Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#861 Потребителят е офлайн   pivito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 14 September 2008 - 08:34 AM

Според мен пък няма да има проблем за зайо,ако стой няколко часа на ден на по-ниски температури,стига да не е на течение.Освен това аз скоро четох,че зайчетата понасят студ от -20 градуса,но при +20 те не се чувтват много добре.Незнам до колко вярно е това за -20 градуса,ноедва ли във вас до като ви няма температурата е минусува ..
Мене пък ме интересува дали има някой във форума,който си е кастрирал зайчето.В последно време сериозно се замислям да кастрирам мъжкия си заек.Но преди да го направя искам да съм малко-по информирана..дали няма да му се промени по някакъв начин държанието,дали след кастрацията ще трябва да се полагат по-специални грижи за зайо и т.н.Като го взехме идеята беше да бъде другарчена Пепи,за да не й е скучно докато ни няма,но вече в къщи разбрахме,че е момченце ;D и се наложи да му купим друга клетка и да ги разделим.Но сега аз пак държа ужасно много да са си двамката,а не искам и да ги развъждам.Така че всякаква информация за кастрацията на зайковците ще ми е от полза.Мерси предварително ;)
User's Signature

Качена снимка

#862 Потребителят е офлайн   sladky Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 02:56 PM

pivito добрече ме подцети за +20 градуса сега значи ше имам друг проблем парното нашите го палят 60+ да не говоря че понякога е 80....ще ми кажете ли нещо друго за по високите градуси или да го изкарвам в коридора там не е толлкова студено а може и в моята стая да намаля парното но незнам дайте предложения моля ви..

#863 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 04:02 PM

Това, че парното се пали на такава температура, не означава че в стаята е такава! Абсурдно е да мислиш, че в стаята ще е 60, камо ли 80 градуса  :o На тези температури никое живо ъщество няма да издържи! В стаята температурата ще е към 25-26 до 28 градуса. При по-високи ще се събличате по бански. Така че спокойно, нищо няма да му има на зайчето! Няма да получи топлинен удар.

#864 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 04:35 PM

pivito и аз съм мислила за кастрация , само че май няма да го направя.Още не съм много сигурна де ама ще видим, иска ми се поне  един път да го пусна на зайка...Но ....А иначе би трябвало след кастрация да стане доста спокоен и дори да надебелее. Моя сега е дебел та представям си ако го кастрирам какво прасе ще стане :prase: Наистина не знам, ни така , ни иначе. Просто старшно дивее налита ми на ръката да  :klati: върти се в бесни кръгчета около мене, издава някакви звуци и не ме оставя намира. Аз лично още мисля по въпроса, но някакси не ми се вярва да го кастрирам  :rolleyes:

#865 Потребителят е офлайн   syr4izeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 06:16 PM

racing-girl и моят Пухльо е същия  :klati: :klati: :klati:, но аз съм твърдо против кастрацията, понеже така се бъркаш в природата на животинките само мислейки за своя интерс, а именно или да не ти налита на теб, или да не  забременява женската ти постоянно, ако имаш такава. Много добре разбирам проблема ти, тъй като от малко по-малко от година гледам и женска заедно с мъжленцето ми и то доста буйна и своенравна женска трябва да отбележа. Винаги трябва да ги гледам, да внимавам да са пуснати по отделно от клетките си, да не се докопат, но какво пък - не е чак толкова трудно. Пък и дори да стане фал както понякога при мен - единия да е навън и другия в тоя момент да ме издебне и сам/а да си излезе от клиетката - не е казано, че веднага щом мъжкия възкачи женската и веднага ще я забремени....нищо такова! Доказателство е, че за първата резултатна- :klati:-изява на Пух аз трябваше да държа дупенцето на женската по-нагоре, за да улучи целта така да се каже (ветеринаря така ме научи), понеже женската не беше моята, а друга, която се запозна с Пухчи 1 ден по-рано...А той милия колкото и да я обникаляше и  :klati: от всички страни и нищо не стана на 1-вата среща...
Така че - изборът е твой все пак, но моето мнение е, че зайчетата не трябва да се кастрират! Оставяй си го там да скача наоколу, прибирай го в клетата да си охлажда страстите когато започне вече да ти лази по нервичките да те обикаля, цвърка и гризка....и му намирай по някоя женска от време на време да се поуспокоява...а зайчетата после ако не искаш да задържаш - толкова твои приятели биха се радвали, сигурна съм, да им подариш...а защо не и да ги оставиш в някой зоо-магазин да ги продадат.
Каквото и да решиш, зайчето ти е щастливец, че има такава добра и загрижена стопанка като теб!  :palec: Мисля, че вскички, които сме във този форум сме добри стопани и стопанки, понеже се интересуваме от малките си съкровища и искаме най-доброто за тях!!!  :->) :->) :->) БРАВО НА НАС!!!! :drugarche:

#866 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 September 2008 - 08:22 PM

едно сладко клипче със зайчето Фийби, докато все още беше у нас
User's Signature

Качена снимка

#867 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2008 - 06:23 AM

Здравейте на всички  :blink: Сутринта видях, че зайчето ми е родило 3 бебчета  :yahoo: Спокойна е в момента, обаче имам 1 питане: Трябва ли нещо допълнително да направя за нея и бебетата или и да ги оставя, защото забелязвам, че тя не полага кой знае какви грижи за тях  :- Две от тях ги е родила едно до друго, обаче третото е в другия край на клетката и се притеснявам, че ще умре от студ само  :'(  Предишната ми зайка беше родила също, само че 4 и 4те бяха умрели.На следващия ден умря и тя, въпреки че нямаше признаци за това.Радвам се сега за бебетата, обаче ми е супер притеснено  :zaek:

#868 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 18 September 2008 - 07:38 AM

оо чвстто,да са ти живи и здрави,и като пораснат да станат най-красивите зайчета света!и ако ги подаряваш да попаднат при на-гдобрите стопани,а ако-не ти да си ги отгледаш по най-хубавия начин!!! :wub:и в най-скоро време да пуснеш снимчици!!!! :yahoo:

#869 Потребителят е офлайн   ina_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 12:49 PM

Цитат

Здравейте на всички  :blink: Сутринта видях, че зайчето ми е родило 3 бебчета  :yahoo: Спокойна е в момента, обаче имам 1 питане: Трябва ли нещо допълнително да направя за нея и бебетата или и да ги оставя, защото забелязвам, че тя не полага кой знае какви грижи за тях  :- Две от тях ги е родила едно до друго, обаче третото е в другия край на клетката и се притеснявам, че ще умре от студ само  :'(  Предишната ми зайка беше родила също, само че 4 и 4те бяха умрели.На следващия ден умря и тя, въпреки че нямаше признаци за това.Радвам се сега за бебетата, обаче ми е супер притеснено  :zaek:

Щом е отделила едното, значи сигурно няма шанс да оцелее... :( Може би се е родило болно или недоразвито...Аз не знам дали и другите имат някакъв шанс, но поне ти пожелавам майката да е добре...

#870 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2008 - 01:34 PM

Сега си дойдох от работа, за щастие засега и 4те са добре :) Отделеното зайче вече е при останалите, ама като гледам е едно малко упорито бебе, не спира да обикаля из клетката и винаги намира майка си, докато другите си спинкат  :blink: Ето 1 снимка, която направих сутринта, не се вижда много добре обаче

#871 Потребителят е офлайн   syr4izeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 01:38 PM

Katencetoo много съм съпричастна с теб, макар и да не мога много адекватно да те посъветвам, тъй като все още моята зайка не е раждала...но е на път!...както и една приятелска зайка, бременна от моя хубавец!... Но от всичко, което съм изчела до тук и знам, мнението ми е да оставиш природата и мама-зайка сами да се погрижат за мъничетата, колкото и да ти е трудно да седиш неучастна - те си знаят работата!! Както ina_  е казала, щом е отделено едното, значи най-вероятно има някаква причина за това - майчинския инстинк е едно от НАЙ-силните неща в природата и в това се убедих когато бях още малка и пред очите ми едно пребито почти до смърт квартално коте...но наистина в отчайващо състояние (да не изпадам в подробности по-добре!!!) се върна направо от мъртвите, когато й занесохме мънинките, които бяха на няма и седмица и мама-писа живя поне още 10-тина ГОДИНИ след това!!!...
Така че според мен мама зайка го е отделила едничкото, за да имат другите 2 сладурчета шанс... Надявам се да греша и всичките ти 3 мъничета и майкта да оцелеят и всичко да е ОК, но си имай едно на ум, че може и не всичко да е наред... Бъди оптимистка е моят личен съвет, по друг начин не мисля, че можеш да им помогнеш така или иначе :kuchence: Ако някой друг е бил в подобна ситуация ти пожелавам по-адекватна помощ от моята...
А колкото до всички останали - вярвам, че ВСИЧКИ ЩЕ ТИ СТИСКАМЕ ПАЛЦИ критичният период да премине и да се похвалиш, че красавците в къщи са станали 4!!!  :palec: :OK: :palec: :OK: :palec:

#872 Потребителят е офлайн   syr4izeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2008 - 01:42 PM

Katencetoo виждам, че си писала докато ти пишех и аз... МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА МАЛКИЯ РАЗБОЙНИК, ЧЕ НЕ СЕ ПРЕДАВА!!!  :yahoo: :yahoo: :yahoo: Може пък и затова да е бил/а отделен/а - просто защото е палавко и само е избягало, а ти само излишно се притесняваш...  :zaek:
:palec: Стискам палци всичко да е наред!!!

#873 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2008 - 03:15 PM

Стискам палци всичко да е наред!

#874 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2008 - 10:13 AM

Вече сме минус едно  :( Майката е настъпила едната душичка...Дано не стане и с другите така  :( Има ли някакъв вариант да се избегне това ?

#875 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2008 - 09:28 PM

Вече няма нито 1... :kisel: Второто зайче го изяде, до последно то дишаше...сигурно го е боляло много  :'( Третото беше безжизнено, личеше си, че няма шанс и го изкарахме...Току що умря...Мисля си, че тя не ги хранеше и не се грижеше за тях...не им даваше да спят в триците...все тая вече...няма ги

#876 Потребителят е офлайн   ina_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2008 - 09:44 PM

Katencetoo, съжалявам...разбирам какво ти е... :'(
Както казах по-горе, най-важното е, че на зайката нищо й няма- за нея със сигурност раждането е било голям шок. Давайте й много допълнителни витамини сега и я наблюдавайте за всеки случай...

Иначе нали знаеш- те зайчетата се плодят и размножават на поразия, защото трудно оцеляват бебтата...в домашни условия със сигурност още по-трудно! :blink:

Стискам палци да няма проблеми ;)

#877 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2008 - 10:11 PM

и аз съжалявам,обаче имам един въпрос как другото зайче е било допуснато до тях? :rolleyes:

#878 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2008 - 10:13 PM

Благодаря за съветите.Сега е много неспокойна и се притеснявам малко.Не знам дали ще я пускам пак да забременее...или поне ако я пусна дали една по-голяма клетка ще намали риска да ги настъпи пак ?

@koteto50, не те разбрах, за кое друго зайче става дума ?

#879 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2008 - 10:16 PM

ох съжалявам сега схванах че говориш че майката го е изяла!и отново извинявай и съжалявам за загубата ти! :'(

#880 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2008 - 10:23 PM

Няма нищо  ;) И благодаря  :(

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 42
  • 43
  • 44