Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2161 Потребителят е офлайн   cherty Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 November 2009 - 03:27 PM

Ами явно беше преяло ,защото от вчера като е само на сено коремчето му взе да спада днес. Освен това изглежда много щастливо- само се тъпче и тича насам натам . Вече с един скок се качва на дивана ,а е колкото 1 татарско кюфте ab_041.gif

#2162 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2009 - 01:03 PM

Здравейте от мен Даниела и от Пуфи

С този сладур се сдобих само преди два дни и тъй, като никога не съм гледала зайче имам нужда от малко помощ за, което ще бъда много благодарна. Пуфи е гледан кошмарно зле от предишния си собственик /2 години - на толкова той твърди, че е зайо/. Предполагам, че от лоша хигиена - най-вероятно постоянно е газил в урина и изпръжнения- на зайко е опадала козинката около опашката, дупето и по задните крачета. Броят му се всичките ребра и въобще кокалчета. Беше пълен с бълхи и много, много вмирисан. Ходих до вета и взех хапчета за обезпаразитяване, отрязах козината, която беше станала на фитилчета и ужасно миришеше -явно напоена от урина, ръсих с Тапилан - два пъти, за да изчистя бълхите и реших много, много, много докато изчистя изпражненията им, които се бяха набили в основата на козинката. Четох доста из нета и съм сложила задължителните за зайчетата сено, морковчета, ябълки, зелена чушка и храна "Падован" със сушени плодове

- мисля, че не намерих по-добра. Купих витаминки 

и още едни. Зайко си хапва добре, но много спи. Не знам, защото има много малко сили ли или по друга причина. Вашите зайчета по колко време спят? Пускам го да тича из стаята, но той прави две обиколки и след това застава на едно място и не мърда, може ли да не го е пускал предишния собственик и той да няма тези навици или просто няма сили?

#2163 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 05 November 2009 - 03:42 PM

Здравейте :) Имам няколко въпроса относно клепоухата ми приятелка :) . Тя е на 5 месеца и ве още не разбира , че ядене и се дава всеки ден . Яде като з апоследно . Колкото и дам толкова ще изяде ..... Сложих и кракери , но се опитва да ги изяде наведнъж делите . Когато и дам ядене не вдиига глава от пода на клеткат докъто не изядеи послендото зрънце от храната . Яде всичко п много . На няколко пъти ми се случва , ако съм си оставила на масата някакъв сладкиш , салата или каквото и да е ядене тя да напъва да яде . А Ако съм се забляла някъде замалко дори и докопа папане едва, я отделям на чинията . Дайтте съвет по какъв начин да я одуча от това да изяжда абсолятно всичко . Страх ме е че някой път може да и оръсне коремчето :( .....

Другото което искам да попитам е как да я науча да не си върши работата извън клетката . На няколко пъти ми се случва да ми напикава леглото .... Няма път в който да съм я пуснала и да не ми е наторила из стаята ab_041.gif .
User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

#2164 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 06 November 2009 - 06:49 PM

Хайде и аз да ви напиша няколко реда. Привет на новите собственици на малки дебеланковци. Желая на всички ви много хубави моменти с мъниците. ae_085.gif
lgdani, кой е бил тоя собственик, ако може да се нарече така. Направо ненавиждам такива хора. zz_208.gif За какво си е взел зайче, като няма да го гледа. lgdani, свалям ти шапка, че си прибрала мъника от онзи... rc_036.gif Хубаво е, че си го завела на вет и си се погрижила. Само бих те посъветвала суровата храна (моркови, ябълки и т.н.) да му я даваш по-рядко и то престояла извесно време. За разходката не се притеснявай и моето диване е същия, а и не забравяй, че зайчето е преживяло огромен стрес. Обръщай му много внимание, гали го, храни го нормално и лека-полека нещата ще се оправят. Пиши, за да знаем как се развива сладура.
monkata95ss слагай и да яде сутрин и вечер по 1-1.5 с.л. от храната и винаги да има сено в клетката и никакви нарушения - лека полека ще свикне. Наглеждай я, докато е навън, за да не стане беля. За ходенето до тоалетната - няма нещо конкретно - зайчето ще се научи от самосебе си, ако прояви желание де.

#2165 Потребителят е офлайн   megimey3 Икона

Публикувано: 07 November 2009 - 03:56 PM

еииии сладури аз имам проблем с моито заиче .... от няколко дена е мн нервна не дава да я реша , неиска да си играем само си лежи сама или пак само прави пакости .... а до няколко дена всичко си беше нормално Дори когато искам да я пребирам започва да бяга и да ми ръмжии ........... я споделете какво да правя да я водч на лекар или това ще отмине просто такав период ae_085.gif

#2166 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 07 November 2009 - 09:07 PM

megimey3, според мен всичко му е наред на сладура. Просто показва характер вече, а нали е и девойка. ae_085.gif И моя Бишко се прави на интересен като трябва да се прибира. Случва се да го гоня по 15-20 мин докато се прибере. ab_041.gif

#2167 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 09:59 PM

Цитат(miraj @ Nov 6 2009, 05:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
lgdani, кой е бил тоя собственик, ако може да се нарече така. Направо ненавиждам такива хора. zz_208.gif За какво си е взел зайче, като няма да го гледа.
Аз лично не го познавам. Зайчето го взех от ето тази тема на Раста. Не знам кой е, но не мога да не си задам въпроса, защо човек си купува едно животинче, като няма желание да се грижи за него. Както и да е - много ти благодаря за съветите за плодовете и зеленчуците, защото това не съм прочела и досега му ги давах съвсем прясно нарязани, което вече ще се промени. Иначе Пуфи, започна да познава гласа ми и щом вляза в стаята се изправя и направо се опитва да се провре през решетките на клетката  wub.gif . Научи се да се качва на саксията с юката и да си похапва от нея, но мен ме е страх да не му стане нещо - нямам представа дали не е отровна. Никога не съм предполагала, че зайците са социални животни и съм изненадана много приятно af_089.gif

#2168 Потребителят е офлайн   florence Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2009 - 11:12 PM

http://thetemplar.sn...s/zayiko.440625
Здравейте и от мен! И у нас вече щъка едно мъниче, почти на два месеца! Казва се Мая и е най-нежното сладурче! Расте с часове, постоянно тича и играе! Много се колебах дали да си я вземем, защото преди имахме куче, което почина от старост на 17 години... Беше ми толкова мъчно... Но това е живота, нека им се радваме и да сме щастливи с тях, защото макар и неусетно, те ни правят по-добри.

#2169 Потребителят е офлайн   megimey3 Икона

Публикувано: 08 November 2009 - 08:16 PM

Цитат(florence @ Nov 7 2009, 11:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
http://thetemplar.sn...s/zayiko.440625
Здравейте и от мен! И у нас вече щъка едно мъниче, почти на два месеца! Казва се Мая и е най-нежното сладурче! Расте с часове, постоянно тича и играе! Много се колебах дали да си я вземем, защото преди имахме куче, което почина от старост на 17 години... Беше ми толкова мъчно... Но това е живота, нека им се радваме и да сме щастливи с тях, защото макар и неусетно, те ни правят по-добри.

ауууу страхотно е бебчето ....

#2170 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 09:18 PM

Да голям сладур re_037.gif

#2171 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 08 November 2009 - 09:51 PM

Бебока е невероятно сладък. Особено първата снимка... нямам думи wub.gif

#2172 Потребителят е офлайн   pivito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 November 2009 - 09:32 AM

florence ud_009.gif Мая страшно много прилича на моята Пепи като малка wub.gif Да ти е жива и здрава и да ви радва дълго малката сладурана af_089.gif

User's Signature

Качена снимка

#2173 Потребителят е офлайн   florence Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2009 - 04:21 PM

Pivito, наистина си приличат... може да сме роднини! Днес с Мая имаме огромен напредък - от няколко дни се опитвам да я науча да пишка на едно място в банята. Сложих една стара хавлиена кърпа, с която тя си играе и върху нея сложих от сухата тоалетна... е, излъгах я - вече пишка само там когато е навън md_064.gif

#2174 Потребителят е офлайн   LifeleZz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 11:57 PM

Здравейте от мен и моя петмесечен Педро. Днес открих огромен участък с окапала козина от дясната му страна по дължина на тялото. Мисля си, че е лишей. Морското ни свинче имаше подобен проблем и с един мехлем се оправи. Някой може ли да сподели мнение или опит по въпроса? По всяка вероятност ще го водя на ветеринар и все пак...
Ето го и него/нея (не съм сигурна за пола) blush.gif
Прикачена снимка

#2175 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 12 November 2009 - 12:42 AM

Ето я и моята принцеска Жожи на 5 месеца :) :

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

#2176 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 07:35 AM

ЕХОООООО ab_041.gif къде сте всички ae_085.gif

#2177 Потребителят е офлайн   Малинак Икона

Публикувано: 23 November 2009 - 07:34 PM

Здравейте!
Преди два дни подариха на дъщеря ми (която е на 3 год.) зайче, което днес е на възраст 19 дни. Продавачката е казала, че е мини зайче - ангорска порода. Попрочетох разни неща из нета, но тъй като никога не съм гледала зайци, имам въпроси.

От каква възраст мога да му давам сено? Днес купих един пакет, но сега прочетох че не е желателно да е българско, а това което купих май е точно такова (опаковано от Минипак ЕООД). Затова ще го изхвърля и ще купя друго. Но каква марка ще ми препоръчате.

Храната, която ни донесоха заедно със зайчето е с марка DIKSI. Дали е добра?
Продавачката е казала да не даваме друго освен тази готова храна и сено. Дали това е достатъчно?

П.П. Дъщеря ми кръсти зайчето Бейби, но не знаем пола му. Ако се окаже, че мъжко, ще го съкратим на Бейб.

ето го и него/нея:
http://media.snimka....8/016091697.jpg
http://media.snimka....8/016091699.jpg
http://media.snimka....8/016091701.jpg
http://media.snimka....8/016091707.jpg

#2178 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 04:06 PM

Честито ви зайче - голямо сладурче е  smile.gif . Да ви е живо и здраво! Честно казано и аз съм новак в отглеждането на зайче, но се надявам, че все ще се включи някой по-разбиращ. Сеното, което давам, аз също е българско, но Пуфи не желае да го яде и без това  ab_041.gif - харесва си "Падован-а" и това е. Знам, че храненето на малко зайче е по-различно и затова внимателно четете етикетите на храната. Предполагам, че на тях пише коя храна е за малки зайчета. Аз също имам дъщеря на три години и знам как се радват децата, но не забравяйте, че зайчето е живо същество, а не играчка. Желая ви успех и качвайте снимки на чудесното си зайче,че да се порадваме и ние. 

#2179 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 04:48 PM

Малинак-честито ви зайче -много е сладко wub.gif но е и много малко - ако го пускате извън клетката трябва да го налюдавате постоянно да не се удари , да не скочи от високо че много обичат да се катерят и да не изяде нещо неподходящо[цвете кабел и др . ]Аз сено давам на Витакрафт - ако купуваш го оглеждай през плика да е по зелено че има някои по-жълти и мерише гадно а заичето неще да го яде eg_033.gif не му давай никакви плодове и зеленчуци zz_020.gif докато не порасне ae_085.gif

#2180 Потребителят е офлайн   larito45reni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2009 - 05:06 PM

ето ни и нас моето зайче се казва Сиси но и виккайте Шуши или Шушумина

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени снимки