Кокер спаньол
Публикувано: 20 January 2008 - 08:21 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 08:43 PM
Самотната,кученцето дори да е на топло в апартамента,цял ден да лежи или си хапе някоя играчка.Но като излезе навън то непрекъснато тича и изразходва енергия.Поне моето така правеше-щом излезеше навън не спираше да лудува,гонеше птичките през лятото,тичаше по пръчки,даже по децата.А през зимата скачаше в най-големите преспи,ровеше с лапи в снега и даже се търкаляше,тичаше по снежни топки,просто не се спираше на едно място.Все пак ти ако не пускаш твоето куче от каишката,разбира се,че ще му е студено.
Публикувано: 20 January 2008 - 08:55 PM
Така,че студът не е проблем за нас.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 20 January 2008 - 09:38 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 09:44 PM
Публикувано: 20 January 2008 - 09:45 PM
По въпроса за къпане, Meridit, беше доста изчерпателна. При повечето дългокосмести породи, това е правило-къпане на една седмица, максимум 10 дена. При по голям интервал козината почва да се спластява, става суха, затова трябва да се овлажнява по-често от късокосмести. На ам. кокер косъма има друга структура, доста по хигроскопичен, попива лесно както вода, така и прах, затова къпането е наложително. Както нееднократно съм писала, с подходящ шампоан и балсам( шампоана винаги се разрежда)! А това,че кожата започва да изсъхва и да се лющи-това е мит! През целия си живот моите кучета никога не са имали кожни проблеми. Единствено, което може да причини вреда на кожата-това е ако шампоана не се отмие напълно или не подхожда на кожата на вашето куче, или доста агресивен.
По въпроса на дрехите пак ще се повторя, при нас това е наложително. Моите кучета не искам да ги ограничавам с разходките и затова съм намерила начин, който и за мен и за моите кучета доста удобен.
Не искам да ми седят цял ден и да треперят мокри. Имам дрехи и за лятото, слагам ги когато сме в гора или когато парка не е окосен. Иначе обираме всички клечки, бодили и всичко което срещнем по пътя си.
Тези дрехи са тънки, кройките са съобразени с породата, не им стесняват движения, а и кучетата нямат потни жлези по тялото си, така че...
А другото което искам да кажа по повод обличане, гледам, че сте нападнали samotnata, разберете, че всичко е до куче, това както и при хората, на едните им е жега, другите пък зиморничави,кучетата- едните джапат по локвите, другите пък не искат да покажат носа на вън докато вали. Не е прищявка на човека, всеки се съобразява и с желанието на кучето му. По добре да сме вманиачени и пристрастни, от колкото да не ни е грижа за тях.
Публикувано: 20 January 2008 - 09:54 PM
Цитат
Цитат
Хаос от хормони, който, мисля аз, никак няма да й се отрази добре за в бъдеще. Поговори с един, два, три вета, ще разбереш (ама ти го знаеш), че това е много, много лошо за кучето. По-добре я "докастрирай". С моите общи познания от четене в нета си мисля, че това е по-малкия дявол, от това, което се случва сега в тялото й, особено с добавка на хормони.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 January 2008 - 02:30 AM
Поплаках си от щастие,цяла вечер си го гушкам този малък разбойник...Ето на тази снимка сме заедно!

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 21 January 2008 - 07:54 AM
Публикувано: 21 January 2008 - 08:32 AM
П.П. Кой не си е патил от кокерските кражби, и после кучето застава така сякаш казва "Не бях аз ..." ;D
П.П. Оф кви глупости правя, на заспала глава ... извинявам се искрено ...
Публикувано: 21 January 2008 - 10:26 AM
Публикувано: 21 January 2008 - 10:46 AM
Ние днес имахме проблем с шева на операцията.Сутринта когато се опитах да изведа Голди да се изпишка тя не искаше и една крачка да пристъпи.Веднага я закарах до ветеринаря.Оказа се,че въпреки ,че и правех забележка за постоянното близане по раната,тя е успяла да си развърже и свали конците(слава богу не всички!!) Доктора ни се изуми.Каза,че за цялата му практика за първи път се случва куче да успее да си махне конците още на първия ден и че това обикновено ако въобще се случи след 4-5 дни го правят кучета като питбули например.Наложи се отново да я шият с месна упойка.Тя не гъкна по време на шиенето,надявам се наистина да не я е боляло.Биха и антибиотици и обезболяващо.Притеснявам се защо е тоя силен интерес към раната.Да не би да има някаква вътрешна инфекция,която да я притеснява. Цял ден ще я наблюдавам да не докосва конците и довечера сме пак при доктора.Ако трябва тогава каза,че ще й направи стегната превръзка за през ноща,за да не направи пак някоя беля.
Сега не стига,че се наложи да я подложа на това,а трябва и да й се карам постоянно,защото тя постоянно иска да се ближе.Много ми е криво от това.. :'( :'(
Ох,надявам се по-скоро да започне някакво подобрение и възтановяване.Вчера бях по-обнадеждена,че всичко ще мине бързо,но вчера тя беше по-добре от днес. :(
Публикувано: 21 January 2008 - 12:22 PM
Публикувано: 21 January 2008 - 01:58 PM
Вижте сега нас, с новата придобивка. ;D
http://www.dcforum.i...p?p=38602#38602
Публикувано: 21 January 2008 - 03:14 PM
Сутринта в кабинета мерихме една яка,но явно беше малка-пак се стигаше, а в момента нямаше по-голяма.И понеже ще имам възможност да бъда постоянно с нея няколко дни решихме засега да й го спестим това.Страх ме е само като заспя да не стане нещо.Ще видя как ще се справя днес и ако се наложи утре отивам да търся яка по мярка.
Имам няколко въпроса,ако някой знае или е минал през това, моля да пише:
Нормално ли е според вас съвсем да не иска да се движи?Тук четох ,истории на други кученца след кастрация,които още на следващие ден са си щуряли както преди.
Трябва ли да е раздвижвам на сила и да не я оставям да се залежава?
Имам Лидокаин спрей,дали да й пръсвам на раната като обезболяващо преди да я изнеса да се изпишква навън?
Аз ще питам и ветеринаря като се видим довечера,но ще ми е полезна всяка информация и споделен опит.
За щастие днес изгря слънце и изсуши улиците,така че проблема с калта отпадна.
idol ike ,ботушките са страхотни.Отдавна си мечтая за такива,но естествено тук не могат да се намерят.Веднъж направих опит да си поръчам по интернет,но пристигна нещо съвсем различно от вашите,много неудобни бяха и никога не съм ги ползвала.Ти как си ги достави и колко струват?
Публикувано: 21 January 2008 - 04:30 PM
Ботушките са ни подарък, има и цени в сайта, разгледайте и галерията, има страшно много и други породи, има всички размери, има топли, дълги, къси. Нашите са само за кал, без подплата.
Ето и адрес, разгледайте го: http://innadesign.si...ru//index.phtml
Публикувано: 21 January 2008 - 05:20 PM
Публикувано: 21 January 2008 - 05:57 PM

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +