Публикувано: 07 March 2013 - 06:02 PM

Емиле, никой не ти навира в ръцете  неподходяща  порода, която  да  я дърмониш с  ел-нашийник, защото  големите  разбирачи  ти го  пробутват за да  изкарат  хляба  върху неграмотни  хора.  Днешното поколение е като  другите,  проблема  е  че  кучетата са  леснодостъпни за всеки  един  скучаещ  келеш, който  дори  не знае  за  какво му  е  куче,  освен  мотива  "Аз така  искам, ноу ме кефят". Има хора всякакви,  мислещи  хора почват да  си  задават  правилни въпроси и да проявяват  достатъчно  търпение и  желание да  овладеят  проблема, или - ако се наложи - да се  откажат от кучето  ако  разбират че не  им е  по силите. 
Преди  години и  аз бях против раздялата с куче,  "Ууу, ааа, как  може да  дадеш  животното  другаде",  след  време  осъзнах че е добре  за  самото  животно и стопаните, ако те  нямат  време, желание, ресурс и търпение, да го дадат на някой, който  може  да го  гледа качествено, вместо да тормозят  кучето. 
Идея си нямаш  колко  хора са  взимали  животни  от  определена  порода, подведени  от  красиви  снимки и картинки,  без  изобщо да  имат  време и  възможност да го  гледат както  трябва.

Чау - кучето, близнало небето...
     Чау - кучето, близнало небето...