нашийник против лаене - 80лв
Публикувано: 26 February 2013 - 11:11 PM
имате интернет пред себе си - извадете и покажете кои треньори ( имате право да четете където желаете ) ползват ел.нашийници?Конкретно тях - имена,държави.
И кога и защо прибягват до "бързите"резултати?
Освен страх,стрес и отказ от общуване,аз не виждам друго "преимущество"...А и защо трябва да се тормози кучето - то и така върши всичко,което ние хората смятаме че ни е нужно -номера е този,който общува с него да знае кога и как да го накара да "свърши" работа.
Понеже и Вие като Сергей се застъпвате,дайте пример : какво във връзката с кучето налага използване на ел.нашийници? И най-вече защо?

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 27 February 2013 - 04:02 AM
starrkopf, в 26 February 2013 - 11:11 PM, написа:
имате интернет пред себе си - извадете и покажете кои треньори ( имате право да четете където желаете ) ползват ел.нашийници?Конкретно тях - имена,държави.
И кога и защо прибягват до "бързите"резултати?
Освен страх,стрес и отказ от общуване,аз не виждам друго "преимущество"...А и защо трябва да се тормози кучето - то и така върши всичко,което ние хората смятаме че ни е нужно -номера е този,който общува с него да знае кога и как да го накара да "свърши" работа.
Понеже и Вие като Сергей се застъпвате,дайте пример : какво във връзката с кучето налага използване на ел.нашийници? И най-вече защо?
на тъп ли се правиш?! застъпвам се за ел.нашийниците?!?!?! ти прочете ли ми поста??? нали си голям интелект вземи осмисли какво съм написал, особено така като гледаш последния ред дали се застъпвам за ел.нашийници и подобни тъпотии?? почваш много да ми лазиш по нервите.

Публикувано: 27 February 2013 - 04:06 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
това е "застъпване" за методи като ел.нашийниците, така ли?! Много ми напомняш на баба ми - малоумна женичка, която съществува, за да спори и дори да кажеш това, което и тя е казала продължава да спори заради самия спор. Във втората част на поста ти ти очевидно показваш, че си на моето мнение.

Публикувано: 27 February 2013 - 09:28 PM
mlad6ito, в 26 February 2013 - 06:33 PM, написа:
Можеш ли да четеш?
Това не съм го писал аз,нали?
Сам прецени кой е тъп...
Сега вече можеш да се дразниш колкото искаш.

Публикувано: 28 February 2013 - 02:12 PM
Така решихме да вземем каишката, вече нямахме избор- ползвахме я при първите 3-4 пъти на излизане като започне да вие, сега само му я слагам и той незнам дали свикна, че не трябва да вие или от страх, но си мълчи.
Каишката наистина е краен вариант и е доста брутално нещо, но в нашия случай щеше да се наложи да го дадем на някой ако не спре.
Публикувано: 28 February 2013 - 04:14 PM
...Извинете за въпроса,но каква беше причината да си вземете куче и на каква възраст беше то?
Стига да желаете,можем да обсъдим нещата,които сте пропуснали в поведението на кучето и сте стигнали до решението за ЕН.
1.Кучешкото поведение винаги е мотивирано – то е признак на състоянието му и човек трябва да го познава и да реагира адекватно.
2.Мнозина смятат,че именно записването в кучешко училище ще реши даден „проблем” – кучето е способно да „върши” всичко за което човек може да се сети (според животинските си възможности) :
*да ходи бавно или бързо
*да спира,сяда и ляга
*да носи предмети
*да преодолява препядствия
*да ръмжи лае,преследва и хапе
*да охранява предмети
*да търси и намира дадени обекти
*да плува
Кучешките училища нямат нищо общо с домашните „проблеми”.Биха могли да помогнат единствено,ако отношението към кучето е насочено изцяло към подобряване на т.нар.контакт със стопанина,но за това не е необходимо училище.Командите за послушание (да не ги изброявам) с нищо не могат да сплотят Вас и кучето,защото това зависи само от Вас.
3.Ел.импулси могат да накарат кучето да пренасочи поведението си към съвършено друг обект – не е възможно да се пресъздаде „стерилна”обстановка и да се ползва ЕН . Виждал съм как куче „управлявано” с ЕН,по време на ел.разряд се защитава от друго куче,с което е играло само до преди минути,т.е. това показва,че то не прави асоциация с „наказанието”.И друго не по-малко важно нещо – Вие смятате,че контролирайки „нежеланото” поведение чрез ЕН,кучето винаги ще се съобразява с конкретната обстановка?А на каква цена –това опитвал ли сте да проумеете?
Изпадайки в стрес,кучето (макар да познава болката от тока),не знае кога точно ще бъде наказано и неизвестността го държи в постоянно напрежение.Ще Ви дам един пример : лежа си една вечер и гледам Тв.Изведнъж един зъб се „обади” така,че болката ме удари зад тила.Издържам на болка,но това бе извън възможностите ми.Скочих (то какво ли можех да направя) от леглото и побързах да изпия хапче...
Хапчето добре,но аз не знаех кога пак ще дойде тази сладка болка и вярвайте ми, в продължение на няколко дни не смеех да се отпусна.
Ето така въздейства ел.ток и на кучето.
Дано не съм прекалил с мнението...,Вие решете дали прочетеното е вярно.

Публикувано: 28 February 2013 - 05:20 PM
starrkopf, в 27 February 2013 - 09:28 PM, написа:
Можеш ли да четеш?
Сам прецени кой е тъп...
И като изкараш точно тоя цитат, оставиш другите настрана доказваш, че съм "За" ел.нашийници така ли? Да те питам ли пак - тъп ли си или си някакъв виртуален социопат, който като гледам има доста свободно време??? Да, използват ги треньорите, защото това е индустрия, която в България може да не е толкова развита, но на запад е нещо обичайно стопаните да посещават такива училища. И това е най-бързия начин да се постигне въпросния ВРЕМЕНЕН ЕФЕКТ и да се приберат парите на КЛИЕНТА. Хайде не ми се прави на интересен, аман от дървени философи като тебе. Сега стана ли ти ясно какво ми е мнението, а това че съм обяснил защо ги ползват тези тъпотии не значи, че ги защитавам - очевидно е, че съм против такива методи, но явно когато няма с кой да спориш почваш да си съчиняваш, въпреки че черно на бяло и пределно ясно съм написал мнението си.

Публикувано: 01 March 2013 - 12:44 AM
mlad6ito, в 28 February 2013 - 05:20 PM, написа:
Можеш ли да четеш?
Сам прецени кой е тъп...
И като изкараш точно тоя цитат, оставиш другите настрана доказваш, че съм "За" ел.нашийници така ли? Да те питам ли пак - тъп ли си или си някакъв виртуален социопат, който като гледам има доста свободно време??? Да, използват ги треньорите, защото това е индустрия, която в България може да не е толкова развита, но на запад е нещо обичайно стопаните да посещават такива училища. И това е най-бързия начин да се постигне въпросния ВРЕМЕНЕН ЕФЕКТ и да се приберат парите на КЛИЕНТА. Хайде не ми се прави на интересен, аман от дървени философи като тебе. Сега стана ли ти ясно какво ми е мнението, а това че съм обяснил защо ги ползват тези тъпотии не значи, че ги защитавам - очевидно е, че съм против такива методи, но явно когато няма с кой да спориш почваш да си съчиняваш, въпреки че черно на бяло и пределно ясно съм написал мнението си.
Когато се твърди нещо,то трябва да се докаже.Щом пишеш,че треньорите по света използват ел.нашийници,какво ти пречи да изброиш няколко имена?Все пак форума се чете и от хора живеeщи в чужбина – на тях помогни!Иначе излиза,че просто ей така си пишеш,да върви оборота...В тази тема освен общи приказки от теб,друго не виждам.Ами нали утре ще се намери един и ще те попита щом си толкова наясно и защитаваш хуманното общуване и обучение,как трябва да се формират навици в кучето?...Какво ще отговориш – че така трябва ли?Без да можеш да обясниш всяка своя дума.
...И...имаш ли представа колко са (специално в Европа) треньорите (говорим за можещите),които никога не само че не ползват средства за потискане на кучетата,ами даже участват в кампании против тях?
Искаш ли ,защото ти явно си по-напред от мен с „матриала” и твърдиш,че мненията ми са лишени от смисъл,да ти препратя няколко мейла и да отговориш на хората?... Само това –друго не прави.Принизи се до моето ниво,все пак нали имаш познанията и си виждал много кучета.
А аз ще се направя че не помня една твоя тема,в която три дена подсмърчаше и чакаше мнения....,защото много си знаещ и опитен.Мога и още да ти припомня,но няма смисъл – за това преди да съдиш другите,погледни себе си!

Публикувано: 01 March 2013 - 03:49 AM
Давам конкретен пример с човек ползващ ел. Нашийник - Фред Хасан и компанията му Sit mean Sit !
Пускам и едно негово видео, за това как изглежда неговото куче, тренирано с ел, нашийник.

и
техните собственици

Публикувано: 01 March 2013 - 04:04 AM
starrkopf, в 01 March 2013 - 12:44 AM, написа:
mlad6ito, в 28 February 2013 - 05:20 PM, написа:
Можеш ли да четеш?
Сам прецени кой е тъп...
Когато се твърди нещо,то трябва да се докаже.Щом пишеш,че треньорите по света използват ел.нашийници,какво ти пречи да изброиш няколко имена?Все пак форума се чете и от хора живеeщи в чужбина – на тях помогни!Иначе излиза,че просто ей така си пишеш,да върви оборота...В тази тема освен общи приказки от теб,друго не виждам.Ами нали утре ще се намери един и ще те попита щом си толкова наясно и защитаваш хуманното общуване и обучение,как трябва да се формират навици в кучето?...Какво ще отговориш – че така трябва ли?Без да можеш да обясниш всяка своя дума.
...И...имаш ли представа колко са (специално в Европа) треньорите (говорим за можещите),които никога не само че не ползват средства за потискане на кучетата,ами даже участват в кампании против тях?
Искаш ли ,защото ти явно си по-напред от мен с „матриала” и твърдиш,че мненията ми са лишени от смисъл,да ти препратя няколко мейла и да отговориш на хората?... Само това –друго не прави.Принизи се до моето ниво,все пак нали имаш познанията и си виждал много кучета.
А аз ще се направя че не помня една твоя тема,в която три дена подсмърчаше и чакаше мнения....,защото много си знаещ и опитен.Мога и още да ти припомня,но няма смисъл – за това преди да съдиш другите,погледни себе си!
Най-яркия и прост пример ще ти дам - мексиканчето Сийзър Милън, който обслужва повечето звезди от холивуд и си има шоу в съвсем нескромния ефир на Нешънъл Джеографик. А какво ще кажа на човека ли?! Ще му кажа, че трябва да изгради връзка с кучето си и да го обучи, а не да ползва такива тъпотии и ако бях тъп философ като теб може би щях да пиша километрични постинги в някакви форуми. И въобще не ми изпадай в драматизации, за разлика от теб аз не съм поредния "специалист" в кучешкия форум, такива философи като тебе дето раздават акъл наляво-надясно бол, аз съм един обикновен човек, който си гледа кучетата пие си и си хапва, а ти си някакъв тъп филмар.

Публикувано: 01 March 2013 - 02:44 PM
mlad6ito, в 01 March 2013 - 04:05 AM, написа:
Е,шапка ти свалям разбирачо !!!
А сега изгледай още веднъж клипа между 26 и 53 сек. и пак ще си говорим.....,макар че твоите житейски мъдрости те докараха до тук....
Гледай и ми кажи,на какво се дължи показаното от кучето между 26 и 53 сек.?Само не казвай,че не виждаш нищо,защото само (за пореден път )ще докажеш да всички,колко си елементарен и зелен.
Приятно гледане .

Публикувано: 01 March 2013 - 03:50 PM
Аз останах с неприятно усещане че кучето не разбира какво прави, просто изпълнявя като зомби някакъв алгоритъм: "Хвани, Седни, Пусни, Гледай". Това може да се постигне и с проста механика, но никога не ми е било интересно тъпо изпълняване на командите. На времето с Лео сме го научили този урок: ако подаваш команди в една определена последователност, то животното изпълнява алгоритъма без да се замисля. Не ми хареса този момент и започнах да разбърквам командите, за да дам храна на мозъка на моя куч. Например, започнах да променям маршрута произволно, което при изградена връзка караше кучето да бди над мен, горката двукрака, за да не се изгубя:-))) Или вместо "Седни" командвах "Долу". Инак от страни куче с алгоритъм "Седни- Легни- Редом- Дай лапа" изглеждат като супер-дресирани, но в непозната обстановка или с разбъркани команди не е гаранция че няма да се стигне до беда... В крайна сметка всекидневието в големия град не е циркова дресура да отработиш своето и да напуснеш манежа.
Във всекидневието ти е нужно да кажеш "Пусни" или "Фу" без комплексните команди вкупом с други думички. За многосъставните команди да не говоря.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 01 March 2013 - 05:59 PM
starrkopf, в 01 March 2013 - 02:44 PM, написа:
mlad6ito, в 01 March 2013 - 04:05 AM, написа:
Е,шапка ти свалям разбирачо !!!
А сега изгледай още веднъж клипа между 26 и 53 сек. и пак ще си говорим.....,макар че твоите житейски мъдрости те докараха до тук....
Гледай и ми кажи,на какво се дължи показаното от кучето между 26 и 53 сек.?Само не казвай,че не виждаш нищо,защото само (за пореден път )ще докажеш да всички,колко си елементарен и зелен.
Приятно гледане .

Публикувано: 01 March 2013 - 11:17 PM
Мога да премълча обидата ако беше отправена към мен,но понеже обиждаш покойник,ще се постарая отсега нататък където видя че пишеш да ти доказвам колко си елементарен - всъщност да си такъв означава все пак да имаш малко познания.Ти си поредното доказателство,че dog.bg се е превърнал в място за показване на истинското лице на редовия стопанин.Щом не разбира от нещо побързва да опсува който му се мерне.
Предпочитам да видиш какво е да ти се смеят всички,а аз ще ти гледам жалбите...
Само че такива като теб (дето се правят на безсмъртни) за 48 години съм ги виждал много....Уж наперени,а вътре кухи.
Заради такива отворени (само че и те не знаят къде),никой от колегите не пише вече.Но аз съм упорит,ще пиша и ще доказвам, че във форума има свестни хора.
Знам,че ще има съфорумци,които четейки това ,ще си кажат на ум,че на мое място не биха те изтраяли.Само че аз мога много ( и тогава Светльо Витков от" Хиподил" ще ти се стори като ученик на Кирил и Методии),но не ми го позволява възпитанието.Има си време и място....
А ти пиши спокойно,аз ще съм зад теб!

Публикувано: 02 March 2013 - 07:38 AM
А ти какво видя в това клипче ? Просто спри да пишеш щото си некомпетентен и не си чел достатъчно !
Момчето Аролски ти даде пример и то с някакво безпородно куче ти обаче си продължаваш да си знаеш твоита точно за това не исках да се хабя да ти давам примери ,а просто да ти кажа ,че не разбираш
Публикувано: 02 March 2013 - 08:50 AM
sergeii, в 02 March 2013 - 07:38 AM, написа:
Ей ти още едно таквоз "безпородно" - ма то не се потриса от ток - My link
Публикувано: 02 March 2013 - 10:02 AM
sergeii, в 02 March 2013 - 07:38 AM, написа:
А ти какво видя в това клипче ? Просто спри да пишеш щото си некомпетентен и не си чел достатъчно !
Момчето Аролски ти даде пример и то с някакво безпородно куче ти обаче си продължаваш да си знаеш твоита точно за това не исках да се хабя да ти давам примери ,а просто да ти кажа ,че не разбираш
Изхаби се и доказвай щом разбираш.Форума е свободен за всички.

Публикувано: 02 March 2013 - 12:52 PM

Публикувано: 02 March 2013 - 04:53 PM
sergeii, в 02 March 2013 - 05:38 AM, написа:
Вижда се колко разбираш и ти от кучета и от обучението им щом не можбеш да познаеш, че това на клипа е БЕЛГИЙСКА ОВЧАРКА МАЛИНОА. А при обучението им не се изискват такива технически джаджи за да получиш бързо резултат. Не случайно в по голяма част от състезанията по спортна дресура Малинките са на призовите места.