Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#1541 Потребителят е офлайн   kamelia96 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2009 - 10:37 PM

Мерси  :blink:! И аз така си мислех, но видях, че някои хора ги различават (например:"аз купувам само минерални камъчета, не солни") и реших, че може да са различни.
    Пуснете малко снимки да се порадваме на мъниците  :wub:! ПОздрави на всички зайчета от мен и Гошо!

#1542 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 11:42 PM

На мойто минерално камъче пише само "минерално"  с различни  вкусове е и го гризе,яде и чегърта с нокти.На солното камъче,което имам пише "солно-минерално"(до колкото мога да прочета) и него само го ближат.По начина по който го консумират ми се струва,че се различава и затова взех и от двете.

#1543 Потребителят е офлайн   ooli4ka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 12:29 AM

Цитат

Ето да видите, че и ние можем да мързелуваме  B) .

Хе-хе,това ще да е пролетна умора..... ;D ;D и моя бабайко е същия,обожава да полага коремче,където е меко  :yahoo:
User's Signature

Усмихвай се докато имаш зъби!

#1544 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 12:55 AM

Цитат

На мойто минерално камъче пише само "минерално"  с различни  вкусове е и го гризе,яде и чегърта с нокти.На солното камъче,което имам пише "солно-минерално"(до колкото мога да прочета) и него само го ближат.По начина по който го консумират ми се струва,че се различава и затова взех и от двете.

Абе и обувките са за краката ама те ги ползват за дъвчене  ;)

#1545 Потребителят е офлайн   MOLLI Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 10:17 AM

Някъде четох , че ако не се ваксинира може да се разболее от заразено сено(а на това от магазина не му имам много вяра-последния път миришеше отвратително на тор) и затова не знам какво да реша за ваксината :blink:благодаря ви за отговорите ;)

#1546 Потребителят е офлайн   kamelia96 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 10:54 AM

Ами ние Гошо го ваксинираме един път в годината. Досега нищо не му е имало, докторът ни е много внимателен и зайко винаги остава спокоен до последно. И мен ме  е страх да не се зарази от сеното...  :( Затова го ваксинираме и засега си е съвсем здрав.

#1547 Потребителят е офлайн   silvia_ne Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 11:25 AM

immortalfromhell  Не знам защо се притесняваш толкова много. Ти като си вземеш зайче толкова ще го заобичаш, че въобще няма да те интересува колко килограма е.  Имам чувството, че ти не искаш зайче, обаче се опитваш да се самонавиваш. Аз на твое място досега не един, а пет зайчета да съм си взела  ;D  Няма какво толкова да го умуваш, или искаш или не. Помисли си хубаво какво искаш и действай.  Ако няма по зоо магазините, то има много сайтове с обяви или разни форуми, където все ще намериш някой да подарява/продава зайче в твоя район.

kamelia96 Как сладко се излежава твоето сладурче! С бяло носле ли е или просто така е излязло ? Колко е голямо ? Много  :wub:  за зайчо!

По въпроса за ноктите, досега все в къщи им режем ноктите. Преди с обикновена голяма нокторезачка, а отскоро имаме и специална нокторезачка за зайчета. Аз лично им ги режа и не е никак трудно. Обикновено ги слагам легнали на краката ми и режа внимателно, гледам да не засегна розовата част.  В началото малко се дърпат, но като започна да ги режа, сякаш усещат, че е за добро и стоят мирно :)
По въпроса за ваксините, аз нито съм против, нито съм За. И двете ми зайчета имат само по 1 ваксина - първата. Смятам, че ако им се дава хубава храна, хубаво сено, витаминчета, качествен талаш, не се изнасят навън, където за тях бълват хиляди зарази, не е нужно да се ваксинират.
Наскоро присъствах на ваксина на зайче бебе. Като му сложиха ваксината казаха на момичето след 1 месец да го заведе отново за реваксинация, а после на всеки 6 месеца да се води за ваксина. Това за мен е безумие. Толкова много стрес е безсмислен.  :rolleyes:

Ето малко снимки на по-малкото зайче. :)

#1548 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 11:40 AM

Олее това бялото пухче  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1549 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 01:05 PM

Относно ваксините и аз имах много сериозни колебания и накрая реших, че няма да си ваксинирам зайчето. Надявам се да не е грешно решението ми. Предпочитем да се застраховам от проблемите, които често възникват при ваксинация, отколкото да се пазя от някаква болест, която шансът да я докопа е едно на милион...

А някой да му трябва малка клетка, която става за транспортна клетка или да се отглежда морско свинче в нея? Имам една, която е ползвана, но е запазена и сега вече не ми трябва. Върши работа и като временна за бебе зайче, но много временна!!! Ако някой се интересува, да пише на лични. Аз съм определила цена, но тя подлежи на коментар.  :blink:

#1550 Потребителят е офлайн   megsi_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 02:46 PM

Здравейте, от доста време не съм писала но имах малко проблеми с компа. Относно ваксинацията не съм много запозната, но това което съм прочела за сеното и че може да се зарази зайчето много ме притеснява и този месец ще водим Палачинка за да я ваксинират. Много поздрави и целувки и от мен и малката  :wub: :wub: :wub:

#1551 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2009 - 01:47 AM

@ silvia_ne,
зайчето ти е като плюшена играчка, толкова е пухкаво и някак си крехко - страхотно е  :blink: Много  :wub: на мъника

#1552 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2009 - 02:00 AM

Слагам снимчици на семейство Зайкови  B)

Мама Кари

Качена снимка

Татко Зайко

Качена снимка

Бебе Бети, момиченце - да отбележа цялото й име е Хубавата Бети  ;D
Собственик siskata25

Качена снимка

Бебе Монти, момиченце
Собственик dolittle

Качена снимка

Бебе Бамби, все още не се знае пола /единственото с клепнали ушета от цялото котило/
Собственика не е от форума

Качена снимка

Има и още 2 бебета, но за съжаление все още не са ми дали снимчици  :blink:

#1553 Потребителят е офлайн   kamelia96 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 11:07 AM

silvia_ne , Гошо си е с бяло носле и бяло петънце на челцето, а има и малко бяла козинка покрай лапичките. Днес ходих до зоомагазина на пазара в Красна поляна и там има осем сладура, просто невероятни. Едното е лъвска глава и направо се влюбих в него... :wub:  silvia_ne, зайчето е наистина мноого сладичко  :->) :wub: :yahoo: !!! Толкова искам да си имам още едноооо... :(

#1554 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 01:38 PM

Кате, страхотен семеен албум!!! Много ни е хубаво семейството!  :wub: А Кари изглежда като Монти сега. Може би малката ще стане по-светла и бежова като се стопли, защото вече гръбчето и е бежово, а не сивичко.

#1555 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 04 February 2009 - 01:41 PM

Katencetoo страхотни зайковци!!!
Да са живи и здрави всичките!!!
И много да радват собствениците им!!!  :wub:

#1556 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 09:38 AM

Здравейте на всички!
Ние бяхме малко на ски и нямаще как да ви пиша.Привет на новите попълнения :blink:
Оставихме наш зайко на майка ми да го гледа и като го видях се вцепених..Та..,аз и оставих да гледа зайче,а то е станало коте  ;D Тази моя майка не ме слуша за зайко,както не ме слуша като и оставям дъщеря си  ;D Казах и да го храни по малко и един път на ден,а тя каза,че изяждал всичко и бил гладен,как да го оставяла така ;D Но честно да си кажа,май за една седмица си е посменил козинката,станал е по-пухкав и ми харесва повече,въпреки че е пораснал за една седмица вместо за един месец :) .
Та,на нас ни предстои ваксинка и живо се интересувам как се казва ваксината коята се слага или против какви болести е точно(пълното им наименование)? Ако може някой да ми даде точна информация,ще съм благодарна  :blink:
Колкото до солното и минералното камъче- различни са.Освен,ако не се купи комбинирано.Едното е за придобиване нуждите от сол,а другото от минерали.Това минералното,обаче въобще не го пипнахме.Но солното е друго нещо,на половина е вече :)
По-късно ще се сложа снимки,за да видите разликата  -"баба храни най-добре" ;D

#1557 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 10:03 AM

Ваксината се слага най-вече заради чумата,която лесно и бързо се развива при зайчетата.Освен това ги предпазва от чревните болести,които е възможно да се предизвикат от не добре изчистеното сено или храната.

#1558 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 11:48 AM

Значи се води ваксина"против заешка чума",така ли?
И ,ако е така,то значи,че е една и съща ваксина за всички зайци?!Без значение дали са декоративни или не?!

#1559 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 11:56 AM

За не декоративните не знам,но сигурно са еднакви-нали е все заек?!Вероятно количеството на ваксината е различно.

#1560 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2009 - 09:36 AM

А някой знае ли как се казва ваксината,защото както всички ваксини си има име?Аз разбрах ,че има два вида -българска и холандска,но не съм сигурна за името.Интересува ме,за да прочета повечко за самата ваксина,какво съдържа и т.н.,за да преценя дали да сложа на зайко.

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни