Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#1999 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 23 March 2007 - 12:38 PM

Кавалер, наистина Арабела е страхотна, и съм убедена, че е ангелче сега.

galsteg, здравейте, радвам се, че има представител на тази порода у нас. Дали ще се намерят снимки, че да ви видим?
Относно храненето, ами да си призная зле си храните кучето.... отдавна в тази тема сме обяснили, а и не само в тази, че кокалите са ужасно вредни за кучетата, и че от тях се умира. Отделно в тях няма нищо хранително, дефакто вие не му давате храна като давате кокали. За готвеното мога да се съглася само ако ми кажете, че слагате всички микро, макро елементи, витамини, минерали, и всичко останало необходимо за дневната дажба на кучето. Освен това трябва и да е балансирано. Ако е така, няма проблеми, готвеното е полезно, но ако не е така трябва да ви кажа, че това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Съжалявам, че така ви посрещам, но съм длъжна да си кажа мнението, когато нещо не е правилно.
Иначе разкажете по подробно за спрингера, характер, какво обича, какво не обича, абе всичко което се сетите. Аз спрингер наживо не съм виждала, но предполагам, че е чудесно куче.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2000 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 March 2007 - 01:38 PM

Здравей samotna!
Не се притеснявай, от това, как си ме посрещнала. Тъй като искам да сондирам мнение и с други хора,които обичат животните,персионално-кокерите, държа да науча всичко с подробности за тях - кой как се грижи за домашния си любимец-кокер, за да мога и аз да си сверя часовника. Имам котарак - на 2 г.,но за съжаление, тази пролет отиде на "сватба" и още не се е прибрал, явно тайничко се е оженил. Спеше си вътре и си похапваше и от време на време правеше обход из района, но винаги се е връщал. Надявайм се и сега да се върне. Та така....Моята Дейзи беше бебе и много добре се беше сприятелиля с него, но когато порасна, той започна да я отбягва. Явно си е направил извод, че това голямото животно както си играе с него, може и да го смота набързо. Имаме си и друго куче, което е почти като Дейза,но не от нейната порода, с което много се разбират.
Относно храната - кокалите,които й давам са с месце (леко сварени),специално се вземат от месокомбинат - дано не й пречат. Сварявам й пилешки глави, от време на време и пилешки крака. Давам й съответно сухата храна и хляб. Друг път от нашето меню, когато е месесто, тя също консумира. Никога до сега не съм я оставяла цял ден да не яде - имам в предвид "почивка", защото тя е толкова лакома, че имам чувството, ако я храня през три часа, сигурно пак няма да се нахрани. Надявам се да ми дадеш евентуално примерно меню, относно храненето.
Ще се постарая в най скоро време да прикача някоя снимка! r)

#2001 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 March 2007 - 03:03 PM

Ох, благодаря, притесних се, че мога да ви засегна с моя пост, което в никакъв случай не е била целта ми. Радвам се, че сте ем разбрали правилно.
Относно котката, ами кастрация е варианта, аз имам 2 кастрирани, които не излизат, а за излизащите е в още по-голяма сила факта, че те оставят бездомно поколение, което ние не искаме. Иначе Сара се разбира перфектно с котката, която живее у нас, дистанцира се малко от котката на брат ми, но не са имали конфликти никога.
За кокалите пак ще кажа - няма смисъл от тях. Никакъв. Само губите пари, време да ги готвите и рискувате здравето на кученцето. Кокалите могат да бъдат много опасни. И изобщо не са хранителни, в тях няма почти нищо, което да се усвоява от организма на кучето. За пример - в дивата природа костите са единственото, което не се изяжда от хищниците.
Има два варианта на правилно хранене, аз съм привърженик на първия който ще спомена поради много причини. А именно хранене с гранулирана, качествена, кучешка храна. Тя има ужасно много предимства, някои от които са: много добре са балансирани хранителните съставки в тях, всичко е съобразено с дневните нужни на определени видове, породи, типове кучета. Освен това са доста по-удобни за самия човек, не губи време да готви, да претопля и т.н. А сравнени с едно балансирано готвено меню излизат доста по-евтино.
Готвеното трябва да е изключително съобразено с дневните нужди и това го прави изключително трудно за приготвяне. Определни дози, определени минерали, витамини, микро елементи, и т.н. Което се явява доста скъшо и доста времеемко за човек. Пък и никога не можем да бъдем сигурни дали сме сложили абсолютно всичко необходимо.
Както тук една доста уважавана от мен съфорумка обича да казва: Кучето не се нуждае от разнообразна храна, а от пълноценна такава.
Всяка порода си има определени нужди от храна на ден, производителите на гранулирани храни са съобразили с тези нужди и на всяка опаковка има таблица с дневната дажба за всяко куче. Всичко отгоре давано може да доведе само до здравословни проблеми породени от високото тегло на кучето. По-добре е то да седи гладно, отколкото да е преяло и дебело.
И последното, което искам да кажа е, че има различни типове гранулирани храни, които са разделени на класове. Най-добре е да се дават храни от супер премиум клас, т.е. най-качествените.
Аз храня Сара с храна клас премуим, но тя е достатъчно добра за нея и й действа отлично. СПряха проблемите с храносмилателната система, спряха алергиите, които правеше към някои по-нискокачествени храни, някои кокери правят алергия и към пилешките продукти, и това спря. Сара е в перфектна кондиция и вече 2 години я храня само с гранулираната храна и съм много по-доволна, отколкото когато я хранех с готвено.
Това е моят опит, а примерно меню за кокер: 150-200 грама качествена гранула на ден, разделена на две дажби + плодове за наградки, както и кучешки бисквитки или кожени кокали за упражняване на дъвкателните умения.
User's Signature

#2002 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2007 - 03:19 PM

Здравеите на всички интересувам се някои продава ли кокер
За КОНТАКТИ 0895448998

#2003 Потребителят е офлайн   suzenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 March 2007 - 05:06 PM

Здравеите приятели!Как са вашите сладури.Виждам,че докато ми нямаше сте си писали доста интересни неща.Кавалер,твоята Арабела наистина е много красива.Сто процента сигурна сам,че сега е там на онова много по добро място,където и моята Чара.

samotnata ти неможеш да приесниш или убидиш никой,защото се пак секи има право на мнение и аз лично съм ти много благодарна за съветите които ми даде. 1super

#2004 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 23 March 2007 - 06:04 PM

Били,все забравям да те питам,в какво се изразява алергията при кучето.Човек
получава обриви или алергични плаки и т. н.,които се виждат по кожата му.А при кучетата?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2005 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2007 - 06:57 PM

Порових се малко тук-там. Обриви,сърбежи и опадала козина!
Как сте всички?Предстоят почивни дни и предполагам ще се разхождате ,ако времето е хубаво d). Весел уикенд и бъдете здрави ,а приятелите да беснеят на воля!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2006 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 March 2007 - 11:03 PM

Да, в това се изразяваха и алергиите на Сара. Първо към гранулите на Педигри, после към пилешкото, което й готвех. След намирането на сегашните ни гранули всичко се оправи, включително и други, несвързани с алергията, но свързани с храненето неща.

П.п. Радвам се, че мога да бъда полезна на някого, все пак някакъв опит е по-добре да се сподели, отколкото да си го пазя за мен си.
User's Signature

#2007 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 11:04 AM

Благодаря samotna!!!
Благодаря и на всички останали, тъй като и аз незнаех в какво се проявява алергията при кучето.
Веднага ще взема мерки за моята хулиганка! d)
Днес смятаме да се разходим и да пощуреем.Вречето е прекрасно! По-късно ще се чуем пак. b)

#2008 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 24 March 2007 - 02:45 PM

Приятно щуреене, ние все още сме наказани у нас да си стоим, до средата на седмицата.

П.п. И да споделите мерките, които сте предприели, че после и ефекта им, за да знаем успели ли сме да помогнем, а и тези, които тепърва ще влизат да взимат опита и съветите.
User's Signature

#2009 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 07:29 PM

Привети!Рудолфини е много уморен и в момента oo ,опнат по цялата си дължина-само дето не хърка b) .Такова бягане беше и развяване на уши и завои и бягане в кръг и... oleeee !Чак след 10-15 минути започна да ме чува и въобще да ми обръща внимание.Все едно ме нямаше!Беснеене до каталясване d) d) d) !Днес му купих кожен кокал и един гумен със звънчета в него.Картинката беше следната - едната лапа на кожения,другата на гумения и дилемата-"Кой да нагриза най-напред ?Обаче да знаеш и туй е мойто и онуй е мойто!"Леки сънища на милите angelpik и техните стопани.А неприятното заточение на Сара скоро ще свърши и всичко ще бъде наред bravoS.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2010 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 08:04 PM

Здравейте!
Хаха, Рудо май е голям лакомник! l)
Ние с Айра днес също направихме една голяма разходка в гората, но не успях да я снимам- тя не се спря нито за секунда! l)
А това е приятелчето на Айри, едно кокерче, живее в нашия блок. Много трудно го снимах, защото падна голяяма игра, но... нали са кокери! l) w) Това е Рики: w) Голям сладур, нали?

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#2011 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2007 - 08:26 PM

Ами,грозен кокер НЯМА!Всички са такива сладки мушмуроци w) !Иначе как ще им се разминават грандиозните бели и своенравието.Малко умиляващ поглед с красивите очички,малко близки с мокро езиче и общия вид на плюшена играчка..
и ние сме сразени напълно (love) ! А лакомията на Руди е уникална bl) .Това което давам за поощрение се поема така - ам и глът ,а понякога и "глът" не виждам.Порцията се изяжда за по-малко от минута.Опитвах да дръпвам паничката и да чуя поне едно схрускване на гранула.Няма!Аз я дръпвам ,а той върви след нея и "прахосмукира".
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2012 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 24 March 2007 - 10:03 PM

И има опашка, малкия, супер, не сме сами b)

Рудо, внимавай с това гълтане, че може да си докарате нещо на стомаха. Опитвай да му слагаш гранулите в тава например, че да ги гони из нея и поне малко да увеличите времето за ядене. Сара отдавна яде по гранула от ръката ми, защото иначе ги нагълтва по 8 наведнъж и после повръща всичко.
User's Signature

#2013 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 March 2007 - 03:55 PM

Кокери, днес една наша съфорумка има рожден ден, Blinki, да си ни жива и здрава, много щастлива, да си все така загрижена за животните и ти желая много лични успехи, и да постигнеш всичките си мечти. Наздраве, нищо, че уж не ти се разрешава още алкохол drink BEER
User's Signature

#2014 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2007 - 04:44 PM

И от нас ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !!!Много любов ,щастие и късмет! Честито cheers drink !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2015 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2007 - 05:55 PM

Забравих да ви разкажа за последната беля на Рудито!Когато столът е изваден от под масата и подпрян до нея,нашичкият се качва на него ,после на масата и
там вече овършава всичко ,което може + духане в пепелника bl) b) !Излизайки от кухнята вече оглеждаме за евентуални възможности за бели и предотвратя
ването им!Абе (тия дни беше), чувам аз от стаята едно чаткане на ноктенца ,
едно съмнително сумтене и полееекичка отварям вратата.Втрещена го гледам
дребният върху масата.Като ме усети , БУМ ...и долу. "Ще се пребиеш за едното чудо ,калпазанино!Какво намери там!Нищо!" Гледа ме с ония очички и маха с опашка. Добре ,че не си направи нещо с това скачане ouu !

Били ,ще те помоля пак да кажеш за ушичките. Някъде беше писала,но не ми се връща назад ,че не беше скоро.Помня ,че ставаше въпрос за йод. Не изгаря ли кожичката?Предварително ти благодаря. Аз ги чистя ,като видя че са позацапани ,но не смея да бъркам много(то кой ли ще ми даде). Чистя ги с марля с риванол. Голямо боричкане пада! Иначе ми дава да ги пипам като го галя.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2016 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 March 2007 - 06:39 PM

С йод не си спомням да съм писала, че се чистят. Със спиртен разтвор с вода 1 към 1, или с риванол. Аз чистя с памуче, не с марля, но то май е все тая. С едната ръка хващам ухото, с другата с един пръст завирам навътре памука и каквото мога обирам. И това е цялата философия. Аз отдавна се хваля на всички, че Сара в това отношение ми е ужасно послушна. Хапчета й завирам в устата, подстригвам я, режа й ноктите, слагам й капки в очите, даже й вадиха осил от ухото с една дълга пинсета - стои и не мърда. Не й харесва, но не мърда. Пу пу, да ми е жива и здрава. b) d)
User's Signature

#2017 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2007 - 07:47 PM

Благодаря. Наистина послушно момиче bravoS ,завиждам ти с добро чувство!Да е здравичка и все така добричка и да изпрати с флуиди b) малко кротост на Рудито.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2018 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2007 - 08:54 PM

Много ви благодаря за поздравленията, приятели! r) С Айра направихме представление на всичко, което може от фристайла, и шашнахме всички! d)
Поздрави на всички кокери и стопаните им!
User's Signature

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена