Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#601 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2006 - 12:16 AM

Намери се кученце! 1super

#602 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2006 - 09:26 AM

kakvo 6te kajete za v4era6nata novina-zadaljitelna kastracija na vsi4ki doma6ni ku4eta NNN , mislja 4e tova e ne6to ne4uvano i estestveno nedobre obmisleno, 4estno kazano sam vazmutena za poreden pat

#603 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2006 - 09:57 AM

Прочети тук. Нещо не си разбрал/а правилно май r)

П.П. И моля те, пиши на кирилица 1super

#604 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2006 - 10:15 AM

вчера в новините казаха, че подлежат на задължителна кастрация всички домашни кучета
може да бъде избегната кастрация само ако си регистрираш кучето като расово куче за разплод /не е ясен критерия/
също казаха, че който си укрива кучето и не го кастрира-подлежи на глоба, която още не се знае каква ще бъде точно

#605 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2006 - 10:25 AM

Според мен.. докато не си решат проблема с уличните кучета не могата на накарат хората да им спазват "правилата" .. че и кучетата си да кастрират! a)

#606 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2006 - 10:33 AM

аз също смятам, че основния проблем са бездомните кучета и не смятам, че таксите за кастрация на домашните кучета трябва да бъдат средства за спонсориране на приюти за бездомни кучета, както беше споменато в репортажа и се предвижда евентуално да стане

#607 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2006 - 10:40 AM

Ами така е.. не може само да искат и нищо да не предлагат. Те всущност за мен са много неориентирани и те самите не знаят кое как, защо и кога трябва да стане. Много сме далече от Европа (с която непрекъснато искат да се сравняват). То един хубав парк да си разхождаш спокойно кучето няма.. те данък искат... ама и аз какви ги говоря.. то детски площадки няма, аз парк да си разхождам кучето искам oleeee

#608 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2006 - 10:44 AM

просто нямам думи, не знам какво да кажа, много ми е интересно какво ще стане в крайна сметка

#609 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 07 March 2006 - 04:44 PM

А я обаче се замислете дали всъщност това няма да е добра мярка, за по-малко изхвърлени кучета на улицата? А и честно да ви кажа, аз съм напълно съгласна с нея. Знаете ли какво се получава от баща обикновен кокер и майка обикновенна кокерка (имам предвид неродословни)? Еми ако не знаете аз ще ви кажа. Сара е такова дете. И мога да ви кажа, че за близо 2 години съм я завела на 4 различни клиники, със 15тина различни заболявания. И това не е от лошо гледане или нещо подобно, а си е по наследство. Защото разни хора решили, че да роди кучката им било полезно.

Замислете се....
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#610 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2006 - 09:54 PM

Каква е цената за по-малко кучета на улиците? Според мен кастрацията променя кучето лишава го от нещо естествено и променя характера. Тове е близо до това да искаш от африканка да се стерилизира, защото децата и ще са гладни... Проблема не е в половите органи на кучетата а в отговорността на хората. Аз искам кучето ми да има малки, за нея това ще е преживяване, вълнуважо, радостно, болезнено, като за всяка майка. За мен също, да вида кучето ми щастливо, гордо, изпълнило съкровения си инстинкт. За кученцата има домове, всечките ми роднини и приятели искат кученца от нея, знаейки какъв ангел е. Когато кастрират кучето ми, Беки вече ще е различна, аз разочарована. Ако това се изпълни какво добро ще стане за собствениците като мен, не целящи да развъждат за пари породисто куче и какво с тези отговорни хора, които нямат пари за породист кокер? Защо не се заемат с кастрацията на бездомните животни, гладуващи и страдащи, от които никой не се интирисува? Така ще има само обичани породисти и непородисти кучета а не само обичани породисти и нежелани непородисти...

Казано другиго - Ако искаш да имаш куче след кастрация на всички не регистрирани породисти и непородисти кучета , ще имаш два избора 1- да си вземеш породисто куче на висока цена или да си вземеш болнаво улично куче.
Ако нямаш средства и вече няма такива собственици като мен, ще си вземеш улично, с риск да го водиш цял живот да ходят по клиники ръсейки пари. Или с риск кучето да не е социялизирано или да има лош спомен-предизвикващ агресия-рискуваш да бъдеш ухапан, заразен от вътрешни паразити и т
акива... Не казвам, че да вземеш улично куче е лошо-не това е чудесо но има рискове и изисква търпение.
Но с това нито неотговорните стопани ще намалеят нито популацията раждащи се кучета, без дом, гладни и необичани ще намалее.

Това, че другите собственици не си пазят кучетата и не ги е грижа за потомството е ТЯХНАТА безотговорност, защо аз трябва да плащам за нея?
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#611 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 March 2006 - 01:03 PM

Знаеш ли, навярно точно като теб са мислели и собствениците на родителите на мойта Сара. Съжалявам много.... Сара е болнава, не защото е била на улицата, а в наследство от майка си и баща си, които също като теб и твойта Беки са искали "преживяване" за майката и бащата. Извинявай, но тук не мога да се съглася с теб. Защото всеки ден виждам как кучето ми се разболяв от едно или друго нещо, при все че я гледам по-добре от най-скъпо платеното породисто куче. Това, че твоята Беки, да кажем, е здрава, не значи че нейните кученца ще са такива, защото не се знае в рода й какви болести е имало, които могат да бъдат предадени на малките й. Съжалявам, че така мислиш, но да се надяваме, че някой ден, като порастнеш ще си промениш мнението. А до тогава ще има и породисти и непородисти изхвърлени на улицата поради една или друга причина.
User's Signature

#612 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2006 - 09:39 PM

Цитат

А до тогава ще има и породисти и непородисти изхвърлени на улицата поради една или друга причина.

Също болнави. Значи ти какво предлагаш? Че като се кастрират всички кучета, нерегистрирани за разплод ще се реши проблема с изхвърлянето на кучета навън? Ако някой безотговорен стопанин на породисто, радословно куче има малки от улично... най-често кучетата биват "изхвърлени" в нечия градинка. За такива хора "качеството" на кучето е най-важното нещо - те не се интересуват от съдбата на едно непородисто куке, защото то нищо не струва... Мислиш ли, че кучета като Сара са изхвърлени от хора като мен, които обичат кучетата за каквото са и после им е писнало от тях? Аз не мисля така, по-вероятно е да са изоставени от хора, гледащи на кучетата като на доход или такива, които ги гледат като играчки. Може и да е избягала. За такива като мен които "искат преживяване" кучето е от значение и аз НЯМА да изхвъря нежелани кученца.
Ако с това " Знаеш ли, навярно точно като теб са мислели и собствениците на родителите на мойта Сара. Съжалявам много.... Сара е болнава, не защото е била на улицата, а в наследство от майка си и баща си, които също като теб и твойта Беки са искали "преживяване" намекваш, че аз бидейки на 14 бих изхвърлила нежелани кученца... просто не те разбирам как ЗНАЕШ ,какво аз или други хора като мен ще направят това!? И око обичаш не намесвай възрастта ми. Защото незнам ти как го тълкуваш, на аз тълкувам - "като порастнеш ще си промениш мнението" като - "понеже си малка и нищо не разбираш и твърдението ти е грешно"...
Какво ти пречи да водиш разговор БЕЗ да се интересуваш от това кой на колко години е, защото това засяга човека. Сякаш казваш, че човека е незрял и неможещ да има провилно мнение...
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#613 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 March 2006 - 10:50 AM

1. Никъде не съм казала, че дори ми е минало през ума че ти можеш да изхвърлиш кученцата. Казах, че от непородиста майка като Беки (и Сара) не се знае какви кученца ще се родят, и че не е честно да ги обричаш (евентулано) на такъв живот.
2. Споменах възрастта ти, защото и аз не отдавна бях на 14 и тогава мислех по-различно. Не съм казала, че си незряла (което обаче ти сама направи, като се засегна веднага от споменаването на възрастта ти) казах само, че като порастнеш още малко най-вероятно ще си промениш мнението. Ти сега мислиш като собственик на Беки, искаш тя да е добре и щастлива и затова не се замисляш какво може да стане с малките, които тя евентуално може да роди. Ти няма да можеш да гледаш всичките, колкото и да ти се иска, повярвай ми, минала съм и през това. Остава вариянта с приятелите, които ти спомена, но никой не може да ти гарантира те как ще се отнасят с кученцата, и че рано или късно здравето им (ако е влошено) няма да окаже натиск и то примерно да се озое на улицата...... Хипотези колкото искаш, можем да продължаваме така с дни да си обмняме реплики.
Друго, никъде не съм споменала, че породистите кучета също не трябва да се кастрират, ако ти имаш такова, но не знаеш как и защо да го развъждаш, защо ти е? На света има толкова много породисти кучета, че ако това е кастрирано няма да е загуба.
И последно, никъде не съм била толкова крайна, че да казвам, че като кастрираме непородистите домашни кучета видиш ли и уличните ще свършат. За съжаление аз живея в България, в 2006 година и знам много добре какво е положението. Но все пак това е някакво начало....
User's Signature

#614 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2006 - 02:52 PM

От този разговор няма смисъл. И ти вече спомена възрастта 2 пъти. Мисля, че е нормално като кажеш това което каза да засегнеш някой. Видиш ли мнението ми е гришно, защото съм на 14, не мисля, че е редно да мислиш по този начин - мисли за твърдението, като за твърдение, а не.... ще се повторя.
Аз съм против кастрацията генерално и това няма да реши проблема, както вече казах. Ти щом не вярваш как познаните ще гледат кучето е твой проблем.
И значи, ти предпочиташ кучета като Сара и Беки да не са се раждали? И породисти кучита боледуват често и от по-лоши болести. Не трябва да се "обричат" само улични безстопанствени кучета. И не схванах как като се кастрират домашните кучета ще се положи начало...
Ама аз спирам да пиша по тази тема.
User's Signature

#615 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2006 - 04:43 PM

Ахаа, когато човек е не много интелигентен, ограничен и инатлив , наистина е без значение дали е на 12, 15 или 60 год. r)

#616 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 March 2006 - 11:56 AM

АМи чрез кастрацията ще се постави началото по следния начин: по-малко родили се кучета като цяло, по-малко родили се болни кучета, които в последствие се изхвърлят на улцата, по-малко домашни кучета - следва взимането на улично куче да кажем, и така нататък в числова редица какво ли не още.
На въпроса ти - Да, предпочитам куче като Сара да не се е раждало, защото съм убедена, че ежеседмичното ходене по клиники никак не й е приятно (на кой ли би му било). За съжаление Сара е родена, и аз правя всичко възможно тя да е здрава и да е гледана добре, което съм убедена не много хора биха сторили на мое място, само аз знам колко пари, време, нерви и какво ли не още ми коства това. А не всеки има толкова време и нерви да се занимава.
Казах ти пак, това за възрастта го разбираш грешно, но няма да се повтарям и аз. И ако искаш пиши, аз нямам нищо против теб, опитвам се само да ти помогна да вземеш правилното решение, или в случая да ти попреча да направиш грешка. В крайна сметка ти си решаваш на какво да подложиш кучето си, но от собствен опит ти казвам "преживяването" за Беки няма да е нито много "Здравословно" нито много "приятно". Ти прави каквото искаш. И с нея и с кученцата, все пак твоя отговорност ще са....
Успех.....

П.п. Никога не съм имала нищо лично против теб, ти си много приятно момиче, не ми се сърди, не съм искала да се заям, а само да помогна....
User's Signature

#617 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 12 March 2006 - 10:07 PM

Цитат

Малко снимки и от мен на красивата Сара! w)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
super best super best super best

Здравей,мъжът ми има черен породист кокер и отдавна си търси женска за създаване на поколение r) Ако искаш можем да пратим снимки на красавеца и ако ти хареса да направим сватба cheers
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#618 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 12 March 2006 - 10:11 PM

Цитат

Кокер фенове, помогнете да намерим симпатичен мъж на една черна кокерка. Цвета не е от значение, но за предпочитане кафяв или черно бял. Кученце се разгони преди два дни някъде, на 4 годинки е и стопаните и мислят че и е време да стане мама. Има ли някой идея?

Когато пак се разгони,имаме черен породист кокер с бяло жабо и отдавна си търсим булка dribble
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#619 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 10:22 PM

Аз не се обиждам, изобщо. r) Извинявам се, че съм оставила такова впечатлиние... Сигурно е от липсата на емотинки в постовете ouu . Уважавам правото на всеки да има собствено мнение и не се опитвам да накарам някой да приеме насила моето.

Грешката, за която ти говориш, за мен няма да е грешка... разбирам ти становището - по-малко кучета като цяло... с това съм съгласна. Има странни хора и те не са малко - уж много си обичат кучето, ама много си го обичат и го изхвърлят или така правят с малките... кучетата ще намалеят, но безотговорните стопани - не. Но аз имам следната идея и мисля, че ако се осъществи ще се решат много от проблемите:

Трябва да се въведе закон : за да притежаваш куче, трябва да ти се издаде лиценз, - а за да го получиш - да минеш определени тестове - условия, характер и т.н. Освен това, трябва задължително да го регистрираш в някаква организация. Докато го отглеждаш кучето трявба да минава редовно прегледи при ветеринаря, а при ветеринарните клиники да има зоополицаи, които да реагират ако за кучето не са полагани грижи. Минимум
12 пъти годишно то трябва да се води на ветеринарен преглед със зоо служител на преглед. Веднъж годишно организацията, в която кучето е регистрирано да прави визити за да следи дали кучето е водено редовно на тези прегледи. Ако идин е пропуснат има санкция, Ако са два - голяма санкция а ако са от 3 - или повече и кучето е в лошо състояние, поради липса на грижи или болест в следствие от бездеиствие - то кучето се иззема и търси нов дом.

За да развъждаш куче, то трябва да е регистрирано в развъдни организации и да бъде подходящо зо развъждане - да бъде здраво, породисто и радословно и т.н. Самото развъждане трябва да става под надзор от съответната организация и според развъдния правилник - коя порода с коя не е позволено да се развъжда и др.
По време и след ращдането да минава задължителни прегледи от ветеринар и зоополиция. Кученцата да бъдат задължително гледани при майката до 3 месечна възраст а след това собственикът ги продава, подарява или задържа, като максималния брой кучета, които може да притежава е 4, освен ако не е регистриран развъдник.
Ако собственикът не може или не иска да задържа кученцата и не може да им намери нов дом, те се дават на специални приюти, в които ако не им се намери дом могат да останат до края на живота си. Тези приюти дават кученцата на човек с лиценз безплатно. Приютите, също така представляват сгради с определена температура и клетки-достатъчно големи кучето да може да тича вътре и със стърготинови или друга удабна настилка. За кучетата се грижат хора, работещи също с лиценз, които се грижат за кучетата и ги обучават.

В такъв случай, аз няма да искам преживяване за моето куче, заради това което ти каза. Но съм абсолютно против кастрацията на домашни кучета като средство. За да се осъществи това, трябва да няма мелези като беки. А това ще стане само като се въведе такър закон, защото и да са кастрирани кучетата никой не пречи на стопанина да го изхвъпли или да го бие или да си вземе друго и и него да подложи на това...

Това е оптималния вариант. За да се изпълни тази много далечна идея, трябва да няма улични кучета. Това може да се изпълни само, като се кастрират всички учични кучета и се пускат обратно на улицата. Казвам, че това е единственият вариант, защото ,както всички видяхме, масовото им убиване с лопати и други подръчни средства не проработи! NNN Така няма да се притеснявам, че хранейки улично куче то ще роди още такива и проблема ще се задълбочи. Също няма да има толкова нахапани хора, и кучета. Популацията ще намалее и изчезне от само себе си.

Какво мислите за този вариант?
User's Signature

#620 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 10:11 AM

maccarta идеите ти са много добри, обаче много трудно приложими при нас, без да те обиждам ще ти кажа, че много гледаш animal planet. тук не могат да оправят законите, касаещи хората, да не говорим за животните.Идеите на законотворците на моменти са безумни и не са подплътени с реални планове за реализация.Просто някой нещо чул, казал, предложил и всички се юрват без да се замислят как стоят в действителност нещата и как ще бъдат приложени после на практика.Говоря от позицията на собственик на неродословна /доколкото знам/ здрава черна кокерка и на юрист.
Мисля,че родословието не е гаранция за здраво поколение.Болестите си ги има, характерни за определени породи, независимо от родословието.
Най важно според мен е да се ограничат уличните кучета и тогава да се мисли за домашните.
А що се отнася за хората-даже и със закон лошите нрави не могат да бъдат изкоренени.

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни