Декоративно зайче
Публикувано: 14 September 2008 - 08:34 AM
Мене пък ме интересува дали има някой във форума,който си е кастрирал зайчето.В последно време сериозно се замислям да кастрирам мъжкия си заек.Но преди да го направя искам да съм малко-по информирана..дали няма да му се промени по някакъв начин държанието,дали след кастрацията ще трябва да се полагат по-специални грижи за зайо и т.н.Като го взехме идеята беше да бъде другарчена Пепи,за да не й е скучно докато ни няма,но вече в къщи разбрахме,че е момченце ;D и се наложи да му купим друга клетка и да ги разделим.Но сега аз пак държа ужасно много да са си двамката,а не искам и да ги развъждам.Така че всякаква информация за кастрацията на зайковците ще ми е от полза.Мерси предварително ;)
Публикувано: 14 September 2008 - 02:56 PM
Публикувано: 14 September 2008 - 04:02 PM
Публикувано: 14 September 2008 - 04:35 PM
Публикувано: 14 September 2008 - 06:16 PM
Така че - изборът е твой все пак, но моето мнение е, че зайчетата не трябва да се кастрират! Оставяй си го там да скача наоколу, прибирай го в клетата да си охлажда страстите когато започне вече да ти лази по нервичките да те обикаля, цвърка и гризка....и му намирай по някоя женска от време на време да се поуспокоява...а зайчетата после ако не искаш да задържаш - толкова твои приятели биха се радвали, сигурна съм, да им подариш...а защо не и да ги оставиш в някой зоо-магазин да ги продадат.
Каквото и да решиш, зайчето ти е щастливец, че има такава добра и загрижена стопанка като теб! :palec: Мисля, че вскички, които сме във този форум сме добри стопани и стопанки, понеже се интересуваме от малките си съкровища и искаме най-доброто за тях!!! :->) :->) :->) БРАВО НА НАС!!!! :drugarche:
Публикувано: 16 September 2008 - 08:22 PM
Публикувано: 18 September 2008 - 06:23 AM
Публикувано: 18 September 2008 - 07:38 AM
Публикувано: 18 September 2008 - 12:49 PM
Цитат
Щом е отделила едното, значи сигурно няма шанс да оцелее... :( Може би се е родило болно или недоразвито...Аз не знам дали и другите имат някакъв шанс, но поне ти пожелавам майката да е добре...
Публикувано: 18 September 2008 - 01:34 PM
Публикувано: 18 September 2008 - 01:38 PM
Така че според мен мама зайка го е отделила едничкото, за да имат другите 2 сладурчета шанс... Надявам се да греша и всичките ти 3 мъничета и майкта да оцелеят и всичко да е ОК, но си имай едно на ум, че може и не всичко да е наред... Бъди оптимистка е моят личен съвет, по друг начин не мисля, че можеш да им помогнеш така или иначе :kuchence: Ако някой друг е бил в подобна ситуация ти пожелавам по-адекватна помощ от моята...
А колкото до всички останали - вярвам, че ВСИЧКИ ЩЕ ТИ СТИСКАМЕ ПАЛЦИ критичният период да премине и да се похвалиш, че красавците в къщи са станали 4!!! :palec: :OK: :palec: :OK: :palec:
Публикувано: 18 September 2008 - 01:42 PM
:palec: Стискам палци всичко да е наред!!!
Публикувано: 20 September 2008 - 10:13 AM
Публикувано: 20 September 2008 - 09:28 PM
Публикувано: 20 September 2008 - 09:44 PM
Както казах по-горе, най-важното е, че на зайката нищо й няма- за нея със сигурност раждането е било голям шок. Давайте й много допълнителни витамини сега и я наблюдавайте за всеки случай...
Иначе нали знаеш- те зайчетата се плодят и размножават на поразия, защото трудно оцеляват бебтата...в домашни условия със сигурност още по-трудно! :blink:
Стискам палци да няма проблеми ;)
Публикувано: 20 September 2008 - 10:13 PM
@koteto50, не те разбрах, за кое друго зайче става дума ?