Кокер спаньол
Публикувано: 14 May 2007 - 10:33 AM
Публикувано: 14 May 2007 - 12:04 PM
Публикувано: 14 May 2007 - 05:51 PM
Рудо, по добре да не експериментираш с жълтъци, от разреден шампоан няма как да се изсуши козинката.
Сега е много горещо на вън, дори да къпете кучето всеки ден, ама само с вода, нищо няма да му стане, само ще му облекчите живота в тези жеги.
Скоро ще почне сезона на осили, подстрижете козинката между пръсти, така по лесно ще ги намирате, преди да се забият. В нашия парк вече се коси трева от 2 години и е голям кеф, преди беше кошмар.
Публикувано: 14 May 2007 - 07:20 PM
Публикувано: 14 May 2007 - 07:54 PM
И така...
Публикувано: 16 May 2007 - 02:21 PM
Имам женски кокер Чара на 8 месеца, току й свършва първото разгонване. Покрай сайтове и съвети на собственици на кучета що годе успявам да я възпитам на основните команди. Но тръгна ли да излизам на работа става страшно- вие, лае, направо се дере. Срам ме е вече от комшиите. По техни сведения минават няколко часа докато се успокои.
Моля ви помогнете, има ли начин да я отуча от този навик, че всеки ден ми се къса сърцето като тръгвам за работа. Благодаря предварително
Публикувано: 16 May 2007 - 03:01 PM
Добре дошли! Моля, спазвайте правилата за публикуване на снимка - прочетете ТЕЗИ НАСОКИ.
Мод
Прикачени файлове
-
post_29_1179320488.jpg (50.68K)
Брой сваляния: 29
Публикувано: 17 May 2007 - 07:46 AM
Понеже кучето не е при мен, а се виждаме периодично за по 3-4 дни в седмицата. Когато пък остана за по-дълго време седмица, две, три така привиква, че после сърцето ми се къса като трябва отново да заминавам. Изобщо много често пристигам и си отивам, когато не съм при него съжителства с каракачанска овчарка и са големи партии двамата, въпреки това пак плаче, но измислихме трик. Когато го оставям той знае още преди да сме стигнали до мястото, защото ме гледа как се приготвям и става един вял и тъжен (тъжен като кокер - знаете как е). Та, значи като го оставям за повече време му казвам (буквално): "Съжалявам брат, трябва пак да заминавам, ама нали знаеш пак ще си дойда" и следва малко галкане по главата и награда в купичката му, при което се изнасям бързо, за да не ми чува гласа и да се дразни.
Когато отивам до магазина или просто излизам за не повече от 10-15 мин. му казвам:" Харди, отивам до магазина, ей сега се връщам" и "Харди, отивам да хвърля боклука, ей сега се връщам". Сигурно е глупаво, но аз много му говоря на тоя куч като на човек. От 2 години е кучето при мен и свиква с тези думи, т.е. мисля че ме разбира добре. Въпреки, че знае, че съм излязла замалко седи до вратата, ако сме в апартамента или кеси опрян на оградата и гледа къде отивам да не би да съм го излъгала. Най-много мрази, когато отивам до магазина с колата и не го взема, може би прави асоциация с дългите разходки, на които ходим с колата. А като дойде някой приятел с кола още преди да разтоварим багажа се настанява на шофьорското място да не би да тръгнем нанякъде без него w) r)
Е, това само в коли на познати, с които сме се возили.
Да са ми живи и здрави приятелите, че ме търпят с двете кучета. Ама той Харди е палав за двама и за толкова се и цапа l)

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 17 May 2007 - 07:50 AM
Прикачени файлове
-
Lukovit_057.JPG (179.29K)
Брой сваляния: 32

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 17 May 2007 - 09:14 AM
r) Аз лично не съм имала проблем със съседите, но предишното ми кокерче когато страдаше за нас през деня, винаги си намираше /не знам как/ , носни кърпички, които правеше на дреп - или салфетки, или тоал.хартия - и по това познавах, че е страдала. r)
w) Сега, кавалерчето не прави никакви бели и не са ми казвали, че плаче, но знае ли човек дали няма да се наложи да обяснява, че отива да хвърли боклука. 1super

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 17 May 2007 - 10:56 AM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 17 May 2007 - 08:56 PM
Публикувано: 18 May 2007 - 03:15 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 18 May 2007 - 03:18 PM
Възраст има-трябва кучето да е навършило 3 месеца(поне така знам от източници) иначе всичко останало си е по стандартната процедура. 1super

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com