Кокер спаньол
Публикувано: 14 April 2008 - 05:26 PM
След доста спорене и скандали вкъщи затова Бебз да остане удома се реши,че ще остане...няма да ходя на Плевен и въобще никъде другаде ако искам кучето си или ако обстоятелствата не позволяват!
Къпането:
-Обливам бебка с леко хладка водичка когато е по-топличко и със по-топла,когато е по-студено,но си я къпя всеки ден(БЕЗ шампоан),в месеца 1 път я къпя,до сега само 2 пъти :)
Почистването на ушите:
-Като ходихме последния път ветеринаря ме похвали,че са и много чистички ушите и това е важно...каза че се чистят най-добре със специални капки,но в домашни условия-парченце марличка и малко реванол и съвсем внимателно само мидичката,профилактично се ходело да се почистват със тези капки,ако неможеш всяка седмица,то поне 2 пъти в месеца.Аз я водя вета да и ги чисти.
Относно ресането:
-Бебка няма много козина,няма да ми е проблем ресането,въпроса е,че мислех че късокосместите не се скубят ;D НАВСЯЪДЕ има косми ;D
Сешоара:
-Най-проблемен ми е той!Когато е топло,мога само да я подсуша с кърпата и изсъхва за 2-3 минутки,но когато е студено,то едно ВИЕНЕ,дърпане,скимтене...страшно го мрази...от малка е така и немога да я науча...сушенето ни се базира на скимтенето и дърпането,а не на постоянното ползване на сешоара ;D
martito,незнам какво да кажа,може би това е най-доброто решение за момента,пък и никога не е зле да почакаш малко :) предполагам,че се чувстваш гадно,нормално е,но почакай още малко...да се пооталожат нещата ;)
Проблеми до сега съм имала само със 1 улично куче...то ни нападна и добре че дойде един чичко и го сплаши като тропна с крак...може би и с мен щеше да стане същото,та затова по-добре изчакай ;)
Това е от мен...ще пратя снимки на Бебзито ;)
Публикувано: 14 April 2008 - 05:53 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 06:30 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 07:19 PM
Не знам за кого говориш,но аз също мисля, че няма хора във форума,които да искат да махнеш Бебка!!!!! даже напротив,всички бяхме много разтревожени за нейната съдба и сега всички много се радваме за теб!! дано нямате повече препядствия по съвместния си път!!!! Бебка е страшна мацка, Макси й праща махане с опашка и близване с език! :)
а за манипулациите - Макс не е от най-съгласните с тях, да не кажа хич. за машинка и дума не може да става. за ножица може и да мине номерът,ама ако съм от най-търпеливите. за ушите няма проблем, за тях дава, може би защото от много малък ни бяха наплашили,че са проблемни и на тях сме обръщали най-много внимание.
Публикувано: 14 April 2008 - 08:59 PM
Поздрави на всички!!!
Публикувано: 14 April 2008 - 09:19 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 09:22 PM
Цитат
Опааа, колко е голямо кучето, та вие му давате кокали?????
И моля пишете на кирилица!
Публикувано: 14 April 2008 - 09:38 PM
Кокалите му ги взехме защото му миришеше много устата.Те са от тези изкуствените за хубав дъх ама ги спряхме вече. Сега му слагам Гентамицин на прах на раната.
Публикувано: 14 April 2008 - 09:46 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 April 2008 - 09:50 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 14 April 2008 - 09:58 PM
Публикувано: 14 April 2008 - 10:20 PM