Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1639 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2007 - 03:27 PM

Tази неделя се отдалечихме от града и ходихме на импровизиран "лов".Всъщност по-скоро беше стрелба по мишени и бутилки ,защото на мен ми е жал за животинките и не давам в мое присъствие да се стреля по тях.Голди просто полудява от щастие на такива по-диви места.Но за съжаление като се върнахме от там и намерих три кърлежа да вървят из козината й и да си търсят удобно местенце. n) Май само това и беше улова за деня l)
ето малко снимки:
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#1640 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 03:29 PM

Голди на "лов"

Прикачени файлове

User's Signature

#1641 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 03:30 PM

r)

Прикачени файлове

User's Signature

#1642 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 03:31 PM

След дивите занимания ловците са изморени и е време за сладка дрямка:

Прикачени файлове

User's Signature

#1643 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 February 2007 - 08:34 PM

Аууу че сладкоооо, я разкажи по-подробно Голди как реагираше на изтрелите? Сара като чуе гърмеж или се крие или иска да хукне по подока на стрелбата и тя незнае защо.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1644 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 12:14 AM

Ами пушките ,с които стреляхме са въздушни и звука от гърмежа не е толкова силен.Имам също чувството,че тя не се плаши когато шумът идва от "нашата си глутница", но по принцип ако в далечината се чуе гръм -бяга да се крие.(голям страх бере и от пиратките по нова година)Голди беше като подлудяла от възбуда и се втурваше по посока на изстрелите.Сигурна съм,че тя също не знае защо-може би е инстинктивно.Аз пък подлудявах от притеснение да не я отстрелят нея случайно oleeee .Тя обаче много се забавлява. d) Определено още щом слязохме от колата и влязохме в горичката тя като че живна и включи на висока предавка.Движенията и станаха някак отсечени и забързани. Бягаше с нос забит в земята,като че следва някакви следи ,надничаше под всички храсти и камънаци,които открие.Хубаво е да се наблюдава,в такава обстановка много си проличават инстинктите им на ловци.Аз пък никак не можах да се отпусна,защото това беше първото ни излизане сред природата(имам предвид някъде извън градските паркове) откакто миналата пролет бяхме на пикник и Голди я ухапа змия.Очите ми бяха постоянно в нея и изтръпвах всеки път щом реагираше на нещо в храстите.Абе усещам ,че ако зависи от нея с удоволствие би ходила на лов,но нали майка й(сиреч аз ) е много притеснена да не се уцапа кученцето,на не го ухапе нещо и т.н.....

Как е Сара,оправя ли се очето й?

Прикачени файлове

User's Signature

#1645 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 10:09 AM

Здрасти на всички!Преди два дена бях на гости при вуйчо ми и исках да ви покажа снимките на тяхното кокерче!Бях просто запленена от това куче,по-точно от неговия характер - дивичко,непокорно и по свой си начин мило!Просто си го обикнах,макар и да го бях виждала само два пъти!
...............точно го снимах и вуйна го изведе на разходка,без да искал го изтървал,блъсна го кола и почина на място!Сега ми е адски гадно макар,че не беше мое куче,но трябваше да кажа на някой,който ще ме разбере! s) s) s)

Извинявайте ако съм ви досадила........но трябваше да споделя с някой!

#1646 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 03:49 PM

Здрасти, пак
Аз моя Харди от малък го тренирам за лов. Още като беше на 4-5 месеца го приучих на гърмежи. Първо с пиратки от около 20 метра и го гушках и му говорех. След първия пукот не трепна. Втората гърмяха, докато той беше на земята и веднага се втурна в посока на изстрела. После продължихме. След няколко дни го водих на изпробването на новата пушка на приятел на баща ми Берета 12 кал. Никакъв страх. ДА видите обаче какво стана като извадихме Калашника нали е полуавтоматичен и яко цепи и Харди спече на автомата и d) се скри нейде из тревите. ДОВЕде после пазача на обекта и беше голям смях. l) Водих го с мен на уроците ми по ловна стрелба и там затвърдихме знанията. Никакъв уплах няма вече, само чака да падне някое пиле.
worthy
Боготворя го за това. А въздушна пушка и Флоберката не издават такива звуци, защото при въздушната няма никаква детонация. Приятелчето ходи на лов с мен с най-голям кеф bravoS и после яко oo
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#1647 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 03:52 PM

jenni1989 Наистина много тъжна история. Всички ти съчувстват, не мисля, че си досадила на някого. А снимките може да ги публикуваш тук и да изпратим ангелчето в Рая - Кучешкия рай. angelpik

angelpik ВСИЧКИ КУЧЕТА ОТИВАТ В РАЯ angelpik
User's Signature

#1648 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 04:13 PM

Оппаааа, пак съм аз. Не съм си ходила от една две седмици при Харди и се притесних като Ira май беше казала, че има вече кърлежи ще трябва да ходя за препарати преди да отида там. Между другото Ira, миналата година пуснах кучето ми на място пълно с пепелянки и мисля, че няма какво от друго да се притесняваш да не би да ухапе кучето ти. Него го ухапа змия, но не беше със силна отрова, наблюдавахме го известно време и всичко беше наред. Имам статии за ухапвания специално при кучетата и като открия списанието ще я напиша тук за да знаете мили мои хора какви опасности дебнат. Аз само от това се притеснявам, иначе за кърлежите използвам на Вирбак каишки (мисля, че са френски) много са ефективни. А другото, от което ме е страх е, че Харди убива плъхове, а те носят Лептоспироза. Направо се побърквам, но нали затова са ваксините 1super
User's Signature

#1649 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 10:36 AM

jenni1989, съжалявам за загубата ви! s) Кокерите наистина могат да влязат в сърцето ти много бързо.

Hardy, о да кърлежи вече има.То с тази топла зима не можаха да измрът гадините n) .А за змиите не бях се замисляла преди да ни се случи.Но след като няколко дни бяхме на косъм от най-лошото и като съм я гледала Голди как лежи като парцалена кукла през това време вече мнооого ги мисля когато сме на подобно място.А то нашия татко е един пишман ловец и рибар(уф само да не прочете bash )вкъщи е заредено с разни такъми,въдици,пушки ама в повечето случеи май това,което се получава е хубава разходка за кучето b) .

И да не забравя- ЧЕСТИТ СВЕТИ ВАЛЕНТИН НА ВСИЧКИ!
Обичайте се!Най-чистата обич е тази на верния ви приятел!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  pp.gif (56.44K)
    Брой сваляния: 40

User's Signature

#1650 Потребителят е офлайн   Rono Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 01:54 PM

jenni1989,много сажалявам за загубата ви,мн.непрятна случка! s) На мен преди 8 години ми се случи нещо подобно-кокера ми умря,но от отрова.Знам колко е тежко,особенно за стопаните.Дълго време не можех да го прежаля и чак преди около година се навих да си вземем ново кученце.Сега малко съжалявам,че не го направих по-скоро.

А сега малко по-бодро,нали все пак е празник cheers
Четит Свети Валентин и Трифон Зарезан на всички!

Ние Роно не сме го тренирали за лов,но покраи Коледа и Нова Година и всичките пиратки по това време вече свикна.В началото като чуеше пиратките тичаше към мен и със засилка се покатерваше върху мен и се гушкаше,но постепенно свикна и се успокои.Но пък иначе всичко по-интересно(кокал,пъчки),което намери ако е навън го носи на мн,а ако е в къщи си го прибира в леглото.Ако имаме възможност,някои път с удоволствие бих го завела на лов,ще ми е мн,интересно да видя как ще реагира.А Голди е мн.сладка,и само как хубаво си е полегнала на края. oo
А някои от вас да е пробвал спреи Болфо на Байер срещу кърлежи и бълхи?Пробвахме няколко вида каишки,една от които Вирбак,но нито еедна от тиах не издаржа периода които уж трябваше да изкара.И сега си мислех да вземем да пробваме този спреи.
И Hardy ако наистиана имаш възможност да напишеш статията за ухапваниата ще беде мн.полезно.На скоро си взехме къща в провинцията и чух от съседи,че и там се появявали змиичета от време на време и ако се случи нещо такова на Роно,няма да съм мн.на ясно какво би тр.да направя,а и ветеринаря ни е малко далечко от там.Мерси предварително. wink

#1651 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 03:44 PM

От две години ползвам спрей на Болфо, но последно ми бяха казали че вече не ги внасят, може отново да са започнали вноса.Много съм доволна от спрея.Преди две години имаше някаква голяма напаст от бълхи и Тайра беше нападната, имаше и кърлежи и то ги лепна само от разходка в парка-където уж пръскат.Имаше противопаразитна каишка и бяхме и слагали и ампула на гърба, Фронтлайн мисля че беше, не си спомням точно , но от спрея всичко се изчисти.Трудно то намирам във Велико Търново и използвам посещенията в София за да си купя.Така че-препоръчвам от личен опит.Но мисля че и каишка -не е излишна.

#1652 Потребителят е офлайн   georgy_n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 04:25 PM

що така кат гледам тея кокери черни си мисля че моя сетер е изобщо не е сетер или е мешано на мен ми го подари непознат човек които по принцип ги продаваше за англ. сетери ама нит е толкова висока до половината е окосмена другата е глaдък косам и изобщо незнам //поне с какво са я мешали някакви предлужения oleeee bash

#1653 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 February 2007 - 05:11 PM

Здравейте, честити празници на всички.

Кърлежите не умират, те само "преживяват" зимата като неблагоприятен период и като стане топло пак започват да търсят на кого да пийнат кръвчицата.
За тях всичко на Баер е хубаво. Даже и каишката и пудрата вършат страхотна работа, за много опаразитени райони и кучета двете накуп няма да е излишно. Сара от две години само на това кара - пролетта каишка + пудра на Болфо и през лятото само пудрата.

Георги, ако кучето е това, което е на аватара то според мен в никакъв случай не е англ. сетер, те просто нямат черен цвят в стандарта /доколкото разбирам от тази порода/. Затова пък има нещо кокерско в него, въпреки, че снимката е много неясна. АКо може дай линк към някоя по-голяма снимка да видим реално какво куче имаш.
User's Signature

#1654 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2007 - 11:04 AM

Лятото ми се случи тук в квартала да срещна едно момченце с досущ същото кученце като моето, ама малко по-височко (кучето де) и такова черничко. СПрях се доволна да го пипам (нали съм от досадните хора по улиците, които пипат чуждите кучета). И се изцепих: "ЯЯяяя, какво сладко кокерче!", а момченцето ми се обиди и ми каза, че е сетер... oleeee
Много странен сетер, по-скоро сетерококер или коксетер. После проверих и се оказа, че няма такова куче r) Ама много сладко беше, така че няма значение каква порода е по-важно е, че прилича на кокеранче w) Дано си го обичкат много и да му се радват.
User's Signature

#1655 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2007 - 04:11 PM

колко голям трябва да стане английският кокер?и колко горе долу трябва да е на 7-8 месеца?

#1656 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 February 2007 - 04:20 PM

какво имаш впредвид като височина ,като килограми bl)

#1657 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2007 - 06:47 PM

всичко.една приятелка има кокерче на 8 месеца почти,голяма сладурана обаче страшно дребничка ми се струва затова реших да попитам

#1658 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 February 2007 - 08:44 PM

Ако кучето няма родословие никой не може да каже какви примеси има в кръвта на кучето и колко точно високо и едро може да стане. Друг фактор за разтеж е ПЪЛНОЦЕННОТО хранене. АКо кучето до една годинка се храни с непълноценна храна това също много забавя растежа. Иначе на 8 месеца повечето кокери са вече близко до стандарта си /който за мъжките е повече см от за женските/.
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена