Кокер спаньол
Публикувано: 28 October 2005 - 02:57 PM
Имах много работа, неочаквани пътувания, на много, от които Ринчето ме придружи и просто нямах време r) За първа година успявам да осигуря на животинчето такава пълзотворна ваканция с много екскурзии, тичане на чист вуздух, съжителстване с други кучета-вече не напада всяко куче в квартала, което и се изпречи на пътя-може би свикна да общува l) -нощувки на открито, къпане в разни рекички... b)
С няколко думи...много съм доволна, пък мисля, че и Ринчето не се оплаква...видя голямо разнообразие bravo

" SO PURE TO ME "
Публикувано: 29 October 2005 - 03:22 PM
Ужасно е когато загубиш толкова скъпо същество!!!Знам, че от утешеия нама полза.
Но ти пожелавам скоро да се отърсиш от тази мъка и да можеш д се радваш на друго куче.
Аз педи година намирих едно коте в една детска градина.Взех го и го поверих на съседите, защото вече имаХ котка.След по-малко от месец бях на ваканция на морето.Обадиха ми се по телефона с тъжната новита пак по същата причина-колите!Много ми беше тъжно! s)
Та, забравих да кажа "здравейте на всички във кокер форума. b)

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 29 October 2005 - 08:31 PM
Чакам да науча повече за теб и твоя кокер.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 29 October 2005 - 11:02 PM
Аз имам женско кокерче Беки.Златна е и е златна за мен! b)
Опашката и не е отрязана както трябва, за съжаление.Въпреки това тя има неин много особен начин да покаже че се радва.Понеже няма опашка си върти дупето вместо нея.Много е садка.В момента спи на дивана до мен, с пълен тумбак, защото аз(по-точно тя) ядох печени кестени допреди малко.
Живеем в къща с двор и тя има къде да си играе.Голяма е скица! r) b)
Като по-малка се плашеше от котките, но сега те се плашат от нея. Ако котката побегне се втурва да я гони. Обаче ако реши да удържи позициите си става интересно, двете се гледат...ли гледат и в един момент или котката отстъпва или Беки.
Много си я обичам и съм сигурна, че и тя ме обича.Моето малко, сладко ,палаво, игриво, нахално и лигаво същество! w) Би ми се качила на главата ако имаше възможност... l) Но пак си я обичам от все сърце!!!Не съм обичала друго животно (та дори и някои хора) повече от нея. w)
Сега и търся партньр...

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 30 October 2005 - 12:40 PM
Публикувано: 30 October 2005 - 01:11 PM

" SO PURE TO ME "
Публикувано: 30 October 2005 - 04:11 PM
Публикувано: 30 October 2005 - 06:09 PM
Чакам с нетърпение да видя кога и какво кокерче ще си вземеш, и да виждаме всеки ден по някоя новинка за мъника и теб.
Успех ти желая и много щастие w)

Публикувано: 30 October 2005 - 07:34 PM
Но ти желая успех super
Ринчето момиче ли е? Ако е златна, много си приличат с Беки! l) http://www.4coolpics...ow.php?id=21909

Публикувано: 31 October 2005 - 12:43 PM
Вчера ходих да видя едно много сладко черно кокерче.Личеше си от километри че стопаните му не искаха да се разделят с него.Разбирам ги напълно.Казаха че било още малко,че било силно анемично,че предстояли някакви изследвания и че по нататък щели да ми се обадят.Не вярвам че ще го направят.Просто като всяко кокерче им е влязло в сърцата и не искат да се разделят с него.Дано всичко е наред с това мъниче....Ех,отново ударих на камък.Реших да не бързам уж,а май здраво съм се втурнала.Утре следобяд ще отида да видя още едни,новородени.Ох трудно е да избираш,искам направо всичките да ги взема r)
Публикувано: 31 October 2005 - 01:04 PM
Публикувано: 31 October 2005 - 02:55 PM

Публикувано: 01 November 2005 - 04:57 PM
Samotnata,Сара на колко време се разгонва?Смятате ли пак да пробвате да я направите майка?Интересува ме как точно се чуства като се разгони?Губи ли апетит?Смятам да си взема женско кокерче,затова ако може да ми напишете повече за дамите.Знам че са доста по-кротки от кавалерите.Пишете ми за вашите кокерки,ако имате "мъжки" въпроси,аз съм насреща.До скоро,милички
Публикувано: 01 November 2005 - 05:51 PM

" SO PURE TO ME "
Публикувано: 02 November 2005 - 12:13 PM
Кокали аз не съм давала НИКОГА, и никога няма да давам на което и да е куче, което живее у нас. Пред очите ми си отиде кучето на най-добрия ми приятел, точно от тръбните пилешки кокали. И ще кажа защо, защото те не могат да се сдъвчат както трябва и си остават на малки "трескички" които след това може да се забият в корема или червата на кучето и ако не се хване веднага да се оперира си отива много бързо.
Консервите просто няма смисъл да се дават, те съдържат общо взето боклуци, главната съставка от които е желатин, който не е изобщо хранителен, т.е. все едно му даваме много малък процент от истинската дажба на кучето.
Домашната храна (човешката) също не е за препоръчване, заради подправките. Те не са никак полезни за техните стомахчета. Но домашно приготвена без подправки за кучето специялно не е никак зле.
Синеоката, Сара скоро трябва да се разгони, но аз лично обмислям вариянта да я кастрирам преди това. Станаха много нещата, които да ме подвеждат на тази мисъл. Изтеченията които направи в начлото, после фалшивата бременност, не вярвам да успее да стане майка, а дори да успее незнам колко това ще е полезно за нея. А като я кастрирам намалявам шанса от появата на тумори или пиометра. Иначе като се разгони, единственото по което се познава че е станало е кръвта и по-честото "препикаване" или маркирането на територията, която обхождаме. Иначе как си го представяш кокер да губи апетит? Това на мен не ми се вижда възможно l) b) Същата си остава, с малката разлика, че като види мъжко куче, след 10-тия ден на разгонването си и търчи към него. Но друга смяна на поведение и каквото и да било не съм забелязала.
За женските мога да кажа че са страшни кучета. Сара е толкова мила, грациозна, умна, нежна, разбира от дума, и е по-спокойна от мъжките кокери, които познавам, но това е и от страха, стрес и ужасите, които е преживяла докато е била на улицата. Иначе се разгонва 2 пъти годишно, разгонването трае нормално по около 2 седмици, може и малко повече. Има един трик, с който успявам да си съхраня всичко чисто у нас, от кръвта която тече, купувам й памперси за бебета и докато спи или е у нас си ходи с него. Малко е сложно навън като излезем, постоянно се намира някой мъжкар, който да ни преследва, един път даже ни напана един доберман, добре, че си го хванаха навреме. Какво друго да кажа за женските кокери, мисля, че се привързват повече от мъжките, или поне имат по-голямо уважение към собственика. Разбира се тук споменатите мъжкари правят изклчючение, защото разбрах Дино колко е бил любвеобилен.
Друго не се сещам, но ако ти се сещащ да питаш, веднага ще споеля опита ми.
Весел ден от мен и Сара.

Публикувано: 02 November 2005 - 12:47 PM