Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#1441 Потребителят е офлайн   eVoLut1oN Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 January 2007 - 10:08 PM

чеСтито на Всички..
бтв:Искам само да попитам следната информация.Тай като утре трябва да ми докарат куче (доберман)само да попитам горе долу колко вървят чистокръвните и как да го обуча в смисъл такъв да изпълнява команди да го пращам ли на училище?Кой месец чак мога да го изкарвам на вънка?Кога да му копирам ушичките?съжалявам за глупавите въпроси но съм нов в "бранша".Надявам се някой ще ми помогне

#1442 Потребителят е офлайн   ^pretty^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2007 - 10:27 PM

Цитат

чеСтито на Всички..
бтв:Искам само да попитам следната информация.Тай като утре трябва да ми докарат куче (доберман)само да попитам горе долу колко вървят чистокръвните и как да го обуча в смисъл такъв да изпълнява команди да го пращам ли на училище?Кой месец чак мога да го изкарвам на вънка?Кога да му копирам ушичките?съжалявам за глупавите въпроси но съм нов в "бранша".Надявам се някой ще ми помогне

добре дошъл eVoLut1oN!!
за кученце..живот и здраве-утре ще ти честитим-да разказваш много за него/нея и да ни покаж снимки като се прибере! w)
така да се пробвам да ти отговоря на някои въпроси:
1."горе долу колко вървят чистокръвните "--незнам,не съм запозната с тези неща!! s)
2."как да го обуча в смисъл такъв да изпълнява команди "--ето тук има нещо за обучението
3."да го пращам ли на училище"--Прати го,но и ти да участваш,праща се около 4 месец!
4."Кой месец чак мога да го изкарвам на вънка?"--след 3-та ваксина-на 3 месеца
5."кога да му копирам ушичките"--ами мисля,че до 2-2,5 месеца трябва да ги купирате(прочети предните-3-4 стр)

изобщо въпросите ти не са глупави!! wink по-добре питай,че да не стане белята някой път!! wink

надявам се ти помагнах поне малко!! 1super

п.с.Ако греша за ушичките,моля по-опитните да ме поправят! worthy
User's Signature

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.

#1443 Потребителят е офлайн   обичам-кучетата Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2007 - 10:33 PM

на училище се води след 7 месец
ушите се режат след 3месец до 5 наи-бързо ще зараснат може и по късно да режат но по бавно заздравяват
User's Signature

Cane Corso Italian Mastiff[br][br]Приказката продължава за некой олигофрени във форума

#1444 Потребителят е офлайн   eVoLut1oN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 12:24 AM

благодаря мн на сички който ми отговориха,и надявам се утре живот и здрраве да ме приветствате..като притежател(мъжки е )

#1445 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 02 January 2007 - 12:57 AM

eVoLut1oN, възпитанието на кученцето започва от мига, в който то прекрачи вашия дом. На училище не го изпращайте, трябва да посещавате училище заедно и да се учите - и вие, и той на правилно общуване между вас, затвърждаване на командите и корекциите.

Ако сте от София - спортен клуб Сириус, там мисля че тренираха два добермана или поне съм виждал да тренират. Ако сте от друг град, за всеки случай проверете първо инструктора и вижте за отзиви за неговата работа. Имате време, прочетете внимателно темите за обучението в форума, ще намерите много отговори на въпроси, които търсите.

Успех с малкия ! 1super

#1446 Потребителят е офлайн   pippo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 11:17 AM

eVoLut1oN, честито предварително, като го вземеш по - официално b) .

Сега и аз ще се опитам на ти отговоря на въпросите:
1. Всеки доберман може да бъде чистокръвен, но цената се определя предимно то родословието. Ако е без подословие е от 200 до 300-400 лв. Но ако е с родословие от 200 до 600 ЕВРО. Така че ако не си уговорил цена по - добре питай преди да ти го докарат, ако вече не е късно.
2. Аз лично никога не бих пратил кучето си на училище, защото няма да бъде научено както аз искам и аз ще трябва да се уча как е научено, затова най - добре го убочи както ти мислиш за добре. Почети малко в интернет или в книги и мисля, че ще се справиш. Моят съвет е не го пращай на училище. Основните неща, който трябва да го научиш в началото са къде да върши нуждите си, къде му е мястото за спане и къде му е мястото за ядене. Доберманът е много умно куче и бързо схваща.
3. Ушите ги копирай колкото се може по - рано, защото колкото е по - малко толкова по - бързо зарастват. Но не по - рано от втория месец, въпреки че по кноготе пише 40-45 ден.
4. Можеш да започнеш да го извеждаш най - рано 15 дни след втората ваксина, но най - добре като навърши 3 месеца. Зависи от кучете. Ако е много енергично и постоянно беснее у вас го изведи по - рано. Аз така ще направя със моя дзвяр Фродо, защото вече пощурява във къщи b) . Постоянно му се играе.

А сега честита коледа на всички. Пожелавам на вас и на животинките ви (ако един доберман може да се нарече животинка b) ) много, здраве, щастие и много са се обичате взаимно.

#1447 Потребителят е офлайн   eVoLut1oN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 12:01 PM

здрасти на всички взех го малкия сладур..Мн енергичен направо не може на 1 място и лаком ае направо 6 точки.Роко го кръстих:) има некви петънца по главата такива малки :) това какво ей ся ще го карам на ветринар,и има 1 ваксина:)

#1448 Потребителят е офлайн   обичам-кучетата Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 01:12 PM

Цитат

здрасти на всички взех го малкия сладур..Мн енергичен направо не може на 1 място и лаком ае направо 6 точки.Роко го кръстих:) има некви петънца по главата такива малки :) това какво ей ся ще го карам на ветринар,и има 1 ваксина:)

Честито за доберманчо!!!
Направи му снимки и ги пусни тук да му се порадваме!
User's Signature

Cane Corso Italian Mastiff[br][br]Приказката продължава за некой олигофрени във форума

#1449 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 01:38 PM

За мен доберманът е едно от наи-яките кучета.Бързо схащат,лесно се обучават макар,че някои създават големи проблеми,защото имат буен темперамент!Иначе са много готини!Родителите ми повярваха,че след определена възраст има пораства кост в главата и полудяват и това е причината сега да отглеждам английски сетер и дакел,но не съжелявам!иначе доберманите са наи верните пазачи!

#1450 Потребителят е офлайн   обичам-кучетата Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 01:41 PM

Цитат

За мен доберманът е едно от наи-яките кучета.Бързо схащат,лесно се обучават макар,че някои създават големи проблеми,защото имат буен темперамент!Иначе са много готини!Родителите ми повярваха,че след определена възраст има пораства кост в главата и полудяват и това е причината сега да отглеждам английски сетер и дакел,но не съжелявам!иначе доберманите са наи верните пазачи!

така е
това за мен са най-добрите кучета пазачи
аз имах добермаН и го гледах от вън,по цяла ден лаеше и недаваше на човек да мине
тва за коста не е вярно,доберманът ми ме е хапал 3-4 пъти
Знай че като си земеш доберман имаш винаги верен приятел,пазач и клоун на куп
супер кучета!!!
User's Signature

#1451 Потребителят е офлайн   обичам-кучетата Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 02:00 PM

намерих 2 снимки от обикновен фотоапарат и ги снимах с телефон но се получиха много лоши

Прикачени файлове

User's Signature

#1452 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:discussion
Публикувано: 02 January 2007 - 02:29 PM

Цитат

Здравей eVoLut1oN. Добре дошъл в глутницата на доберманистите!!!
Честито за Роко. Качи снимки да му се порадваме.
Аз също мисля, че не е подходящо да го даваш на обучение само, без теб. Тези дни вероятно ще кача малко литература за обучението, но първо трябва да я сканирам. За петънцата - може да са гъбички, има ги доста по доберманите в началото. Консултирай се с лекар, има ваксини за гъбички, но тях сле като направиш останалите, че много ще се натовари организма на кучето. А тези петънца ако са гъбички, можеш да пробваш с салицилов спирт и ЛАМИЗИЛ - 2-3 пъти на ден.

Прикачени файлове

#1453 Потребителят е офлайн   eVoLut1oN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 02:57 PM

значи сичко е ок бях на ветринар.. каза че ..не проблем даде му някво мазило калций изписа,даде му против глисти и др седмица ще му се праи втората ваксина + (за гана).Мерси мн с топлото посрещане при първа възможност ще кача снимки,защото нещо се прецака Усб-то:)

#1454 Потребителят е офлайн   ^pretty^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2007 - 04:20 PM

eVoLut1oN Честито бебе!Да ти е живо и здраво и дъъъъъъъъъълги години да те ядосва! l) Хубаво име си му избрал!Чакаме снимки!
Аз също те съветвам да не го прашташ на училище,може но както казах в предния пост-ако и ти ске убочаваш с него! cl)

Поздрави на всички стопани и кучетата им,специално за Фредо и Роко--много целувки! w)
User's Signature

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.

#1455 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 10:19 AM

Цитат

Цитат

Мога да кача снимки, но да знаете че ушичките му все още не са изправени и няма превръзки. Само с конци е. Докторът, който му копираше ушите е ветеринар, който се занимава предимно с копиране на уши и на опашки. Едни мой познати имат дог и този ветеринар е копирал и неговите уши и много ми хареса как са изправени и ги помолих да ме сваржат с него. В последствие разбрах, че той е най - добрия в региона. Та когато ми каза, че няма да слага превразки аз много се очудих, защото ми беше много чудно как иначе ще се изправят ушите и той ми каза, че превръзките не са гаранция, че ушите ще се изправят. Можело след като се свалят, ушите пак да си клепнат. Каза също, че превръзките били предпоставка за възпаление на шевовете и вече почни никаде не слагали превръзки. След като ми обесни това на мен ми стана много чудно как ушите ще се изправят сами, а той ми каза че хрощяла в последствие ще се втвърдява и ушите до 5тия месец ще бъдат напълно изправени.

Ето сега една снимка няколко часа след операцията.

Здравей PIPPO!!! "Малкия" Фреди изглежда страхотно!!! bravoS bravoS bravoS
Да ти е жив и здрав и много да те радва и да се обичате двамата. l) d)

И аз да кажа моето скромно мнение.
1.Смятам, че в момента най-важното е количеството на Калций и вит. D, което кучето приема в момента, за да изправи ушите. Дали трябва да му даваш калций извън храната и колко, зависи от самата храна - дали съдържа калций (реално, а не по етикет). Лично аз смятам, че доколкото най-добрата храна "РОЯЛ КАНИН МАКСИ" (джуниър) се отнася за доста широка група породи (с тегло от 25 до 40 кг.), тя едва ли е с достатъчно съдържание на калций точно за "ушните" проблеми на доберманчето.
За това те съветвам - потърси консултация с лекар, можеш ли за "ЗАСИЛИШ за известно време (10-15 дни) дозата на калция на Фредо, без, да му създадеш обранти проблеми - камъни в бъбреците и т.н.
2.Важно е да не го галите (всички у дома) по главата през ушите, за да не се пречупи хрущяла. За превръзките потърси и друго мнение. Ако ушите са по-дълги (аз така ги виждам от снимката) те все още ще тежат и може докато хрущяла е още мек да не успее да ги изправи.
3. Ушите в тази фаза имат "странно" поведение - изправя се първо едното, после другото, после клепват и пак се изправят.

И още нещо - каквото и да става, ти правиш всичко възможно, но кученцето е конкретен организъм, с конкретни гени и т.н., ще се получи конкретен резултат. Ако този резултат не ти се струва "най-най", преглътни го и си обичай кученцето такова каквото е. Мисля че най-важното е - това куче те обича повече от всички други кучета на този свят, пък даже и от "Brad Pitt" и"Angelina Jolie" на кучетата, взети заедно (или което и да е друго куче супер-красавец) и то заслужава и ти да го даряваш с цялата си любов докато сте заедно...

Аз съм сигурен, че ако даваш нужното количество калций и вит.D, Фредо ще изправи ушите. 1super
Весело посрещане на новата година на всички и много взаимна радост!!! BEER BEER

Категорично не съм съгласен за калция. Това е пълна глупост, но никой от вас не е виновен, не искам ни най-малко да ви обидя. Най-лошото е, че това се твърди от лекари.
Ушите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ШИНИРАТ, в противен случай най-вероятно нищо няма да стане. Това става поетапно, по различен начин докато ухото зараства и след това. При купирани по-дълги уши това продължава с месеци. Повярвайте ми, имам достатъчно опит за да го твърдя. Ongal е жив свидетел.

#1456 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 10:29 AM

Цитат

на училище се води след 7 месец
ушите се режат след 3месец до 5 наи-бързо ще зараснат може и по късно да режат но по бавно заздравяват

За най - оптимален се счита периода 8-9 седмична възраст. След този период изправянето на ушите е много трудно, изисква грижи дори до 18мес. възраст (!), често е обречено на неуспех.
Разбира се, това се отнася за правилно купираните с най-добра дължина уши, съобразени с пропорциите и размера на главата. Оставените къси "за да се изправят сигурно и без грижи" уши загрозяват кучето и ако лекарят няма опит с кучета от тази порода (конкретно за ушите), по-добре да не се прави нищо.

#1457 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 02:25 PM

Абсолютно съм съгласен с Tyson що се отнася до ушите. Аз лично имах големи разправии с тях докато ги изправим и дори сега на 7 месечна възраст пак слагаме шини от време на време за по два-три дни. Затова няколко страници назад казах, че повечето ветеринари са страшни глупаци и не се интересуват от породата а дават акъл. Повечето дори не са виждали качествен доберман наживо или на снимка дори, с правилно копирани уши, а изказват "компетентно" мнение.
За калция не мога да кажа кое е правилно и кое не, но мога да кажа какво аз правя като хранене и какво съм забелязъл.
- Не му давам само суха храна (Royal Canine или Brikkes), а редувам сухата храна със пилешки шийки+различни зеленчуци.
Например - 1 седмица суха храна и 3-4 дни пилешки шийки+зеленчуци, като прехода между едната и другата храна го правя плавно със ден или два смесен прием.
Пилешките шийки ги обезкостявам освен ако не преценя че кокалчетата в тях са все още хрущялни.
- Когато му давам сухата храна не му давам калций защото в нея има достатъчно, а когато му давам друга храна му давам калций в комбинация с витамини (например Калци Делис - от вносните или Калций-Мултивит - от българските) и го дозирам на 2/3 (т.е. по-малко) от препоръчителната дневна доза.
- през 3-4 дни му давам по едно твърдо сварено яйце.
И последното което съм забелязал - калция няма да стига за ушите докато млечните зъбки не се сменят с истинските му. Така че - не оставяй ушичките без шини след като му махнеш конците!!! А относно това кой ще те научи да ги правиш правилно - незнам! В България аз познавам двама човека и това са Tyson и Ongal. Е вече аз съм третия за който се сещам и един мой приятел (четвъртия) с който сме хвърлили много пот и притеснения докато се научим. Ходил съм на няколко ветеринара за помощ (преди да се науча и спре да ми се свива сърцето докато слагаме шините), но видях че те са абсолютни невежи относно тази порода и то не само за ушите. Сигурно и за другите породи толкова ги бива, незнам. А иначе клиниките им много ги хвалят... Пълни глупости, чак се ядосвам като се сещам..!
Това е от мен. Поздрави на всички и Честита Нова Година!!! bgflag d)

#1458 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 January 2007 - 08:29 AM

Здравейте доберманисти!!!

Учудвам се, че никой не пише, да не сте все още опианени от новогоишните празници и тези на ивановците, йордановците и т.н. ... l) l) l)

PIPPO И eVoLut1oN, какво правят "бебетата"? l)

Ние от известно време в събота и неделя ходим на обучение в клуб "Сириус" http://www.sirius-bg.net/index_bg.html , и това ни отнема много време, но за Рекс е много важно, за да не ме изяде на седмата година l) l) l) (майтап бе Уили) l) . Снимката не е много показателна, но нямам по-добра, защото участвам активно по време на тренировките и няма как да снимам.

Прикачени файлове

#1459 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 January 2007 - 08:32 AM

Ето Рекс и като шофьор, вече съм спокоен, има кой да кара кото пия l) l) l)

Сега трябва да тръгвам, по-късно пак ще се включа.

Чао

Прикачени файлове

#1460 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 08 January 2007 - 09:50 AM

tonyg58, да вземеш да научиш Рекс да си слага колана!!!! Ще ви глобят a) А зареждането с гориво ще си остане твое задължение l)
Бързо ли схваща момчето командите? А интересно ли му е?

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни