Кокер спаньол
Публикувано: 27 June 2007 - 09:28 PM
А и аз по принцип влизам от главния вход на парка, днес бях там по изключение. Когато мога да стигна дотам ще проверя какво става.
Много ми е жал, защото освен всичко е много хубав, чистичък, добре гледан и кротък!

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 27 June 2007 - 10:46 PM
Аз да се оплача, днес пак се водихме на лекар. То не бяха жлези, обезпаразитявания, купихме си най-накрая и безценната пинсета за кърлежи. Освен това установиха, че Сара има ниско ПХ в урината и сега ще е 7 дни пак на лекарства. Пуу, няма отърване от тез проклети хапчета, ама много често пишка милата като сме на разходка. Сега освен гадостите като жега, паразити и т.н. си добавихме и хапчета.
Аааа, и си сложихме адвантикс, по-нататък ще кажем как действа и добър ли е.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 June 2007 - 08:16 AM
Публикувано: 28 June 2007 - 10:22 AM
misheto7, преди време пазара тука беше залян с фалшив Фронтлайн , но слава богу сега е ок. Ние взех ме от зеления, той е по нов, но и бая скъпичек. От адвантикс също бяхме доволни, струва ми се, че всичко е до куче, моите не хващат(ТТТ), но ние слагаме на 25 дена препарат, не пропускаме, това е само в рискови месеци, зимата не слагаме.
misheto7, какви капки са ви дали? Преди 2 дена и аз забелязах, че при Айк едното ушенце се обрина от вътре. Веднага го почистих с Епи-Отик, после сложих Дексорил на Вирбак, на втория ден нямаше и следа от обрива.
Оправяйте се по бързо, че в тези жеги само болести ни липсват.
П.П. Не успях на неделната изложба да снимам кокерката, тези дни обаче ще ги причакам на поляната и ще я нащракам едно хубаво. r)
Публикувано: 28 June 2007 - 11:02 AM
И на нас Фронтлайна ни помага поне засега,преди около 20тина дена го сложих и досега не е имал нищо,ама той не ходи много много по големите треви,само върви по тях докато стигнем до едно малко райграсче дето пада голямо търкаляне(Рони много се таркаля,прави някви смешни калбета),и с доста кучета си играе,дано и занапред да нямаме проблеми с гадинки.
А за ушите,аз още от първия ден когато го водих на ветеринар,те ми казах през 2-3 дни да му почиствам ушето със стерилна марличка,напоена с реванолче, увита около праста ми,без да ръчкам ами до където мис тига пръста(видимата част от ушния канал).Аз поне 3 пъти в седмицата си го изпълнявам,дали е добра тази техника,защото знам и др вариянти за почистване???
Публикувано: 28 June 2007 - 11:20 AM
Ушите на кокерите са голям проблем, няма отърване от него. Аз /чукам на дърво/ само с тях не съм имала проблеми /сега вече чакам и това да се появи/. Само един осил сме вадили от едното ухо, но той седя там само няколко часа. Иначе почистване редовно, я с риванолче, я с 50% разтвор на спирт във вода.... всичко става.
Пинсетата за съжаление се налага честичко да я ползваме, само тази година на Сара съм й махнала 3 досега, пък за напред не ми се мисли.
Сега отивам да си бутаме пак хапчета..... (love)

Публикувано: 28 June 2007 - 11:28 AM
Публикувано: 28 June 2007 - 12:14 PM
Билянка, а с бълхите като с кърлежите ли трябва да става като го ухапят и след това да умират от Фронтлайна или ? Питам защото едната която хванах вчера видно беше и хапнала вече та това ми е странно.А още по странното е че освен двете които убих на него други не можах да намеря bl)
Публикувано: 28 June 2007 - 01:42 PM

Публикувано: 28 June 2007 - 02:08 PM
Публикувано: 28 June 2007 - 06:52 PM
И понеже така и така писах във вашата тема, да споделя, че и ние сложихме преди няколко дни Адвантикс спот он, дано да действа, защото преди с Фронтлайна Ари имаше кърлеж, а след това с противопаразитна каишка в неделя открих дебела бълха на него и тичахме при вета за обезпаразитяване.
Поздрави от нас с Ари! 1super

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 29 June 2007 - 02:19 PM
Да ви се оплача, тази нощ не съм спала. Сара повръща 4 пъти, дави се, заспали сме в 4 сутринта. Направо милото ми кученце незнам дали някога ще спре със здравословните проблеми.

Публикувано: 29 June 2007 - 03:23 PM

Публикувано: 29 June 2007 - 04:36 PM
Публикувано: 29 June 2007 - 04:53 PM
Отдавна не съм писала,но съм затрупана от работа и едва имам време да попрочета какво сте писали.Строим си къща и по цял ден сме на обекта.Голди много помага - най-вече с обяда на работниците l) Интересното е,че не е от глад или лакомия.Явно самата просия и е в кръвта,защото като й дадат не го яде, а хуква да го крие из двора,после естествено се връща за още.Веднъж случайно попаднах на едно скривалище с десетина парченца салам-ей тъй за черни дни l).
Виждам,че доста от вас са минали на Адвантикс спот он и чакате да видите какъв ефект ще има в сравнение с Фронтлайна.Аз самата преди месец замъкнах Голди при ветеринаря да ни даде нещо помощно срещу кърлежите,защото въпреки накапания преди 20 дни Фронтлайн кърлежите и се качваха по няколко на ден (къде забити къде само ходещи из козината й).И на мен никак не ми харесваше идеята да ги чакам да си мрат от Фронтлайна.Той ми препоръча Адвантикс заради репелентното действие.От тогава не съм видяла нито една гадина,а си ходим все по същите места като преди.Определено съм доволна най-накрая.Дано не се сметне това за реклама,ама просто реших да споделя опит.
Другото нещо, което и на нас ни се случи е обриването на ушичките отвътре(като това дето Рудо и Айк описват).При Голди обривите вечер бяха по-червени ,а на сутринта като че ли затихваха.Нашия доктор го определи като алергия .Пита ме дали сме ходили много по треви и като му обясних ситуацията и това,че тя почти цял ден се вре в тревите в двора доста се посмяха с нас.И как не -ти му правиш къща с голям двор,то градско чадо- не му понася и си иска апартамента. oleeee Както и да е дадоха ни едно мехлемче,мазахме няколко дни и оттогава сме нямали този проблем.Това от нас..
Самотната,бързо да се оправяте и дано е за последно!
Много близки по нослетата на всички сладки кучовци!
Чакам да видя снимки от бебешорите на Айк!

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +