Кокер спаньол
Публикувано: 28 January 2008 - 08:08 AM
Просто не живеем живота на другия и ми се иска да сме по-толерантни и по-кротко да спорим, че ми става много гадно, когато се заръфате. Кучетата са кокерите ни, а не ние. Обичам всички ви, няма как да е друго яче, щом сме влюбени кучкари и се надявам поста ми да не предизвика нови спорове. Написах го с цялата си обич към вас и любимците ви! Намачкайте им дългите ушички и ги гушнете от мен и Рудо :wub:!
Публикувано: 28 January 2008 - 09:23 AM
Публикувано: 28 January 2008 - 10:39 AM
Цитат
Моята е същата познати,непознати хора всички ги :wub: :wub: :wub: напражо се :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ?
Публикувано: 28 January 2008 - 12:22 PM
Публикувано: 28 January 2008 - 02:13 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 28 January 2008 - 04:47 PM
Цитат
Това, дето е дъвкало кучето май е летва? Те са особено опасни - не се чупят като обикновена пръчка, а треските им са ужасно остри - може да се азбие освен във венец, между зъби, но и ако погълне от тези трески - лошо.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 January 2008 - 06:26 PM
Сега вече си представих какво ще му е на нов потребител да изчете цялата тема и стигнах до изводя, че трябва да ни направят цял подфорум. Разрастнахме се.
Няма да коментирам ставалото и обсъждалото се тук, че ще избухне трета световна, а няма да ме има пак известно време и няма да мога да си защитя тезата.
Искам само да сте живи и здрави, да си гледате кокерите сладки по възможно най-добрия начин, да сте щастливи с тях, да ги обичате и да цените всеки един миг прекаран с тях. Само това е важно в крайна сметка.
Дълга или къса козина.... розово или синьо легло.... разходка с кучета или с човек... какво значение има.... Само да сме заедно е важно. Който не може да мисли първо за кучето и после за себе си... да си купи нещо с по-малки изисквания. За останалите - да са ви живи и здрави дългоухите топки.
Една седмица не си бях виждала кучето от умора. А тя беше всяка вечер до мен. Чак сега разбрах колко са ценни всички мигове.
До другата седмица, приятели.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 January 2008 - 07:37 PM
Наистина недей да и даваш да гризе такива летвички,че е много опасно :(
Памелка е невероятна :wub: кога ще порасне и моята така,че да и се кефя,да и слагам такива панделки :wub: :wub:
Публикувано: 28 January 2008 - 07:58 PM
Един виц ми каза майка ми тази вечер: Питат радио Ереван - Що е това русо и умно? Радио Ереван отговаря - Кокер спаниел! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Публикувано: 28 January 2008 - 08:29 PM
Бианка прави напук...пиша на леглото,1път-добре...2пъти добре...бебе е,ще се отдучи...на 3тия път и се скарах,че не е хубаво и я тупнах леко с вестничето по дупенцето(и то защото я хванах на место престъплението) и от тогава сякъш на пук ми прави...като бебе 28 дневно сладурче,влизаше пишаше и акаше във легенчето САМИЧКА...а сега...на 52 дена стана и претендира да си върши биологичните нужди на леглото,в което аз спя...Ветеринаря ми каза,че мога да я извеждам седмица след 2рата ваксина...но пак било по-хубаво да се направи 3тата и тогава...аз искам седмица след 2тата,защото,пред блока една баба гледа болни и бъхлясали котета и се притеснявам все пак...кой-знае колко зарази има...А НЕИЗДЪРЖАМ ДА ПРАВИ ВЕЧЕ ТАКИВА БЕЛИ...дори мислех да изчистя килера и да го подготвя като за нея...само дето е малко хладничко...и се нуждае от ремонт...немога да я оставям в коридора,защото котките постоянно го обитават...те ходят да пишат и акат в тоалетната и са научени,дори женската на клекалото стъпва...но това кученце ме подлудява...обичам я ужасно много и ми е мъчно като и се скарам и със вестничето по дупето...но пък прекалява...
Моля ви за малко помощ...или поне споделете как е било със вашите...казвали са ми,че кучето ходи по нужди на най-малко 1.50м. от мястото на което се храни и спи...я беба дори се изпиша пред купичката си за храна...не ми е проблема в чистенето и миенето на пода,при положение че всеки ден чистя у дома-прах,смукане с прахосмукачка и миене на пода...притеснява ме до кога ще продължава и как ще я отдуча от вече изградения и ЛОШ навик :'( :'(
Публикувано: 28 January 2008 - 09:03 PM
Но това продължи един месец,като видя,че не и обръщам внимание и спря.
Публикувано: 28 January 2008 - 09:09 PM
А и още нещо.След като се изпишка,веднага почисти с вода и препарат и напръскай мястото с парфюм,защото кучетата се водят по миризмата.Надявам се да съм ти била полезна.
А,и и да попитам нещо.Опита ли се да събереш кученцето с котките и те как го приемат?

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 28 January 2008 - 09:10 PM
Цитат
Чела ли си темите по въпроса във Възпитание, обучение? Много са.
Първо кучето е много малко все още, после може да става дума за опити да проявява доминантност, което не е да "прави напук" или да отмъщават, просто защото кучетата не правят напук.
една тема
втора тема
има още
Цитат
Ключов момент в това обучение е да помните правило 1: Ако не хванете кученцето по време на "престъплението" - не го наказвайте! Няма значение кой какво ви е казал и какво друго сте прочели, ако заварите мърсотия, направена докато ви е нямало, просто почистете и забравете!
От съществена важност е почистването на мястото - не просто да се забърше, а да се почисти изцяло и да се обезмириси с препарат на ензимна основа.
Ако белята стане във ваше присъствие, вината е ваша. Не сте забелязали или сте игнорирали знаците, които кученцето е подало, че ще свърши работата: въртене в кръг с нос , забит в пода в търсене на идеалното място. Тези знаци са точно като светлината на светофара за шофьора, може да има дребни разлики между поведението на различните кученца, но всяко си има своите предупредителни знаци.
Ако това стане не се ядосвайте и не се сърдете на кученцето. Бързо, но спокойно го вдигнете и без да повишавате глас строго кажете "Не." Занесете го на определеното място (навън, в банята или при вестниците). Докато го носите подръпването на опашката надолу ще помогне да спре да пишка или ака.
Кученцето ще се развълнува след носенето, но останете на определеното място с него и когато свърши работа го наградете с "Браво, добро куче".
Защо наказанията не помагат
В обучението на кучетата, както във физиката, всяко действие има противодействие. Ако се ядосате и зашлевите кученцето заради "грешката", това ще ви върне назад в обучението. То не може да разбере за какво го наказват, та това е естествена функция на тялото. Още по-зле е да натриете носа му в "грешката", независимо дали сте го хванали или не. Моля, обяснете разликата между натриването на носа в мърсотията, която е оставило преди час в кухнята и тази, оставена от съседското куче в парка преди две седмици. Наказанията рядко помагат на обучението, те по-скоро карат кучето да се тревожи или страхува всеки път, щом почувства физиологична нужда. Такъв вид дисциплина причинява дълготрайни проблеми между кучето и стопанина му.
Типичен сценарий е наказването на кутрето щом се приберем след отсъствие и заварим белята. Но то не може да разбере защо го наказваме, то не помни, че е направило беля. Приеманото от нас за "гузно" поведение всъщност е това, че то вече знае, че всеки път, щом се приберем, сме ядосани и го наказваме. Затова се опитва да ни избегне, да се скрие от нас или прави жестове на подчинение, за да ни умилостиви.
Още нещо: Кучетата обичат да доставят удоволствие на стопанина си, затова е важно да ги разбираме и да им показваме какво ни радва. Карайки се на кучето и сочейки мръсотията, ние му показваме, че тя е нещо много лошо. Но то не прави връзка между мръсотията на пода и акта на облекчаване, не разбира, че едното е следствие на другото. Единственото, което разбира, е че тази купчинка е нещо ужасно, видът й ни прави нещастни и недоволни и в очакването да се приберем тревогата му ескалира.
Извадка от въпросните теми.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 January 2008 - 09:55 PM
Днес направих ЪПгрейд на легълцето на Беба,като го оформих по малко ПО-различен начин!
Благодаря ти бушката за темите,прочетох ги и си взех доста поуки!
Като порасне надявам се да се отдучи от това...ще ароматизирам цялото легло ;D
Мерси на всички,които си направиха труда да ми помогнат :wub: благодаря ви
И НА ВСИЧКИ КУЧОВЦИ И СТОПАНИТЕ ИМ ПО 10 ЦЕЛУВКИ ОТ БЕБЗ И МЕН :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 28 January 2008 - 10:18 PM

Публикувано: 29 January 2008 - 08:37 AM