Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#181 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2008 - 02:48 PM

:yahoo: :yahoo: :yahoo: Еми то се видяхме на 12 януари,да кажем че се бори ор другият ден,точно сега й е терминът.По принцип раждат късно вечер или много рано сутринта.Моята Блеки почва да се скубе и да прави гнездо от сено и козина,като използва и триците с 2 вечери преди разждането.Много е интересно,защото прави всичко на топка,събира на едно място.А тя щом е тръгнала на балкона в някой ъгъл да прави,трябва да я заградите клетката ,смисъл ако искате тя да излиза.И мисля,че така ще е по-добре,защото тамън ще махнете решетката отгоре и примерно купичките и за храна и вода да са извън клетката,защото като тръгнете да я храните,тя да излезне извън клетката където неможе да настъпи бебетата и да я нахраните,иначе много подксачат и така най-често загиват бебета.
Храни бебетата само един път на ден и то само като е на спокойствие,когато никой не я притеснява тя лега при тях и ги топли.
Да ти кажа нещо,да не се притесняваш ако пищи(скимти,квичи) понеже й е първо раждане може да я боли и да издава звуци.Ние така разбрахме,че наща ражда,от другата стая я чухме,хем си бяхме пуснали телевизия.Сега важното да е на спокойствие и да се ходи при нея само когато е време за ядене. ;) Успех,пиши моляте като дойде моменът :blink:

#182 Потребителят е офлайн   marry1984 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 06:37 PM

Здравейте на всички любители на зайчетата.не знаех че в този форум има и такъв подраздел и мн се радвам че го намерих.Аз имам 2 зайчета едното е на 3 години казва се Тото и е сив той живее в моя приятел ,а другото се казва Марри и е порода "dutch" черно с бяло тои е на 1.5год.(ако някой се чуди защо е мъжки а е с женско име-мн касно разбрах че е мъжки а вече бях го крастила и не исках да сменям името :)).и така мн ги обичкам и не мога без тях.незнам как точно да пусна снимки тук,ако някой е по запознат да драсне едно л.с

Поздрави от Пловдив  ;D :P :wub:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   marry1984 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 06:56 PM

малко снимки
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   baitito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 07:45 PM

Страхотни зайчета! :yahoo: Мнооого са красиви!
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   baitito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 07:56 PM

А на третата снимка това на стената от зайко ли е? ;D
User's Signature

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   marry1984 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 08:56 PM

мерси ахаммм от зайко е  :o ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   summerlove Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 09:48 PM

Ceasar това са зайчетата на Blondi ! Страхотни са !

#188 Потребителят е офлайн   syr4izeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 08:24 PM

Здравейте на всички!  :blink:
Доста от отдавна не бях влизала...и виждам, че доста неща са се случили междувременно и доста нови хора са се присединили. Добре дошли на всички нови и от мен  ;) и нека и аз се присединя към въодушевлението си от всички страхотни зайковци!!!  :->) :->) :->) Нямаше и 1, който да не ми хареса....а за "3-стайният апартамент" на снимките - думи нямам!  :palec: НЕВЕРОЯТНА ИДЕЯ!!!!
Zaiche, стискам ти палци и аз за Пухи!!!! И аз лично се вълнувам какво ще стане, тъй като и моя сладурчо се казва Пух и мисля след ок.4 месеца да го пусна на доведената му сестричка...и аз да стана баба  ;D а той - "ТАТИ ПУХ"!!!  :drugarche: Ако някой от вас случайно е от Русе или познава някого с женско зайченценце.... -  :sos: :sos: :sos: двамата с Пухи мн ви молим - пишете ни!
Имам и 1 въпросче - някой от гордите собственици на "лъвска глава" (или др порода) да се е правил на фризьор?  :ph34r: Много се чудих лятото дали да не го пострижа малкия, че косъма ни е по-дълъг от ушичките... B) ама се отказах, защото все пак това му е чара!  :->) Напоследък обаче козинката му е все в очичките и от около месец ходим с прическа  ;D Кукуригу  ;D Ама пак сме си сладки  ;D
Но се чудя ако го подстрижа - след ок.клк време пак ще му стана така буйна гривката....
Чао от мен ... и се грижете за зайчетата си, че иначе ...  :angry:
;D ;) ;D ;) ;D шегувам се, разбира се!  :P 

#189 Потребителят е офлайн   syr4izeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 08:32 PM

Ето ни я и специалната прическа  :chaika:

#190 Потребителят е офлайн   syr4izeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 08:34 PM

Ето ни я и специалната прическа  :chaika:

#191 Потребителят е офлайн   theOnly Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 03:21 AM

Здравейте ,и аз съм нов тук и ще поискам и вашето мнение преди да си взема зайче :) Преди да задавам въпроси, които вече са се дискутирали ,прочетох каквото намерих в нет-а за мини зайчетата, макар на места информацията да беше противоречива. Първоначално исках да си взема задължително женско зайче,но май ме разубедихте и наистина пола няма значение, ако нямаш планове за развъждане и т.н. А и в зоомагазина АНИМО , в който редовно проверявам ми казаха,че им докарват само мъжки зайчета,явно собствениците си запазват женските,незнам,така ли е навсякъде по зоомагазините? Другото нещо което прочетох и ме притесни,е че имало 85% смъртност при женските зайчета,ако не се кастрирали:( А тука доста усилено се дискутира бремеността и не съм видял,някой да има проблеми с женските зайчета,може би има някакъв вид ваксина точно за тази смъртност? Другото ,което малко ме притисни е,че когато държах едно сладурче в зоомагазина и го галих,после като се прибрах и усещах миризмата му и явно съм алергичен и веднага започнах да кихам.Това проблем ли ще е или ще отшуми?Ако тази миризма е била от урина заради непочистена клетка на зайчето в магазина, може и да не ми се отразява така. Но ако си имат постоянна мииризма,май най-удачния вариант ще е да го държа предимно на остъкления балкон,а да го пускам да си тича в апартамента когато съм там. Предполагам миризмата,която евентуално може да се появи,е заради хигиената, затова искам да попитам и кой е найдобрия вариант за заешка тоалетна,тука прочетох че има някакви готови,подобни на котешките. Това ще ограничи ли миризмата и помага ли ,ако се възпита зайчето само там да ходи ? Защо казвате и ,че 90% от зайчетата по зоомагазините са болни:( откъде да си купя ,като не познавам никой с развъдник , а кой знае,може и от някой от вас :) Ами това е засега, утре ще обикалям да се разгледам и да избера някоя по-просторна клетка и да купувам вече едно по едно принадлежностите :) Поздрави на всички и успех със зайчетата ви :)

#192 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 11:14 AM

Здравей и добре дошъл! :blink:
Първо това не е вярно,че в зоомагазините им докарват само мъжки.Моята женска я взехме от зоомагазин,май някъде при Графа беше(не помня) беше съвсем бебе и не ни казаха какъв пол е защото когато са много малки и неможе да се разпознаят,а в последствие разбрахме че е женска.А от АНИМО ми е мъжкият заек,аз специално търсех  порода ''Лъвкса глава'',влизам в магазина и го видях него,питам каква порода е,ее ами мини зайче ми викат.Аз ги помолих да го изкарат,видях че е тази порода и им казах,а те ами незнам какво е. ;D Така го взехме(любов от пръв поглед).
То дали е болно си личи като го видиш,те просто като са много накуп и става мазило.Трябва да гледаш дали наистина е мини зайче,защото много лъжат по зоомагазините,вчера бях в един и като видях едно бебе си личеше,то ушите му бяха колкото на моите сега,които са големи вече.Самите зайчета не миришат,ами когато пишкат в клетката/аквариума там миришше като не се смени и изчисти.
А ако си алергичен незнам,няма как да разберем.И аз съм кихала някой път от моите,но не съм алергична.За да го приучиш зайчето да пишка някъде,трябва да си го взел от малко и да му обръщаш внимание,то пишкането е проблема иначе акито им е на топчета и не миришат. ;)

#193 Потребителят е офлайн   theOnly Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 02:07 PM

Благодаря, много  ми помогна и ме окуражи:) въпрос на няколко седмици е и аз да се сдобия със зайче :) Днес поразучих за заешките тоалетни къде какво се предлага и как се прави, както и за клетките и съм почти готов, ще се похваля когато си го взема :)

#194 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 02:17 PM

То тяхната тоалетна всъщност са триците.Бих ти препоръачала да взимаш ароматизирани,така ще мерише хубаво,а не на гадно ;) КЛетката не трябва да е много малка,защото то ще порасне и ще му е нужно да се изляга вътре,но щом си решил да го пускаш в стаята и да тича на балкона,може да не е много голяма клетката,а ми там просто да си върши работата и да папа там. :blink: Не трудно отглеждането на зайчето,аз понякога ги чувствам като котки сако където майка ми не е алергична към тях ;D

#195 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 09 February 2008 - 03:01 PM

Аз ще ти препоръчам да вземеш обикновена, обезпрашена стърготина. Ароматните не са препоръчителни, за тях е много силна миризма и не помня точно, но са пръскани с някакви оцветители и в някои има даже цветни гранули, които миришат. Абе не е хубаво да е ароматна. За хамстерите си бях взимала такава, когато не знаех че не бива и наистина цялата стая миришеше супер, но за животинките не е хубаво.
Това е от мен. И аз смятам да си взема отново зайче, но зависи и от майка...  :(
User's Signature

Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 February 2008 - 04:10 PM

Цитат

То тяхната тоалетна всъщност са триците.Бих ти препоръачала да взимаш ароматизирани,така ще мерише хубаво,а не на гадно

Има и заешки тоалетни, които са като котешките силиконови, но заешки, а също се продават и легенчета за зешка  тоалетна.Е доколко зайчето ще свикне да ходи там е отделен въпрос, но и аз съм решила да пробвам някой ден.В един зоомагазин видях, че има и чесалки за нокти за зайчета, ама нещо не си я представям мойта зайка да седи да си точи ноктите като котка.
Мойта зайка преди половин година ми я подариха та и аз не разбирам още много от зайци, та искам да питам вярно ли е , че женските зайчета не се разгонват и вярно ли е че ако не раждат може да им стане нещо, защото след като не се разгонват следователно не отделят полови хормони и нямат нужда да ги изразходват.Много ми е интересно това с разгонването при зайците, защото за котките ми е ясно, че като се разгонват и не раждат може да получат тумори и пиометра, но ако женските зайци не се разгонват как стои въпроса при тях.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 February 2008 - 05:19 PM

zdraveite.az sym melani i sym ot sofiq.imam 'mini'' zai4e.(izobshto ne e mini.golqm e kolkoto obiknoven zaek no e angorski klespoushko.)myjko e i se kazva tomi,imam go ot to4no 2 sedmica i nz s kakvo da hrana osven s hrana za dekorativni zaici s morkovi i qbylki.ako nqkoi ima syveti da mi pishe ili v foruma ili na imeila mi.a po vyprosa za kletkata imam mnogo golqma(nekade okolo 90cm)vytre mu beshe kato rai no mu vzeh po malka zashtoto ina4e nqma kade da go dyrja a mama shteshe da  go izhvyrli,no ne se pritesnqvaite toi ne sedi vytre osven dokato sym na daskalo. ;) i kato stava duma za kletkata (golqmata)moga da q dam za okolo 10-15 leva, no v magazinite e po 50-60leva(pak kazvam 4e e mnogo golqma)ako ima jelaeshti neka da pishat i shte sym vi blagodarna ako mi pomognete!

#198 Потребителят е офлайн   baitito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 06:39 PM

Здравей koteto50! Не съм мод, обаче ще те помоля да пишеш на кирилица :blink:.
Инъче имаш ли снимки на зайо да го видим?

И аз ще се включа за заешките тоалетни. Ние сега слагаме само трици, но до скоро ги смесвахме с котешка тоалетна. Те не са любопитствали и не са я опитвали, но може би си зависи от характера на зайчето. :blink:

Добре дошли на новите и от мен. theOnly пожелавам ти скоро да си намериш зайче, те са прекрасни животни! :blink:
User's Signature

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   baitito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 06:49 PM

koteto50 аз ти предлагам да го храниш с храна за мини зайчета, само че не разбрах мини ли е или е обикновен? Ние им даваме ябълки, от време на време зеле ( понякога краставици през лятото), моркови не сме.:blink:
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   summerlove Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 06:57 PM

А относно заешките тоалетни и триците :
Аз съм много капризна и за мен и мисля и за зайчето и съм открила най - добрия вариант . Купувам най - обикновени стърготини / от иглолистна маса / и се сменяме с нея всеки ден . И сеното като и е доброкачествено по цял ден в стаятя мирише на горска полянка .

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни