Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#401 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 18 April 2005 - 10:07 PM

Аааайде и собственик на кокер да се включи....Мини кога ще се видим с теб, така и не се засякохме...

Та, по темата:
Мойта кокерка е на 2 годнки, от една е при мен....намерих я на улицата, нямаше кой знае какви проблеми, но акаше понякога когато я оставях сама...също така ужасно започваше да лае или скимти когато ни нямаше, с времето просто свикна, но аз и увеличих разходките както откъм часове така и от към брой..... другото: Тя спи на леглото ми...когато и както си иска...оставям я ако е сама в хола, тя не ми прави бели, поне вече не...ммм....друго...ми май това е най-важното...според мен разходките трябва да са повече.....и с какво го храните??

Засега толкова, утре пак :) Поздрави на малките и вече големи зверчета :)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#402 Потребителят е офлайн   ReS5eCt Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 April 2005 - 08:20 PM

Моито кокерче много порасна r) .Обаче мисля че ще имам един проблем когато започна да го извеждам навън и тои е:Как да го науча да пишка и ака навън а не вкъщи.Защото имам еднин познат които също има кокер и когато го извеждам тои не си вършил работата навън а вътре s) .Някои може ли да ми обясни как да се справя с този проблем r)

#403 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2005 - 10:02 PM

Цитат

Моито кокерче много порасна r) .Обаче мисля че ще имам един проблем когато започна да го извеждам навън и тои е:Как да го науча да пишка и ака навън а не вкъщи.Защото имам еднин познат които също има кокер и когато го извеждам тои не си вършил работата навън а вътре s) .Някои може ли да ми обясни как да се справя с този проблем r)

С много разходки и веднага щом си свърши работата МНОООГО ПОХВАЛИ И НАГРАДКА!
О, и още ПО-МНОГО ТЪРПЕНИЕ r).
Този въпрос е доста дискутиран - горе долу всеки пита като стигне да излиза неговото куче.
По-долу ти слагам няколко линка към обсъждания на твоя въпрос във форума:
"Какво да правя като пишка навсякъде?"
"Въпросите на НЕРВАКА"
"Не мога да го науча навън..."
Успех r) .

#404 Guest_Erica_*

• Група: Гости

Публикувано: 22 April 2005 - 10:09 PM

Нека и аз да ви попитам нещо.Кога съзряват полово кучетата?шони е на почти 5 месеца.Още не е проявявал интерес към женски кучета.Само си играе r) .Та кога да очаквам момента Х?

#405 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2005 - 12:52 PM

Здрасти, Ерика!
При кокерите половото съзряване е в пероида от 7 месеца до 12. Ти сама ще разбереш кога е станало. d) d) d)

#406 Guest_Erica_*

• Група: Гости

Публикувано: 23 April 2005 - 01:22 PM

Благодаря ти,че ми отговори r) .А как всъщност се разбира и кога ще е готов да стане татко? bl) .Интересувам се,защото наистина нищо незнам по въпроса,а шони расте.Трябва да съм подготвена.

#407 Потребителят е офлайн   ReS5eCt Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 May 2005 - 01:27 AM

Моето кокерче вече не хапе толкова и започва да се заиграва с играчките.Взимам му кокалчета(тези направените от жили)и тои ги изяжда за отрицателно време r) .Вече му е бита и 3 тата ваксина и след няколко дена(наи-много 1 седмица)ще започнем да се извеждаме навън w) а и е станал 7 кг b) bl) r) и вече изглежда като голямо куче(доколто може да изглежда едно 3 месечно куче на голямо куче)и днес му взех нашииник и сенджир за развеждане и те мъ станаха точно по мярка.А искам да попитам трябва ли нашииника да се маха когато е в къщи или не защото аз сега не съм му го махнал и мисля че не му пречи за да свиква.Вие как мислите?
А искам да попитам и още нещо-защо като ми доидат гости все едно няма куче у нас bl) n) не казвам че трябва да ги лае или да проявява агресия но тои се скрива някаде и неизлиза докато не си тръгнат а попринцип е много буен n) така ли ще бъде и като порасне??? bl)

#408 Потребителят е офлайн   kokerka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 May 2005 - 10:40 AM

Здравей, радвам се че споделяш с нас. Мойто мнение по всичките въпроси е следното: 7 кила за 3 месечно кокерче ми се струва малко множко, много внимателно го следи да не стане дебело. За нашийника няма никакъв проблем да си седи по цял ден с него, хем ще свиква хем няма да се налага да го гониш из цялата къща като тръгнете на разходка, стига обаче да не е много стегнат, трябва да може да се разширява, за да му е свибодно около врата. За това че се крие когато имаш гости, според мен е нормално, той е малък, ново е все още всичко за него, а и тези гости, които идват са непознати, така че е нормално да се страхува. Опитай се когато дойде примерно един човек на гости да го помолиш да го извика няколко пъти по име, да му поговори мило, и така постепенно би трябвало да свикне с непознатите.

Ще чакам да разказваш за разходките, Успехи, бай засега

П.П. Аз съм samotnata само че имах проблеми с ника и сега съм с този.

#409 Потребителят е офлайн   ReS5eCt Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2005 - 07:27 PM

Утре ще му вземеме каишка и ще започнеме да го извеждаме w) b) .Имам един проблем-когато му дам да яде си изяжда всичко за много кратко време все едно някои ще му вземе купичката а като седа аз да ям тои вдига лапи на масата и иска пак да яде s) .Незнам дали това е проблем но мисля че не е нормално така а и искам да го отуча от този навик

#410 Потребителят е офлайн   kokerka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 May 2005 - 12:46 PM

Спокойно, това че яде много бързо не е никакъв проблем. Моята го прави и до днес ако не е яденето гранули, тях все пак доста трябва да ги дъвче. А за масата, аз я научих на думата "на място" и всеки път като седнем да ядем давам нареждане на място и то се изпълнява без проблеми. И така си ядем спокойно, а кучето си знае мястото :) Дано успееш да го научиш на нещо подобно и ти :)

#411 Потребителят е офлайн   ReS5eCt Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2005 - 05:34 PM

Да ви се похваля с Лъки днес направихме първата разходка.Беше супер ама тои през цялото време се криеше при мене w) но нищо все пак това му беше първата разходка l) d)

#412 Потребителят е офлайн   kokerka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 May 2005 - 12:23 PM

Няма нищо страшно, ще имате много време да се научите да ходите поотделно, а не залепени. Мойта пък не мога да я накарам да се доближи до мен когато сме на разходка. Пожелавам ви мнооого, големи и приятни разходки които да носят удоволствие и на двама ви ;)

#413 Потребителят е офлайн   Яна #33 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2005 - 12:06 AM

И моето зверче винаги тича на 10-ина метра от мен, но много внимава да не ме изпусне от поглед :) Внимавай само ти да не го изпуснеш и да не изтърчи на някоя улица... Едно време бях дрисирала Ринчето да ме чака като стигне до тротоара, но сега я връзвам за всеки случай...Кварталните ни шофьори са ненормални и за нещастие няколко пъти ми се е случвало да виждам как биват прегазени домашни кучета...
User's Signature

" SO PURE TO ME "

#414 Потребителят е офлайн   ReS5eCt Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2005 - 11:47 PM

Започнах да го извездам моето зверче но имам проблеми.Защо като е в къщи лудее,неслуша и прави бели а когато излезе навън е кротък като аганце и се страхува да го подушат другите кучета n) s) .Втория проблем е с пишканете и акането.Преди да го изведа му давам да яде и след това го извеждам с надеждата да си свърши работата навън но това не става извеждам го по повече от час и тои нищо не прави и връщаме се в къщи и веднага си свършва работата bl) s) .Това е вече 6-7 пъти се повтаря(толкова са и извежданията) и всеки път все едно и също.Незнам как да го науча да си върши работата навън това ми е основния проблем s) иначе другото се търпи r) w) b) .Ако някои може да ми помогне да пише.Благодаря предварително

#415 Потребителят е офлайн   kokerka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2005 - 10:53 AM

Здравей, навън е кротък защото там е непозната територия. Вкъщи всичко е опознал вече и знае че не е страшно. Имай търпение, ще свикне рано или късно и ще се радва като излиза. Поради същата причина не иска и да ходи до тоалетната навън. Вкъщи си е познато и там си е свикнал. Трябва да имаш много търпение и постоянство и да го извеждаш колкото се може по-дълго навън а ако случайно не се удържи и си свърши работата навън трябва да му дадеш лкомство, да го похвалиш, за да разбере че там трябва да се прави това.
Успех, и дано свикнете по-бързо с обстановката навън.

#416 Потребителят е офлайн   ReS5eCt Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 June 2005 - 10:44 AM

Здравеите онтово.Искам да ви се похваля Лъки вече се научи да си върши работата навън b) r) обаче не дава да го подушат други кучета n) .А също така и вече се заиграва с играчките ,които сме му взели r) w) l) обаче имам един проблем от една седмица горе-долу.Напоследък забелязвам че започва да хапе всичко дървено и да го дъвчи bl) .Единия ми стол вече го няма b) r) bl) .Защо така има си играчки за чешене на зъби а със стола си играе bl)

#417 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 June 2005 - 03:41 PM

Еми така е, ще сменя зъбки, ще изпоизяде малко дървените неща у вас, но няма страшно, това е напълно нормално. Виж ако има дървени играчки купи му такива, или въженце, някакви такива неща.
Успех със сменянето на зъбките :)
User's Signature

#418 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2005 - 10:43 PM

Може да е нормално да гризе, защото го сърбят зъбите, но вие се карайте когато гризе дърво и го заигравайте с играчките. А когато е сам го ограничете, да не може да стига до дървении. Треските съвсем не са безопасни!!!
Купете му кожени кокали или кожени солети (тънки пръчици). Играчката трябва да е плътна и здрава, за да не я надроби на малки парченца и да я погълне.
Ако първоначално не им обърне внимание, вие го заиграйте - раздвижете кокала/играчката, правете се че ще му го/я вземете и тн.
НЕ СЕ ПРИМИРЯВАЙТЕ!!! Ще запомни, че може и няма да има край, независимо че ще е сменил зъбите

#419 Потребителят е офлайн   ReS5eCt Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 June 2005 - 12:44 AM

Здравеите отново.Пак имам един проблем но за щастие не е с кокерчето то си е здраво и много игриво(а да се похваля вече свикна да ходи без повод и го пускам да тича но все още се страхува от другите кучета независимо какви са).От известно време забелязах, че имаме хлебарки bl) .Преди бяха малко но сега са много и незнам какво да правя заради кучето чувал съм, че нетрябва да се пръска с препарати защото са вредни за кучето това така ли е наистина.Бихте ли ми казали какво да направя с какви препарати да пръскам и изобщо да пръскам ли?Благодаря предварително r)

#420 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 26 June 2005 - 10:18 PM

Ами така си е, наистина, не е хубаво да се пръска, но сега има нови препарати, в кутийки са, слагаш кутийката някъде, където няма да може да я докопа, пък хлебарките са привлечени от отровата и се наяждат и умират, а кучо е жив и здрав :)
Аз така направих :)
Успехи
User's Signature

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »