Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#1001 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 April 2012 - 04:23 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 April 2012 - 03:03 PM, написа:

Показване на мнениетоgorbyron, в 13 April 2012 - 12:48 PM, написа:

Показване на мнениетоwind, в 13 April 2012 - 02:10 PM, написа:

ПП. Трудно вдянах (много далечна ми беше тази мисъл), може би искаш да кажеш, че изкуствено ще подбереш само едно, а другите ще бъдат умъртвени? (от евентуалното поколение на кучето ти).

не ми отговаряй, да не се чувствам виновна, че губя нечие време :)

да кастрираш любимото си същество, лишавайки го от всички незабравими моменти и чувства, свързани с възпроизводството му,

:ab_041: :ab_041:

Кое ти се струва толкова смешно в цитираното...за чувствата и моментите ли? Ами ако е по вашия начин, пускайки ги заедно за половин-един час из някой развъдници, със сигурност ще си права... Но ако са заедно през целия период от около 4-5-7 дни, наблюдавайки ги внимателно, ще ти стане ясно, че съществува кучешка любов, макар и само през този промеждутък... И наистина са незабравими моментите, както за кучетата, така и за човека, който ги наблюдава...знам го от личен опит...и мога да твърдя, че поведението им не е по-различно от това при хората по време на влюбване, с изключение на срокът и "безсрамието" им :md_064: Ако щеш, вярвай... Разбира се, за безчувствените индивиди, описаното е просто едно нищо...Нямам намерение да убеждавам никого в едно или друго...Само казвам за това, което съм наблюдавал...

#1002 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 April 2012 - 04:34 PM

:db_046:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1003 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 13 April 2012 - 04:37 PM

А какво ще направиш, ако противно на твоите наблюдения, от тази велика кучешка любов оцелеят не едно или две, а примерно 6 кученца? Само не ми казвай, че е невъзможно.

Горди, какво е по-важно за теб? Да воайорстваш на кучешки меден месец, или да няма бездомни кучета по улиците? Защото независимо дали го приемаш или не, пряко или косвено всяко едно развъждане в момента в България, независимо по каква причина (тук ще вмъкна и киноложкото развъждане), води до увеличаване на бездомните кучета.
User's Signature

#1004 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 13 April 2012 - 04:44 PM

gorbyron

Е***ти смеха. Искаш да кажеш,че кастрираните кучета са безчувствени същества. Имам 4 кучета. Най голямата ми кучка е кастрирана, и видимо с просто око е най щастлива. Постоянно си играе, не само с по голямото куче в къщи, но с двете бебета. Освен че е такава със себеподобните си, тя се закача и с нас, хората.
Прав си за наблюдението,.......миии ела и наблюдавай. После пиши умопомрачителни постове. Да, те умеят да обичат и страдат, но Не преписвай твоите сексуални чувства на кучето си.
Обясних го простичко. Мисля, че се налагаше. Надявам се да си ме разбрал.

wind

Как стигнахте до тази велика мисъл,че Киноложкото развъждане води до увеличаване броя на бездомниците в Бг.
Бихте ли се обосновали?

#1005 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2012 - 05:02 PM

Показване на мнениетоIA---, в 13 April 2012 - 05:44 PM, написа:

Как стигнахте до тази велика мисъл,че Киноложкото развъждане води до увеличаване броя на бездомниците в Бг.
Бихте ли се обосновали?

Сигурна съм,че няма да Ви изненадам като Ви съобщя,че никак не са малко родословните кучета в Бг, над които няма никакъв контрол колко пъти раждат,с кого се заплождат и какви бебета произвеждат
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#1006 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 April 2012 - 05:10 PM

Не се изненадвам от нищо написано в този форум. Пълно е с простотия и невежество.
Но все пак попитах- По какъв начин Киноложкото развъждане води до увеличаване броя на бездомниците в Бг?

#1007 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2012 - 05:23 PM

Най-накрая го написаха в прав текст, че видите ли чистопородното развъждане пречело на каузата на защитниците на бездомните. Аз и друг път съм я чувала тая глупост, ама мислех, че нещо аз не съм в час. Много ще ми е интересно да прочета поради каква точно причина развиването на една порода увеличава броя на бездомните?

#1008 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 April 2012 - 05:30 PM

Ринуша го е казала.Много често срещам стопани с родословни кучета,които не спазват правилата на клуба и заплождат с куче без родословие.Това поколение се пуска за по 200-300лв и после кой как ги гледаа и къде отиват се не знае.
Примери поне за 3 се сещам.2 с НОК и един с родезийски риджбек-даже обявата им беше пусната и тук във форума и беше премахната.
Това,че самите развъдчици спазват правилата не означава,че и всички закупили родословно куче ги спазват.
В общи линии това е обяснението......
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1009 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 05:42 PM

Показване на мнениетоRinusha, в 13 April 2012 - 06:02 PM, написа:

Сигурна съм,че няма да Ви изненадам като Ви съобщя,че никак не са малко родословните кучета в Бг, над които няма никакъв контрол колко пъти раждат,с кого се заплождат и какви бебета произвеждат

А това е равносилно на междусъседско плодене.По-ясно от това - здраве му кажи.А за всичките породоподобни - нали не смятате, че са дошли от Марс?Все от някъде са взели тези гени

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 April 2012 - 06:30 PM, написа:

Много често срещам стопани с родословни кучета,които не спазват правилата на клуба и заплождат с куче без родословие.

Или пък с родословие,но без знанието на клуба,без направени изследвания,без тест на характер ,положени изпити,оценки от изложби.........
User's Signature

#1010 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 April 2012 - 06:02 PM

Общо взето, вие ми обяснявате как се случват кварталните скачки.Това не са развъдчици.Тук не става въпрос,какви кучета плодят развъдчиците и какъв е контрола,както ми се отговори. А къде е вината им и как те увеличават броя на бездомниците.

Нима вместо да продадат кучилото си,го пускат на улицата, без дори да направят опит да върнат дори минимална част от вложилите в това хоби пари. Или първо подробно трябва да се обясни за ентен път разликата, между развъдник и пъпимил. Между развъдчик и обикновен разплождач на кучета. Защото сега в коментарите и това ще започне за се бърка от много компетентни люде.

Наистина отдавна се опитват някой хора да прокарат идеята ,че Киноложкото развъждане е причина за бездомниците. Противници на родословните кучета са точно хората които при закупуването на породо подобно са имали най големи очаквания. И какво ,пораства кученце и хич не прилича на породата. И хоп на улицата. После някой им виновен,че са спестили някой лев и не са си купили родословно.

Така, че нека не си пишем глупости,като често срещаната ,че чау чау се ядеКачена снимка. Ами да се забрани търговията с животни. Да не се продават по магазини, пазари ,борси . Да се забрани заплождането на домашни кучета. Както беше написано няколко страници по долу, данъка за не кастрирано домашно куче да е 200лв, тоест висок. И да има естествено кой да следи за спазването на всичките тези закони за притежанието на домашен любимец. Пък да видим дали ще има бездомници.

#1011 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 13 April 2012 - 06:13 PM

Показване на мнениетоwind, в 13 April 2012 - 04:37 PM, написа:

А какво ще направиш, ако противно на твоите наблюдения, от тази велика кучешка любов оцелеят не едно или две, а примерно 6 кученца? Само не ми казвай, че е невъзможно.

Горди, какво е по-важно за теб? Да воайорстваш на кучешки меден месец, или да няма бездомни кучета по улиците? Защото независимо дали го приемаш или не, пряко или косвено всяко едно развъждане в момента в България, независимо по каква причина (тук ще вмъкна и киноложкото развъждане), води до увеличаване на бездомните кучета.

Май се опитваш да оригиналничиш с някои термини :db_046: Но кучетата не се крият, нито седя до тях да им бая, нито отдаването им през този период включва само съвкупления... А ти какво искаш, да проведеш геноцид над всички кучета, кастрирайки ги...и след определен период навсякъде да няма каквито да било кучета, водена от любовта си към бездомниците...Нали не си чак толкова луда, та да повярваш, че ще се случи... Така, че мислете какво да се случва с отпадъка, който така или иначе не може да се предотврати...Ясно е, че са нужни комплексни мерки, които и ти ги знаеш много добре - периодични евтаназии, интегриране по различни обекти, осиновявания, агитиране на социално слаби да ги отглеждат срещу някаква минимална издръжка за храна,осигурена от дарения, насърчаване за доброволно кастриране на домашни, особено от смесените породи, пък и другите, които са преценили, че повече ще е излишно да ги множат, приюти, издържащи се само от благотворителност, упражняване на контрол от живущите хора из районите върху изоставянето на кучета около тях, сигнализирайки веднага компетентните органи при появата на кучило или възрастно животно... Също, ако се забрани ловът с кучета, ще помогне в пъти повече за снижаване на бездомната популация - поне от моите наблюдения, повечето от бездомниците имат доста общи черти с ловните породи... А и основния кучешки внос е на ловни породи...другите са минимални... Пък други забрани и контроли, не мисля, че ще доведат до особен ефект...освен може би за някои далавери... Иначе, и на мен не ми харесва да се прилага евтаназия, но едва ли ще може да бъде избегната, а и все пак тя би била най-възпитаващата мярка за повечето кучкари ...

#1012 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 April 2012 - 06:17 PM

Из това което видях, пипнах, изчетох и анализириах правя изводи че точно чистопородното развъждане няма никакъв принос към популацията на бездомни животни. И упрека към развъдчиците е повече от абсурден. Ако тезата на неграмотниците бе вярна, то от 20 години насам щяха все породоподобни да щъкат. По улиците. На глутници.
Вие глутници ротвайлероподобни да сте виждали?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1013 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 06:30 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 April 2012 - 07:17 PM, написа:

Вие глутници ротвайлероподобни да сте виждали?

А ти да си виждала колко много точно ротвайлероподобни попадат в Сеславци?
И естествено,че няма глутници породисти кучета понеже след едно две поколения всички белези се "претопяват"
И да продължавам да твърдя,че не са един или два развъдниците(и говоря за официално регистрираните) в Бг, които развъждат на килограм и продават по същия начин без да се интересуват какво се случва от тук нататък.Не смятам,че са основните виновници за кучетата по улиците,но определено имат своя принос.
Кинология в България няма и скоро няма да има.
Весели празници и бъдете щастливи.Нямам какво повече да кажа
User's Signature

#1014 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2012 - 06:36 PM

Нерегламентираното развъждане няма нищо общо с киноложкото такова, така че много моля да не се бъркат понятията. Това че родителите притежават родословия само по себе си не прави едно кучило "киноложки" развъдено, ако не са спазени правилата на клубовете.

#1015 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 April 2012 - 06:48 PM

В тази тема никой ли не чу и не проумя че породистите, породоподобните и бившедомашните не оцеляват навън? Ако породистите или породоподобните или бевшедомашните не са задомени начаса - бройте ги отписали.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1016 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 13 April 2012 - 06:53 PM

[quote name='IA---' date='13 April 2012 - 04:44 PM' timestamp='1334328255' post='1037782']
Е***ти смеха. Искаш да кажеш,че кастрираните кучета са безчувствени същества. Имам 4 кучета. Най голямата ми кучка е кастрирана, и видимо с просто око е най щастлива. Постоянно си играе, не само с по голямото куче в къщи, но с двете бебета. Освен че е такава със себеподобните си, тя се закача и с нас, хората.
Прав си за наблюдението,.......миии ела и наблюдавай. После пиши умопомрачителни постове. Да, те умеят да обичат и страдат, но Не преписвай твоите сексуални чувства на кучето си.
Обясних го простичко. Мисля, че се налагаше. Надявам се да си ме разбрал.

Докато си се занимавала с некастрираното си куче,май си пропуснала някои уточнения... :db_046:

#1017 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 April 2012 - 07:42 PM

Хах, като напримерКачена снимка

#1018 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 13 April 2012 - 07:43 PM

Цитат

да кастрираш още в началото му живота на любимото си същество, лишавайки го от всички незабравими моменти и чувства, свързани с възпроизводството му

:ag_106: Ще почина! Я разкажи повече за тези незабравими моменти - какво ти сподели на ушенце твоето куче?

Колкото до това, че родословни кучета бездомни няма, ще ви покача една снимка:
Прикачена снимка
Това куче е осиновено от Богров. Клубно, с татуировка.
Знам и други случай на изоставени клубни кучета. А за породоподобни (т.е. без родословие) - можете да видите и сами в "Без дом". В къщи е една такава "доберманка".
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#1019 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 13 April 2012 - 07:57 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 April 2012 - 06:48 PM, написа:

В тази тема никой ли не чу и не проумя че породистите, породоподобните и бившедомашните не оцеляват навън? Ако породистите или породоподобните или бевшедомашните не са задомени начаса - бройте ги отписали.

Но със сигурност оцеляват поне месеци (аз съм виждала и с години да оцеляват). Не знам на какви факти градиш тезата си. През тези месеци раждат, защото не са кастрирани от стопаните си, понеже това е най-жестокото нещо, което можеш да причиниш на кучето си. Те така се увеличават бездомниците.

Не казвам, че кинолозите са виновни за бездомните животни, казвам, че всеки, който развъжда в ТЕЗИ УСЛОВИЯ в България, пряко или косвено допринася за проблема с бездомните.

Ето ТУК навремето много се изписа, който иска да каже нещо по въпроса, да прочете страниците и да пише там.
User's Signature

#1020 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 13 April 2012 - 08:09 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 13 April 2012 - 07:43 PM, написа:

:ag_106: Ще почина! Я разкажи повече за тези незабравими моменти - какво ти сподели на ушенце твоето куче?

Дорогоя, ами не си ли чувала за майчински чувства...? Не ме принуждавайте да ви изреждам всичко...казах го вече, не желая да насърчавам хората да не си кастрират кучетата... Отговорността е огромна, поне според мен, затова нека всеки сам си решава...

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни