Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#4071 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 November 2007 - 05:21 PM

Колко тъжно пак чета из нашия форум :'( Много съжалявам за Голди, но съм сигурна че ще се оправи, дано само наистина диагнозата да е правилната, ще стискам и аз палци  :blink:.Иначе много ме е яд че вече нямам толкова свободно време за да Ви пиша тук.Но все пак чета много редовно  :P Не успях и да ви се похваля на момента, когато водих моя хитрец Амбассадор на изложбата в Пловдив, и получи отценка Много Перспективен и едно много изчерпателно описание :kuchence: и също се включихме в конкурса BIS BABY, в които Амбассадор взе трето място, а се пребори с около десетима кандидати  :->)
Ето Ви малко снимчици и от нас, от изложбата станаха с много лошо качество и затова само една  :P но има и направени днес.
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#4072 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 06:19 PM

О, Ира, клетото ви момиченце. Толкова съжалявам, дано се оправи и не се повтори. Щом и друго кученце има с подобни симптоми, може пък да е утеха, че наистина е вирусно и дано се излекуват и двете кученца. Добре че имате състрадателен доктор, на който вярвате. Дано всичко мине бързо и забравите.

Билянка, възможно ли е някакъв препарат у вас да дразни Сара? Нещо, с което миете? Аз така смених Доместос с Мистър Пропър, Мистър Пропър с Медикс. И накрая подобни дразнения изчезнаха. Медикса бил с най-ниско съдържание на ...незнам си к'во си - подобно на белината май. Та да не е от нещо подобно дразненето. Или някакъв ароматизатор за въздуха... неща, които ние не забелязваме. Аз съм на мнение да не предприямате лечение със силен медикамент. Чарли си замина от многото лекарства и затова съм може би предубедена и направо ужасена от подобен ход. Лекарствата много сериозно и невъобратимо увреждат телцето, черният дроб, бъбреците. Поизчакайте малко, пробвайте нещо друго, шом не е наистина наложително подобно лечение.
Дано всичко мине. И за Сара и за Голди. Прегърнете силно и нежно момиченцата от мен.

#4073 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 06:19 PM

Амбасадор е станал по-красив и от преди, великолепно красиво личице. Хубава стойка - браво на момчето, браво на вас :blink:.

#4074 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 08:04 PM

Ира има ли добри новини от кръвните изследвания ?Милата Голдичка!  :'(Стискам ви здраво палци и лапи от съименничката и.Като знам каква  ти е кротичка душица...много ми е мъчно,сега върви ли,хапва ли поне по малко.Дано не ви се повтори този ужас никога повече.Моля се за бързото и възстановяване!Чакам с нетърпение да прочета по-добри новини :kuchence:              Браво на Амбассадор! :->)
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#4075 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 27 November 2007 - 08:14 PM

Ира, стискаме палци, лапички и всичко останало да се оправите бързо и да забравите всичко и да остане само лош спомен. АМа много силно се молим за вас. Подкрепям те и те разбирам напълно. И аз не съм спала с дни за да следя сърце и дишане.... Прегръщаме те силно. Вярвам, че ще се оправите.

За Сара, знаеш, не са хормони, тя е кастрирана. След кастрацията едни такива сърбежи се махнаха. Не са препарати, аз имам 4 животни у нас и след като измсия с препарат /което се случва рядко/ задължително минавам два пъти с вода само. Щото пък котката постоянно се ближе. Не позлвам нищо друго, нито ароматизатори, че даже и дезодорантите само в коридора се пръскат. Тя лятно време получава такива сърбежи, нашата докторка каза, че няма точна причина, много кучета правели така лятото. АМа сега е зима. Не съм съгласна с кортикостероидите и сега само си правим забележки, че се ближе и чеше. Мен ме съмнява жлезата, ама ще правим още консултации. ДО тогава - само витамини ще гълтаме.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4076 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 27 November 2007 - 09:06 PM

О, Ира!!! Съжалявам за Голди! Стискам палци да се възстанови много бързо. Дано е нещо временно и бързо да се излекува. Нагушкай милото и много целувки от мен :wub:!
Аз едва сега отварям тук, защото и ние сме с проблем и само наблюдавам Рудинцето. В неделя му се разреди акото и го оставих на малко сухар и водичка. В понеделник отидох на работа със свито сърце. От там се обадих на нашия вет в Шумен да го питам какво да правя. Той ми даде някои напътствия, но каза че е най-добре да го заведа. Като се прибрах, какво да видя - изпражненията съвсем редки и с кръв :'( - откачих! А той жизнен и енергичен за сто кокера. Намерих кола и - в Шумен! Измери му температурата, беше със 7 градуса повече от нормалното. Каза, че е вирусен ентерит, от рода на парвовирозата и добре, че е ваксиниран...Набоде го с антибиотици, витамини и още нещо, а аз бях полужива и трябваше да укротявам 15кг енергия. Днес беше на глад и водичка, но от обяд полекичка започнах да го захранвам със сухар и чай от лайка, защото сутринта си повърна лекарствата, които му дадох на гладен стомах. Единият антибиотик е Синулокс - 2 пъти по табл. и половина и Енрофлоксин - 1път по табл. и половина. Днес въобще не е акал, то няма и какво - с тоя глад. Но аз все го дебна и дори се чудя дали тази вечер да не го оставя да спи при мен??? В сряда сме на контролен преглед. Това е при нас  :mazohist:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4077 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 10:41 PM

Лелеее .. сладките кокерчовци.. не искам да ви виждам такива... направо ми се свива сърцето  :'( Пожелавам и на Голди и на Рудо да се оправяте бързо, че да си ядосвате стопаните само с хубави неща.. и Саричка да спира да се чеше...
Аз.. се налага да замина за Стара Загора и да поживея там.. до март месец сигурно. Ще се върна за празниците и после още веднъж два пъти ама Киарка ще ми липсва ужасно. Колко е пораснала само. Не я видях 1 ден и на другия ми се стори страшно голяма. Дано нашите дойдат на гости след 1-2 седмици, че да ми я докарат. Стига с лошите постове.. от сега нататък ви желая на всички само хубави неща да имате да пишете.. а мен докато ме няма само ще чета.. До скоро кокерчовци и бъдете здрави.. много целувки от нас

#4078 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 09:27 AM

Ира, мила бъди силна и стискай зъби. Скоро минах през подобен ужас. Знам, че е различно, но ти съчувствам на 100% и стискам палци Голди да се оправи бързо и да не е проблем със сърчицето. Знаеш ли, след катастрофата с Харди и аз нощем не спях да му проверявам сърчицето, защото очаквахме най-лошото всеки ден да ни сполети при евентуален мозъчен кръвоизлив. Плача с теб душицо, защото ми е много мъчно, когато невинни души страдат.  :'(  Даже бях готова аз да понеса всичко само да не е на моят четирикрак дългоушко. Изпращаме ви всичката си хубава енергия за оздравяване. Стискам ви палци момичета мили.

@samotnata: А чували ли сте нещо за невродерматомикоз? Една позната имаше нещо като руски пинчер ли и аз не зная какво и той имаш невродерматомикоз и от нервички се чешкаше и никога нямаше видими последици от това като струпеи и т.н., гъби и разни ми ти. Не зная възможно ли е това да е при вас. Като ти  гледам кучерланката има страхотна козинка. Намачкай я от мен :)
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#4079 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 10:03 AM

О, милата Голди!  :'( Ира, с Айра ви стискаме палци и лапи да се оправи душичката!  :'( Знам какво е да те е страх да любимото същество и ти съчувствам искрено!  :'( Вярвам, че Голди ще се оправи, каквото и да й има сега, бъди силна, всичко ще бъде наред! С вас сме!
Рудо, пожелавам ви от сърце да не е нищо сериозно! Бързо да оздравява Рудито!
User's Signature

Качена снимка

#4080 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 10:12 AM

Рудо, познато. Милите ми кокерски душички, не бях прочела, че и вие сте с проблем. Моят Лаурел (Лари-синът на Харди) изкара същото нещо. Ужасно е! Лекува се обаче. Много инжекции му сложиха на малкия дивак, нямаше апетит и за най-любимите неща. Не съм писала за това, но мислех, че няма да прескочи трапа. А сега и той е жив и здрав и беснее. Бързо оправяне. И после силна храна!!!
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#4081 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 November 2007 - 11:28 AM

а малкият вкъщи разви алергия към кучето...сега какво да правя ми кажете....ужас
направо незнам ...
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#4082 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 November 2007 - 11:39 AM

Как сте днес кокери? По-добре от вчера, вярвам.
Харди, възможно е, тя нали е страдала много преди да я намерим, може и нервите да не са добре. Иначе не дава признаци да й има нещо, спи разплута на възглавницата ми /за справка аватара/. С нас си е през цялото време, сама не остава вече. Не се вижда вече с други кучета, че да се скарат... не знам от какво може да е стреса.

Жужолинке, това е голям проблем. Потърси адекватна лекарска помощ /не от педиатрите дето веднага ще ти кажат да разкараш кучето/ Допитай се и до ветеринарните лекари.... попитай хора с опит.... направи каквото можеш, че да остане бебока вкъщи.
User's Signature

#4083 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 12:51 PM

Цитат

а малкият вкъщи разви алергия към кучето...сега какво да правя ми кажете....ужас
направо незнам ...

В медицинска академия правят посевки, на тях се определя от какво е алергията - в случая вече знаете, после на Янко Сакъзов се изготвя на тази база Серум, който се бие като инжекция това е лечение в рамките на 3 или 5 години. Имах приятел с много тежка алергия, водеща до задушаване от кихане - сега е излекуван по този начин. Дано успеете, но процесът отнема време. Страшно ви съчувствам. Ееехххххх.

Дано и Рудо се оправи, много болни тия дни дечицата бе. Стискам палци за всички. Явно нещо броди.

#4084 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 03:52 PM

Рудо, бързо да оздравяваш, мушмороче пораснало! Не мога да повярвам, какво става с тези кученца?! Наистина сме с вас, чакаме резултатите от прегледа! Бързо да ви забравят всички болести и да пишете всички за весели неща!!!  :yahoo:
jujolinka, не знам какво да кажа... Дано наистина с помощта на лекарите (независимо дали хуманитарни или ветеринарни) успеете да задържите кученцето и да не страда детето! Преди време пробите за алергия ги правеха само на деца над 4 годишна възраст, дано сега да са се развили и променили нещата  :(. Ех, защо не можеше само да се радваме на съкровищата си - двукраки и четирикраки, без да страдат и те, и ние...
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#4085 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2007 - 05:49 PM

Ох и Рудо милия пък сега.  :( Стискам палци, информирайте ни как е положението сега.
Ира, как е малката? Дано вече да е по добре. Ако е наистина вирус, то просто нямам думи как мутират тези гадове, дано лечението да е адекватно.
jujolinka, за вас нямам думи... Сигурна ли си че е от кучето, провери го, не разчитай само на педиатри, как то казва samotnata, за тях все кучето е виновно. В какво се проявява алергия?
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#4086 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 28 November 2007 - 06:33 PM

Не знам и аз какво става :angry:! Докато си пишем що-годе весели случки и други неща, изведнъж "БАМ"- болести... Днес кучо се изходи за "сефте" след лекарствата. Вече е оформено, но пак има кръвенист цвят като обвивка, сякъш му се "обелват" чревцата...но слабо в сравнение с преди. Утре сме на лекар.
Ира, пиши как е Голди, че се тревожим!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4087 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 November 2007 - 07:22 PM

ох,ще изчакам аз...каката плаче милата,те с Рафинка толкова да се обичат,пък сега като че ли още повече.Аз като и казах,че братчето и има алергия и може да се наложи да нямаме Рафи и тя горката така посърна...нищо не ми каза,но я усетих колко и е мъчно.
Сега бяхме на разходка и наш'та лудетина като каза,че ще бяга и няма да слуша и край...чак до вкъщи си дошла сама пущината...детето бяга и реве и вика и изобщо не гледа ,че ще я сгазят колите.Много се изплаших и Рафка яде шамари  :Абе, ти чуваш ли ме?!: :gnqv:.
Дано да мине всичко ,щото не искам да я махам.Толкова си я обичаме. :kuchence:
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#4088 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 11:37 AM

Сега се връщаме от ветеринаря.Изчаках малко с новините,за да има  нещо ново да кажа а не само да се оплаквам.Вече махнаха абоката -няма да се налага да го използват  :blink:.От днес спираме и инжекциите и минаване на лекарства от същия тип но на хапчета.Вета се притеснява да не й се подуе врата от толкова много боцкане,пък и имаме подобрение :yahoo:.Голди започва да си връща предишния облик.Наистина личицето и изражението й е друго вече.Яде-но аз я изкушавам  все с едни вкусотии,тотално съм развалила дисциплината и май много ще се разглезим ама това да е.От време на време като я гледам и не мога да повярвам,че преди няколко дни беше толкова зле.От повторните изследвания излезе,че левкоцитите са се завишили,което според доктора говори за възпалителен процес.На ренгеновата снимка се видяха и възпалени бронхи и като се има предвид,че и лимфните й възли бяха доста уголемени заключиха ,че всичко това е било някаква вирусна пневмония.Мисля,че са на прав път,защото кучо се повлиява добре от лечението,което прилагат.Аз й се радвам,че е нещо,което може да се излекува,а не нещо вродено или непоправимо.Към края на седмицата ще направим пак пълна кръвна картина,за да видим как вървят нещата.
Много,много благодаря на всички,които изпратиха положителната си енергия и мисли към нас!Не знам  за Голди, но на мен много ми помогна!

За всички болнички душици и най-вече за техните хора - дръжте се;мисля за вас и ви желая много бързо оздравяване! Целувки и много гушки от нас!
Рудо,не се тревожи(знам,че не е лесно)-реагирала си навреме,кучо има диагноза и е на лечение,направила си всичко възможно,въпрос на няколко дни е да се възтанови напълно и пак да те побърква от лудории.Аз се поддадох и взех Голди да спи при мен -по-спокойно ми е като ми диша в ухото ;D после като се пооправи не знам как ще се разберем обаче.
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#4089 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 29 November 2007 - 11:45 AM

Няма да се разбирате, Голди остава на възглавницата. Виж колко им отива, като малки кафяви човечета са. Радвам се, че сте по-добре. Да се оправяте напълно и да започват разказите с щуротийките.
На останалите още стискаме палци.
User's Signature

#4090 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 12:03 PM

Самотната,и аз подозирам нещо такова ;)

jujolinka, сигурна ли си ,че алергията е от кучето.Тестове за алергия все още не се правят на малки деца.Това е не заради друго ,а защото може да дадат нереални и подвеждащи резултати.Сигурна съм в това,защото племенника ми ,който е на 5 години и половина има някакъв алергичен проблем и го водиха по какви ли не лекари и професори тук и в София.Единственото,което препоръчват е да се изключат от менюто всички възможни алергизиращи храни и напитки и изписват хапчета на основата на хистамина.Казват,че е възможно алергиите ,които се проявяват толкова рано да се израстат с времето.
Последните изследвания  сочат,че противно на предишните схващания животът със домашен любимец по-скоро предпазва от алергии отколкото да ги предизвикват.Виж тази статия Алергии и домашни любимци
Много интересен материал по темата"Болест ли е алергията" имаше и в "National Geographic"  броя от Май 2006.Там също се обръща внимание на това,че контактът с животни помага на децата да изградят имунитет към алергените.
Не е нужно веднага да мислите за раздяла с Рафи.Първо се убедете,че тя е причината.Наистина ще бъде много тъжно ако се наложи това.Стискаме палци!

Сега се сетих и за една истинска история на наши приятели от преди доста години.Детето им имаше астма  с тежки пристъпи.Водиха го къде ли не,накрая в отчаянието си стигнаха до Ванга.Тя им казала да си всемат рошаво кученце и да оплетат елече на детето от него.Взеха му коли.Майката разказваше как като довели кутрето детето се прозяло и кучето се прозяло, детето кихнало и кучето кихнало.Оставили ги да се боричкат и играят ,да спят заедно.И така лека полека пристъпите затихнали,били вече съвсем леки.Оплели и елече от събраните космарлаци ка кучо. ;D Абе знам,че звучи нереално ама живота е шарен!
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни