Пинпонг, в 14 April 2012 - 10:37 PM, написа:
Защото проблема вече съществува!! И ако за момент си представим че , всички бездомни са кастрирани и изхвърлянето на домашни кучета секне от веднъж (което знаем че няма как да стане) . Тогава какво??

Eдно сравнение, не съм го измислила аз: ако ти се спука водопровода у вас и стане яко наводнение кое ще направиш първо: ще спреш теча или ще гребеш водата?
Когато течът сe позапуши, 10 хил. кучета много лесно ще бъдат махнати, тогава даже ми е все едно как. Те и в момента хората казаха, че 4 хил. на година се махат.
Лично аз бих преглътнала да се убият 10 хил. кучета. Но не мога да преглътна да се убият n пъти по 10 хил., като n клони към плюс безкрайност само защото никой не си мърда пръста да спре шуртящия теч.
На въпроса ти за агнетата ще отговоря така: те се отглеждат за храна във ферми. Представяш ли си да поискам забрана да се яде агнешко, аз лично не ям. Само за миг така си представи заявка за подобно нещо. Кучетата се отглеждат за приятели в домовете на хората и са част от човешкото общество. Човечеството не може да си позволи засега да не убива животни за храна, затова пък може да си позволи да спре да създава излишни животни-компаньони, които после да избива в един безкраен цикъл. Някси има значение кое е необходимост, кое - безобразна мърлявщина. Затова няма нужда да спекулираш с живота на невинните агънца, сам знаеш, че е глупаво. Понякога ми се иска наистина да ядяхме кучета, щяхме методично и постоянно да си решаваме проблема с шибаната си безотговорност.