Доберман
Публикувано: 01 January 2007 - 10:08 PM
бтв:Искам само да попитам следната информация.Тай като утре трябва да ми докарат куче (доберман)само да попитам горе долу колко вървят чистокръвните и как да го обуча в смисъл такъв да изпълнява команди да го пращам ли на училище?Кой месец чак мога да го изкарвам на вънка?Кога да му копирам ушичките?съжалявам за глупавите въпроси но съм нов в "бранша".Надявам се някой ще ми помогне
Публикувано: 01 January 2007 - 10:27 PM
Цитат
бтв:Искам само да попитам следната информация.Тай като утре трябва да ми докарат куче (доберман)само да попитам горе долу колко вървят чистокръвните и как да го обуча в смисъл такъв да изпълнява команди да го пращам ли на училище?Кой месец чак мога да го изкарвам на вънка?Кога да му копирам ушичките?съжалявам за глупавите въпроси но съм нов в "бранша".Надявам се някой ще ми помогне
добре дошъл eVoLut1oN!!
за кученце..живот и здраве-утре ще ти честитим-да разказваш много за него/нея и да ни покаж снимки като се прибере! w)
така да се пробвам да ти отговоря на някои въпроси:
1."горе долу колко вървят чистокръвните "--незнам,не съм запозната с тези неща!! s)
2."как да го обуча в смисъл такъв да изпълнява команди "--ето тук има нещо за обучението
3."да го пращам ли на училище"--Прати го,но и ти да участваш,праща се около 4 месец!
4."Кой месец чак мога да го изкарвам на вънка?"--след 3-та ваксина-на 3 месеца
5."кога да му копирам ушичките"--ами мисля,че до 2-2,5 месеца трябва да ги купирате(прочети предните-3-4 стр)
изобщо въпросите ти не са глупави!! wink по-добре питай,че да не стане белята някой път!! wink
надявам се ти помагнах поне малко!! 1super
п.с.Ако греша за ушичките,моля по-опитните да ме поправят! worthy

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.
Публикувано: 02 January 2007 - 12:57 AM
Ако сте от София - спортен клуб Сириус, там мисля че тренираха два добермана или поне съм виждал да тренират. Ако сте от друг град, за всеки случай проверете първо инструктора и вижте за отзиви за неговата работа. Имате време, прочетете внимателно темите за обучението в форума, ще намерите много отговори на въпроси, които търсите.
Успех с малкия ! 1super
Публикувано: 02 January 2007 - 11:17 AM
Сега и аз ще се опитам на ти отговоря на въпросите:
1. Всеки доберман може да бъде чистокръвен, но цената се определя предимно то родословието. Ако е без подословие е от 200 до 300-400 лв. Но ако е с родословие от 200 до 600 ЕВРО. Така че ако не си уговорил цена по - добре питай преди да ти го докарат, ако вече не е късно.
2. Аз лично никога не бих пратил кучето си на училище, защото няма да бъде научено както аз искам и аз ще трябва да се уча как е научено, затова най - добре го убочи както ти мислиш за добре. Почети малко в интернет или в книги и мисля, че ще се справиш. Моят съвет е не го пращай на училище. Основните неща, който трябва да го научиш в началото са къде да върши нуждите си, къде му е мястото за спане и къде му е мястото за ядене. Доберманът е много умно куче и бързо схваща.
3. Ушите ги копирай колкото се може по - рано, защото колкото е по - малко толкова по - бързо зарастват. Но не по - рано от втория месец, въпреки че по кноготе пише 40-45 ден.
4. Можеш да започнеш да го извеждаш най - рано 15 дни след втората ваксина, но най - добре като навърши 3 месеца. Зависи от кучете. Ако е много енергично и постоянно беснее у вас го изведи по - рано. Аз така ще направя със моя дзвяр Фродо, защото вече пощурява във къщи b) . Постоянно му се играе.
А сега честита коледа на всички. Пожелавам на вас и на животинките ви (ако един доберман може да се нарече животинка b) ) много, здраве, щастие и много са се обичате взаимно.
Публикувано: 02 January 2007 - 01:12 PM
Цитат
Честито за доберманчо!!!
Направи му снимки и ги пусни тук да му се порадваме!

Cane Corso Italian Mastiff[br][br]Приказката продължава за некой олигофрени във форума
Публикувано: 02 January 2007 - 01:38 PM
Публикувано: 02 January 2007 - 01:41 PM
Цитат
така е
това за мен са най-добрите кучета пазачи
аз имах добермаН и го гледах от вън,по цяла ден лаеше и недаваше на човек да мине
тва за коста не е вярно,доберманът ми ме е хапал 3-4 пъти
Знай че като си земеш доберман имаш винаги верен приятел,пазач и клоун на куп
супер кучета!!!

Cane Corso Italian Mastiff[br][br]Приказката продължава за некой олигофрени във форума
Публикувано: 02 January 2007 - 02:00 PM
Прикачени файлове
-
DSC00003.JPG (63.47K)
Брой сваляния: 81

Публикувано: 02 January 2007 - 02:29 PM
Цитат
Здравей eVoLut1oN. Добре дошъл в глутницата на доберманистите!!!
Честито за Роко. Качи снимки да му се порадваме.
Аз също мисля, че не е подходящо да го даваш на обучение само, без теб. Тези дни вероятно ще кача малко литература за обучението, но първо трябва да я сканирам. За петънцата - може да са гъбички, има ги доста по доберманите в началото. Консултирай се с лекар, има ваксини за гъбички, но тях сле като направиш останалите, че много ще се натовари организма на кучето. А тези петънца ако са гъбички, можеш да пробваш с салицилов спирт и ЛАМИЗИЛ - 2-3 пъти на ден.
Прикачени файлове
-
i_lamizil.jpg (20.03K)
Брой сваляния: 102
Публикувано: 02 January 2007 - 02:57 PM
Публикувано: 02 January 2007 - 04:20 PM
Аз също те съветвам да не го прашташ на училище,може но както казах в предния пост-ако и ти ске убочаваш с него! cl)
Поздрави на всички стопани и кучетата им,специално за Фредо и Роко--много целувки! w)

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.
Публикувано: 04 January 2007 - 10:19 AM
Цитат
Цитат
Ето сега една снимка няколко часа след операцията.
Здравей PIPPO!!! "Малкия" Фреди изглежда страхотно!!! bravoS bravoS bravoS
Да ти е жив и здрав и много да те радва и да се обичате двамата. l) d)
И аз да кажа моето скромно мнение.
1.Смятам, че в момента най-важното е количеството на Калций и вит. D, което кучето приема в момента, за да изправи ушите. Дали трябва да му даваш калций извън храната и колко, зависи от самата храна - дали съдържа калций (реално, а не по етикет). Лично аз смятам, че доколкото най-добрата храна "РОЯЛ КАНИН МАКСИ" (джуниър) се отнася за доста широка група породи (с тегло от 25 до 40 кг.), тя едва ли е с достатъчно съдържание на калций точно за "ушните" проблеми на доберманчето.
За това те съветвам - потърси консултация с лекар, можеш ли за "ЗАСИЛИШ за известно време (10-15 дни) дозата на калция на Фредо, без, да му създадеш обранти проблеми - камъни в бъбреците и т.н.
2.Важно е да не го галите (всички у дома) по главата през ушите, за да не се пречупи хрущяла. За превръзките потърси и друго мнение. Ако ушите са по-дълги (аз така ги виждам от снимката) те все още ще тежат и може докато хрущяла е още мек да не успее да ги изправи.
3. Ушите в тази фаза имат "странно" поведение - изправя се първо едното, после другото, после клепват и пак се изправят.
И още нещо - каквото и да става, ти правиш всичко възможно, но кученцето е конкретен организъм, с конкретни гени и т.н., ще се получи конкретен резултат. Ако този резултат не ти се струва "най-най", преглътни го и си обичай кученцето такова каквото е. Мисля че най-важното е - това куче те обича повече от всички други кучета на този свят, пък даже и от "Brad Pitt" и"Angelina Jolie" на кучетата, взети заедно (или което и да е друго куче супер-красавец) и то заслужава и ти да го даряваш с цялата си любов докато сте заедно...
Аз съм сигурен, че ако даваш нужното количество калций и вит.D, Фредо ще изправи ушите. 1super
Весело посрещане на новата година на всички и много взаимна радост!!! BEER BEER
Категорично не съм съгласен за калция. Това е пълна глупост, но никой от вас не е виновен, не искам ни най-малко да ви обидя. Най-лошото е, че това се твърди от лекари.
Ушите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ШИНИРАТ, в противен случай най-вероятно нищо няма да стане. Това става поетапно, по различен начин докато ухото зараства и след това. При купирани по-дълги уши това продължава с месеци. Повярвайте ми, имам достатъчно опит за да го твърдя. Ongal е жив свидетел.
Публикувано: 04 January 2007 - 10:29 AM
Цитат
ушите се режат след 3месец до 5 наи-бързо ще зараснат може и по късно да режат но по бавно заздравяват
За най - оптимален се счита периода 8-9 седмична възраст. След този период изправянето на ушите е много трудно, изисква грижи дори до 18мес. възраст (!), често е обречено на неуспех.
Разбира се, това се отнася за правилно купираните с най-добра дължина уши, съобразени с пропорциите и размера на главата. Оставените къси "за да се изправят сигурно и без грижи" уши загрозяват кучето и ако лекарят няма опит с кучета от тази порода (конкретно за ушите), по-добре да не се прави нищо.
Публикувано: 04 January 2007 - 02:25 PM
За калция не мога да кажа кое е правилно и кое не, но мога да кажа какво аз правя като хранене и какво съм забелязъл.
- Не му давам само суха храна (Royal Canine или Brikkes), а редувам сухата храна със пилешки шийки+различни зеленчуци.
Например - 1 седмица суха храна и 3-4 дни пилешки шийки+зеленчуци, като прехода между едната и другата храна го правя плавно със ден или два смесен прием.
Пилешките шийки ги обезкостявам освен ако не преценя че кокалчетата в тях са все още хрущялни.
- Когато му давам сухата храна не му давам калций защото в нея има достатъчно, а когато му давам друга храна му давам калций в комбинация с витамини (например Калци Делис - от вносните или Калций-Мултивит - от българските) и го дозирам на 2/3 (т.е. по-малко) от препоръчителната дневна доза.
- през 3-4 дни му давам по едно твърдо сварено яйце.
И последното което съм забелязал - калция няма да стига за ушите докато млечните зъбки не се сменят с истинските му. Така че - не оставяй ушичките без шини след като му махнеш конците!!! А относно това кой ще те научи да ги правиш правилно - незнам! В България аз познавам двама човека и това са Tyson и Ongal. Е вече аз съм третия за който се сещам и един мой приятел (четвъртия) с който сме хвърлили много пот и притеснения докато се научим. Ходил съм на няколко ветеринара за помощ (преди да се науча и спре да ми се свива сърцето докато слагаме шините), но видях че те са абсолютни невежи относно тази порода и то не само за ушите. Сигурно и за другите породи толкова ги бива, незнам. А иначе клиниките им много ги хвалят... Пълни глупости, чак се ядосвам като се сещам..!
Това е от мен. Поздрави на всички и Честита Нова Година!!! bgflag d)
Публикувано: 08 January 2007 - 08:29 AM
Учудвам се, че никой не пише, да не сте все още опианени от новогоишните празници и тези на ивановците, йордановците и т.н. ... l) l) l)
PIPPO И eVoLut1oN, какво правят "бебетата"? l)
Ние от известно време в събота и неделя ходим на обучение в клуб "Сириус" http://www.sirius-bg.net/index_bg.html , и това ни отнема много време, но за Рекс е много важно, за да не ме изяде на седмата година l) l) l) (майтап бе Уили) l) . Снимката не е много показателна, но нямам по-добра, защото участвам активно по време на тренировките и няма как да снимам.
Прикачени файлове
-
Image_108_.jpg (46.51K)
Брой сваляния: 87
Публикувано: 08 January 2007 - 08:32 AM
Сега трябва да тръгвам, по-късно пак ще се включа.
Чао
Прикачени файлове
-
Image_113_.jpg (24.11K)
Брой сваляния: 91
Публикувано: 08 January 2007 - 09:50 AM
Бързо ли схваща момчето командите? А интересно ли му е?