ShiBumi_GirL, в 15 May 2012 - 02:53 PM, написа:
ShiBumi_GirL, в 15 May 2012 - 02:53 PM, написа:
 desi79, в 15 May 2012 - 09:50 AM, написа:
desi79, в 15 May 2012 - 09:50 AM, написа:
Аз обучавам кучетата си чрез поощрение на желано поведение и чрез наказание на нежелано такова (почукване,подръпване,Не,игнориране)И не забравяй ,че темата е нашийник против лаене.Не ти ли се струва безсмислено да пускаш ток ,защото кучето ти лае?
Сама казваш ,че не би го приложила на твоите кучета и в същото време защитаваш публикуването на подобни обяви.Странна логика имаш
За всеки влак си има пътници.Щом има хора,които продават такива джаджи ще има такива ,които ги купуват,факт.
С какво го почукваш и подръпваш?
Не винаги причината за лаене да речем може да се намери колкото и добър да е специалиста.
Ако да речем вашите съседи искат да махната кучето щото по цял ден се дере?
Странна логика имам,да темата е за нашийник против лаене,който използва и звук,минахме през строгите нашийници,душачите.....

С лопатата ги почуквам и с веригата дето стоят по цял ден вързани ги подръпвам.
 Дискутирам имат ли място такива обяви в този форум.Не дали аз,ти или някой друг ще си ги поръча от ибай.Защото по твоята логика "за всеки влак си има пътници " ще отидем на едни други теми за обяви ,които не се толерират в този форум.Не че в други сайтове ги няма.....
Моето куче ще се дере по цял ден ако не е добре разходено,ако докато лае не му покажа ,че това поведение е нежелано.Нали се сещаш ,че за всяко нещо има причина.Търсиш,ако не я откриеш или не можеш да се справиш-отиваш при някой дето знае и може.
Представи си следната картинка.Кучето яде обувките ,мебелите,кабелите-обезопасявам ,прибирам,ограничавам достъпа или ползвам телетакт?
Кучето пишка в къщи- разхождам го по-често или е по-лесно да ползвам телетакт? Катери се по легла и дивани-всеки път го свалям и му показвам, че не може или телетакт ?Хората си мислят ,че това е начин на възпитание,лесен,евтин и достъпен за всички явно.Никой не се замисля дали ще може да го ползва и дали трябва .Или какви може да са последствията.