Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2881 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 26 July 2007 - 09:49 AM

Няма лошо да се храни с готвено, но ако яденето съдържа всички необходими за кучето хранителни вещества. А това да се направи в домашни условия е много трудно, да не говорим, че излиза и доста по-скъпо. Затова, за да сме сигурни, че кучетата ни получават всичко необходимо за тях хората са измислили качествените гранули, които им го осигуряват. Отделно да спомена, че кокерите са с доста проблемни стомаси и много от изброените неща не им влияят никак добре. За кокалите пък съвсем няма да отварям дума, много пъти е обсъждано колко са безполезни, че даже и вредни.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2882 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 26 July 2007 - 07:29 PM

Здравейте всички! Още сме живи и мърдаме все още след тези ужасни жеги!
Чета редовно, но няма нищо ново с което да ви занимавам, освен че станахме на 9 месеца. Иначе с всеки изминат месец става все по-послушен (колкото е възможно - без ината разбира се). Вече пишкаме навън, но само пишкаме.
Честито на татко Харди! Чакаме снимчици. А за куклите на Айк и Йоша просто нямам достатъчно сладки думи! Изпадам в такова умиление, че...добре че не са пред мен! Ще падне голямо мачкане и целуване! Поздрави!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2883 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 July 2007 - 02:34 AM

Здравейте кокери и собственици!
Отдавна чета форума,но не се осмелявах да пиша,въпреки че съм повече от влюбена в кокерите! w) Бедата е там,че аз загубих моята обична американка преди 3год.примирих се със случилото се,простих на доктора,който беше виновен за смърата й,но много ми липсва-липсват ми подкупващите й и хитри очи! s) ,шавливата кокерска опашка,пакостите...всичко!То е ясно,че веднъж живял ли си с кокер,то вече си пристрастен към тях!Няма друга такава порода-на това мнение сме всички,нали?Моля ви за помощ,за да си намеря малко съкровище!Чета в интернет за кокери-американски,които се продават,разпитвам познати,но нямам успех,уви...Дилемата е там,че кокери с родословие-е такива почти няма s) ,а ако се случи това чудо,то цената на подобно кучило е просто невероятно висока!Как ще се развива породата,като се размножават само неродословни кокери?И как да не се поддадеш на изкушението и да не си вземеш един такъв неродословен,но чаровен мъник,като така отчаяно търсиш кученце!Помогнете-дайте съвет! ;)
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#2884 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 12:05 PM

Здравейте Пламена,
Като производител на кучилото на Ike x Iosha, ще Ви разясня някои неща с които смятам не сте запозната.
От прочетеното във вашия пост, си миля че вас Ви интересува само финансовата страна на при закупуването на кученце, а не качеството и родословието на които също би трябвало да обърнете внимание, щом искате куче с родословие. Знаете ли за каква сума ние сме купили нашите кучета импорт от чужбина, цената е няколко пъти по-висока от тази на която се предлага сега поколението, сумата сме изпратили по-банкова сметка, което също оскъпява, заради трансфера, експортно педигри, което се заплаща, (тук в Бг не ви трябва за изложби), разходи по-пътуване и така нататък да не се впускам в подробности, на вас сега цената на кученцата ви се вижда скъпа, а ако бяхте закупили, куче като нас, какво щяхте да кажете не знам.
На нас ни предоставиха две три снимки и трябваше предварително по-тях да избираме, а не сега както вие имате възможността за толкова снимков материал, и информация.
От казаното виждам че информацията за родителите, не сте погледнали даже, можехте да попитате някой съдия какво означават тези титли за да ви разясни, ако не знаете..
Има достатъчно съдии в България, които биха Ви обърнали внимание и биха ви консултирали.
А за представянето на кучетата на десетки изложби в БГ и чужбина, не сте обърнали внимание, защото тези титли не падат от небето а са извоювани достойно. Айк е Multi Ch, , куче което интензивно е представяно на изложби през последните пет години, ако бяхте прочели както трябва щяхте да видите и третото място на Световното в Полша, един голям успех за кинологията в България, при такава конкуренция от развъдчици от световна величина за породата. Защо не направите запитване до развъдчици в Европа да видите каква цена ще ви обяват за далеч по-некачествени родители, направете го за да си сверите часовника като мислите че цената е невероятно висока.
На вас ви се предоставя златен шанс с това кучило, но очевидно вие не сте се сетили за това, защото цената е съобразена с нашия стандарт, ако нямате тези средства как ще се грижите за едно такова куче по-нататък.
Когато направихте запитване до мен за кученцата, и аз ви поканих в Търново да доидете да ги видите, вие какво направихте, доидохте ли?
Поне можехте да дойдете да ги видите, след като ви поканих, или да се обаждате, да питате, така прави заинтересования човек, а вие не си направихте труда дори затова, да отговорите или да кажете че цената не ви устройва, но намерихте време да напишете че цената е непосилно висока. Много ми е обидно, че по-този начин се пропагандира поколението на Айк и Йоша от хора като вас.
И в заключение искам да кажа, че аз и семейство Никитович сме отворени към всички, които оценяват истински нашите кученца, които обичат, радуват и държат на качеството на породата.

#2885 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 05:31 PM

Eх,та има ли човек,който обича кокерите,и да не е запознат с историята и изложбената кариера на Айк и Йоша!Та те са пример за това,което трябва да се случва с породата в България w) Следя развитието на тяхната връзка от самото начало,очаквах с трепет кучилото и така се радвам за четирите красавци,даже някак си съм горда с тях-ето какви американци имаме в България!
Марияна,не си ме разбрала правилно и съвсем безпричинно ме обвиняваш,приемайки поста ми като директно обвинение към теб,"пропаганда"iсрещу поколението на Айк и Йоша!Направо ми се доплака от думите ти! s) Защо!Тъжно ми е,защото в действителност е точно обратното-напълно осъзнавам всички стъпки и трудности,които сте преодолели,за да има кокери с такива качество като Айк и Йоша в Б-я,а и по-важното,към което се стремите-тяхното поколение да остане в България! bravoSВъпроса е другаде-колко кокери в Б-я имат родословие? А колко са кокерите без документи за произход!
User's Signature

#2886 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 05:53 PM

Та значи-не говорим за Айк и Йоша,нито за тяхното поколение-мисля че те са гордост за всички нас,кокеролюбците.Възприемаш поста като написан за тях-ами разбирам те,защо грешиш!Просто защото друго кучило от родословни и титуловани американски кокери в Б-я въобще няма!И е нямало никога-ето къде е проблема! s)Вие сте като пионери-прокарвате стъпките..А кога ли в бъдещето ще се случи кокерите с доказан произход да са повече от тези,които се произвеждат във всякакви ферми,сякаш са свине за разплод,клетки в задни дворове,или седят в аквариуми полу-живи в разни зоомагазини! a) Не е ли нормално повечето кучета да се имат родословие,а не да се гледа на документа за родословие като нещо изключително-та то е задължително!Пълна безумица...
Аз не говоря за пари-всеки си знае възможностите-а и да се гледа куче е отговорност,и морална, и материална-разходите по закупуването на куче са многократно по-малки от средствата,които човек влага,ако иска кучето му да се развива здраво и оптимално задоволено!
User's Signature

#2887 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 07:00 PM

Не Ви обвинявам, но от това което сте написали става въпрос за нашето кучило, в поста си пишете, че ако има такова поколение то цената му е невероятно висока, това са ваши думи. Просто разясних защо цената е по-висока от общоприетите 200 лв. мисля че това разяснение ще ориентира и много хора които са решили в бъдеще да си вземат кученце. В другия си пост казвате, че не става въпрос за поколението на Айк и Йоши, а същевременно аз не знам в момента кое друго кучило имате впредвид? Относно масовото производство на кучета без родословия от зоооборси и ферми, моето мнение че това е бъдещето на породата в България за съжаление, и един печеливш бизнес за тези които го правят, докато има хора невежи , това ще продължава безконечно.

#2888 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2007 - 02:37 PM

Познайте кой се завръща след дълго отсъствие (:

Покрай нас няма много новини. Ава навърши годинка и се научи да плува. На мен най - сетне ми свършиха изпитите и сега всеки ден ходим на една река близо до вкъщи. Обикновенно сами, но когато си намеря компания оставаме по цял ден. Ава не можеш да я извадиш от реката. Когато излезем всички тя застава на плитко и започва да скимти, защото не й обръщаме внимание. Излиза от водата чак когато ни види да стягаме багажа и в редки случаи, когато успеем да я примамим с храна. Удивително е, че кокер ще препочете да се плацика, отколкото да ебне под масата дали няма да падне нещо О.О
В началото се притеснявах, че не е хубаво да прекарва толкова време във водата, но не сме имали никакви здравословни проблеми, пък товва упражнение го правим вече две седмици... определено изглежда, че й понася добре. Толкова се уморява там, че като се приберем спи непробудно поне час. За съжаление нямам снимки да ви покажа, всички са на телефона ми и нямам кабел, за да ги прехвърля. Като се върнат родителит ми ще взема кабел от тях и ще ви ги покажа.

Дечицата на Айк и Йоши са прекрасни (((: !!! Толкова ми се прииска да си взема едно. За съжаление това няма как да стане скоро. Иначе такава мисъл се върти упорите в главата м още откакто ги видях за пръв път. Мъчно ми е, че не мога да си позволя да взема две кучета, Ава толкова много има нужда от другарче. Не ми харесва това, дето общува предимно с хора, има много малко кучета около нас и за да се видим с някое учешко другарче са необходими дни в уговорки кога, къде и пр... Ужас. Та надявам се да им намерите добри, любящи и грижовни стопани.

Иначе за купуването на непородисти кокерчета съм съгласна напълно. Макар че аз извадих страхотен късмет с Ава, защото до сега не ми е правила никакви проблеми, не е боледувала и не съм имала проблеми с възпитанието й, тези истории, които разказвате, направо ме шашкат. Ако знаех тези неща, преди да ми подарят Ава, определено щях да потърся кокер с родословие. Просто съм адски щастлива, че моето е такова здравичко.
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#2889 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2007 - 03:49 PM

b) Честито на Харди за дечицата. Живи и здрави да растат, щастливи и обичани.
Честито за двата месеца на бебетата на Айки и Йоша w) w) w)
Честито за Родопите, честито за Габрово, честито за реката, за деветте месеца, за едната годинка, за плуването и лудуването...

b) Да не пропуснах някого. Нямаше ме седмица само, а сякаш месеци не съм влизала d)

#2890 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2007 - 02:17 PM

Здравейте! Отдавна не съм писала поради ред причини....Сега пиша но не за приятно нещо. Незнам как да започна да пиша за това ще го напиша кратко, защото като обеснявам се чувствам още по-зле ... Развила съм алергия към космите на кучето ми s) s) чувствам се ужасно и трябва да намеря нови стопани за Роки. Мислех си че не е вярно но ....е! Пишете ми на лични ако можете да ми помогнете да му намерим нов дом с хора които ще го обичат много....той е прекрасен, невероятен е...

#2891 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2007 - 04:12 PM

това е ужасно :/. Но се лекува май.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#2892 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 August 2007 - 04:27 PM

Светле, много добре разбирам какво ти е и как преживяваш всичко, защото и на мен, когато бях в пубертета, ми откриха алергия към дом. жвотни и след време всичко отмина. В момента гледам куче и нямам никакви проблеми.
Стискам ти палци всичко да се оправи, а кученцето ти да отиде при много добри и грижовни хора.
Успех!!!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2893 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2007 - 05:23 PM

Имах приятел с много тежка алергия към зеленотии лятото. Кихане, водещо до задушаване и заплаха от астма. В медицинска академия приготвят алергени за всякакви алергии. Бият се инжекции всяка година като имунизация. Лечението трае от три до пет години. Много хора си нямат и понятие, а това лекува и направо ражда човек.

#2894 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2007 - 08:21 AM

Да знам, че доста от алергиите се лекуват, но знам и че изискват време, разбира се, че ще се лекувам, но ...гадното е че Роки не трбява да е в къщи, сега съм го дала на една приятелка поне за малко... и физически се чувствам по-добре, но не може да остане много време там и трябва да му намерия стопани, които да го обичат...чувстваме се ужасно в къщи - всички... Отдавна ходих при алерголог, правиха ми изследвания и заключението беше това, но не искахме да го махаме и си беше в къщи, но с всеки изминал ден се чувствах по-зле и просто нямам избор. s) s)

#2895 Потребителят е офлайн   Светла Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2007 - 02:43 PM

Какво да го правя тоя Рокчо...обади ми се приятелката ми при която е Щурчото и каза че трябва ди ми го връща вече, защото ще ходи на почивка... какво да правя незнам..., а тук няма нито хотел нито нищо та да го оставя временно там ........ s)

#2896 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2007 - 06:03 PM

За какви пари става въпрос ???? Колко струва едно такова куче? Незнам, но за 200 лв много хора си купуват кученце и за България това е положението в момента, за огромно съжаление. Иначе малките са много мили, но не бива с това отношение . При положение, че родителите са с големи успехи можете да ги предложете в чужбина, иначе в България все още е доста трудно, да не говорим как ще се гледа кученцето - при незнаето на хората.
Така че - успех на бебчетата 1super
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#2897 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 August 2007 - 09:04 PM

sanita, да права сте, това е цената в момента за много породи кучета без документи във България, дори има и по евтино. Не искам да коментирам в форума цената на кучило, защото това е форум, не пазар , не магазин. Тук става въпрос за едно породисто, качествено КЛУБНО кучило. Ние не се притесняваме за купувачи, винаги ще има хора, които уважават и желаят да притежават качество, а качество не се купува за стотинки. За желаещи да купят куче от 50 до 200 лева, препоръчвам да се обърнат към зооборси, а по добро и по хуманно решение е да осиновят едно куче от приют, срещу 10 лева, те също заслужават обич.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#2898 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2007 - 12:15 AM

Цената,която аз знам е 800лв.
Със сиурност ще се намерят ценители на породата,които ще са щастливи да притежават едно такова съкровище.
Ще има и други,които ще предпочетат другите варианти!
User's Signature

#2899 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 03 August 2007 - 12:28 AM

Подарява се много красива черна женска кокер шпаниолка . Категорично не се дава на такива дето ще я ползват само да ражда. Мила , нежна и черна сладурана , ще ви гледа винаги в очите ...а може ли да се устои на такъв поглед?
Снимки като ида да я сниам :-[ 0889909786 -обадете се , за да ви я хваля още
Варна

#2900 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2007 - 10:12 AM

PAtanasova, за всеки влак има пътник, нали така? 1super
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема