Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#821 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 August 2006 - 03:42 PM

Цитат

Цитат

Здравейте, фенове на кокера!

Отказа се от бигъл, а? nok

Здрасти! Хвана ме на местопрестъплението!
Не съм се отказала от бигъла. Просто скоро време ще се пренасяме. Ама сигурно ще е след два месеца, което ще рече, че няма да мога да взема кученцето, което бяха запазили за мен. Е, пак не е сигурно. Може и след един месец да се пренесем. В такъв случай, при всички положения ще си взема бигълчето. Кокера беше алтернативен вариант, защото тий също много ми харесва.

#822 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 August 2006 - 04:05 PM

Цитат

Кокера беше алтернативен вариант, защото тий също много ми харесва.

Каквото и да избереш - упех и бъди подготвена! b)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#823 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 04:07 PM

Цитат

Понеже се чудя дали да си взема кокер, а бях чувала, че много трудно се възпитават (пикали навсякъде изкъщи и правели какви ли не още поразии). Е, знам, че поразии прави всяко куче, ама за тези специално знам, че не слушали, ама никак.
Моля Ви, кажете ми какво да правя, понеже неискам да чета 50 страници форум. Ведъж го направих...и цяла нощт сънувах кучета и форуми.
Също искам да знам (ако може  b) )от къде мога да си взема кученце за след един месец, но да е чистокръвно и на прилична цена.
Благодаря Ви предварително!!!  r)

b) Това е абсолютно всяко едно куче, което е попаднало на смотани стопани. Имах кокер - изключително интелигентно, чисто, умно, невероятно добричко куче. Тези дето ти ги разправят тия им кажи да почетат малко книги за възпитание или да потърсят помощ, ако тяхното куче е такова.
Вече има клуб в България
Ако искаш чистокръвен кокер най-добре да се свържеш с клуба. Иначе кокерчета "български" има във всеки вход. Не отстъпват нито по интелект, нито по доброта, но просто не са чистокръвни и не би следвало ако вземеш такова след време задължително да решиш, че трябва да развъдиш с другото сладко от съседния вход, с което си приличат. Добре е преди да вземеш куче да си купиш някоя и друга книжка и подробно да прочетеш всичко за отглеждането, ваксини, хранене, възпитание, нужди... да не се оплакваш после, че не те слуша и прави поразии. l)

#824 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2006 - 07:19 PM

Цитат

Цитат

Понеже се чудя дали да си взема кокер, а бях чувала, че много трудно се възпитават (пикали навсякъде изкъщи и правели какви ли не още поразии). Е, знам, че поразии прави всяко куче, ама за тези специално знам, че не слушали, ама никак.
Моля Ви, кажете ми какво да правя, понеже неискам да чета 50 страници форум. Ведъж го направих...и цяла нощт сънувах кучета и форуми.
Също искам да знам (ако може  b) )от къде мога да си взема кученце за след един месец, но да е чистокръвно и на прилична цена.
Благодаря Ви предварително!!!  r)

b) Това е абсолютно всяко едно куче, което е попаднало на смотани стопани. Имах кокер - изключително интелигентно, чисто, умно, невероятно добричко куче. Тези дето ти ги разправят тия им кажи да почетат малко книги за възпитание или да потърсят помощ, ако тяхното куче е такова.
Вече има клуб в България
Ако искаш чистокръвен кокер най-добре да се свържеш с клуба. Иначе кокерчета "български" има във всеки вход. Не отстъпват нито по интелект, нито по доброта, но просто не са чистокръвни и не би следвало ако вземеш такова след време задължително да решиш, че трябва да развъдиш с другото сладко от съседния вход, с което си приличат. Добре е преди да вземеш куче да си купиш някоя и друга книжка и подробно да прочетеш всичко за отглеждането, ваксини, хранене, възпитание, нужди... да не се оплакваш после, че не те слуша и прави поразии. l)

Здравей,
Благодаря ти за отговора! Много се радвам, че кученцата не са такива, каквито ми ги описаха.
Само имам един въпрос. Как мога да разбера какви са точно видовете кокери, защото има един определен вид, който много ми харесва, но не знам как точно се казва. В интернет почти нищо неможах да намеря.
Благодаря предварително! r)

#825 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 07:45 AM

bl) Мииии, как така, как да разбереш? Това с книжката дето го споменах по-горе не е за изпускане. Ако не си наясно рови, търси, чети... Американски и английски кокер. Но ако още не ти са съвсем ясни, по-добре поучи още малко, за да си напълно подготвена. 1super

#826 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 08:15 AM

Цитат

bl) Мииии, как така, как да разбереш? Това с книжката дето го споменах по-горе не е за изпускане. Ако не си наясно рови, търси, чети... Американски и английски кокер. Но ако още не ти са съвсем ясни, по-добре поучи още малко, за да си напълно подготвена.  1super

Здравей!
Изпращам ти на снимка кученца, за да видиш точно от кой вид се интересувам и искам да те питам, дали са по - скъпи от другите видове s)

#827 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 08:16 AM

Ето от този вид

Прикачени файлове

#828 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 08:18 AM

Малко големички станаха, но се надявам на никой да не пречат oleeee

Прикачени файлове

#829 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 08:21 AM

Diyana Char, искам да те попитам нещо (ако може b) )
Някъде четох, че един от недостатъците на тази порода е, че са със светли очи. Неразбирам защо това да е недостатък? А и на мен не ми изглеждат светлооки.

#830 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 09:39 AM

Това прилича на английско кокерче. Недостатък може би не че са със светли очи, а ако са със светли очи, както и косичката по главата, както и бяло петно на гърдите при едноцветните... Защо е недостатък - това казват поколенията селекционери, създатели на породата. Аз не мога да дам отговор. Породата си има стандарт и всяко отклонение от нея е недостатък. А относно цените... В България до скоро нямаше клуб, но навсякъде се продават и предлагат кокерчета (разби ра се неродословни, но с "гаранция" че са породисти. Няма друга гаранция освен родословието.) Средна цена не знам, не съм се интересувала. За по-скъпо и по-евтино... зависи от много фактори. Примерно от кой развъдник е кученцето, какви са родителите и прародителите му, каква е селекционната линия... знам ли. А в България, ако няма развъдник тогава се обръща поглед кум чужбина, а там знаем, че са на друга планета в стандарта на живот (или по-скоро ни е сме на друга планета). Но на всички тези въпроси освен многото книги на пазара, които нееднократно те карам да попрочетеш, има и клуб, на който вече ти дадох координати. Обърни се към тях. Кученца, цени, и подобни могат най-добре те да ти кажат.

#831 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 09:55 AM

r) Преди години, когато бях дете и много исках куче, четях и търсех всевъзможна литература. Тогава малко книги имаше, но се появиха и първите списания за животни... Поглъщах всякаква информация, до която мога да се добера. Четях за дресура, за хранене... Знаех всички групи витамини, в кои храни се съдържат. Тогава не бях и чувала за гранулирана специализирана храна. От какви неща се нуждае кученцето за правилно физическо и психическо развитие. Какво натоварване по време на разходки, какви инстинкти има, Какви играчки трябва да има, как да започна възпитанието от първия ден у дома, какви ваксини се слагат и кога. НА 12 години ме имаха за специалист хора, които са гледали кучета от години. Молеха ме в градинките да демонстрирам, на какво съм го научила и ме питаха, как съм го научила... За различните породи шпаньоли знаех почти всичко. КОя порода, къде е селектирана, през коя година е призната, за какви цели е създадена, къде е най-разпространена...
Искам да кажа, че има доста неща, които можеш да научиш и трябва да научиш преди да вземеш кученцето. То не е само два пъти на ден разходка, пълна паничка с вода и манджичка. Неща, кито са ценни и необходими.

Не че трябва да станеш болна маниячка като мен на времето. Но все пак да искаш кокерче, а да не знаеш всъшност какво е то наистина... w) Има сега едни книжки с твърди корици, с картинки, приятни и лесни за четене предполагам - ако прочетеш една такава книжка, ще ти бъде не само много интересно, но и полезно, за да разбереш специфичните чери на различните породи, за да избереш твоята.

#832 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 03:42 PM

Здравей, Diyana Char!
Във връзка със здравето, обучението и възпитанието на кучето съм изпринтирала и прочела от интернет над 100 листа. Просто за тази порода не съм чела достатъчно, но в интернет почти няма информация за тази порода. Можеби трябва наистина да си купя книжка.
Значи, до колкото разбирам, не трябва кучето ми да има светли очи, така ли? И какво ще рече неродословни, но с "гаранция" че са породисти. Аз разбирам, че като си купя кученце, няма да ми дадат родословие, а само ще ми гарантират без никакъв документ, че са породисти, така ли? А в такъв случай, няма ли опасност да не е истинско породисто? И как мога да позная малкото кученце дали ги има тези бели петна и дали е със светли очички? Питам, защото незнам дали като е малко кученцето се разбира какви ще са ми за в бъдеще очите. Вярно, ти ми казваш, че в България са породисти и да не се притеснявам, но я си представи, че таткото е от друга порода или нещо такова. Незнам. Можеби ти изглеждам смешна с тези въпроси, но....... s)
А, и във връзка с клуба, аз го посетих и се регистрирах дори, но видях, че има само форум. Другото, което ме притеснява е, че съм чувала да не си купувам куче от развъдник или от зоомагазин. Въобще много информация ми се насъбра напоследък и затова ще те помоля да ми помогнеш worthy

#833 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2006 - 04:01 PM

bl) Не съм казала, че в България са породисти. Напротив. Навсякъде има, но без родословие. Няма ли родословие, кучето не е породисто, въпреки, че могат да те убеждават в противното. Това имах предвид.
Куче в никакъв случай не се купува от магазин. Там ги излагат с дни, седмици, месеци, не се знае произхода им, нито дали са ваксинирани и как са гледани, и изобщо е престъпление търговията с животни по магазините. И за кученцата е шок и за хората, които страдат после, ако с кученцето се случи нещо трагично, поради мърляво отглеждане.
Куче се взима от развъдник. Имено развъдниците развъждат породисти кученца. Гледат го според всички правила, подбират родителите, храната, всичко. Гледат ги като собствени деца, с любов и много старание. Като ти го дават задължително ти дават и родословието - то върви с кученцето.
Можеш да пишеш на лични на Dusko или на assassin - Георги Ефтимов - председател на БКК. Ела на 09.09 на тенискортовете в Дианабад. Ще има изложба. Ще ти бъде много интересно предполагам, може да има и кокери. Със сигурност, кучетата, които ходят на изложби са родословни. Изложбата е, за да покаже съответната порода, качества, физика... и разбира се се избира най-доброто куче на края, макар и да е трудно сред толкова великолепни същества. Има конкурси, награди. Може да се запознаеш и с други породи, с хора като теб, които обичат кучетата и заниманията с тях.

ПП: Извинявай, ама не попитах от къде си?

#834 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 August 2006 - 08:02 AM

Здрасти, Diyana Char!
Аз живея в София. Ще се постарая да дойда в Дианабад на девети.
Значи, до колкото разбирам трябва да си взема куче от развъдник и от там ще ми дадат родословие, нали така? И искам да те попитам дали тези развъдници има ли ги в интернет?

#835 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2006 - 08:17 AM

Предполагам повечето ги има. Аз като си взиах Кора намерих информацията за лабрадорите в Интернет, там имаше и страничка на клуба и новини за кучетата и информация за нови кученца. От там попаднах и във форума на DogChampions. Намерих телефона на човека, който има развъдник в Пловдив, говорихме, срещнахме се, видях кученцата... нататък вече е ясно... w)
В България само че не знам дали има за кокери специално. Душко може да ти отговори. Ако някой иска куче от дадена порода, а няма у нас, тогава се търсят варианти от чужбина... Но това наистина вече от клуба могат да ти кажат. Знам, че е учреден наскоро. r)

#836 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2006 - 08:39 AM

r) Разбира се говоря, ако наистина искаш чистопородно кученце. Моето шпаньолче нямаше порода. Но беше великолепен, рядко красиво. Естествено - нали си беше мой. Ама и до ден днешен красив като него много рядко виждам. Обожавах го... Само дето не можех да го водя на изложби, нито пък да му позволя да създаде потомство, тъй като нямаше родословие. Знаех, че за мен е най-красивият на света и ако отидем на изложби ще засенчи всички кучета там l) Това е шега, разбира се. Изложбите не са конкурси по красота, където ходят напудрени и фризирани кученца, гледани като в кафез. Там се разглежда самото куче като белези, тяло, развитие, структура, характер.... и още мнооого неща.
Родословие не е равнозначно на обич или гордост. То е просто необходим и задължителен документ, както и твоят акт за раждане.

#837 Потребителят е офлайн   mariastavreva Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 August 2006 - 03:12 PM

Здравей, Diyana Char!
Влизам в този клуб, но нищо не намирам. Я виж, да не би да си ми дала нещо грешно. Там където влизам е форум, освен това няма нищо за английския кокер.s) Търся навсякъде, даже се регистрирах, но...нищо bl)
Моля те, погледни да не би да си ми дала друг сайт worthy

#838 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2006 - 03:27 PM

Наистина ти пуснах линк към форума, за да видиш имената и да пишеш на хората. но още нямат сайт. Ти писа ли им? Ако не assassin със сигурност ще е на изложбата
Той е с ротвайлери. Името му е Георги Ефтимов. А Душко си е Душко - той има шоколадов американски кокер. не знам дали ще е с него и дали ще дойде на изложбата, но можеш да му пишеш във форума на DogChampions и да го питаш.

#839 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2006 - 03:41 PM

w) w) w)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#840 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip