Кокер спаньол
Публикувано: 04 June 2007 - 02:36 PM
Публикувано: 04 June 2007 - 02:51 PM
А за наградките за пишкането,аз уж бях приготвила ама изпуснах момента,а уж дебнех:)Привечер пак ще го пробвам за малко да видим как ще е:)
Публикувано: 04 June 2007 - 03:22 PM
Публикувано: 04 June 2007 - 04:00 PM
А за социализацията много се надявам да ни помогнат нашите съседи,които са на нашия етаж и имат кокер,който изглежда страшно жизнено и дружелюбно куче.Те са ни казали от самото начало,че ще помагат при първите разходки и аз определено ще разчитам на това и не само защото съм нова в кучешките работи,ами и блока ни е нов и не познавам местните кучетата-било то улични или домашни,нито стопаните,така че те като по-запознати ще са ми много полезни.
Само не разбрах с колите какво да правя или той сам разбира по размера и шума че е нещо опасно?
Публикувано: 04 June 2007 - 04:04 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 04 June 2007 - 04:07 PM
Публикувано: 04 June 2007 - 04:21 PM

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 04 June 2007 - 04:22 PM
Когато кучето се обучава на повод на всякакви команди-редов,мирно и т.н. при едно пускане от повода за първи път има ли вероятност да хукне,да не изпълнява,така да се каже да се почувства "свободно" да си оправи каквото си иска.
Нещо доста тъпо зададох въпроса,но се надявам да сте ме разбрали r)
Публикувано: 04 June 2007 - 04:26 PM
Поради това го нарекох "Сянката", щото вечно е по петите ми и ме беше яд, че не е кръстен "Шадоу". Звучи като "Шаро" малко ахахах dribble
Веднъж изчезна на разходка и аз като луда вървя и викам Харди, Харди, Харди... На ръба бях да се побъркам и след секунда телефона ми звъни, а от другата страна глас: "Къде ти е кучето?" Ужас, викам си прегазили са го някъде, но не. Какво направил нашия - отишъл до най-близката кръчма и започнал да се реди до масите и да проси храна. Аз го извеждам вечер на гладно и после го храня. Собствениците на заведението ме познават и го хванали и вързали да не се шматка, а онзи като го видях направо сияеше от удоволствие - нахранен, обгрижен, един го чеши по корема, друг му пъха мръвчици в устата и така. drink bravoS

Публикувано: 04 June 2007 - 04:29 PM
Аз си спомням много добре първото пускане на Сара от повода. Хукна след един влак, мислех, че ще я сгази. Добре, че мъжа ми се оказа по-бърз от нея в храсталаците. След това дълго време играеше на полянка в центъра на парка.

Публикувано: 04 June 2007 - 04:48 PM
samotnata,ние зад блока точно имаме оградено пространсво което е на асфалт де което е неприятно,но е широко и празно-става за тичане и обучение според мен има си ограда-безопасно е.Мисля като се научим да слушаме поне малко докато сме навънка и да си вършим работите по храстите да го пробвам там.Дано да не се намерят смао мрънкащи съседи ама ще видим де.
Аз бях чела,че първоначално кученцето се извежда по 5-6 пъти на ден-нали правилно съм разбрала?Че след малко пак ще излизаме-като се събудим!!!
Публикувано: 04 June 2007 - 04:54 PM
А за храненето е така, защото има случаи с преплитане на червата, ако кученцето е нахранено преди разходка.

Публикувано: 04 June 2007 - 06:30 PM
Днеска сложихме Фронтлайн(пратих сестра ми за Адвантикс-тя взела Фронтлайн от ветеринара,както и да е).Пише че 2 дена не трябва да се къпем,но понеже се накаляхме и се михме,се оказа че сме поизкъпани наполовина-крачетата,коремчето,дупето,но без шампоан,дали това е проблем за Фронтайн-а?Мисля утре да му взема и каишка или пудра-кое от двете и каква точно?
Иначе беше голяма веселба,накрая изплезихме езика-и той,и аз и сестра ми........ d)
Публикувано: 04 June 2007 - 06:43 PM
Хубаво е да излизате след нахранване, защото е най-вероятно тогава да си свърши нуждите навънка.
Това за асфалта за пръв път го чувам, Сара колко асфалт е преживяла, пък нищо й няма.
Купете една пудра или каишка на Баер, кое от двете няма значение, почти еднаква е пудрата и в двете неща, само че с пудрата ще пудрите по-често. А каишката пудри сама. Пудрата е ефикасна много за кърлежите. Иначе аз ен позлвам фронтлайн и незнам как ще му се отрази. Ние спазихме всички показания за слагане и позлване и не действаше при нас.
Поздравления за безстрашието.

Публикувано: 04 June 2007 - 07:05 PM
Публикувано: 04 June 2007 - 09:06 PM
двантикс и Фронтлайн действат по следния начин - слагат се по кожата на гърба под косъма, като се набляга на областта на врата. Препаратът не трябва да се мокри поне три дни и да не се къпе кучето с шампоан няколко дни преди и след това. Препаратът попива в кожата и се излъчва бавно през порите цял месец. Така пропъжда гадините. Ако сте изкъпали кучето непосредствено преди да сложите Фронтлайн или Адвантикс или скоро след това поради интензитета на омазняване на косъма действието му се съкращава. Ако ползвате един от двата продукта не ползвайте друг вид обезпаразитител без консултация с лекар. Изобщо се консултирайте с лекар за всяко нещо, което ви съмнява, за всеки съвет, който получите. Дори за този b)
Добре е да имате телефон на лечебницата, на конкретен лекар, който да ви опознае с времето. Добре е да имате поне още едно име на добър лекар за всеки случай, да не дава Господ. Ако дори имате най-малкото безпокойство за някакъв съвет, даден ви от лекар, не се двоумете да потърсите и второ мнение поне.
Асфалта е добър за естественото пилене на ноктите, което се получава по време на игра, гонене на топка и подобни. Но е възможно да се получи претриване - децата нямат спирачки, нали знаете. След всяка разходка с миенето проверявайте и старателно лапичките, между пръстенцата, възглавничките.
В началото като излизахме на първите си разходки и след като се бяхме учили в къщи на какви ли не команди, започхах да водя Кора вечер в училището до нас. Тогава нямаше табела забранено за кучета. Беше идеално - широк двор, заграден, празен и тих. Хем сме навън, има шумове, птички, гласове от улицата, хем сме на закътано и необезпокоявани. Това място при вас, което е оградено изглежда идеално за начало на тренировки на вън. Хубаво и подробно изчети темите за възпитанието, всичко, което е писала mil_. Всяко нео първо тренирайте в къщи, когато кутрето започва да усвоява - тогава на вън и на повод, ако пак успява - махнете повода и пробвайте като сте до палето, после по-отдалеч. Но много постепено и с голямо търпение. ако нещо ви е напрегнато не тренирайте кученцето. трябва винаги да сте ведро настроени и благоразположени. Дребосъкът в началото ще е като шило - тренирайте само по две-три минути няколко пъти на ден у дома, а на вън - два, три пъти за кратко в периода на разходките. НИКОГА не тренирйте малкия когато виждате, че е разсеян или че има голяма опасност да не ви се подчини - други кучета, котета, птички, деца - видите ли го разсеян - недейте.
Но пак казвам изчетете много подробно темите за дресура, защото не мога да обхвана всичко, а и там са го казали много опитни хора.
Относно храненето - преди разходка никога не се храни - има огромна опасност от превъртане на стомаха, преплитане на черва и други красоти - но питайте отново лекар за консултация.
Относно честотата на разходките - ако имате възможност е наистина хубаво дребосъкът да се извежда честичко, заради нуждите си. Но като всяко бебенце, то просто не може да стиска и когато и където му дойде ги върши. Ако нямате възможност - два пъти на ден е задължително винаги. Без значение, дъжд, студ, сняг... Само в пек не се извежда - по хладно - рано сутрин или надвечер. Кученцата са много по-застрашени от толинен удар в сравнение с хората. Не могат да се потят, по-близо са до нажежената земя и ред подобни. Сега лятото носете водичка на разхдките и давайте по мъничко, ако видите че е жадно. Вместо да носите паничка, може да сипвате водичка в найлоново пликче, като тези, с които събирате акитата.
Важно е преди всичко разходките да са в режим. Разходките и храненето. Режимът е изключително важен, както за храносмилането, така и за да се научи малкият по кое време да очаква разходките и да се подготвя с времето да стиска.
Е - май много писах, За всичко по малко, та май мазало стана. l)
Публикувано: 04 June 2007 - 09:11 PM