Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#61 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 March 2012 - 05:53 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 March 2012 - 02:36 PM, написа:

Абе тая грамофонна плоча няма край.
Ти му викаш - няма приюти бе, няма! То вика - пратете ги в приюти.

Весела, чисто и просто глутници не трябва да се допускат, като навреме се вземат предвидените в закона мерки и толкоз. В моя квартал бездомни кучета има. Глутници няма. Нахапани няма.

Ако все още сте в Борово, то точно там и в Манастирски Ливади е пълно с глутници и нахапани хора, сред коити не на последно място и деца.
Точно там в Борово живее един отдавна тъжно известен глутницезащтитник Янко, дето блока му смърди на мърша от кашоните на старо месо, което той разхвърля в Борово, Манастирски ливади и Бъкстон. Ако още сте в Борово и сте говорили с отдел Екология с община Витоша, то нямаше да го правите това смело-смело заявление, защото точно Янко от клана на Аксиния им е известен от години и съм коментирала неведнъж с инспектората начините за озаптване на този "милозлив" подхранващ.

Подхранващите глутницезащитници трабва да се глобяват за своята дейност. Те не хранят кучетата, те чрез кучетата задоволяват лични собствени проблеми - и не ме интересува кои са те. Важното е че в крайна сметка и хората го отнасят, и кучетата. За да разиграват коня някакви групички, не разбиращи че обслужват паричен поток "Кастрирай-върни" трябва да си отиде един дядо, нали? Е, кога ще спрете, феновете на кастрирай-върни? Колко още старци трябва да си получат старините си по вашия начин, щото видите ли ви е жал повече за хипотетични глутници, отколкото за конкретни хора?

88 години, мамка му, вместо да угасне спокойно в леглото си кучетата ли трябваше да го изядат?
Мислих си че след случката с бабата с изпохапани от глутница крака, които бяха ампутирани впоследствие, съм претръпнала на цинизма от страната на подхранващите. Мислих си че след случката със сляпата Невена с кучето-водач когато я посещаваха НПО-та със съвет да ръси кренвирши на глутниците - съм забравила. Мислих си че след като глутнецезащничката се е обадила в училището за кучета водачи и е наклеветила сляпата жена че тя бие своето кучето-водач с цел за да й го изземат на сляпата та да няма претенции към глутниците, които създават проблем - Бога мия мислих си че и това преглътнах.

Но това тук... Аз за себе си направих окончателни изводи.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#62 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 March 2012 - 05:56 PM

Манастирски ливади не е Борово и нямам общо с район Витоша, намира се в Красно село. В моя квартал има хора, които хранят кучета по отговорен начин. Същите хора ги и кастрират. Няма никой, който разхвърля кокали и помии, поне в периметъра, който познавам.
Въпросния Янко ни го знам, ни го познавам. Само съм го чела в този форум и съм го чувала. Всички ще си отдъхнем когато прекрати безобразията си.

#63 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 March 2012 - 06:04 PM

Що ли не се изненадвам, никой от подхранващите НИКОГА не е отговорен, никой нищо не знае, те просто хранят миличките кученца.

А някой от вас да е наясно че първи човешки същества атакувани от глутниците са точно старци и деца? Колко още ще държите хората в страх, преди да се наситите?
Колко още дядовци,баби и инвалиди са необходими? И не става дума за един район, в Красно село ли няма глутници, ММММОЛЯЯЯ?
Целите градове вече буквално Реват от вашите игрички в замерване с кренвирш.

С години изхвърлям отровни меса и обръщам паници с антифриз край нас. Позицията на днешните глутнецезащитнички ме накара да се усъмня дали постъпвах правилно.
Не желая да имам нищо общо с хората, за които кучета са по- важни от човека.
User's Signature

#64 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 06:05 PM

Показване на мнениетоagalina, в 30 March 2012 - 03:40 PM, написа:

Добре де, как така хем ЕК обяви ЗЗЖ за модерен и прекрасен закон, хем не той проработва , мислили ли сте?

"Малък сладък Арчи търси своята принцеса за да създадат поколение
Той е на 2 години и половина, с родословие и тежи 2. 400 килограма. С черна козина на сиви кичури. Много красив и много обичлив! "
Търся женска за моя сладур.
Продавам женски питбул
Продавам ,бял, женски питбул на 3години.Раждала, добра майка.Цена по договаряне
Prodavam 4istokrvna pitbulka ot razvdnik s kopirani u6i i vsi4ki vaksini ku4eto e na 3 godini agresivno e km jivotni no ne i km hora rajdala e 3 pti 2 pti po 10 ku4enca i edin pt 7
Женска за разплод
Търся мъжки питбул в района на Сандански или Петрич
мъжки словашки чувач търси партньорка
Мъжки самоед си търси женски самоед за разплод
Лабрадор, куче следотърсач търси гадже
Търся женски Йоркширски териер за моят мъжки.
Продавам страхотни бебета Лабрадор Ритривър.
Продавам изгодно алабайчета на 50дни
Продавам малки златисти лабрадорчета, прекрасни представители на своята порода..Изгодна цена

......................

Докато не се спре това , нищо няма да работи

#65 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 06:06 PM

Фурия С, сложи си очилата и прочети добре какво съм написала.

#66 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 06:11 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 March 2012 - 04:06 PM, написа:

Фурия С, сложи си очилата и прочети добре какво съм написала.

О, след редакция и аз мога.
Пфу.
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 06:31 PM

Ами като се пише на някои хора, се налага мнооооого да им се обяснява, не разбират кратки изречения и обичат да ми казват какво съм написала, та се налагат и редакции, белким разберат, че не мисля това, което казват, че мисля.

#68 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 06:51 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 March 2012 - 04:31 PM, написа:

Ами като се пише на някои хора, се налага мнооооого да им се обяснява, не разбират кратки изречения и обичат да ми казват какво съм написала, та се налагат и редакции, белким разберат, че не мисля това, което казват, че мисля.

Тази игра тип форумна демагогия повече няма да я играя с феновете на "Кастрирай-Върни". Така и не ми отговорихте на въпроса:"Колко?"
Колко още трябва да ви се сервират старци и деца за да спрете?
И без сълзи и сополи относно наркопласьори, таксита и други тям глупости. Защото тук говорим за кучета и системата кастрирай-върни.

Я ми кажете, този дядо дали е изпитал облегчение при мисълта че глутницата е била кастрирана?
Или като ги нападат глутниците слепите хора с техните кучета водачи за тях има значение дали с матката или без ще са атакувани?

Преди да се грижите за кучета Научете се да се грижите за хората. Пък тогава ми говорете за милосърдие, състрадание и любов.
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2012 - 06:57 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 30 March 2012 - 04:04 PM, написа:

А някой от вас да е наясно че първи човешки същества атакувани от глутниците са точно старци и деца? Колко още ще държите хората в страх, преди да се наситите?
Колко още дядовци,баби и инвалиди са необходими? И не става дума за един район, в Красно село ли няма глутници, ММММОЛЯЯЯ?

С години изхвърлям отровни меса и обръщам паници с антифриз край нас. Позицията на днешните глутнецезащитнички ме накара да се усъмня дали постъпвах правилно.

Това към кого е адресирано ??
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#70 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 07:07 PM

Показване на мнениетоagalina, в 30 March 2012 - 04:57 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 30 March 2012 - 04:04 PM, написа:

Това към кого е адресирано ??
Или просто си яхваш моторетката както винаги? :dh_188:

Уточних към каква група е адресирано. И не ти държа този тон, когато ти яхваш моторетката, както винаги, като стане дума относно питбули. Спести ми го и ти тона.

От години преобръщамтемата Кастрирай-върни у нас и в чужбина. Аз моите изводи си ги направих благодарение на тази тема окончателно. Браво на глутницезащниците...
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 07:09 PM

Furia_S, кой искаш да те чуе и разбере? Ти не виждаш ли, че за пореден път човека се изкарва виновен.. Предният път беше виновно детето, после родителите, а сега 90 годишен старец.. Къде отива той по това време?! Ти не виждаш ли, че се намесват пътните инциденти, само че някои хора не знаят колко протести имаше по този въпрос.. Те изкараха човека виновен, ти ще се пънеш да обясняваш за "кастрирай и върни". Измислена "програма" от която полза виждат вет. лекари и организациите набиращи средства. Че не работи и хлапетата разбраха.. Няма решение, ами всеки се спасява както може и се моли да не е на мястото на човека.

Поне спрете да ги събирате по 20 броя а се погрижете за 1 или пет ама както трябва.

#72 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2012 - 07:15 PM

Бе откачихте ли ?Кой от нас иска да има трагедии?
И как не проумяхте, че "кастирай-върни" не е причината , а неспазването му ?
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 07:23 PM

Я прочети по-назад в темата и ще видиш, че някой писа как стареца замерял всеки ден кучетата.. Те сега го изяли и сме квит. Намесиха се деца, цигани, крадци изнасилвачи и др., като се сравняват с глутница кучета. По едно време се оказа, че кучетата можело да са домашни.. Ами темите за спасяване на "добрата" глутница. Лоша глутница имало ли е досега? Даже тази дето уби детето е добра.. Страшна работа е тази мания, даже не знам дали е мания или интереси вече. Ама е жалко всеки път да се набеждават изядените хора и инвалидите. После хората ви виновни, че си пазят живота и семействата. вместо да се организа кампания против тези дето ги събират на глутници и разхвърлят храна се обвиняват жертвите.

Кастрирай и върни няма как да заработи, не знам как хората занимаващи се с това не го разбраха. Ама що ли да го разбират като всичко върви и има кучета за всички. :ab_041: Скоро ще има и приюти за всички от сърце.. да му мислят тези дето не са кучкари.

#74 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 March 2012 - 07:33 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 30 March 2012 - 05:23 PM, написа:

Я прочети по-назад в темата и ще видиш, че някой писа как стареца замерял всеки ден кучетата.. Те сега го изяли и сме квит. Намесиха се деца, цигани, крадци изнасилвачи и др., като се сравняват с глутница кучета. По едно време се оказа, че кучетата можело да са домашни.. Ами темите за спасяване на "добрата" глутница. Лоша глутница имало ли е досега? Даже тази дето уби детето е добра.. Страшна работа е тази мания, даже не знам дали е мания или интереси вече. Ама е жалко всеки път да се набеждават изядените хора и инвалидите. После хората ви виновни, че си пазят живота и семействата. вместо да се организа кампания против тези дето ги събират на глутници и разхвърлят храна се обвиняват жертвите.
Ами адресирайте си коментарите поименно ,ти и Фурия ..Какво обобщавате и пишете в множествено число?
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 07:55 PM

Само им кажи имената и ще ги адресирам. Преди малко гледах кметицата каза, че ще се заеме лично с проблема и добре е предложила забраната за "подхранване". Да се надяваме, че глобите ще са високи и проверяващите този път ще си свършат работата. Време е загрижените лелки да престанат да събират глутници.

#76 Потребителят е офлайн   berguni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 07:56 PM

Чета повечето коментари и с изключение на няколко човека всички други сте луди.Замислете се на кой живота е по важен на тази глутница и повечето бездомни кучета или на нас ХОРАТА.Когато искате да гледате куче гледате го вкъщи,аз гледам две,но като видя пумияр на пътя или между блоковете ми се повръща...аз който си плащам всички възможни данъци,гледам моите кучета и най-накрая да дойде и да ме нападне някое бездомно.Дано човека да се оправи и се замислете малко,поставете се на мястото на този човек,на неговите роднини и се замислете как ще реагирате ако вие бъдете нахапан/и или някой ваш близък човек :ea_103:

#77 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 08:04 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 March 2012 - 04:36 PM, написа:

... чисто и просто глутници не трябва да се допускат, като навреме се вземат предвидените в закона мерки и толкоз ...

Абсолютно !
Но трябва някой да знае закона, трябва да се спазва и да се действа превантивно. Кой колко бил дразнил или не, няма значение пред свършен факт. Удобно е, че се използва за политлозунги и помпане на самочувствие. Най-лошото е, че пак почва противопоставянето на хора/кучета - "децата или кучетата", "живота на кучето или живота на възрастния човек", че чак им се повръщало на тия дето повдигат тези теми...

Но тука общината трябва да се запретнат - коя година вече няма обединена база данни, а колко изгубени кучета с чипове има и не могат да им намерят собствениците. Отделно, самите хора трябва да си попроменят манталитета (който, както беше отбелязано в темата, не се променя за година). Храненето и опазването от "агресивни" екосбирщини на бездомните кучета не подобрява положението, даже напротив - според мене го влошава още повече. Вместо храненето и идиотски инициативи за зоополиция, да се впрегнат усилията в образоването на наш'то мило общество. Това е видно от темите за избор на порода от силно_желаещи_сладко_добро_кученце бъдещи грижовни стопани, на които беше намерен точният отговор - каквато и порода е подходяща за тях, 'щото плюшеното куче няма нужда от съществени грижи. Но първо, след като им се опише ситуацията (кучето не е плюшена играчка, Фурия, мисля, беше задала точен въпрос - "ако се случи нещо на кучето ти, ще продължиш ли да го гледаш по същия начин?", изисква непрекъснати грижи и така нататъка), най-често се обиждат. А тези, които изобщо не стигат до кучешките форуми и си спестятват тези теми, те колко са? На тях е нужно да се обяснява какво значи да имаш куче и отговорностите с това нещо. Да осъзнае българчето, че става въпрос за живот, за живо същество. С храненето на бездомниците, които налитат по случайно минаващи хора това не върши работа, няма да свърши и масовото им избиване (защото източникът си остава).
С пасивността си, и ние, кучкарите, имаме вина. Знам, че българина разбира от всичко и е царя на бездействието извън приказките на масата, но не аз, а ветеринарите са хората, които могат да убедят населението, че кастрацията не води автоматично до надебеляване и осакатяване на животното.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#78 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 09:04 PM

Wolfdiver,
Друже, но на общината й е изгодна системата "Кастрирай-върни" и тя доброволно поддържа целия този цирк, дето местните активисти си мислят че спасяват кученца. Ако някой в администрацията реши че трябва да затвори кранчето на системата, то никакви плакати по площадите няма да я спрат. Не са рекли - не са узаконили евтаназията, която е общо взето в европейски страни е метод за работа с бездомни.

Фенките на "кастрирай-върни" тук обслужват несъзнателно една огромна корупция, те не са виновни. Те са ентузиасти.
Лошото е че докато се разбере че корупцията в тази система само влошава нещата - има жертви.
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 March 2012 - 09:17 PM

Лелеле какво чесане на пръсти...а някои са направо професионалисти в това вече...

Ми, хайде давайте да ги требим, ще избием всички кучета по улиците; после ще изтребим всички котки; после ще изтребим всички гълъби и фтички, щото разнасят болести -баща ми едва не умря преди повече от 10г. от птичи грип хванат от канарчета и затова ше ги изтребим до крак. И най-накрая ще има рахат и щастие...

Докато някой не реши, че е алергичен към калинките :ab_041: и тях ще уморим!

Даже ще даваме на децата си по едно мини пистолетче и като ходят на училище пътьом да стрелят хайвани, така де, трябва да се развиват малките, по европейски...

Светло бъдеще виждам...

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2012 - 09:37 PM

Господ помагал, но в кошара не вкарвал. Това май беше някаква народна мъдрост. Аз не зная в случая, дали се е намерил някой да се обади в общината или на телефона на Екоравновесие, че в района има опасна глутница? Ако отговорът е - "Да", вината е в общината и в Екоравновесие. Ако не е имало сигнал, ако на никого не е направило впечатление, тогава или това е "нещастен случай", или сме виновни всички до един, които, когато съзрем нещо опасно, го отминаваме без да предприемем нещо, поне да подадем сигнал.
А иначе, покрайнините на града са най-трудно контролируемото и най-опасното място. Аз не си представям, честна дума, как ще се намерят достатъчно ресурси, да се гарантира сигурността на "граничната зона". Помня как се контролираше преди 30 години - правеха се акции с отстрелване директно и на място.
Сигурно теоретично е възможно по жизнено важните въпроси дадени хора да се обединяват около оптималната позиция и след това да спазват приетите правила, но това е възможно за хора с националност, различна от нашата. Така че, ще продължаваме да живеем точно в тия условия и да даваме всякакви жертви, и да се въртим в кръг, да крещим едно и също нещо и да не се чуваме взаимно. Карма!
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни