Кокер спаньол
Публикувано: 07 April 2008 - 07:22 PM
Аз само да кажа, че знам защо кучето си търси нов дом - то просто не е кокер. И те двете с майка й са толкова тесногръди, че не могат да обичат кучето, ако не е кокер.
А то наистина няма прилика с кокер, виждала съм снимка на нея и братчето й. Мяза повече на дребен лабрадор.
И повече няма да коментирам, защото каквото и да се каже и изпише те двете ще намерят дом на кучето или ще го изхвърлят, после ще си вземат пекинез или истински кокер и ще си заживеят щастливо, докато поредното куче не им омръзне. Аман.
Аз самп да добавя коментар за бръсненето. Сара я бръсна от 2 години. Преди това нямаше нужда, козинката не беше никак много, но след кастрацията започна да се появява много повече, подкосъма стана по-дълъг от основния и така не приличаше на нищо, а лятото само кърлежи търсехме И я обръснах и стана мнофо сладка. Хареса ми, изкара така лятото, после зимата пуснахме дългата козина, и на лято пак заприлича на бебе. Удобно ми е, както и да изглежда и на нея й е удобно и затова го правя.
П.п. Малките бебета на снимките са невероятнииииии :wub:
Поздрави от нас със Сара :wub:

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 08 April 2008 - 12:14 PM
За проблема с бръсненет на мен това решение ми предстои,ама мисля, че просто ще хванем малко дължината, не искам да го бръсне целия,но ако видя че лятото пак много горещо, може и до това да се стигне. но имаме ужасен проблем!!!!! Макси е третиран с фронтлайн преди три седмици,а вече всеки ден му намираме по два три кърлежа!!!!!!!!!!!!това чудо никога не съм го видяла!!!!!!!!а вета ми никак не се впечатлява от това, даже ми каза че важното било, да не били живи катоги вадиш, пък и да останело хоботчето, нямало страшно,пък аз друго съм чувала.......но важното е,че ме страх, той си спинк при нас,постоянно го гушкаме и галим, кажете какво друго да му сложа, за да нямаме проблеми. пък и на него му се поддува кожата от кърлежите (което е нормално де, после спада,като намажа с реванол ). ПОМОГНЕТЕ! мислех си, че по-силно и сигурно средство от фронтлайн няма,ама яво нещо съм сбъркала :sos:
Публикувано: 08 April 2008 - 12:38 PM
Цитат
Мен пък ме предупредиха, че не е хубаво да се слагат толкова често, не по-малко от три месеца,ама знам ли вече колкото доктори, толкова мнения и все противоположни!!!!!
Публикувано: 08 April 2008 - 12:42 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 12:43 PM
А вчера един тъкмо я беше полазил на клепача.Добре,че го видях и го махнах преди да се забие. :huh:
Моля ви-кажете нещо по-ефикасно от Фронтлайна... :sos:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 08 April 2008 - 12:56 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 01:18 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 01:18 PM
http://k9advantix.petparents.com/
А за противопаразитните каишки ефективни са тези дето ралица е споменала, те са на Kiltix с аромат на ванилия, но пък причиняват като страничен ефект алергии и се отпечатват много грозно на козината с времето.
Публикувано: 08 April 2008 - 01:57 PM
Дано намерите ефикасния начин за обезпаразитяване и за вас, пък и дано на мен да не ми се налага да го сменям моя начин :P ;D
Публикувано: 08 April 2008 - 01:59 PM
Никой препарат няма 100% защита , все може да се промъкне някоя гадина .
Публикувано: 08 April 2008 - 02:02 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 02:12 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 02:21 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 07:23 PM
Цитат
Да,за тази марка става въпрос,но за страничния ефект и отпечатването по козината при нас не е имало.Зависи сигурно от кучето....
Публикувано: 08 April 2008 - 07:40 PM
Преди месец пак сложих,... уви все тая, качват се ... падат живи и здрави вкъщи, няма никакъв проблем. Звъннах на вета ми и той ми каза: "Аз какво ти казах миналото лято за този препарат: 1) Много ментета 2) Кърлежа се забива, а може и да падне 3) Кърлежите са изключително приспособими гадинки и са свикнали с него" Сега има един нов Фронтлайн Комбо бокс, той бил по-ефикасен (но незнам не съм го пробвала). Аз лично изчаквам да поотмине действието на този препарат и ще я заведа да и сложат Адвантикс, той бил с отблъскващо действие. :yahoo:
Относно каишките,... ами тя за да действа трябва да е в непрекъснат контакт с кожата (не просто козината) на животинчето. Т.е. трябва да е едва ли не впита, а това непрекъснато търкане с нещо гумено, че и обработено с препарат :- Как да не им се отпечатва на козинката.
Много целувки :wub: :wub: :wub: от слънчева Варна. Неделя,... морската?