Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2399 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2007 - 10:33 AM

Относно козината - ето всъщност какво пише idol ike, Тук малко по-долу По-добре слушайте нея - има определено много по-богат и дългогодишен опит от мен. Рудо, четейки поста на idol ike сте постъпили съвсем правилно с разресването с балсам. не съм била права ouu

#2400 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 14 May 2007 - 12:04 PM

Диана, преди да започна да го къпя попаднах случайно точно на този пост, стана ми любопитно, защото се отнасяше за грууминг при кокераните. От там научих много за подстригване, прически, ресане и разни продукти за козинката. А някъде другаде пък прочетох (писано беше от лекар - вет или хуманен, незнам), че той си къпе кучетата с шампоан на "Евтерпа" професионал и после балсам на същата фирма (държи го 10-15 мин. и после обилно отмива). Казва,че е изключително доволен и всичко това не излиза никак, ама никак скъпо. Но нали казах, че в нашия град не можеш да си избираш чак толкова много, просто купуваш каквото ти предлагат и не разпитваш много, много, за да не те гледат като извънземна. А скоро отворих страничката ти за Кора. Прочетох и разгледах всичко и съм влюбена в красавицата! Отдавна харесвам ретривърите, но те са големи кучета и аз не мога да го отглеждам в кутийката, в която живеем. Предполагам, че и апартамента в който живееш не е много голям, но при нас и стаите са малки и въобще не става. Страшно са красиви, интелигентни и умни. Обичам по-специално голдън ретривър след като четох книгата на Дийн Кунц "Пазители". Но всички ретривъри май си приличат, така че... w) w) w) !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2401 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2007 - 05:51 PM

Относно шампоана и балсама, ако нямате нищо друго подходящо, може да използвате човешки, обаче трябва да бъде за суха и изтощена коса. Друго което е много важно, никога не слагайте неразреден шампоан върху кучето, така ще избегнете проблема с пърхота, независимо кой шампоан използвате винаги го разреждайте в една кана или шише и го отмивайте много хубаво. Балсама го слагайте за няколко минути, няма нужда кучето да кисне по 20 мин. Също така са подходящи шампоани 2 в 1, но също така те трябва да бъдат разредени.
Рудо, по добре да не експериментираш с жълтъци, от разреден шампоан няма как да се изсуши козинката.
Сега е много горещо на вън, дори да къпете кучето всеки ден, ама само с вода, нищо няма да му стане, само ще му облекчите живота в тези жеги.
Скоро ще почне сезона на осили, подстрижете козинката между пръсти, така по лесно ще ги намирате, преди да се забият. В нашия парк вече се коси трева от 2 години и е голям кеф, преди беше кошмар.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2402 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 07:20 PM

Idol ike, благодаря за съветите. Харесва ми това, че в жегите мога да го къпя само с вода! Аз му бях подстригала козината между пръстите, но гледам че пак е пораснала и трябва пак да го "измъча". Иска ми се да опитам да подстрижа и малко по корема, въпреки че там още е рядка, да не се залепват разни лепнещи треви. Снощи му махах една такава, къде със скубане, къде с гребена, но хубавото беше, че той седя мирен и не ми пречеше, както е с миенето на зъбите. Пълен кошмар! Завирам го в ъгъла на банята седнал и подпрян на стената, отварям муцката и се започва едно боричкане и дъвкане на четката, не ти е работа! Не мога да измисля как да стане без принуда! Благодаря, че ми напомни да разреждам шампоана. Знаех, но бях забравила.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2403 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 07:54 PM

Ами сега ще дам малко съвет, който личмно аз да си призная изобщо да спазвам - постепено. Примерно имате си команда "зъбки" и отваряте устенцето, следва "бравоооо". После с четката - допирате предните зъбки и това е с "бравооо" може всеки ден. После държите вдигнати бърничките и потърквате предните два - три пъти и спирате преди да е почнала съпротивата. Винаги следва браво, пък ако има и наградка някаква - още по-хубаво. Като свикне и с това подпъхвате четката под бърничките само по веднъж от двете страни...
И така...

#2404 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 08:10 PM

Ох, Боже! Голяма работа ме чака! Благодаря, ще започна от утре.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2405 Потребителят е офлайн   tnt76 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 02:21 PM

Здравейте на всички почитатели на кокера. Днес общо взето цял ден се ровя в нета, за да намеря(вече дълбоко се съмнявам) решение на моя проблем.
Имам женски кокер Чара на 8 месеца, току й свършва първото разгонване. Покрай сайтове и съвети на собственици на кучета що годе успявам да я възпитам на основните команди. Но тръгна ли да излизам на работа става страшно- вие, лае, направо се дере. Срам ме е вече от комшиите. По техни сведения минават няколко часа докато се успокои.
Моля ви помогнете, има ли начин да я отуча от този навик, че всеки ден ми се къса сърцето като тръгвам за работа. Благодаря предварително

#2406 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 May 2007 - 02:36 PM

tnt76 Надявам се ТАЗИ тема да ви е от помощ!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2407 Потребителят е офлайн   denityironity Икона

Публикувано: 16 May 2007 - 03:01 PM

Кокера е най-страхотното куче което съм познавала някога.Аз си имам тои е мъжки и се казва Барон.Вярно е много са игриви има малко патенце с което постоянно си играе не мога да го сваря на едно място освен когато спи d) nok d) .Много балагодаря на човека кои то е побликувал това!!!

