Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2481 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 May 2007 - 09:45 PM

l) Значи "нашите" са по-послушни l)

#2482 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 May 2007 - 10:05 PM

Няма послушен кокер. Има кокер, който е влезнал в период - затишие пред буря. Типичен пример Сара днес. Тия дни само слушкаше, а днес се развилня на дъжда баш. И вкъщи белички направи. Ама понеже бате си я щади и тя се скри при него под одеалото. w)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2483 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 22 May 2007 - 09:16 AM

По правило ушите на кокерите и англ. и амер. започват от нивото на ъгъла на окото и като ги събереш пред муцуната трябва да я обгръщат и да "остава". На всички "сладкиши" от сайта ушите им са почти една трета по-дълги от на Рудо.
Даже снощи му викам "Къде са ти покетрени ушите там, бе, мушмурок!И къси! Ти затова ли не слушаш, да ги дърпам та по-дълги да станат?" Бърборя си аз, а той ме гледа умно и сигурно си мисли "Тая сега пък какво иска? Що за нова команда!"
Какво да го правя - като реши да "играем", а аз имам работа и кажа "не", такъв лай започва, нямам думи..."Не"-лай, "не"-лай,"НЕЕЕ"- ЛАЙ! Докато не го перна по дупето и не му кажа "марш" е голяма олелия oleeee bash ! Егати нахалитета!
Днес съм с мускулна треска. От както вали го извеждам на повод и така е през цялата разходка и заради буклуците, които яде. Вчера ходихме в парка и на връщане му ударихме един джогинг, умирачка! С развяти уши, с четири лапи в галоп, по нанадолнище...представяте ли си ме? "Достолепна" дама, в тръс след луд кокер! super best
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2484 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2007 - 09:36 AM

Е явно ние сме ги теглили доста l) От всичко съм прочела знам ,че когато дръпнеш ушите на кучо напред трябва да достигат до върха на носната гъба.Това било критерия.А аз искам да попитам някой от вас знае ли дали козината на кокера расте цял живот,защото гледам кокерите по изложбите с каква дълга козина са bl) а пък при нас от доста време насам сме си все с една и съща дължина?

#2485 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 09:50 AM

misheto7, нашите са още малки (Рудо става на 6 мес. днес), не са сменили бебешката козинка, не са достигнали още полова зрялост, още ще им расте и на дължина и по коремчетата. На Рудо тумбичката е още почти гола. А за ушите, нали виждаш в сайта - до раменете им стигат.
Снощи му подстригвах лапите, но малко прекалих, подстригах и отгоре и сега му се виждат пръстите и не ми харесва. Следващия път няма да правя така.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2486 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2007 - 10:02 AM

ха ха явно вчера е бил ден за прически.След като два часа го ресах за да сваля останалата част от бебешката козина,реших да пробвам да му подстрижа лапичките отдолу.Е няма такава история l) .С триста зора го покетрих на масата за да ми е по удобно.Сложих го да легне и се започна една епопея.Аз му хващам крака и тръгвам с ножицата и аха да кръцна и той си дърпа крака,аз пак с ножицата той пак дърпа крака.Извиках подкрепление -да го държат,галят ,залъгват с бискити и не знам още какво да му правят.В момента крайният резултат е потресающ-две подстригани да не кажа окълцани задни лапи,гледане на криво от негова страна ,а за мен зверски болки в кръста cheers Днес вечерта епопеята продължава живи и здрави скоро ще чака снимки на крайния резултат .дано с предните лапи се справя по-добре.Не знам другите как се справят и досега доста пъти чух ,"хайде стига бе тия за какво вземат толкова праи за подстригване на куче" но знам че само човек които не се е захванал да го прави не знае какво мъчение е първия път.Искрено се надявам по нататък и аз и той да се справяме все по-добре 1super А най-хубавото е че каквото и да им направим и както и да ги подстрижем не могат да се оплачат l)

#2487 Потребителят е офлайн   Enfant^Terrible Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 10:20 AM

Дъ-ъ-ъ-ъ-ълги Шелини уши, малко преди да се грууминговаме ;-)
Качена снимка

#2488 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 May 2007 - 10:48 AM

Пускам тази моя обява и тук с надеждата да се намери стопанин за кокерчето.

Цитат

От познат ветеринарен доктор разбрах, че негова пациентка не може вече да си гледа кучето поради семейни причини  n)  - мъжки кокер на 6 год. и половина ! Докторът каза, че кучето е здраво и в добра кондиция, но случаят е спешен. a)

Тел за контакти на бъдещата бивша собственичка: 0884419656 - г-жа Петрова

#2489 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 01:13 PM

[quote name='Enfant^Terrible' date='May 22 2007, 10:20 AM']Дъ-ъ-ъ-ъ-ълги Шелини уши, малко преди да се грууминговаме ;-)
Е, те това е! И поставянето и дължината, а пък и окраската отговарят. Незнам колко е чистокръвна Шели, но е по- от Руди, да не кажа на светлинни години!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2490 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 05:09 PM

Преди малко говорихме със синът ми за евентуална кастрация на Рудо s) . Някой знае ли кога е най-подходящото време (възраст) за това при мъжките кучета и сложна ли е манипулацията? Ох, направо всичко ми трепери! Но мислим, че това ще реши доста проблеми, които може да имаме иначе.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2491 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 05:45 PM

Цитат

Преди малко говорихме със синът ми за евентуална кастрация на Рудо s) . Някой знае ли кога е най-подходящото време (възраст) за това при мъжките кучета и сложна ли е манипулацията? Ох, направо всичко ми трепери! Но мислим, че това ще реши доста проблеми, които може да имаме иначе.

Според мен най-подходящата възраст е 8-9-10 месеца.
Манипулацията е по-лесна, отколкото при женските кучета, защото там има отваряне на корема. При мъжките се отстраняват само тестисите.
Възстановява се за 2-3 дни, а понякога и на следващия още. Като се прибере вкъщи, трябва да е на тъмно, топло, спокойно място. Без храна и вода до утре.

super best super best super best
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#2492 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 22 May 2007 - 06:16 PM

Мише, козината расте цял живот, но само колкото й е "гена". На тези по изложбите са им дълги козинките, защото така са селектирани. Ние тук със смеските само можем да гадаем колко е дължината на козината на нашия кокер. На Сара например й беше малко по-дъ;га козината от на Мики. След кастрацията стана двойно по-дълга. Но пак не достигна дължината на изложбените. Най-вероятно каквато е дължината на 2 годишна възраст такава ще е цял живот.

Рудо, кастрация на мъжко... върти ми се 1 година в главата, или след нея. Защото растежа би трябвало да е завършен до тази възраст. Операцията трае 15-20 мин, лека е при мъжките, защото наистина ен се отваря корема. Възстановяват се за няколко дни. Само се внимава да не си изгризат конците.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2493 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 07:32 PM

Това за корема го знам, защото тестисите са отвън, в скротума. Ще го резнат, ще му ги махнат ouu и ще го зашият. Горе-долу ми е ясно за какво става дума, само дето като стана въпрос за МОЕТО куче, започнах да давам заето! За да не си изгризе конците ще трябва май яка. Е, значи притесненията се отлагат с някой и друг месец. Нали днес става на половин годинка bravoS ! Ще се свържа с Вета ни и ще го поразпитам за подробности и от материален характер, че да сме готови. Ама съм голяяяма паника! Кога се установява тазоб. дисплазия ако я има, като при хората до 4-5 мес. възраст ли или по-късно? Като сяда, седи много странно, задните крака разчекнати. Иначе не изпитва болка, бяга бързо и дълго като време, докато се умори и се тръшка на земята като торба. Днес ми "изпи соса" на разходката, голям крос направихме, мускулната треска се затвърди b) l) ! Да е жив и здрав!!! Много го (love) !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2494 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 May 2007 - 07:44 PM

Има и вариант да не се слагат конци - дупката е малка и се оставя отворена.
Има плюсове и минуси и за двата варианта - питайте и говорете с вета.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2495 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 08:27 PM

Ако му оставят отворена дупката няма ли опасност от инфекция! То ще трябва голямо пазене и дезинфекция! Най-добре наистина вета да каже и мисля, че той самият прави някакви операции, та тази манипулация няма начин да не я извършва. Ох-охох! Добре, че не става въпрос за утре! За дисплазията нищо не ми казвате? Начинът по който седи нормален ли е?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2496 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 08:45 PM

Цитат

Ако му оставят отворена дупката няма ли опасност от инфекция! То ще трябва голямо пазене и дезинфекция! Най-добре наистина вета да каже и мисля, че той самият прави някакви операции, та тази манипулация няма начин да не я извършва. Ох-охох! Добре, че не става въпрос за утре! За дисплазията нищо не ми казвате? Начинът по който седи нормален ли е?

Когато е отворена дупката се елиминира възможността да забере. Това е плюса. r)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#2497 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 09:08 PM

А, да! Не се сетих. А със зашиването може да се задържа секрет от раничката, а не може да му се сложи дрен, щото кой ще го търпи. Пак нищо не пишеш за начина по който сяда. Извини ме, четох във вет. кабинет, но не ми е достатъчно, а снимка мога да му направя и аз (това работя), но незнам в каква позиция трябва да бъде тазът му, при хората изискванията са други. Пък и кой ще ми я разчете?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2498 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 09:54 PM

Цитат

Пак нищо не пишеш за начина по който сяда. Извини ме, четох във вет. кабинет, но не ми е достатъчно, а снимка мога да му направя и аз (това работя), но незнам в каква позиция трябва да бъде тазът му, при хората изискванията са други. Пък и кой ще ми я разчете?

Ако това е към мен - аз нямам никаква идея за това, за съжаление не мога да кажа нищо за това.

Във веткабинет има теми за това - има съвети къде се правят такива снимки (правят се под пълна упойка, заради специфичната поза), а после и - кой ги разчита.
Прочети някои от тези теми в тях трябва да има инфо за тези неща.
User's Signature

#2499 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 10:00 PM

Сега прочетох какво точно си писала:

Цитат

Кога се установява тазоб. дисплазия ако я има, като при хората до 4-5 мес. възраст ли или по-късно? Като сяда, седи много странно, задните крака разчекнати. Иначе не изпитва болка, бяга бързо и дълго като време, докато се умори и се тръшка на земята като торба.

Мисля, че снимки за дисплазия се правят след година (някъде), а това че сяда така - правят го и други кучета, Дисплазия "се вижда" по-скоро в една особено клатеща се походка, по-скоро връткане на дупето, като разбира се, не всяко връткане е дисплазия r)
User's Signature

#2500 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 10:04 PM

Четох там и другаде, но никой не обяснява външните белези по които можеш да се усъмниш, че кучето ти има дисплазия. Трябва рентгенова снимка. И за да не се провокира появата й, ако не е вродена, едно от нещата е кучо да яде по-малко b) , да не дебелее за да не натоварва ставите. Да образува достатъчно силна мускулатура и стегнати връзки, коита да държат ставите в добра позиция.
Опазил Господ от тая гадост!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »