mil_, в 30 March 2012 - 02:36 PM, написа:
Ти му викаш - няма приюти бе, няма! То вика - пратете ги в приюти.
Весела, чисто и просто глутници не трябва да се допускат, като навреме се вземат предвидените в закона мерки и толкоз. В моя квартал бездомни кучета има. Глутници няма. Нахапани няма.
Ако все още сте в Борово, то точно там и в Манастирски Ливади е пълно с глутници и нахапани хора, сред коити не на последно място и деца.
Точно там в Борово живее един отдавна тъжно известен глутницезащтитник Янко, дето блока му смърди на мърша от кашоните на старо месо, което той разхвърля в Борово, Манастирски ливади и Бъкстон. Ако още сте в Борово и сте говорили с отдел Екология с община Витоша, то нямаше да го правите това смело-смело заявление, защото точно Янко от клана на Аксиния им е известен от години и съм коментирала неведнъж с инспектората начините за озаптване на този "милозлив" подхранващ.
Подхранващите глутницезащитници трабва да се глобяват за своята дейност. Те не хранят кучетата, те чрез кучетата задоволяват лични собствени проблеми - и не ме интересува кои са те. Важното е че в крайна сметка и хората го отнасят, и кучетата. За да разиграват коня някакви групички, не разбиращи че обслужват паричен поток "Кастрирай-върни" трябва да си отиде един дядо, нали? Е, кога ще спрете, феновете на кастрирай-върни? Колко още старци трябва да си получат старините си по вашия начин, щото видите ли ви е жал повече за хипотетични глутници, отколкото за конкретни хора?
88 години, мамка му, вместо да угасне спокойно в леглото си кучетата ли трябваше да го изядат?
Мислих си че след случката с бабата с изпохапани от глутница крака, които бяха ампутирани впоследствие, съм претръпнала на цинизма от страната на подхранващите. Мислих си че след случката със сляпата Невена с кучето-водач когато я посещаваха НПО-та със съвет да ръси кренвирши на глутниците - съм забравила. Мислих си че след като глутнецезащничката се е обадила в училището за кучета водачи и е наклеветила сляпата жена че тя бие своето кучето-водач с цел за да й го изземат на сляпата та да няма претенции към глутниците, които създават проблем - Бога мия мислих си че и това преглътнах.
Но това тук... Аз за себе си направих окончателни изводи.