Добре дошли! Моля, спазвайте правилата за публикуване на снимка - прочетете ТЕЗИ НАСОКИ.

Мод

Прикачени файлове

#2408 Потребителят е офлайн   tnt76 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2007 - 04:05 PM

twoofo много ти благодаря за препратката, съжалявам, че първият ми пост беше флууд, но надявам се това което пише да ми ми помогне щото здраво съм го закъсал

#2409 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2007 - 07:46 AM

Оууу, колко полезно. Наш Харди страда много. Пак не е като преди - като беше по-малък беше ад. Постилаше земята с изядени вестници, на дреп правеше всичко, до което се докопа. Рев, вой - съседите ме питат какво скърца у нас в 6 сутринта. Аз несъзнателно се оказва, че съм го приучавала с моето постоянно заминаване.

Понеже кучето не е при мен, а се виждаме периодично за по 3-4 дни в седмицата. Когато пък остана за по-дълго време седмица, две, три така привиква, че после сърцето ми се къса като трябва отново да заминавам. Изобщо много често пристигам и си отивам, когато не съм при него съжителства с каракачанска овчарка и са големи партии двамата, въпреки това пак плаче, но измислихме трик. Когато го оставям той знае още преди да сме стигнали до мястото, защото ме гледа как се приготвям и става един вял и тъжен (тъжен като кокер - знаете как е). Та, значи като го оставям за повече време му казвам (буквално): "Съжалявам брат, трябва пак да заминавам, ама нали знаеш пак ще си дойда" и следва малко галкане по главата и награда в купичката му, при което се изнасям бързо, за да не ми чува гласа и да се дразни.
Когато отивам до магазина или просто излизам за не повече от 10-15 мин. му казвам:" Харди, отивам до магазина, ей сега се връщам" и "Харди, отивам да хвърля боклука, ей сега се връщам". Сигурно е глупаво, но аз много му говоря на тоя куч като на човек. От 2 години е кучето при мен и свиква с тези думи, т.е. мисля че ме разбира добре. Въпреки, че знае, че съм излязла замалко седи до вратата, ако сме в апартамента или кеси опрян на оградата и гледа къде отивам да не би да съм го излъгала. Най-много мрази, когато отивам до магазина с колата и не го взема, може би прави асоциация с дългите разходки, на които ходим с колата. А като дойде някой приятел с кола още преди да разтоварим багажа се настанява на шофьорското място да не би да тръгнем нанякъде без него w) r)
Е, това само в коли на познати, с които сме се возили.
Да са ми живи и здрави приятелите, че ме търпят с двете кучета. Ама той Харди е палав за двама и за толкова се и цапа l)
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#2410 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2007 - 07:50 AM

И това животно го качваме в кола oleeee

Прикачени файлове

User's Signature

#2411 Потребителят е офлайн   duti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2007 - 08:35 AM

Здравейте на всички!Сара преди една седмица се разгони.Може ли някой по обстойно да ми обясни колко време ще кърви и до кога трябва да я пазя от "нападатели"?Благодаря предварителнто!

#2412 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2007 - 09:14 AM

d) Харди, направо ме разби с тоя разказ и тая снимка. Страхотни сте и двамата! d)
r) Аз лично не съм имала проблем със съседите, но предишното ми кокерче когато страдаше за нас през деня, винаги си намираше /не знам как/ , носни кърпички, които правеше на дреп - или салфетки, или тоал.хартия - и по това познавах, че е страдала. r)
w) Сега, кавалерчето не прави никакви бели и не са ми казвали, че плаче, но знае ли човек дали няма да се наложи да обяснява, че отива да хвърли боклука. 1super
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2413 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2007 - 10:19 AM

Оууу, благодаря за хубавите думи. Днес заминавам пак при бесника b)
Пак му търся жена и се тюхкам само...
User's Signature

#2414 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 17 May 2007 - 10:56 AM

duti, разгонването трае около 20 дни. В началото ще кърви повече, после малко ще понамалее. Кучето задължително трябва да е на каишка през цялото време. Сменете часа на разходките, за да не се засичате с повечето кучета, за да не се стига до пазене. И не се разхождайте чак толкова много като преди, все пак не е нужно да пощуряват всички мъжкари из квартала.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2415 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2007 - 08:56 PM

Кокерче на около две години си търси грижовни стопани. Мъжко. По възможност търсим хора от Пловдив или някъде достатъчно наблизо, за да може да наблюдаваме развитието на животничето.
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#2416 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 May 2007 - 03:11 PM

някой може ли да ми каже на каква възраст трябва да е кучето за да може да се яви на експертна оценка и как става точно записването?

#2417 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 18 May 2007 - 03:15 PM

Няма определена възраст, мисля, но трябва /според мен/ да е завършило растежа си. Записването мисля, че става като при останалите кучета, които се записват за изложба, но разбира се не попълваш родословие, защото нямаш. Поне на мен когато исках да запоисвам Сара така ми казаха. След това на мястото на изложбата плащаш таксата и съдия ти оценява кучето.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2418 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 18 May 2007 - 03:18 PM

Ммм,да.
Възраст има-трябва кучето да е навършило 3 месеца(поне така знам от източници) иначе всичко останало си е по стандартната процедура. 1super
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена