Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5691 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 April 2008 - 10:04 AM

Недей, аз малко май прекалих, но не е безопосно със сигурност! Знаеш, че при малките кучове не трябва да има и обувки, с които се ходи навън.... Нека ме поправи някой ако греша, но принципа на ваксинацията е следния: първата ваксина създава съвсеееееееем слаб имонитет, просто подготвя организма. Втората малко по-силен и третата вече ИМУНИТЕТ. Мисля, че е както при анти-грипните ваксини, с някакъв щам (бактерийки от заразата). Така, че вие вече имате някакъв имунет. Но моля ви не рискувайте повече.
Дано не съм ви объркала повече.
User's Signature

Качена снимка

#5692 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 10:09 AM

Майкенце ама аз защо така и се вързах на тая жена, въпреки , че знае си работата и беше предупредена , че е с втора ваксина, аз му мих лапките и муцунката не , че има значение...абе какава съм :huh:
User's Signature

Качена снимка

#5693 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 10:10 AM

Не се притеснявай, всичко ще бъде наред, сигурна съм!
User's Signature

Качена снимка

#5694 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 10:24 AM

sundy, много добре го каза! А има и дългогодишен опит в обучение! ;) Нека първо малчо да опознае света на вън, разбира се след третата ваксина, нека да е сигурна работата. А през това време, основните команди, като седни, легни, донеси, ще ги правите в къщи, на игра с наградки.  ;)
Diqna_Stoicheva, питай или вашия ветеринар , или вет. аптека, има го навсякъде. Не са точно капки, а по- скоро разтвор за почистване на уши.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5695 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 April 2008 - 11:48 AM

Kayia, споко - не се шашкай толкова ;) Всичко в живота на кученцето (а и нашия) води до някакъв риск, но това не означава да го изолираме в стерилно помещение и да влизаме с предпазен костюм при него, за да не го заразим или да се заразим ние... къде отива удоволствието от съвместния живот тогава ;D Аз също изведох моя дзвер няколко дни след втората ваксина, въпреки че бях запозната с риска и прецених че ако избягвам "нелицензираните" контакти мога да го поема... Вярно, че в тревата има какво ли не, но всичко това и ние го внасяме с дрехи и обувки, така че... идеално положение няма. Вярно, за предпочитане е да изчакате но не е болка за умиране щом имате поне две от ваксините ;) Учудването ми беше от впечатлението, с което останах за тренировките - след разяснението вече съм спокойна ;D Не е рано да започвате с тренировки, но ги правете в къщи с много лакомства, игри и любов - нека на кучето да му доставя удоволствие да прави нещо интересно (така и ще му отвлечете вниманието от занимания, които то харесва но на вас ви се изправят косите :P) Имате време за всичко - чакат ви дълги години съвместен живот, през които ще преживеете много весели (и не само) моменти заедно.. B)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#5696 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 12:03 PM

sundy ние вкъщи нещата си ги правим, благодаря за успокоението и искам да ви питам нещо друго казаха ми, че слабото място на кокерите са очите и ушите добре то всяка порода има слаби места, но се шашнах от фактите които ми казаха, че  е много голям процента след 5 година на услепелите кучета :o
User's Signature

Качена снимка

#5697 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 01:03 PM

Като всеки стопанин новобранец, ужасно много се шашкаш. Нещата изобщо не са толкова страшни колкото си ги представяш. Сигурна съм, че ако поразровиш по-назад в темата ще намериш всичката информация от която се нуждаеш!
User's Signature

Качена снимка

#5698 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 01:52 PM

това за всеки стпанин "новобранец" е много вярно! но пък всяка порода си има особеностите,така че в началото малко или много всеки е новобранец! :)
ето на мен сега ми казаха,че си душа кучето с този нашийник и не знам, коео е по-добре да му взема нагръдник или да си оставя нашийника. нямам гам представа! но пък нали за това сме тук всички да си помагаме, тъй,че няма страшно! кучовците имат много късмет със стопани като нас!:)
User's Signature

Качена снимка

#5699 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 02:04 PM

Категорично съм против нагръдниците, с тях кучето ще ви влачи повече и по силно, а и с него няма как да управлявате кучето си. С нашийник лесно се прави корекция. Не позволявайте кучето да ви влачи и да се души, направете по-рязка корекция( тук ще трябва да прецените силата с която я правите, говоря, ако кучето е малко, тогава по-лека) и след корекция пуснете малко повода, не забравяйте и команда, "на ред" или нещо от сорта. Обичайна гледка в парка, кучето с нагръдник влачи стопанина си, това става, ако не полагате усилия за обучение, не оставяйте нещата на самотек, не се утешавайте с това, че като порасне, ще се кротне, това не е така!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5700 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 02:23 PM

Ние имаме и нагръдник и нашийник.Тази седмица научихме командата "редом" с нашийника.Отначало ни беше доста трудно,но свикна вече.Сега дори нагръдника да и сложа на Рея,щом кажа "редом",веднага изпълнява.
А,освен нагръдник и нашийник повода ни е ролков и е много удобно с него.Особено сега Рея като се е разгонила и повече време е вързана. ;)
Цвлувки на всички кокерчета... :wub:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5701 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 02:53 PM

Ооо и ние си взехме такъв ролков повод, че ръце не ми останаха! щом видим куче и света да се срине няма да ни спре. но сега с ролковия се преродихме! много е удобен и за него и за мен. а командата редом я изпълняваме само ако сме на кеф, иначе стой та гледай! но мн ме е страх, защото виждам,че Макс изобщо не го е страх от коли,ама никак. сяка си мисли, че те ще се мръднат, а не той. имала съм преди него безпородно животинче и то ама така се пазаше от коли - на улицата ги чакаше да минат и се оглеждаше. а сега няма такова нещо! умирам от страх, ако някой път стане нещо и той се озове на улицата - ужас!!!!
User's Signature

Качена снимка

#5702 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 04:04 PM

Kayia аз Кара я изкарвам седмица след 2-рата ваксина и то ветеринаря ми препоръча.Аз бях готова да изчакам,но той ми каза че ще е твърде късно,няма смисъл да изолирам кученцето толкота дълго време.
Да се похваля Кара вече ходи спокойно на повод,е "редом' още неможем,интересно е всичко и от двете страни  :rolleyes: .Днес направихме една голяяяяяма разходка  :yahoo:  и сега спим като пребити.Обаче ме притеснява едно нещо-не я е страх от другите кучета,колкото и големи да са.Вре се в тях да ги подушка,обаче почва да ги ближе по муцунката,какво означава това?И другото което е че се напишква.Запознахме се с 3-4 кучета и при всяко едно се напишкахме,а пък тя сама ме дърпа към тях да се запознава,не я е страх ....  :kisel: .На какво се дължи това?
User's Signature

Качена снимка

#5703 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 04:18 PM

И ние си взехме ролков повод ,голяма работа е   ;D преди само тичахме след него ! А вашите сладурковци обичат ли да спят в кошчетата си ,Томи не само го ровичка и си носи играчките вътре, ляга за една две минути и толкова и по легла не обича да спи само на земята по теракота търси си белята да изстине  :(  Малко снимки на Томито  :P
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5704 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 04:28 PM

Само да вметна относно нагръдника, че никак не е подходящ за дълго космести, не ми се мисли каква ще е козинката под мишниците след него.  ;)
ralica_v, твоята Кара така демонстрира подчинение, споко, повечето малки го правят, някои се напишкват, други лягат по гръб, различно е, ще мине с времето.  ;)
Diqna_Stoicheva, нашите легла са в спалнята, та така че там само спят, а в хола легло служи и за спане и за игра. Особено вечер ела да видиш какво става в нас  ;D, вадят се всички играчки от коша, Зорка ги покрива ги с леглото (понеже е леко), и започва да търси и да заравя. Но коронния номер да го качи на дивана и да легне в него!  ;D
Томката е много далеч, иначе щях ме да се организираме, та да се запознаят момчетата!  ;) Готини снимки, красавец!!!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#5705 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 April 2008 - 04:31 PM

Цитат

.Вре се в тях да ги подушка,обаче почва да ги ближе по муцунката,какво означава това?И другото което е че се напишква.Запознахме се с 3-4 кучета и при всяко едно се напишкахме,а пък тя сама ме дърпа към тях да се запознава,не я е страх ....  :kisel: .На какво се дължи това?

Това е типична проява на подчинено поведение. На езика на кучетата им казва: "Здрасти, радвам се да се запознаем. Знам, че си голям и силен, не го оспорвам, аз съм малко куче."
Това е хубаво - знае кучешки и го ползва  ;D
А напишкването като част от тази процедура ше отмине с времето.

п.п. Писали сме заедно с idol ike. По-важното е, че сме писали едно и също, което ми харесва,  защото за мен няма грешен съвет от idol ike  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5706 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 02 April 2008 - 04:33 PM

Въобще не си "признава" леглото. Аз го махнах, да не ми заема място. Лежи на креслата, на табуретките, при мен в леглото ( в краката ми ), но най-много обича да се пльосне на мокета в кокерската поза ;D! И аз искам да му взема ролков повод, но се притеснявам, че ще му види сметката много бързо с това дърпане. За колко килограмово куче сте си взели ролковите?
Самотната, къде изчезна, мила? Отдавна не си писала. Харди и нея я няма. Обадете се. Как са кучовците ви, Лаурел на Харди колко порасна, здрави ли сте! Да не сте се запилели в чужбината ;)?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5707 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 04:41 PM

bushkata, наистина заедно писано, като по калъп!  ;) Мерси за хубавите слова по мой адрес, няма как, всичко е много четене и яко практика, човека се учи докато е жив, а и за 18 години, прекарани с тази прекрасна порода, няма как да е другояче!  ;)
Рудо, то и аз се замислям къде ли се дянали тези хора? Билянка, жива ли си, как е Саричка?
User's Signature

Качена снимка

#5708 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 04:59 PM

idol ike радвам се че ти харесва ,а идеята за среща е супер може да стане  :yahoo: ние от 1 до 5 май сме на почивка в Рибарица с Томи и може да се отбием  до София да се видим, щом е за идеята  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5709 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 05:03 PM

Diqna_Stoicheva, А дано, има време, до тогава ще го измислим!  ;) А ако има и други желаещи, е още по добре!  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#5710 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 02 April 2008 - 05:35 PM

Здравейте, не се тревожете, добре сме си, нищо ни няма. Ама нямам пак компютър, пак е на ремонт, освен това наближават изпити, освен това ме тормози един зъболекар :) И нямам време да влизам, пък и покрай толкова наистина добри съвети моите малко се губят :) Надявам се всички да сте добре, радвам се, че се сещате за нас, много мило. Само ви подмятам една идея - като стане още малко по-топло да вземем да се съберем в една кокерска среща :)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена