Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4091 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2007 - 01:37 PM

Радвам се за бързото  възстановяване на Голди , дано и  другите болни душички се оправят така бързо!Днес станах сведетел на много неприятен случай ,имаме във входа един ротвайлер преди два месеца нападна Томи и дъщеря ми за наш късмет се разминахме само с уплахата но оттогава Томи стана страшно агресивен към това куче въпреки малките си размери, ще скъса верижката като го види лае с такава злоба и настървение ужас със страх винаги излазаме навънка да не се засечем във входа.Днес стана точно това с една съседка тя излиза от асансьора с кученцето си ,а ротвайлера се прибира засичат се точно на етажа пред нас нахвърля се върху жената тя успява да вземе кучето в ръцете си и влиза в асансьора обратно ,но понеже вратата се затваря бавно и кучето влиза вътре  немога да ви опиша какви викове и писъци се чуваха когато отворих вратата стопанката на кучето беше успяла да го хване и го задърпа нагоре да го прибира 50 кг куче трудно се удържа,а жената отвътре ни жива ни умряла кученцето на няколко места нахапано предложихме да я закараме нея на лекар кучето до ветеринарния но тя отказа ,дано да няма последици и аз много се изплаших, винаги със страх изкарваме Томи точно заради това куче!jujolinka,преди 8 години когато нашата пекинезка роди ние дадохме кученце на наши познати  гледаха го 5 месеца и изведнъж синът им разви алергия ,джипито им казал че е от кучето и трябва да го махнат нито ходиха по-други лекари нито се заинтересуваха,че алергията може да е прадизвикана от нещо друго както се и оказа в последствие,но те бързо взеха решение да го махнат и ние си го взехме и го дадохме на други наши познати които и до сега си го гледат.Когато разбраха ,че алергията не е била от кучето искаха да си го вземат обратно но хората не им го дадоха.Така че не бързайте да се резделяте с това малко съкровище докато не сте напълно сигурни в причината  :'(
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4092 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 November 2007 - 03:56 PM

ама как бе хора,как ще я дам ....НЕ ,докато аз не съм сигурна,че е от нея никакво даване.Остава си вкъщи за момента,пък да видим.Ще им се невиди и на докторите.... :angry:
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#4093 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 05:08 PM

Дано пък се окаже нещо друго наистина. Не мога да си представя дилемата, пред която сега сте изправени. Това е ужасно.

Ира, радвам се за моимченцето ти. Нека бързо се оправя. И Рудо също да оздравява и да се разведри отново форумът с весели неща за кутретата.  :kuchence:

#4094 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 29 November 2007 - 06:48 PM

Радвам се за Голди! Добре, че е нещо временно и лечимо.
Днес не ходихме на лекар, защото аз съм болна от грип с 39 температура и едва стоя. Обадих се на вет по телефона. Обясних му, че Рудо вече е добре, всичко си е както преди. Аз продължавам да си го наблюдавам.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4095 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2007 - 07:45 PM

Много се радвам, че кучовците вече са по добре, стискам палци и за по нататък, за пълно възстановяване!  :yahoo: Стопанката на Руди и тя да не се залежава дълго!
Ira, страхотен линк прати, добре че е в бг мама, нека повече майки да го прочетат, че все домашните любимци бяха виновни за всичко!  :blink:
jujolinka, така и не ми отговори как се проявява алергия. Стискам палци да не от кучето!
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4096 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 07:43 AM

Никакво залежаване! Че кой те оставя? Топката в устата и с ръмжене ме побутва да играем ;D! Абе, дивчо смотан, не разбираш ли, че ми е лошо? Нали уж разправят, че кучетата усещали...дръжки! Дългоухото ме тупка с лапа и толкова.
Жужолинка, в какво се изразява алергията на малкия? Моят син когато беше 3 годишен прояви алергия към котки. Баща ми има 4-5 котки в двора и нашият като ходеше да играе, се връщаше с подути очи и обилна хрема. Всичко това отзвучаваше след прием на алергозан, а по-късно и от самосебеси. Успоредно с това му взехме куче и хамстер. Интересно, че към тях не проявяваше такава алергия. Чувствителността към котките си остана, но в значително по-мек вариант. Дано да се оправи, човечето! Но вие имате Рафи отдавна. Възможно ли е толкова късно да се прояви алергия към кучето? Синът ми получаваше и обструктивни пристъпи и естествено докторите ме посъветваха да махнем животните. Детето се разплака, а аз се заинатих, защото тези пристъпи ги получаваше и като ходеше на градина, а ги имаше и преди животните. Борихме се и се лекувахме дълги години - до 7-мата, когато всичко приключи. Но аз продължавам да съм убедена, че не беше от кучето и хамстера.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4097 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 10:17 AM

Рудо, супер е че малкия не спира да играе.Моята кучица вкъщи само лежи и се гушка и не мога да разбера лошо ли й е или не.Научих се как да й меря температурата и от време на време като ми се види много омърлушена й правя проверки.Тя нали си ми е послушка стои и ме трае. :wub
Ето така се лекуваме - с големи количества любов!  :PИ е най-добре ако се е наместила между мама и тати!
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#4098 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 12:31 PM

Ама много е красива Голди! Наистина е като златна :wub:! Нашият и той доста изсветля като си смени бебешката козинка. Особено по корема на места е платинено рус. Сега дивее общо взето, но не съвсем, защото аз се гушкам в леглото и той се подрежда до мен след доста уговорки и "не"-кане. Много е нахален с подканването си за игра! Толкова е настоятелен по някога, че чак се чудя какво да го правя - освен да му угодя и тогава се кротва. Ама имам ли винаги желание, кой ме пита??? Започна нещо кофти да му мирише слюнката, дано да е от лекарствата, защото много обичам да ме целува, но сега след това е нетърпимо. Дано да се стабилизира Голди. Може би е изтощена от боледуването и й трябва време да се възстанови.Приятелски поздрави и гушки :drugarche:! 
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4099 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 02:04 PM

Мерси! На мама сладкото момиче е тя!
Ха-ха -  говориш за бебешка козина, все забравям,че сте доста по-малки от нас. :blink:На Голди бялото жабо  на гърдите се разхубави и започна да расте след годинката.Я виж аватарите ни ;D стават все по-еднакви. :OK:
User's Signature

#4100 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 02:21 PM

Наистина си приличат все повече! Сигурно е някоя братовчедка ;)! Само де то нашите ушища стърчат над линията на очите и изглеждат по-къси. Ти не разбра ли, Рудото навърши годинка на 22.11 и вече не е бебок :->)! Току- що си отвори сам вратата и си домъкна дупарата върху краката ми. Следва да се научи и да я затваря, че избяга топлото  :angry:! А нашето жабо вече го подстригвахме лятото и сега пак е "избуяло". Защо не й направиш галерията, да си я гледаме до насита?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4101 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 03:00 PM

Знам,знам,че бяхте рожденници скоро!Жив и здрав да е сладура!
И ушите на Голди са малко високо поставени ,но това може оптически да се пооправи като се вземе козинката в основата на ухото.На снимката на аватара е подстригана по този начин и за това ти се струва с по-правилно поставени уши,ама аз си знам,че не е така ;)
Да бе ,ще направя галерия.Така и така сега си стоим само в къщи и имам доста време.
Ние след малко пак тръгваме за вета.Добре,че ни е наблизо.Лабрадора на ветеринаря е голям фен на Голди.Скъсва я от целувки само да я види.Получаваме много близки по муцунката докато трае прегледа и после и  по вратлето -на мястото където са й били инжекцията.Така че и моралната подкрепа във ветеринарния кабинет  е на ниво. ;D ;D
User's Signature

#4102 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 03:33 PM

:oАз все си мислех, че са брат и сестра :izcherven: Много са красиви и двамата и много си приличат. РАдвам се, че оздравяват.

#4103 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 04:35 PM

Ира, пиши какво казва вет-а! А за ухажора - направо е за завиждане! Ами куче с вкус ;)!
Дияна, не са, но нещо има в цялата тази прилика :P! А Кора как е? Сложи и ти повечко снимчици. Сигурно имаш интересни. Понякога влизам в сайта ти и сайта на клуба и си "читанкам" ,защото харесвам въобще ретривъри, но са ми големички за квадратурата, но определено ги предпочитам пред другите едри. Много ми хареса и това дето си напомняте за реваксинациите, защото човек забравя, а не може все да се звери в паспорта на кучо. Аз затова си пиша по календара предварително важните неща. Още преди да го окача на стената го маркирам.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4104 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 06:26 PM

Вет-а каза,че ще ни бъде! Каза,че можем да ходим на разходки и да го посетим чак в понеделник :yahoo: :yahoo:
В рамките на шест дни пуснахме три пъти пълни кръвни изследвания - днес последното.Показателите се подобряват! Левкоцитите са вече в норма.ASAT и ALAT(показателите за черния дроб) са спаднали с около 150 единици- първоначално бяха около 300.Е, има още какво да се желае като се има предвид,че нормата е около 45-50,но сме на прав път! Сега още около седмица ще сме на антибиотици и хапчета.Вече ми е по-спокойно,а как само бършех сополи преди няколко дни :'( Иде ми да разцелувам добричкия ни доктор,ама май ще се получи неудобно :rolleyes: :izcherven:.Никога до сега не ме е разочаровал -голям професионалист и голяма душа! :->)

П.П. Подозирам,че на мен повече ми липсват разходките отколкото на Голди ;D ;D
User's Signature

#4105 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2007 - 06:58 PM

Е, браво, добри новини да се четат от тук на татък дано!  Много се радвам и за Голди и за Рудо, а и неговата стопанката щом е на компа, значи е добре!  ;)  :blink:  :yahoo:
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4106 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2007 - 07:31 PM

:yahoo: :wub: за Голди! И повече ник'ви такива :stop:! :Танц: :OK: :palec:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4107 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2007 - 08:56 PM

Стискам палци кокерчета ви да се оправят бързо и отново да развяват ушичките си весело.Рея в4ера за първи път си отвори вртата сама :->).До сега само я буташе,но вече я отваря с лапичка и си ходи във всички стаи сама.А вашите как с справят с вратите?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#4108 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2007 - 09:05 PM

Ee, супер!!! Много се радвам за Голди и Рудо!!!  :yahoo: Дано повече да нямате такива проблеми! Наистина много се радвам за вас!
liubka, Айра си отваря вратите без никакви проблеми, обаче не мога да я науча да си ги затваря...  ;D
Много целувки на всички!  :wub: :wub: :wub:
Ние днес ходихме на разходка. Щурият кокер се прибра супер кален...Ето един поздрав от Айра:  :P
User's Signature

Качена снимка

#4109 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 December 2007 - 10:14 PM

и ние за сега сме добре,нямаме никакви прояви на алергия,обаче чистя всеки ден като луда и много съм изморена,...тоз голям апартамент  :rolleyes:
Ще взема да си купя прахосмукачка с вода ,че да не хвърчи прах...нещо да предложите?
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#4110 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2007 - 11:00 PM

Браво на Айра за разходката, и ние днес направихме същото в това хубаво време, но не сме се изцапали толкова благодарение на гащеризончето :yahoo:jujolinka  много се радвам че засега сте добре, и няма проблем с Рафи дано и занапред да е така.Относно прахосмукачките с вода, ние имаме такава от години и само 1-2 пъти сме и ползвали тази функция, защото не е удобно: голяма и тежка е, не чисти чак толкова добре, и най-вече оставя килимите доста влажни и не може да се ходи по тях  :huh: Но в новия апартамент (голям е) си решихме този проблем, като никъде не сложихме килими, и така се минава само с мокра четка (някаква бърсалка) Иначе и аз съм алергична И към прах  :rolleyes:
Ето малко снимки от днескашната разходка  :P
Качена снимка
Качена снимка
А ето и как почиваме след разходка  B)
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208