Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#621 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 14 March 2006 - 12:22 AM

Идеите са много хубави, но ги чакай в някой друг век. В българия ще се радвам ако някой намери начин да следи за спазването на сегашния закон, все пак ще е нещо, но доколкото знам няма такива надежди. Това, дето го гледаш по анимал планет е наистина много хубаво, но не си представяй, че там също няма лошо хора или бездомни кучета. Но те поне са поставили някакво начало, като са направили закон. Между другото там не държавата, а независими организасии са зоополиция. Те се спонсорират изцяло от дарения, дали в българия някой ще се навие да дава пари за такова дарение, след като няма какво да яде? Надали.... Имаме много път да извървим до тяхното положение.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#622 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 March 2006 - 07:58 PM

Напълно ми е ясно, че това няма да стане този век, и знам, че никаде нещата не са розави. Това е какво трябва да бъде... Казвам, че това не е невъзможно и с достатъчно средства, търпение и амбициозни хора ще се осъществи.
Или поне се недявам да се види НЯКАКВО подобрение в близко бъдеще... cl) Жестоки хора не липсват, но не липсват и хора, като нас, които обичат животните! r) 1super
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#623 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 March 2006 - 09:13 PM

Така е, но за съжаление сме малко. Дано с течение на времето ставаме все повече и повече. Поздрави на Беки от Сара d) w)
User's Signature

#624 Потребителят е офлайн   maccarta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2006 - 04:49 PM

d) Поздрави и от нас за теб и Сара! r)
User's Signature

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.

#625 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 23 March 2006 - 06:44 PM

Мерси, ей сега ще я нагушкам. Как сте вие?
User's Signature

#626 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 09:34 PM

Здравейте!
Търпеливо изчетох 42-те страници на тази тема... Трябваха ми 2 дена, но през тези дни преживях заедно с вас детството на Дейв - безсъъните нощи, проблемите със зъбките, първите посещения в зоокабинета,първата разходка навън, запознанството с първите приятели на полянката, първото подстригване, първото осилче, първия сняг, как се храним.... l) мога да напиша цяла книга за живота на Дейв ;)

Дейв е на 7 години... Живее в Варна, при мама и татко, а аз на 500 км от него... не можете да си представите тъгата ми по него... как се чувствам като видя кокер,който прилича на него...

но, не затова ви пиша...

направи ми впечатление за няколко грешки,които сте допуснали в отглеждането на клепоушковците....
1. моят Дейв отрасна с зърнени каши - а никой тук не спомена това, нуждата от витамини и калции, които не се съдържат никъде другаде в такива коли4ества /дори в млякото/... никога не сме дразнили растежа му с гранули... давахме му ку4е6ки солетки,да си 4е6е зъбите... млякото и гранулите разстройват,просто защото са тежки за бебешкия стомах.
2. пропуснали сте да прибавите към съвета с бутилката топла вода под завивката в легъ;цето на клепоушкото, да турите и тиктакащ 4асовник... затрупан под завивките... тиктакането залъгва, все едно 4е сърце тиктака...
щях да го напиша аз този съвет, но вече гледам се е изписало по този въпрос.
3. отричате хапчетата,като форма на борба с паразитите... ами,какво правите със стомашните паразити - глисти,примерно.... стане ли на 1 годинка, на клепоушкото трябва да му се дава хапче за паразити, не само каишка за бълхи да му се слага... това го знам от ветеринарката,която лекува Дейв, а тя отглежда кокери...
4. никъде не прочетох, че вашият кокер яде нещо различно от гранули и консерви... най-вредната храна... менюто на Дейв е следното /като за 7 годи6ен кокер е 1 път на ден/ - порция варен ориз и морков, една филийка ръжен хляб - всичко е разбъркано,филийката е надробена естествено,а моркова нарязан.... и като изяде това... няколко пилешки глави4ки или пилешки кра4ета /сварени заедно с ориза/ - за десерт... пълноценна храна... а не някакви консерви, от които се появява зъбен камък, лош дъх и какво ли не....

това е засега...

а ето го и дейв,прекрасен ;)
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#627 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 28 March 2006 - 10:32 PM

Здравей Девил, твоя Дейв е страхотен, незнам откриваш ли прилика със мойта Сара, но аз я откривам, даже много :)
Радвам се, че и ти ще ни правиш компания тук, за нас ще е чест.
Всичко, казано от теб е вярно, съгласна съм, за обезпаразитяващите най-вече, с едно голямо изключение. Менюто на нашите кокери (ядящи гранули визирам) е много по-балансирано от на твоя Дейв. Нищо лично, но аз това съм го разбрала от опит. Никога не можеш да балансираш така меню със абсолютно всички необходими съставки, така както трябва да са за деня, освен с изключително сложна и скъпа гоитвена манджа, или гранули. Сара, незнам дали съм писала, мина през абсолютно всички видове хранене. Включително и домашно готвено (кокалите убиват, тях изобщо не ги споменавам) но иначе всичко изброено фигурираше, ефекта беше алергии, кожни заболявания и гастрит. Откак мина на качествени гранули няма никакви проблеми. Всичко се оправи, кучето ми е здраво и красиво, слава богу, и да чукам на дърво мисля да си остане така.
Поздрави от Сара на Дейв и чакам вашето посещение пак. w)
User's Signature

#628 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 12:15 AM

за съжаление дейв е много далече от мене, за да се запознаят със Сара :( или да му ги предам поздравите ли4но... :(

но това с гранулите - опитахме с дейв... е не 6те и не 6те,иска си порцийката с ориз и морков и кокал4ета за десерт и това е... но кокал4етата са пилешки,или теле6ки /ох каква наслада е да си иззгризе един голям кокал телешки l) - но важно е да се отблежи 4е на ден,даже през ден може да си ръфне един кокал... да не вземете да изсипете цяклла торба с теле6ки кокали и да се оплачете на другия ден, 4е ку4ето ви има разстройство.../.. затова сега си изяжда порцийка гранулки,но когато е навън....
а и още нещо,защо му даваме телешки кокал ли... ами с него се изаква по-лесно... няма си разстройство... просто по-лесно останалата храна се прокарва по 4ревцата му ;)

сещам се и за още няколко грешки,които снощи пропуснах да спомена:
1. относно дрешките... 4етох пишете 4е малките бебоци не трябвало да излизат с дрешки през зимата 6тото 6тели да се изнежат,трябвало да се каляват... е,как?! bl) та това е бебок - на 3 месеца излиза за първи път навън /а е зима/ и да зъзне голи4ък?
според мене трябва първата зима да изкара с дрешка... а,след това ве4е само когато е най-студено и вали /сняг,дъжд/ да е с дрешка...
моя дейв още първата зима - баба му изплете две жиилетки, мама намери от детската ясла в която работи стари якенца и ги прекрои за дейв....

2. това не е толкова грешка,колкото незнание и дано пове4е стопани,които тепърва ще се сблъскват с пъървите разходки прочетат това...
прочетох за клепоушковци които искали да ги вземат на ръце навън...
да... ще искат,защото 3 месеца са живели между 43 стени и тепърва се сблъскват с големия свят...
ето какво правехме с дейв когато бе6е бебок... носех го на ръце до полянка в морската градина и го пусках на полянката /която винаги беше една и съща,докато свикне с нея/, после постепенно разширявах периметъра на полянката,излизах на алеята... така дейв свикна да си тича сам...

за страха от кучетата - този страх е факт,от това 4е като бебок не е било събирано с други ку4енца.... още при първите прохождания на дейв из морксата градина, аз ходех на една полянка където имах съседи с сетер и далматинец... и една кокерка... та,дейв свикна с тях - няма да ви казвам колко битки понесе като бебок /6 мес./,колко са го бори4кали... но тези ку4ета го нау4иха 4е трябва да се бори, 4е трябва да си играе... и сега дейв няма никакъв страх от ку4ета...

как да преодолеете страха на ку4ето от другите ли?
ами лесни4ко... пробвайте с някоя съседка,която по ва6е наблюдение има 4-лапкопвец, който не е буен,а любвеобвилен,но не досаден.... та,разхождайте се с тази съседка, дори ако трябва да носите ва6ия клепоушко на ръце... отидете на някоя полянка заедно с нея и клепоушкото й и го пуснете там, да ще иска да се крие зад вас... но повторете "сеанса" 2-3 пъти и ще има резултат и вашия мъник отначало плахо,но после все по-смело ще си играе със своя "нов приятел"...

3. и още един съвет,който ще е полезен за някои /оссобено за стопаните на мъжки кокери/...
разхождайте клепоушкото ВИНАГИ по един и същи маршрут... за да нау4и пътя... така когато един ден,когато стане младеж и се нау4и да ходи по следите на разгонените... кокера ще се върне сам по пътя по който се е нау4ил да върви със стопанина си...

дейв ми се е губил така... за пръв път бе6е с баща ми,когато баща ми го изпуснал от поглед,заплеснал се с някав познат в градината... дейв хукнал нанякъде, баща ми като видял 4е го няма тръгнал да обикаля да го търси... дейв се върнал на мястото където е оставил "татко си" и като не го видял там, си хванал пътеката и си се прибра сам пред блока...

сега се сещам и за друг съвет - ако изгубите ку4ето си навън... постойте 30 минути на мястото където сте го видяли за последен път... той сам ще се върне...

4. нещо много важно,което се сетих привършвайки писането тук - относно храненето преди или след...
най-правилно е СЛЕД и то 1 4ас след като се прибере от дългата си разходка.... грешно е мннението - дай да се наяде прреди да излезе че да се изака по-лесно старата храна... от яденето преди разходка се получава преплитане на червата, също кАКакто и да яде веднага след като се прибере от разходка...

това е засега от мен... не знам дали съветите ми са полезни, но за тях се сетих...

за щастие Дейв имапе късмета да сллучи на стопани... в смисъл такъв 4е никога не сме имали проблеми с него относно поведение,възпитание... никога не сме 4ели книги, всичко което сме научили е от разговори със съседи ку4кари - от това каква храна да яде, до това каква марка противопраразитни препарати да ползваме;от това как да го научим да изпълнява командите "Тук" и "Седни", до това как да го намираме като се загуби...

апропо, записах се с ник Devil... Защото това е името на Дейв... Побългарено звучи Дейвъл, но му викаме Дейв... ;)

позздравиЧ!

радвам се 4е съм сред вас... определено през дните в които 4етох какво сте писали тук се върнах в детството на дейв.... :)

офтопик:а храната /готвената/ - не е нужно да е скъпа... казвам ти... Дейв хапва ориз,телешко или пилешко,морков4ета и хляб... няма никакви излишни разходи около тези храни, освен парите за пакет пилешко /фенер,глави4ки,кра4ета/ - 1-1.50, ориз /е някакви стотинки 6те е то4ната цена не знам/,кило моркови - до 1 лв, и хляб - 50 ст. и разходсите за тока, с който ще се свари вси4ко това /а за нас е на газ ;)/юно вси4ко е до това клепоу6кото да свикне от малък да хапва това... клепоушко свикнал само на гранули,естествено 4е ще му дразни корем4ето от готвена храна или консерви...а,ние стопаните на кокери знаем колко е нежно търбух4ето на кокера,нали ;)

п,с:я да ви питам... вашите клепопушкоповци как реагират когато се налага да излизат навън и вали дъжд? /аз ще разказвам утре, че тука стана цял роман за подвизите на Дейв ;)/
User's Signature

Качена снимка

#629 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 29 March 2006 - 03:02 PM

Много хубави съвети, но те са мааалко попрекалени, все пак това е куче, не дете...но са си хубави.

Относно храната, готвената, казах ти моето мнение, за да е ПЪЛНОЦЕННА готвената храна, трябва да има много повече неща от ориза и морковите, съответно сметката вече не е малка като твойта. Плюс това споменах, че за да е перфектно балансирана трябват мнго точни количества, което ние обикновенните хора не сме способни да правим всеки ден. Затова решението за мен са си гранулите (пак подчертавам само качествените).
За кокалите (особено пилешките) мойто мнение, и не само, е че са си бомба със закъснител, само въпрос на време е да стане нещо лошо, ако ще и по един на месец само да даваш. Затова Сара никога не е яла и няма да яде кокали (къде се е видяло хищник в приодата да изяжда и кокалите, та те изобщо не са хранителни). Има си други лакомства. Колкото до акото, Сара си има префектно ако, от гранулите. Откак яде гранули един път не е имала разтройство, слава богу.

И на последния въпрос, Сара няма никакви проблеми с излизането на дъжд, на слънце, на сняг, все й се играе, скача, гони пръчка, върши си работите и си се прибираме. Винаги се радва на излизане и на прибиране :)
User's Signature

#630 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 12:28 AM

питам,щото Дейв мрази дъжда... l) и да се къпе в морето мрази l)

а със страха от гръмотевици??? имате ли си проблем4е...

дей в това отношение е много плашлив,ако е навън хуква да се прибира сам /да не говорим види ли в небето делтапланер/... а ако е вкъ6ти и 4уе гръмоттевица,недай си боже да има заря - скрива се под м,масата в хола,на тъмно...

относно съветите... викаш,да не е малко дете,ку4е е... дейв сме си го отгледали явно като малко дете l)
User's Signature

Качена снимка

#631 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 March 2006 - 08:12 AM

Ами не, Сара няма проблеми с дъжда, не обича да се къпе, но стои мирно докато свършим. С гръмотевиците имахме проблем в началото, криеше се под леглото, сегя само я стряска шума и после нищо, забравя че е имало нещо. Виж заря (фоерверки) това е нещо друго, иска да ги изяде, на една нова година щеше да се хвърли през терасата по един бенкаглски огън, направо полудява като чуе такива неща, е все пак ловни кучета са ;)
А за съветите, то и аз Сара я гледам като дете, но се старая да не прекалявам, защото глезено куче не е хубаво да имаш, а и за здравето не е много добре w)
User's Signature

#632 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 02:51 PM

Извинявам се, ако някъде във форума не съм довидяла нещо или ако ви звуча като лаик-обаче има ли в БГ клуб на кокер шпаньол.

#633 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 02:54 PM

Цитат

Ами не, Сара няма проблеми с дъжда, не обича да се къпе, но стои мирно докато свършим. С гръмотевиците имахме проблем в началото, криеше се под леглото, сегя само я стряска шума и после нищо, забравя че е имало нещо. Виж заря (фоерверки) това е нещо друго, иска да ги изяде, на една нова година щеше да се хвърли през терасата по един бенкаглски огън, направо полудява като чуе такива неща, е все пак ловни кучета са ;)
А за съветите, то и аз Сара я гледам като дете, но се старая да не прекалявам, защото глезено куче не е хубаво да имаш, а и за здравето не е много добре w)

ооо,дейв си има цял ритуал по къпането l) ...за 7 години е запомнил 4е като влезе отвън,от входната врата трябва да отиде в банята... и сам си отива,сяда си зад вратата в банята и 4ака да му напалнят леген с вода... после подава лапа да му я измият с гъба, и сам си ги сменя лапи4ките... помага един вид по-лесно да и по-бързо да свършим... ;)

а относно радостта по посрещането,когато се прибираш у дома,а Сара те е 4акала? r)
User's Signature

Качена снимка

#634 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 02:58 PM

Цитат

А за съветите, то и аз Сара я гледам като дете, но се старая да не прекалявам, защото глезено куче не е хубаво да имаш, а и за здравето не е много добре  w)

ооо,дейв си има цял ритуал по къпането l) ...за 7 години е запомнил 4е като влезе отвън,от входната врата трябва да отиде в банята... и сам си отива,сяда си зад вратата в банята и 4ака да му напалнят леген с вода... после подава лапа да му я измият с гъба, и сам си ги сменя лапи4ките, обкра4ва легена за да му изплакнат корема... помага един вид по-лесно да го измият и по-бързо да свършим... ;)
зву4и невероятно, но е факт r)

а относно радостта по посрещането,когато се прибираш у дома,а Сара те е 4акала? d) w)
User's Signature

Качена снимка

#635 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 March 2006 - 03:13 PM

dolly Аз доколкото знам няма, чувала съм за един в ж.к. Дружба, но ми е много далече и не съм ходила, порови се из интернет, но аз само един адрес намерих, но не съм убедена, че регистриран.

Девил, относно радостта като се прибирам, аммм, много относително, ако ме е нямало 20 мин ми върти опашка, ако ме е нямало няколко часа ми скача и ми върти опашка, ако ме е нямало цял ден играе кюцеци (да, да, точната дума) а ако ме е нямало цял ден, а тя е била и сама, тогава заедно с всичко останало има и скимтене, и плач и каквото се сетиш. Даже толкова еуфория има в нея, че понякога не може да си намери място и без да иска се качва на масата, а знае, че и е забранено. Шемет голям е, а да видиш мъжа ми като си дойде какви акробатични номера са, ще ти падне шапката. Само ме дразни факта, че така и не се научи да "целува". Прави го веднъж на два месеца, общо взето само на брат ми (странна работа). Иначе всичко е страхотно, ма не целува и тва си е d)
User's Signature

#636 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2006 - 03:41 PM

След като няма клуб къде се регистрира и води родословие, само в чужбина ли???И как се следи за стандарта, който толкова се обсъжда????

А относно посрещането-Тайра в повечето случаи върти кючеци, аз понякога така и викам-кючекчийка.Много обича да целува съпруга ми по ухото, ближе в несвяст и понякога лекичко захапва, много е гъделичкащо, мен само понякога ме целува.
И тя много се шашка от гърмежи и гръмотевици /а уж е ловно куче, ама като не е стъпвала на лов/, по Коледа и Нова Година направо се побърква.
А що се отнася за разходките-само ако вали порой -не и се излиза, то и на мен тогава не ми се излиза.

#637 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 March 2006 - 05:33 PM

Ми то принципно в България са ужасно малко "породистите" кокери, а и наще не съм много убедена към кой от двата вида спадат - английски или американски. Доста се разлиават и от двата вида, лично мнение. За стандарта и "родсловието" би трябвало да следи Българското киноложко сдружение, но аз лично съм много скарана с тези неща свързани с родословията и наистина не мога повече да ти помогна.
User's Signature

#638 Потребителят е офлайн   Devil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 12:46 AM

а дейв като види баща ми и си има ритуал по посрещането му,без зна4ение колко време го е нямало... акоп е бил нощна смяна дейв застава то4но в 8 /как па си знае кутрето,биологи4ен 4асовник ли си има не знам/ до входната врата и докато не се отвори и не го види не мърда оттам.. след което запо4ва да скимти,да кяфка и да вие ... пее... а баща ми като се облегне на стената да си събува обувките, се обляга на предни лапи и ска4а по него и ще го събори 4ак...
полудява от радост....
но с това ритуала не свършва...
след това баща ми задължително трябва да влезе в стаята където спят той и дейв, да седне на фотьойла,дейв да се качи с предни лапи на коленете му и да почне да го ближе по ухото и брадичката /нещо което хич не радва баща ми и след толкова години, ама му е свикнал де;)/

но 4ак пък кючеци не играе ;) виж той явно си пада по пеенето... l)

и странното е че само на баща ми ги прави тия номера.... дали защото усеща че са "от една порода" - демек 4е са мъжкари,не знам

офтопик:извинявам се за 2та пуснати един след друг поста,днес си имах проблеми с нета и явно се е отразило и на вашия форум :(
User's Signature

Качена снимка

#639 Потребителят е офлайн   dolly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2006 - 08:56 AM

samotnata, благодаря, аз не държа на чъстокръвие и родословие, просто ми беше интересно. В темата "клубове по породи у нас" има съобщение, че е създаден такъв клуб, който ""ще осъществява дейност в полза на собствениците на чистопородни кучета с доказан произход от породата Кокер"", което ми е много интересно как ще става, след като досега е нямало такъв клуб. Не съм много наясно с ваденето на родословие, но ако клубовете следят за това, от къде ще имаш родословие, освен от чужбина. Солственика на майката на моята Тайра твърди, че тя имала такова, ама ние късно сме питали и вече не можело да се извади такова, или нещо от сорта.
А собствениците на Кокери без доказан произход - за тях какво - дръжки????
Ей такива неща са ми интересни, след като нашумя въпроса за кастрацията, за расовите кучета за разплод и т.н.

#640 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 31 March 2006 - 12:04 PM

Ми какво ни пречи на нас (собствениците на безпородни кокери) да си направим такъв (нелиигитимен разбира се) клуб, където да се събираме с рошавите непослушковци и да си обменяме съвети за отглеждането им. Стига да имаме желание, се един парк ще се намери подходящ за такава среща. А иначе аз лично предпочитам непородистите кокери (и не само те) да не се възпроизвеждат по една единствена причина (нищо общо с документи и изложби) здравето им. Мойта е без родословие и да си призная доста време прекарваме по кабинетите да се лекуваме. Но това си е мое лично мнение, не ангажирам никой с него. Аз Сара я кастрирах (май съм забравила да се "похваля") във вторник тази седмица, и знам, че за нея това е най-доброто решение. Но това по никакъв начин не ми променя отношението към всички животни и хора d) w)
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена