Декоративно зайче
Публикувано: 05 November 2009 - 01:03 PM
С този сладур се сдобих само преди два дни и тъй, като никога не съм гледала зайче имам нужда от малко помощ за, което ще бъда много благодарна. Пуфи е гледан кошмарно зле от предишния си собственик /2 години - на толкова той твърди, че е зайо/. Предполагам, че от лоша хигиена - най-вероятно постоянно е газил в урина и изпръжнения- на зайко е опадала козинката около опашката, дупето и по задните крачета. Броят му се всичките ребра и въобще кокалчета. Беше пълен с бълхи и много, много вмирисан. Ходих до вета и взех хапчета за обезпаразитяване, отрязах козината, която беше станала на фитилчета и ужасно миришеше -явно напоена от урина, ръсих с Тапилан - два пъти, за да изчистя бълхите и реших много, много, много докато изчистя изпражненията им, които се бяха набили в основата на козинката. Четох доста из нета и съм сложила задължителните за зайчетата сено, морковчета, ябълки, зелена чушка и храна "Падован" със сушени плодове
- мисля, че не намерих по-добра. Купих витаминки
и още едни. Зайко си хапва добре, но много спи. Не знам, защото има много малко сили ли или по друга причина. Вашите зайчета по колко време спят? Пускам го да тича из стаята, но той прави две обиколки и след това застава на едно място и не мърда, може ли да не го е пускал предишния собственик и той да няма тези навици или просто няма сили?
Публикувано: 05 November 2009 - 03:42 PM
Другото което искам да попитам е как да я науча да не си върши работата извън клетката . На няколко пъти ми се случва да ми напикава леглото .... Няма път в който да съм я пуснала и да не ми е наторила из стаята

Публикувано: 06 November 2009 - 06:49 PM

lgdani, кой е бил тоя собственик, ако може да се нарече така. Направо ненавиждам такива хора.

monkata95ss слагай и да яде сутрин и вечер по 1-1.5 с.л. от храната и винаги да има сено в клетката и никакви нарушения - лека полека ще свикне. Наглеждай я, докато е навън, за да не стане беля. За ходенето до тоалетната - няма нещо конкретно - зайчето ще се научи от самосебе си, ако прояви желание де.
Публикувано: 07 November 2009 - 03:56 PM

Публикувано: 07 November 2009 - 09:59 PM

Публикувано: 07 November 2009 - 11:12 PM
Здравейте и от мен! И у нас вече щъка едно мъниче, почти на два месеца! Казва се Мая и е най-нежното сладурче! Расте с часове, постоянно тича и играе! Много се колебах дали да си я вземем, защото преди имахме куче, което почина от старост на 17 години... Беше ми толкова мъчно... Но това е живота, нека им се радваме и да сме щастливи с тях, защото макар и неусетно, те ни правят по-добри.
Публикувано: 08 November 2009 - 08:16 PM
Здравейте и от мен! И у нас вече щъка едно мъниче, почти на два месеца! Казва се Мая и е най-нежното сладурче! Расте с часове, постоянно тича и играе! Много се колебах дали да си я вземем, защото преди имахме куче, което почина от старост на 17 години... Беше ми толкова мъчно... Но това е живота, нека им се радваме и да сме щастливи с тях, защото макар и неусетно, те ни правят по-добри.
ауууу страхотно е бебчето ....
Публикувано: 09 November 2009 - 04:21 PM

Публикувано: 10 November 2009 - 11:57 PM
Ето го и него/нея (не съм сигурна за пола)

Публикувано: 23 November 2009 - 07:34 PM
Преди два дни подариха на дъщеря ми (която е на 3 год.) зайче, което днес е на възраст 19 дни. Продавачката е казала, че е мини зайче - ангорска порода. Попрочетох разни неща из нета, но тъй като никога не съм гледала зайци, имам въпроси.
От каква възраст мога да му давам сено? Днес купих един пакет, но сега прочетох че не е желателно да е българско, а това което купих май е точно такова (опаковано от Минипак ЕООД). Затова ще го изхвърля и ще купя друго. Но каква марка ще ми препоръчате.
Храната, която ни донесоха заедно със зайчето е с марка DIKSI. Дали е добра?
Продавачката е казала да не даваме друго освен тази готова храна и сено. Дали това е достатъчно?
П.П. Дъщеря ми кръсти зайчето Бейби, но не знаем пола му. Ако се окаже, че мъжко, ще го съкратим на Бейб.
ето го и него/нея:
http://media.snimka....8/016091697.jpg
http://media.snimka....8/016091699.jpg
http://media.snimka....8/016091701.jpg
http://media.snimka....8/016091707.jpg
Публикувано: 24 November 2009 - 04:06 PM

Публикувано: 24 November 2009 - 04:48 PM