Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#201 Потребителят е офлайн   baitito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 February 2008 - 08:19 PM

Да, важното е на зайко да му е чисто и уютно. Инъче и ние даваме сено, нашите много обичат.
Горе казах, че от време на време даваме зеле и краставици. Дава се в много малки количества, защото инъче им се подуват коремчетата.

Поправете ме ако греша.
User's Signature

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 09:10 PM

Моята зайка е много странна... Сега понеже е зима и като е по - хладно (все пак в къща живея и по - трудно отопляме) и на пода на клетката и застлах едно бебешко одеало... Сега ако го видите е наполовина! Има си храна, гладна не е стояла (в смисъл давам и достатъчно неможе да има постоянно в паницата, защото постоянно яде и нз до какви размери ще го докараме...), ама ръба одеялото и не спира. Особено като се ядоса, че не съм я пускала навън и пощурява. Да не я уморя с т'ва одеяло?
User's Signature

Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   baitito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 09:52 PM

Нашата зайка също правеше така, само че с кашончето, което мама й сложи за къщичка. По цял ден, по цяла нощ само го гризеше. ;D Тя е един ''канибал''. Каквото й подадеш, все ще го изяде.
lonesome, не знам дали няма да й подействат зле влъкната от одеалото. Може би е по-добре да го махнеш. Аз вече съм махнала на нашта кашона, защото ме е страх, от толкова много хартия, да не й стане нещо.
User's Signature

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 10:46 PM

А за храната аз мога да кажа за моите,че си им давам само храна предназначена само за тях и е качествена,рядко мога да си позволя да им дам бисквитка.Внимавам с количеството което им давам от тяхната храна,защото не искам да затлъстяват,това е много,ама много вредно за зайците и това нещо пренебрегват много стопани на тези животни,пускам ги да се движат,защото в природата,те не седят на едно място.То за хората е опасно затлъстяването и да не се движиш,но щом хората си го позволяват да рискуват със здравето си,какво да говорим за любимците си.Е естествено не да ги прави някой скелети,но не и да затлъстяват,това ветеринари сами го казвали.А това за ароматизирания талаж са глупости че нещо им става :rolleyes: глупости,той е предназначен само за зайци без никакви оцветители и миришат на лимон,ябълка и портокал.И плюс това те не го ядът,а ходят до тоалетна върху него и второ не мирише чак толкова,то някой път аз не го усещам.А и хич не са евтини поне тези които аз говоря,казвам защото преди 3 години съм взимала обикновенни трици,които бяха по 80стотинки,а сега същите са по 2лв.

#205 Потребителят е офлайн   summerlove Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2008 - 01:33 PM

Аз взимам от тези на Минипак и изовщо не са скъпи . Цената им варира от 1.00 лев до 1.20 , в зависимост от магазина . Те са пресовани и за голяма клетка стигат за 4 до 5 дни .
Като съдя по това , което пишете , моята зайка е дефектна - тя яде всичо . Като казвам всичко , включвам дори пе4ени фъстъци , всякакви сушени плодове за хора , солети , сладки и солени бисквити , хляб , принцеси , пица , сухари ... и много други човешки храни . Най-странното е , че не обича пресни плодове и зеленчуци , а само обелките от тях .
Заек с характер .

#206 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2008 - 01:41 PM

Спокойно! И моята яде всичко. Дори и от мен се опитва да си ръфне  ;D ;D ;D Но... най - любимото си остават всички видове ципове на каквито и да е дрехи! Само да успея да я гушна и веднагами налита на ципа на горнището!  ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2008 - 04:00 PM

Абе те и моите ядът всичко,но това не значи че е полезно за тях и внимавам какво им давам.Не ти е дефектна зайката,просто я пази. ;)
То и аз обичам да си хапвам всичко,много неща са ми вкусни,но не са полезни за мене,а и сега на тая възраст не бих си позволила да надебелявам.Хах някой ако ме чуе как разсъждавам незнам,но си е така.Кучетата са ми таава порода,че немогат да бъдат слаби,а пък и много дебелички са красиви. ;D но със зайците не е така.

#208 Потребителят е офлайн   summerlove Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2008 - 10:38 PM

Keri14 не съм и 100% убедена , че всичко , което го продават в магазина е полезно за зайчетата . Както всички бозайници / хората също са бозайници / , така и зайците се нуждаят от белтъчини , мазнини , въглехидрати , витамини , минерални соли , и много други вещества , които са жизнено необходими .
Да , наистина зайката ми е по - едра от повечето зайчета , но не е дебела . Последният път когато ветеринарят беше вкъщи / за да я ваксинира / просто ми завидя на животните . Имам папагал на 9 години и зайче на годинка в отлично здравословно състояние .
Вярно е , че зайчето ми получава двойна доза храна , но се разхожда по 2 пъти на ден по за 2 часа : само тичане , скачане и всякакви заешки бели .
В момента си сменя козината , и ако не я гушкаш изобщо няма да разбереш : козината винаги и е лъскава и подредена . Никога не е боледувала от нищо .
Най - неправилното хранене за зайчетата е ТЪПЧЕНЕТО им изцяло с гранулираните препарати от зоомагазините .
Всеки сам преценява как да си отглежда животинките , но моля ви , нека да не е в техен ущърб !

#209 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 12:28 PM

Да всеки сам решава как да си храни зайко,плюс това мисля че никой не иска да си вреди на зайчето и гледа най-доброто за него!Аз имам два заека,мъжки и женски и двамата не са боледували и да чукам на дърво никога да не се случи.Женската ми е на 3-4 години вече,а мъжкият на 2 и нещо.А и те не са ми единствени живтони имам две кучета,на 8г и на 1г,и два папагала,мъжкият е на 5г и нещо,а женският на 3-4г. ;)

#210 Потребителят е офлайн   aleksandar4o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 02:58 PM

Абе хора кажете спешнно ! Искам да си купа мини зайчета 2 от един пол! Не иксам да ги размножавам и за това ще са от един пол НО по добре ли е да ги кастрирам щот ако искат ,,,,знаете кфо а не им осигоря зайки нямали да им стане нещо! или можи и да не ги кастрирам и да не оплождат! ма дали  няма да полудяват без ,,,знаете кфо!

#211 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 03:02 PM

Първо добре дошъл!Аз лично незнам,чувала съм че зайците от един пол се бият като пораснат.Не съм сигурна,трябва да се питат ветеринарите.И моляте пиши по-четливо защото едвам ти разчетох каквото си писал.''знаете кфо'' пише се ''кво'' и по-точно ''какво''. ;)

#212 Потребителят е офлайн   aleksandar4o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 03:15 PM

Аз не питам дали се бият а дали без да оплождат и да прават ----- знаете какво дали без да го правят нама да полудеят и да им стане нещо!

#213 Потребителят е офлайн   aleksandar4o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 03:20 PM

Добре а ако си взема 1 зайче няма ли да му е тъпо само а и ако търси ...знаете какво---??????   и по добре да е женско-сигорно  щот май те не се разгонват и не им тряяят мъжки да ги оплождат и издържат без да го правт  ... абе аз за тия зайченца нищо незнам относно половото нещо и там както се казва ;D! 

#214 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 09:53 PM

Ще ти дам един съвет-та може и два безплатни! :blink:
Първо вземи прочети малко за декоративните зайчета,всичко за тях хранене,боледуване,възпитание,взимането на зайчето,размножаването(половият живот) и всичко др.Има малки книжчици,които можеш да вземеш и да научиш доста.
И второ незнам на мъжките да им става нещо ако не се съберат със женска и да оплождат,по-скоро знам за женските,че ако не родят поне един път им става нещо,смисъл то си им е в природата да родят,така че..... ;) Има и мъжки и женски заек,немога да ти кажа дали имат проблеми точно с това,защото женската ми е раждала 4-5 пъти,те не се разгонват могат по всяко време да се оплождат,което естествено не е препоръчително.Не ми се вярва да имаш някакви проблеми точно с това,много хора гледат зайчета без да имат цел да ги размножават и им живеят дълги години,даже на едно момиче от форума БИЖУ,има мъжко зайче което е на 8 години и до колкото знам не е събирано с друго зайче. :blink:

#215 Потребителят е офлайн   theOnly Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 10:05 PM

Искам да ви попитам какво е мнението ви за развъдниците за зайчета и по-специално тези обяви ,на които попаднах, повечето се отнасят за една и съща ферма:

http://dalavera.net/...php?1235,161882
http://dalavera.net/...php?1235,161882
http://dalavera.net/...php?1273,161876
http://dalavera.net/...php?1274,161865
http://dalavera.net/...php?1235,142408

и моля за съвет откъде да си взема, от човек ,който в домашни условия си го е отгледал(незнам кога ще открия такъв), от зоомагазин или от развъдник? И да спомена ,че парите не са определящ фактор, само някое сладурче да ми грабне сърцето и го вземам ,но все пак да зная къде да търся :)

#216 Потребителят е офлайн   aleksandar4o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 08:35 AM

добре - тогава ще си взема две мъжки и няма да имам проблеми :blink:  :->) :yahoo:  и знам доста за зайчетата но относно половото там,,,божеее нещо нищо не знам :huh: :o :rolleyes:

#217 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 February 2008 - 12:55 PM

ето снимки,крастави4ки не съм му давала(само през лятото ли може)давам му сено и му слагам трици и талаж с мирис на ябълка или лимон.така не мирише много и него сменям 4есто. :palec: :zaek: :OK: :samodovolen: и ми е голямо:drugarche:.в4ера разбрах 4е оби4а и бисквитки.и е доста доволен :yahoo:

#218 Потребителят е офлайн   aleksandar4o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 01:08 PM

Не се обиждай ама зайчето ти е мн дебело и отпуснато малко грозно! :o :rolleyes: :angry:  За сравнение с друге които съм виждал твоета е мн грозно :o :rolleyes: :huh: :zaek:

#219 Потребителят е офлайн   гарче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 02:26 PM

Цитат

Не се обиждай ама зайчето ти е мн дебело и отпуснато малко грозно! :o :rolleyes: :angry:   За сравнение с друге които съм виждал твоета е мн грозно :o :rolleyes: :huh: :zaek:

:angry: :rolleyes:това е супер сладко зайче??? На мен много ми хареса. Изглежда меко и сладурско. Изглежда обичано.

#220 Потребителят е офлайн   aleksandar4o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 03:04 PM

Незнам ама на мен не ми харесва много е отпуснато като някакво разпльоскано морско свинче!  :o :rolleyes: :huh:  И да ви питам през колко дни обикновенно се сменят триците в клетката на зайчето!  :'(    АААА и да питам дали може да ги храня със зеленчуци,плодове,бисквити и др. а не със специализирана храна?  :sos:   

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни