Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2621 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 June 2007 - 02:36 PM

Чудесно и честито за първото пушване. Когато пак се случи изключително емоционално показвайте на кученцето, колко е хубаво това, което е свършило, награждаайте и хвалете. Постепено започнете да показвате, че сте недоволни, когато това става и в къщи все още. След месец, два, вече може да е забравил да го прави у дома. b)

#2622 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 02:51 PM

Ами ние се скрихме да няма хора и кучета около нас да не го стряскаме много,така че освен мен и сестра ми около нас друг нямаше.Забелязах че като мина покрай нас една кола той доста се уплаши,а на мен честно казано колите са ми най-голямото притеснение защото до нас има една голяма поляна идеална за разходки на кучета,с тревичка(точно зад Хит-Младост ако го знаете),но е в непосредствена близост до улица и то не междублокова,ми направо като булевард и просто незнам....
А за наградките за пишкането,аз уж бях приготвила ама изпуснах момента,а уж дебнех:)Привечер пак ще го пробвам за малко да видим как ще е:)

#2623 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2007 - 03:06 PM

Честита ви първа разходка bravoS И ние сме от Младост.Може да ви дойдем някоя вечер на гости да го видя на живо малкия сладур w) и да му намачкам хубавите уши l)

#2624 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 03:22 PM

След два-три дена катосе окопити и вече му е интересно навън започвайте социализацията. Където има кучета - и вие там в средата. Е - не при пумияри де. Ама видите ли други хора на разходка - беж при тях. Ако кученцето се плаши, ако някой го овъргаля, ако го видите стреснато - МНОГО ВАЖНО - НИКАКВО ВНИМАНИЕ ОТ ВАША СТРАНА. ОГРОМНА ГРЕШКА _ УСПОКОЯВАНЕ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ГУШВАНЕ И МИЛИ ДУМИ. С абсолютен непукизъм от ваша страна то ще разбере много скоро, как да общува с другите, къде му е мястото, кой с какъв характер е и т.н. Не се притеснявайте, че в началото ще ляга по гръб, някой ще му изръмжава или дори наплеска - това няма да убие кученцето, а само ще му покаже как да контактува с другите. Е - очите на четири, рабира се - но без паника. Щом има други стопани наоколо, знаете, че и те са внимателни и се притесняват за малкото ви пале. А относно писукането и желанието за галене - ехххх, неизбежно е w) l) Чарли на първите си разходки дори биваше награбван директно в движение по улиците и гушкан за мой потрес bl) oleeee

#2625 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 04:00 PM

misheto7 за нас ще бъде удоволствие. l)
А за социализацията много се надявам да ни помогнат нашите съседи,които са на нашия етаж и имат кокер,който изглежда страшно жизнено и дружелюбно куче.Те са ни казали от самото начало,че ще помагат при първите разходки и аз определено ще разчитам на това и не само защото съм нова в кучешките работи,ами и блока ни е нов и не познавам местните кучетата-било то улични или домашни,нито стопаните,така че те като по-запознати ще са ми много полезни.
Само не разбрах с колите какво да правя или той сам разбира по размера и шума че е нещо опасно?

#2626 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 04 June 2007 - 04:04 PM

Като поотрасне малко ще започнете да се учите че от тротоара само след команда се слиза. Лесно се учи, кокерите са умни. Иначе няма да го лигавиш или гушкаш като се изплаши от колата, ходиш си по тротоара съвсем спокойно. А докато не сте се научили да идвате по команда можете да си купите ролкова каишка. Аз на Сара й взех и съм много доволна. 5 метра радиус, хем се разхожда пвоече, хем все пак е вързана.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2627 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 04:07 PM

С колите??? По принцип докато кучето се обучи - поне на минимум две години - винаги на повод. Свободно само на обезопасени поляни. Като се учите да ходите редом в скоро време може да учите и че стигането до края на тротоара се свързва със сядане и чакане на повторна команда "Ред" (примерно) от ваша страна. Не разбрах май защо да се пази от колите. Но ако е от това да не пресича, май попомогнах малко r)

#2628 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 04:21 PM

И Харди като беше бебешор се страхуваше от колите и направо залягаше по тротоара, но постепенно свикна. Проблемът сега ми е, че е прекалено смел и всички се шашардисваме като хукне нанякъде. Той се пази, но ме е страх да не подгони друго куче, а особено пък котка, защото тогава забравя за околния свят и не внимава. Знам, че когато е имало няколко (достатъчно) опасни ситуации не си позволих да го извикам по име, защото можеше аз да предизвикам прегазването му. Сещате ли се. Да не го стряскаме докато между нас минава кола. Също една жена в парка ми даде съвет, когато е малко кучето да не се учи да лочи вода от локвите, защото обикновено са дупки по средата на улицата и може да се случи най-лошото. Аз с това споделям опит, все още се страхувам, но не знам как да го приуча по друг начин.
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#2629 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 04:22 PM

На мен ми е ясно,че само на повод трябва да го извеждам.Даже сме на ролков още от първата разходка.Но понеже(както написах по горе) поляната да блока е в непосредствена близост до улица с бързо движещи се коли,ми е притеснено,иначе отлично знам че аз трябва да го пазя.
Когато кучето се обучава на повод на всякакви команди-редов,мирно и т.н. при едно пускане от повода за първи път има ли вероятност да хукне,да не изпълнява,така да се каже да се почувства "свободно" да си оправи каквото си иска.
Нещо доста тъпо зададох въпроса,но се надявам да сте ме разбрали r)

#2630 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 04:26 PM

Възможно е да не слуша, но при мен нямах притеснения, защото сякаш кучето се притесняваше повече аз да не изчезна някъде. l) oleeee Все едно като го пусна си мислеше, че ще го зарежа. И у нас е много досаден. Дори да си е задрямал и аз да мръдна само на метър от мястото си, той ме ескортира. Не знам защо толкова се притеснява.
Поради това го нарекох "Сянката", щото вечно е по петите ми и ме беше яд, че не е кръстен "Шадоу". Звучи като "Шаро" малко ахахах dribble
Веднъж изчезна на разходка и аз като луда вървя и викам Харди, Харди, Харди... На ръба бях да се побъркам и след секунда телефона ми звъни, а от другата страна глас: "Къде ти е кучето?" Ужас, викам си прегазили са го някъде, но не. Какво направил нашия - отишъл до най-близката кръчма и започнал да се реди до масите и да проси храна. Аз го извеждам вечер на гладно и после го храня. Собствениците на заведението ме познават и го хванали и вързали да не се шматка, а онзи като го видях направо сияеше от удоволствие - нахранен, обгрижен, един го чеши по корема, друг му пъха мръвчици в устата и така. drink bravoS
User's Signature

#2631 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 June 2007 - 04:29 PM

Не е тъпо зададен въпроса. Напротив, по-добре сега да се задават въпросите, а не когато стане вече късно. Обучението на куче е сложен процес, който минава бавно, на етапи. Порови се в раздела за обучение, има тема за обучението на малко куче. Там са писали компетентни хора. СПоред мен има такава вероятност и точно затова когато сте усвоили всички команди на повод бавно бавно се започва и без повод, има го обянснено пак в онзи раздел. Съветвам ви за по-нататъка да си намерите някоя друга полянка, заобиколена от блокове, гора, но не и улица. И там да си тичате в началото.
Аз си спомням много добре първото пускане на Сара от повода. Хукна след един влак, мислех, че ще я сгази. Добре, че мъжа ми се оказа по-бърз от нея в храсталаците. След това дълго време играеше на полянка в центъра на парка.
User's Signature

#2632 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 04:48 PM

Хаха,това за постоянното следене ми е познато и на мен.Не ми дава да излезна от стаята без него и дори да спи дълбоко,в момента в който чуе че натискам дръжката на врата на стаята или вървя към врата(познава скърцането на паркета) се събужда и дотичва,а ако се окажа по-бърза от него или е качен на леглото от което го е страх да скача почва едно лаене безобразно!Човек до тоалетната не може да тоиде без него,даже се е случвало да му се спи зверски,излизам от стаята,той идва след мен,влизам в банята(която е точно до стаята) той идва с мен и като ме види че влизам в нея,а не отивам някъде другаде си се връща обратно и пак си ляга,а ако се забавя повече-идва да провери какво става-контрол от всякъде.
samotnata,ние зад блока точно имаме оградено пространсво което е на асфалт де което е неприятно,но е широко и празно-става за тичане и обучение според мен има си ограда-безопасно е.Мисля като се научим да слушаме поне малко докато сме навънка и да си вършим работите по храстите да го пробвам там.Дано да не се намерят смао мрънкащи съседи ама ще видим де.
Аз бях чела,че първоначално кученцето се извежда по 5-6 пъти на ден-нали правилно съм разбрала?Че след малко пак ще излизаме-като се събудим!!!

#2633 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 04:52 PM

а да и още нещо-хранене най-рано 30 мин след прибиране и НЕ по-малко от 2 4аса разстояние м/у храненето и разходката ако е преди него?

#2634 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 04:54 PM

Ирина, аз знам, че не е хубаво да го водиш на асфалт бебето, че му се подбиват краченцата. Особено като знам как скачкат кокерите и как тичкат. Все си мисля, че поляната е най-доброто място. 1super
А за храненето е така, защото има случаи с преплитане на червата, ако кученцето е нахранено преди разходка.
User's Signature

#2635 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 06:30 PM

Върнахме се и от втората разходка:)беше адски забавно!Гонихме пръчки,запознахме се със съседа-никакъв страх!Дори видяхме отблизо едно бебе Дого,което бе6е около 5-6 пъти по-голямо от нас,ама пак не се уплашихме.Свършихме си нуждите-и малката и голямата-похвала този път и имаше!И се накаляхме здравата!И после се михме вкъщи и тук възникват нови въпроси.
Днеска сложихме Фронтлайн(пратих сестра ми за Адвантикс-тя взела Фронтлайн от ветеринара,както и да е).Пише че 2 дена не трябва да се къпем,но понеже се накаляхме и се михме,се оказа че сме поизкъпани наполовина-крачетата,коремчето,дупето,но без шампоан,дали това е проблем за Фронтайн-а?Мисля утре да му взема и каишка или пудра-кое от двете и каква точно?
Иначе беше голяма веселба,накрая изплезихме езика-и той,и аз и сестра ми........ d)

#2636 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 04 June 2007 - 06:43 PM

За излизането е точно така. Никакво ядене веднага след излизане и преди излизане.
Хубаво е да излизате след нахранване, защото е най-вероятно тогава да си свърши нуждите навънка.
Това за асфалта за пръв път го чувам, Сара колко асфалт е преживяла, пък нищо й няма.
Купете една пудра или каишка на Баер, кое от двете няма значение, почти еднаква е пудрата и в двете неща, само че с пудрата ще пудрите по-често. А каишката пудри сама. Пудрата е ефикасна много за кърлежите. Иначе аз ен позлвам фронтлайн и незнам как ще му се отрази. Ние спазихме всички показания за слагане и позлване и не действаше при нас.
Поздравления за безстрашието.
User's Signature

#2637 Потребителят е офлайн   animals_fan* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 07:05 PM

При нас Фронтлайн действа/кучето е друга порода,което не мисля ,че е от значение в случая/.Кърлежите бягат.Аз понеже имам и куче ,и котка и на двете животинчета им слагам.Нямам оплаквания.Аз спазвах ,както трябва нещата за слагането,но предполагам ,че няма да имаш проблеми щом водата не е стигнала до мястото ,където се маже.Едва ли ще имаш проблеми b)

#2638 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 07:11 PM

Мерси много!Ще взема и една пудра да слагам от време на време и ще видим какъв ще е резултата.А нещо са ми се догледали нови кокерски снимки,случайно да имате да качите l)

#2639 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 09:06 PM

irina_dimitrova, чудесно е, че отделяш такова внимание на всеки детайл предварително. Ако това е първото ти куче, явно доста си се интересувала предварително, което е много важно. Рядко хората го правят. А

двантикс и Фронтлайн действат по следния начин - слагат се по кожата на гърба под косъма, като се набляга на областта на врата. Препаратът не трябва да се мокри поне три дни и да не се къпе кучето с шампоан няколко дни преди и след това. Препаратът попива в кожата и се излъчва бавно през порите цял месец. Така пропъжда гадините. Ако сте изкъпали кучето непосредствено преди да сложите Фронтлайн или Адвантикс или скоро след това поради интензитета на омазняване на косъма действието му се съкращава. Ако ползвате един от двата продукта не ползвайте друг вид обезпаразитител без консултация с лекар. Изобщо се консултирайте с лекар за всяко нещо, което ви съмнява, за всеки съвет, който получите. Дори за този b)

Добре е да имате телефон на лечебницата, на конкретен лекар, който да ви опознае с времето. Добре е да имате поне още едно име на добър лекар за всеки случай, да не дава Господ. Ако дори имате най-малкото безпокойство за някакъв съвет, даден ви от лекар, не се двоумете да потърсите и второ мнение поне.

Асфалта е добър за естественото пилене на ноктите, което се получава по време на игра, гонене на топка и подобни. Но е възможно да се получи претриване - децата нямат спирачки, нали знаете. След всяка разходка с миенето проверявайте и старателно лапичките, между пръстенцата, възглавничките.

В началото като излизахме на първите си разходки и след като се бяхме учили в къщи на какви ли не команди, започхах да водя Кора вечер в училището до нас. Тогава нямаше табела забранено за кучета. Беше идеално - широк двор, заграден, празен и тих. Хем сме навън, има шумове, птички, гласове от улицата, хем сме на закътано и необезпокоявани. Това място при вас, което е оградено изглежда идеално за начало на тренировки на вън. Хубаво и подробно изчети темите за възпитанието, всичко, което е писала mil_. Всяко нео първо тренирайте в къщи, когато кутрето започва да усвоява - тогава на вън и на повод, ако пак успява - махнете повода и пробвайте като сте до палето, после по-отдалеч. Но много постепено и с голямо търпение. ако нещо ви е напрегнато не тренирайте кученцето. трябва винаги да сте ведро настроени и благоразположени. Дребосъкът в началото ще е като шило - тренирайте само по две-три минути няколко пъти на ден у дома, а на вън - два, три пъти за кратко в периода на разходките. НИКОГА не тренирйте малкия когато виждате, че е разсеян или че има голяма опасност да не ви се подчини - други кучета, котета, птички, деца - видите ли го разсеян - недейте.
Но пак казвам изчетете много подробно темите за дресура, защото не мога да обхвана всичко, а и там са го казали много опитни хора.

Относно храненето - преди разходка никога не се храни - има огромна опасност от превъртане на стомаха, преплитане на черва и други красоти - но питайте отново лекар за консултация.

Относно честотата на разходките - ако имате възможност е наистина хубаво дребосъкът да се извежда честичко, заради нуждите си. Но като всяко бебенце, то просто не може да стиска и когато и където му дойде ги върши. Ако нямате възможност - два пъти на ден е задължително винаги. Без значение, дъжд, студ, сняг... Само в пек не се извежда - по хладно - рано сутрин или надвечер. Кученцата са много по-застрашени от толинен удар в сравнение с хората. Не могат да се потят, по-близо са до нажежената земя и ред подобни. Сега лятото носете водичка на разхдките и давайте по мъничко, ако видите че е жадно. Вместо да носите паничка, може да сипвате водичка в найлоново пликче, като тези, с които събирате акитата.

Важно е преди всичко разходките да са в режим. Разходките и храненето. Режимът е изключително важен, както за храносмилането, така и за да се научи малкият по кое време да очаква разходките и да се подготвя с времето да стиска.
Е - май много писах, За всичко по малко, та май мазало стана. l)

#2640 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2007 - 09:11 PM

По принцип съм говорила с хора, които имат повече опит и докато мъниците растат не е хубаво да си подбиват лапичките по стълбища и асфалт - слизане, качване на стълби или скокове и тичане по асфалт. Колкото и да е, когато играя с моят кокер той скача много и за да не му е твърдо не го карам да подбива лапи на асфалта, въпреки че не е куче от едра порода. Познатите, от които получих тези съвети отглеждат НОК, но аз спазих това за всеки случай и апелирам никакъв асфалт и никакви стълби!
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена