш внимание,то пишкането е проблема иначе акито им е на топчета и не миришат. ;)
Публикувано: 09 February 2008 - 02:07 PM
Публикувано: 09 February 2008 - 02:17 PM
Публикувано: 09 February 2008 - 03:01 PM
Това е от мен. И аз смятам да си взема отново зайче, но зависи и от майка... :(

Публикувано: 09 February 2008 - 04:10 PM
Цитат
Има и заешки тоалетни, които са като котешките силиконови, но заешки, а също се продават и легенчета за зешка тоалетна.Е доколко зайчето ще свикне да ходи там е отделен въпрос, но и аз съм решила да пробвам някой ден.В един зоомагазин видях, че има и чесалки за нокти за зайчета, ама нещо не си я представям мойта зайка да седи да си точи ноктите като котка.
Мойта зайка преди половин година ми я подариха та и аз не разбирам още много от зайци, та искам да питам вярно ли е , че женските зайчета не се разгонват и вярно ли е че ако не раждат може да им стане нещо, защото след като не се разгонват следователно не отделят полови хормони и нямат нужда да ги изразходват.Много ми е интересно това с разгонването при зайците, защото за котките ми е ясно, че като се разгонват и не раждат може да получат тумори и пиометра, но ако женските зайци не се разгонват как стои въпроса при тях.

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 09 February 2008 - 05:19 PM
Публикувано: 09 February 2008 - 06:39 PM
Инъче имаш ли снимки на зайо да го видим?
И аз ще се включа за заешките тоалетни. Ние сега слагаме само трици, но до скоро ги смесвахме с котешка тоалетна. Те не са любопитствали и не са я опитвали, но може би си зависи от характера на зайчето. :blink:
Добре дошли на новите и от мен. theOnly пожелавам ти скоро да си намериш зайче, те са прекрасни животни! :blink:
Публикувано: 09 February 2008 - 06:57 PM
Аз съм много капризна и за мен и мисля и за зайчето и съм открила най - добрия вариант . Купувам най - обикновени стърготини / от иглолистна маса / и се сменяме с нея всеки ден . И сеното като и е доброкачествено по цял ден в стаятя мирише на горска полянка .